Brochure downloaden

Technische informatie

Referenties en recensies

Foto’s ons portfolio

Creëer uw eigen vloer

Offerte aanvragen

Egalinevloer

Egaliseren en prepareren met de egalinevloer van G-vloeren BV

Egaline is een handig zelfnivellerend egalisatiemiddel. Het vloerproduct is verrijkt met kunststof additieven en het wordt binnen onze branche voornamelijk gebruikt als voorbehandeling van bestaande ondergronden om daar laten weer een gietvloer of coating overheen aan te brengen. Een egalinevloer wordt vaak aangelegd om steenachtige en verweerde vloeren weer egaal te krijgen. Voor het aanbrengen van afschot wordt doorgaans een plastische egaline gebruikt die met een vlakspaan of rei goed te verspreiden is over de ondergrond. Afschotegaline is dus heel wat anders dan het zeer vloeibare kunststof gebonden egaline die bedoeld is om vloeren vlak en glad te krijgen. Een egalinevloer wordt gewoon met de hand aangebracht. Voor grotere vloeroppervlakten kan een egalinepomp een probaat middel zijn om efficiënter te werken. G-vloeren BV beschikt over een zeer vakkundig uitvoeringsteam om egalinevloeren op professionele wijze aan te brengen.

Egalinevloer aanbrengen of goed schuren?

Kan een vloer niet 'gietvloer klaar' worden gemaakt door goed te schuren? Ons antwoord daarop is positief, hoewel het eindeloos schuren van een sterk verweerde betonvloer voor flinke kosten kan zorgen. Wat is er eenvoudiger dan een egalinevloer aan te brengen? Het scheelt misschien 10 tot 20mm maar dan heeft u gelijk een zeer gladde ondergrond gemaakt voor de uiteindelijke afwerking. Het voordeel van een egalinevloer is ook dat het middel ook gelijk over tegelvloeren is aan te brengen en gewoon rechtstreeks over bestaande zand-cementvloeren kan worden aangebracht. Egalinevloeren hebben vele voordelen, werken kostenbesparend en zorgen voor de meest gladde ondergrond voor de uiteindelijke toepassing van gietvloeren en coatings.

Egalinevloer en vloerverwarming

Is vloerverwarming aan te leggen in een egalinevloer? Een goede afweging tussen kosten en baten is hierbij zeer belangrijk. De meeste vloerverwarmingssystemen zijn toch al snel 3 tot 4 cm dik, iets teveel voor een doorsnee egalinevloer, het product is een stuk duurder dan zandcement bijvoorbeeld. Waarom niet gewoon eerst een zand-cementlaag storten over de vloerverwarming en indien nodig met egaline te werk gaan? Iets anders is uiteraard als u toch al de vloerverwarming laat infrezen, daarna kan uiteraard wel gebruik gemaakt worden van egaline om de vloer weer strak te krijgen.

Egalinevloer en het gebruik van hechtprimers

Egaline zomaar aanbrengen op een betonnen ondergrond is meestal geen goed idee. Het kan zijn dat de egaline niet goed kan hechten zodat u straks losliggende stukken egaline krijgt. En als u een gietvloer of betonvloer coating wilt laten aanleggen, dan moet de ondergrond gewoon zeer stabiel zijn. Ook bestaand tegelwerk kan worden voorzien van een goed hechtende primer zodat de egalinevloer zich uitstekend bindt aan de bestaande ondergrond.

G-vloeren Nieuws

13 september 2019

G-vloeren komst als beste uit de bus in heel Nederland en België op reviews

G-vloeren scoort het beste als het gaat om reviews van klanten uit Nederland en België. Daar zijn uiteraard meerdere redenen voor aan te wijzen. Wij streven er in de eerste plaats naar om iedereen de beste klantervaring te bieden.

lees meer
13 september 2019

Collectief inkopen samen met uw buren en profiteren van een scherpe m2 prijs

Het is als u een gietvloer voor uw nieuwbouwwoning wenst interessant om bij uw buren te informeren. Misschien weet u het niet, maar indien buren samen inkopen, zien wij dit als één project. Hoe meer vierkante meters hoe lager de m2 prijs uiteindelijk is.

lees meer

Hierbij willen wij onze complimenten geven aan het team van G-vloeren. Van begin tot eind een goede service gehad en de gietvloer is schitterend geworden.


Familie van Stralen

Beste G-vloeren,
Top werk geleverd en zeer blij met het resultaat van onze duo design gietvloer. Wij raden iedereen aan om bij G-vloeren een gietvloer aan te schaffen.

Jan en Bianca Rutten

Graag willen wij jullie bedanken voor de prachtige vloer en jullie goede service. Met name onze complimenten aan Vincent.

Richard Langeland

Geweldig werk, service en zeer flexibel
Onze winkelvloer was in 2 dagen alweer volledig belastbaar waardoor wij geen omzet verloren zijn in tegenstelling met andere vloersystemen.

Nike