Brochure downloaden

Technische informatie

Referenties en recensies

Foto’s ons portfolio

Creëer uw eigen vloer

Offerte aanvragen

Antistatische vloercoating

Antistatische vloercoating als ontlading van statische elektriciteit een risico vormt

De toepassing van de antistatische vloercoatings van G-vloeren BV komt vooral voor bij industrieën en bedrijven die risico's van statische ontlading willen vermijden. Dit type antistatische vloercoatings worden ook wel "oplaadspanningsarme vloercoatings"genoemd. Het doel van deze coatings is om een zo klein mogelijke spanning of potentiaalverschil in een vloer op te bouwen. Deze spanning kan mogelijk voortkomen uit verplaatsing van personeel, transportvoertuigen of kan zelfs rechtstreeks afkomstig zijn van machines. In sommige productiehallen is zoveel staal en metaal aanwezig dat elektrische spanning gemakkelijk van het ene bouwkundige element naar het andere kan worden getransporteerd, zelfs elektrische lading die in de buitenlucht is opgebouwd. Om een betere voorstelling te maken van wat een antistatische vloercoating eigenlijk doet, moet u terugdenken aan de natuurkundeproeven uit uw schooltijd. Door te wrijven met een doek over een metalen staaf worden elektronen "uit het metaal gewreven". Het metaal krijgt een positieve lading. Antistatische vloercoatings proberen dit uitwrijven van lading te voorkomen, zodat de vloer altijd een neutraal potentiaalverschil heeft. G-vloeren BV beschikt over diverse soorten antistatische epoxy vloercoatings die deze risico's significant verminderen. Meer over onze coatingsystemen leest u hier.

Uw fabrieksvloer verduurzamen met antistatische vloercoatings of een volwaardige ESD vloer

In combinatie met troffelvloeren of epoxy gietvloeren, kunnen antistatische epoxycoatings uw vloer zeer goed beschermen tegen elektrische ontlading. In sommige gevallen kan een volledige ESD-vloer (Electric Static Discharge) noodzakelijk zijn. Dit is een vloer waaronder een aantal vaste afvoerpunten voor de afvoer van elektrische lading worden meegenomen. U kunt dit vergelijken met een bliksemafleider maar in dit geval is de volledige vloer dus in staat om lading direct af te voeren naar de aarde en deze te neutraliseren. De antistatische ESD-vloeren met antistatische vloercoatings van G-vloeren hebben een zeer hoge mechanische en chemische belastbaarheid, zijn HACCP goedgekeurd en zijn geschikt voor natte en droge omstandigheden. Deze vloeren zijn geheel waterdicht, slijtvast en zeer gemakkelijk te onderhouden met bijvoorbeeld machinale schrobmachines.

Antistatische vloercoatings over bestaande betonvloeren

G-vloeren BV voert op gezette tijden renovaties uit van bestaande betonvloeren voor diverse opdrachtgevers. De keuze voor een antistatische vloercoating komt veelal voort uit bestaande problemen met elektrische ontlading. Vooral in een industriële setting (veel metalen constructie-elementen of machines) is een antistatische vloercoating in de meeste gevallen aan te raden.

Meer weten over de slimme antistatische vloercoatings van G-vloeren? Bel 020 - 846 36 94 of mail naar info@g-vloeren.nl voor een advies op maat.

G-vloeren Nieuws

13 september 2019

G-vloeren komst als beste uit de bus in heel Nederland en België op reviews

G-vloeren scoort het beste als het gaat om reviews van klanten uit Nederland en België. Daar zijn uiteraard meerdere redenen voor aan te wijzen. Wij streven er in de eerste plaats naar om iedereen de beste klantervaring te bieden.

lees meer
13 september 2019

Collectief inkopen samen met uw buren en profiteren van een scherpe m2 prijs

Het is als u een gietvloer voor uw nieuwbouwwoning wenst interessant om bij uw buren te informeren. Misschien weet u het niet, maar indien buren samen inkopen, zien wij dit als één project. Hoe meer vierkante meters hoe lager de m2 prijs uiteindelijk is.

lees meer

Hierbij willen wij onze complimenten geven aan het team van G-vloeren. Van begin tot eind een goede service gehad en de gietvloer is schitterend geworden.


Familie van Stralen

Beste G-vloeren,
Top werk geleverd en zeer blij met het resultaat van onze duo design gietvloer. Wij raden iedereen aan om bij G-vloeren een gietvloer aan te schaffen.

Jan en Bianca Rutten

Graag willen wij jullie bedanken voor de prachtige vloer en jullie goede service. Met name onze complimenten aan Vincent.

Richard Langeland

Geweldig werk, service en zeer flexibel
Onze winkelvloer was in 2 dagen alweer volledig belastbaar waardoor wij geen omzet verloren zijn in tegenstelling met andere vloersystemen.

Nike