Brochure downloaden

Technische informatie

Referenties en recensies

Foto’s ons portfolio

Creëer uw eigen vloer

Offerte aanvragen

ESD-vloer

Een ESD-vloer is speciaal ontworpen om elektrostatisch lading op een gecontroleerde en veilige manier af te voeren. Hiermee wordt lading op mensen of machines voorkomen. G-vloeren helpt u graag aan een hoogwaardige ESD-vloer voor uw onderneming:

 • Antistatische vloer: bescherm uw apparatuur tegen elektrische ontlading
 • Strakke look: geef uw bedrijf een moderne uitstraling
 • Hygiënisch en onderhoudsarm

Wat is een ESD-vloer?

ESD staat voor Electro Static Discharge, wat zich vertaald naar elektrostatische ontlading. Zoals de naam al zegt zijn deze vloeren speciaal gemaakt om statische ontlading op een gecontroleerde manier af te voeren. Een ESD-vloer heeft deze eigenschap door de toevoeging van elektrisch geleidend materiaal, zoals koper. De vloer dient dan als geleider, en zorgt ervoor dat statische ontlading geleidelijk via de aarde wordt afgevoerd, in plaats van via mensen, machines of uitrusting.

Oudere ESD-vloeren werden vaak geleidend gemaakt door de toevoeging van koolstofhoudende additieven in de toplaag. Deze additieven waren echter niet altijd gelijkmatig verdeeld over de vloer, waardoor er spanningsverschillen konden ontstaan die de vloer beschadigden. Een moderne ESD-vloer van G-vloeren bevat polymeer-additieven, die zorgen voor een gelijkmatige toplaag en daarmee een goede verdeling van statische lading.

Ook wanneer u al enige tijd een ESD-vloer heeft liggen kan het dus lonen om een controle te laten uitvoeren door een ervaren vloerenspecialist. De experts van G-vloeren komen graag bij u langs om te beoordelen of uw ESD-vloer nog van voldoende kwaliteit is. Neem vrijblijvend contact met ons op via 020 846 36 94 of via info@g-vloeren.nl.

Toepassingen ESD-vloer

Een ESD-vloer is ontworpen om de elektrostatische lading veilig naar de aarde te geleiden. Hiermee wordt ongewenste statische lading op mensen, machines of uitrustig voorkomen. Een Elektro Static Discharge-vloer bewijst daarmee vooral zijn waarde in ruimtes waar met veel elektrische apparatuur wordt gewerkt, zoals een productie- of computerruimte.

De vloer wordt echter ook veel toegepast in ziekenhuizen. Vooral de operatiekamers hebben baat bij de werking van een ESD-vloer. Door de kans op elektrische lading te verkleinen vergroot een ziekenhuis de veiligheid in de operatiekamer. Kortom: er zijn vele toepassingen te bedenken voor een hoogwaardige ESD-vloer. Benieuwd of deze vloer ook voor uw onderneming van meerwaarde is? Vraag dan gerust advies aan een van onze specialisten via 020 846 36 94 of info@g-vloeren.nl. U kunt ook direct online een vrijblijvende offerte aanvragen.

Onderhoud en hygiëne

Behalve sterk en antistatisch, is de gegoten ESD-vloer hygiënisch en onderhoudsarm en geeft hij uw bedrijfsvloer een strakke look. Daarnaast is een ESD-vloer goed bestand tegen bijvoorbeeld de belasting van heftrucks of zware machines. Dankzij de vloeistofdichtheid van de vloer is hij eenvoudig schoon te maken en goed bestand tegen chemicaliën en zuren. Dit maakt de vloer ook geschikt voor bijvoorbeeld laboratoria waar met zuren wordt gewerkt. Dankzij jarenlange ervaring en het gebruik van alleen de beste materialen, voldoet een ESD-vloer van G-vloeren altijd aan de volgende eisen:

 • Antistatisch
 • Naadloos
 • Stofarm
 • Slijtvast
 • Vloeistofdicht

Opties

Net als al onze epoxyvloeren zijn de ESD-vloeren van G-vloeren verkrijgbaar in verschillende kleuren. Bij de meeste toepassingen wordt de voorkeur gegeven aan een lichte kleur, maar dit is absoluut niet de enige keuze die u heeft.

Hoe een ESD-vloer is opgebouwd, is afhankelijk van de mechanische belasting op de vloer en hoe de ruimte wordt gebruikt. ESD-vloeren in productieruimtes met zware machines hebben een andere oppervlaktestructuur nodig dan bijvoorbeeld die in een klein magazijn. Het is ook mogelijk om een . Zo bent u ervan verzekerd dat uw vloer bestand is tegen zelfs de zwaarste belasting.

Een ESD-vloer kan worden afgewerkt met topcoatings met verschillende eigenschappen, zoals een antisliplaag. Afhankelijk van het gekozen systeem, heeft een ESD-vloer een dikte van 1 tot 5 Benieuwd welke ESD-vloer voor u het beste is? Neem contact op met G-vloeren voor het beste advies

 

Een ESD-vloer laten leggen door een professional

Niet iedereen kan zomaar een ESD-vloer leggen. Het leggen van een dergelijke vloer is een specialistische klus die alleen door een echte professional uitgevoerd dient te worden. Kleine fouten in de aanleg van de vloer kunnen er namelijk voor zorgen dat de werking van de vloer achteruit gaat. Hierdoor blijft de kans op statische ontlading bestaan, iets wat u met de moderne vloer juist probeert te voorkomen. Laat de ESD-vloer dus altijd leggen door het professionele applicatieteam van G-vloeren.

