Brochure downloaden

Technische informatie

Referenties en recensies

Foto’s ons portfolio

Creëer uw eigen vloer

Offerte aanvragen

ESD-vloer

ESD-vloer betekent Electro Static Discharge vloer. Deze vloer kan statische lading op een gecontroleerde en veilige manier afvoeren. Hierdoor wordt ongewenste statische lading op mensen of machines voorkomen. De vloer is daarom onmisbaar in een bedrijf waar elektrische apparatuur gemaakt wordt. Een elektrische ontlading kan immers voor schade aan de apparatuur zorgen. G-vloeren helpt u graag aan een hoogwaardige ESD-vloer voor uw onderneming:

 • Antistatische vloer: bescherm uw apparatuur tegen elektrische ontlading
 • Strakke look: geef uw bedrijf een moderne uitstraling
 • Hygiënisch en onderhoudsarm

Geïnteresseerd in een hoogwaardige ESD-vloer? Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan. Liever persoonlijk contact met één van onze specialisten? U kunt ons bereiken via 020 846 36 94.

Vraag een prijsopgave aan

Hoe werkt een ESD-vloer?

Een ESD-vloer voorkomt dat statische lading via de vloer op machines of mensen wordt overgedragen. Dit wordt gedaan door de toevoeging van elektrische geleidend materiaal als koper. Door deze toevoeging wordt de statische lading op een gecontroleerde manier afgevoerd. Vroeger werd de toevoeging van elektrische geleidend materiaal ongelijkmatig verdeeld. Hierdoor kunnen spanningsverschillen ontstaan die de vloer beschadigen. In de moderne ESD-vloer worden polymeer-additieven toegevoegd. Deze materialen zorgen voor een gelijkmatige verdeelde toplaag.

Ook wanneer u al enige tijd een ESD-vloer heeft liggen kan het dus lonen om een controle te laten uitvoeren door een ervaren vloerenspecialist. De experts van G-vloeren komen graag bij u langs om te beoordelen of uw ESD-vloer nog van voldoende kwaliteit is. Neem vrijblijvend contact met ons op via 020 846 36 94 of via info@g-vloeren.nl.

ESD-vloer is hygiënisch en onderhoudsarm

De ESD-vloer is de perfecte vloer voor bedrijven die zijn gespecialiseerd in de productie van elektronica. Behalve sterk en antistatisch, is de gegoten ESD-vloer hygiënisch en onderhoudsarm en geeft deze uw bedrijfsvloer een strakke look.

Uiteraard is een epoxy ESD-vloer daarnaast goed bestand tegen beschadigingen en vloeistoffen. Ook van belasting door bijvoorbeeld heftrucks ondervindt de gegoten ESD-vloer geen schade.

De kosten van een ESD-vloer

De kosten voor een ESD-vloer zijn helaas niet op voorhand te bepalen. Verschillende factoren spelen een rol bij de uiteindelijke prijsbepaling. De prijsbepaling begint bij de oppervlakte van de vloer. Hoe groter de vloer, hoe lager de prijs per vierkante meter. Bij een grotere vloer kunnen we namelijk vaste kosten, zoals de kosten voor de apparatuur, verdelen over meer vierkante meter. Daarnaast is de staat van de ondergrond van belang. Wanneer een ondergrond er al strak bij ligt, is er weinig preparatie nodig. Hierdoor zullen de kosten lager uitvallen.

Om u voorafgaand aan de werkzaamheden inzicht te geven in de kosten, bieden wij de mogelijkheid om gratis en vrijblijvend een offerte aan te vragen. Vul het online offerteformulier in en wij nemen binnen 48 uur contact met u op.

Een ESD-vloer laten leggen door een professional

Niet iedereen kan zomaar een ESD-vloer leggen. Het leggen van een dergelijke vloer is een specialistische klus die alleen door een echte professional uitgevoerd dient te worden. Kleine fouten in de aanleg van de vloer kunnen er namelijk voor zorgen dat de werking van de vloer achteruit gaat. Hierdoor blijft de kans op statische ontlading bestaan, iets wat u met de moderne vloer juist probeert te voorkomen. Laat de ESD-vloer dus altijd leggen door een professioneel applicatieteam.

We hebben een ESD-vloer laten leggen voor onze fabriekshal in Almere. Door de gevoelige apparatuur waarmee wij werken is het essentieel dat de elektrische lading wordt voorkomen. G-vloeren heeft ons helder advies gegeven en de vloer uitermate netjes gelegd. Alles volledig volgens afspraak.

De toepassing van een ESD-vloer

Een ESD-vloer wordt veel toegepast in de elektronica industrie. Een statische ontlading in de buurt van de kwetsbare apparatuur kan verstrekkende gevolgen hebben voor fabrikanten van elektronica. De vloer wordt echter ook veel toegepast in ziekenhuizen. Vooral de operatiekamers hebben baat bij de werking van een ESD-vloer. Door de kans op elektrische lading te verkleinen vergroot een ziekenhuis de veiligheid in de operatiekamer. Kortom er zijn vele toepassingen te bedenken voor een hoogwaardige ESD-vloer. Benieuwd of deze vloer ook voor uw onderneming van meerwaarde is? Vraag dan gerust advies aan één van onze specialisten via 020 846 36 94 of info@g-vloeren.nl. U kunt ook direct online een vrijblijvende offerte aanvragen.

Vraag een offerte aan

G-vloeren heeft een uitgebreide showroom ingericht met diverse vloeren. Ook onze ESD-vloeren kunt u komen bekijken. De showroom is alleen op afspraak te bezoeken. U kunt een afspraak telefonisch of per e-mail inplannen.

 • Showroom G-vloeren
  Overtoom 477
  1054 LE Amsterdam

  T: 020 - 846 36 94
  E: info@g-vloeren.nl

  De showroom is alleen op afspraak te bezoeken .

G-vloeren Nieuws

27 januari 2020

Prachtige gietvloer geleverd voor woning in Amsterdam

G-vloeren heeft wederom een schitterende gietvloer opgeleverd. Dit keer voor een woning in Amsterdam. De bewoners hebben voor de kleur Telegrey gekozen. Een lichte kleur die fantastisch met allerlei materialen en ...

lees meer
27 januari 2020

Woonbeton vloer geleverd voor woning in Den Haag

G-vloeren biedt een ruime keuze als het gaat om naadloze vloersystemen. Woonbeton is daar een uniek voorbeeld van. Zo hebben wij onlangs een woning in Den Haag van een woonbeton vloer voorzien. De bewoners hebben voor de kleur ...

lees meer

Hierbij willen wij onze complimenten geven aan het team van G-vloeren. Van begin tot eind een goede service gehad en de gietvloer is schitterend geworden.


Familie van Stralen

Beste G-vloeren,
Top werk geleverd en zeer blij met het resultaat van onze duo design gietvloer. Wij raden iedereen aan om bij G-vloeren een gietvloer aan te schaffen.

Jan en Bianca Rutten

Graag willen wij jullie bedanken voor de prachtige vloer en jullie goede service. Met name onze complimenten aan Vincent.

Richard Langeland

Geweldig werk, service en zeer flexibel
Onze winkelvloer was in 2 dagen alweer volledig belastbaar waardoor wij geen omzet verloren zijn in tegenstelling met andere vloersystemen.

Nike