We hebben een ESD-vloer laten leggen voor onze fabriekshal in Almere. Door de gevoelige apparatuur waarmee wij werken is het essentieel dat de elektrische lading wordt voorkomen. G-vloeren heeft ons helder advies gegeven en de vloer uitermate netjes gelegd. Alles volledig volgens afspraak.

Om een juiste werking van uw ESD-vloer te garanderen, gaat G-vloeren als volgt te werk:

 • De ondergrond wordt volledig en grondig gereinigd, geschuurd en vlak gemaakt
 • De ondergrond wordt voorbehandeld met een speciale primer voor ESD-vloeren
 • De vloer wordt vloeibaar, ambachtelijk en hechtend aangebracht aan de ondervloer
 • De ESD-vloer wordt geaard met koperen strips en andere geleidende materialen en lagen

Ervaringen en recensies

G-vloeren legt al jarenlang ESD-vloeren bij allerlei soorten bedrijven die hier profijt van hebben. Door onze jarenlange ervaring en het gebruik van alleen de beste materialen, zorgen we voor de beste ESD-vloer voor uw toepassing. Wij zijn trots op onze klanten en zij op ons.

Wij zijn zeer te spreken over onze ESD-vloer van G-vloeren op onze afdeling. Ons kwetsbare apparatuur is beschermd en de vloer is eenvoudig schoon te maken. - Yüksel pharma
Nogmaals onze complimenten voor het fantastische werk. We hadden vrij specifieke wensen, en G-vloeren heeft ons goed begeleid bij het kiezen van de beste ESD-vloer voor onze productiehal. - Post Industrial
Vanaf het eerste contactmoment was de service buitengewoon goed. Er werd goed met ons meegedacht en het resultaat is praktisch én mooi - Pesca Trading

De kosten van een ESD-vloer

De kosten voor een ESD-vloer zijn helaas niet op voorhand te bepalen. Verschillende factoren spelen een rol bij de uiteindelijke prijsbepaling. Hoe groter de ruimte, hoe groter de totaalprijs wordt. Bij G-vloeren hanteren we echter een lagere prijs per vierkante meter naarmate de totale oppervlakte toeneemt. Bij een grotere vloer kunnen we namelijk vaste kosten, zoals de kosten voor de apparatuur, verdelen over meer vierkante meter. Daarnaast is de staat van de ondergrond van belang. Wanneer een ondergrond er al strak bij ligt, is er weinig preparatie nodig. Hierdoor zullen de kosten lager uitvallen.

Om u voorafgaand aan de werkzaamheden inzicht te geven in de kosten, bieden we de mogelijkheid om gratis en vrijblijvend een offerte aan te vragen. Vul het online offerteformulier in en we nemen binnen 48 uur contact met u op.

Onze ESD vloer-showroom

Kom langs in onze showroom in Amsterdam om onze ESD-vloeren te bekijken. G-vloeren laat u graag alle mogelijkheden zien en heeft u uitgebreid advies over de beste ESD-vloer voor uw toepassing. Maak een afspraak via de telefoon of per e-mail en we geven u uitgebreid advies. Daarnaast ontvangt u van ons meteen een prijsindicatie.
 • Showroom G-vloeren
  Overtoom 477
  1054 LE Amsterdam

  T: 020 - 846 36 94
  E: info@g-vloeren.nl

  De showroom is alleen op afspraak te bezoeken .

G-vloeren Nieuws

27 januari 2020

Prachtige gietvloer geleverd voor woning in Amsterdam

G-vloeren heeft wederom een schitterende gietvloer opgeleverd. Dit keer voor een woning in Amsterdam. De bewoners hebben voor de kleur Telegrey gekozen. Een lichte kleur die fantastisch met allerlei materialen en ...

lees meer
27 januari 2020

Woonbeton vloer geleverd voor woning in Den Haag

G-vloeren biedt een ruime keuze als het gaat om naadloze vloersystemen. Woonbeton is daar een uniek voorbeeld van. Zo hebben wij onlangs een woning in Den Haag van een woonbeton vloer voorzien. De bewoners hebben voor de kleur ...

lees meer

Hierbij willen wij onze complimenten geven aan het team van G-vloeren. Van begin tot eind een goede service gehad en de gietvloer is schitterend geworden.


Familie van Stralen

Beste G-vloeren,
Top werk geleverd en zeer blij met het resultaat van onze duo design gietvloer. Wij raden iedereen aan om bij G-vloeren een gietvloer aan te schaffen.

Jan en Bianca Rutten

Graag willen wij jullie bedanken voor de prachtige vloer en jullie goede service. Met name onze complimenten aan Vincent.

Richard Langeland

Geweldig werk, service en zeer flexibel
Onze winkelvloer was in 2 dagen alweer volledig belastbaar waardoor wij geen omzet verloren zijn in tegenstelling met andere vloersystemen.

Nike