Brochure downloaden

Technische informatie

Referenties en recensies

Foto’s ons portfolio

Creëer uw eigen vloer

Offerte aanvragen

Betaalbare gietvloer

Betaalbare gietvloeren – goedkoop of duurkoop?

Als u denkt aan gietvloeren dan heeft u waarschijnlijk een glimmende, extreem gladde vloer in gedachte. Dit is echter zeer afhankelijk van de toegepaste coating, er bestaan namelijk ook dekkende coatings die minder licht reflecteren en daarom de vloer een wat natuurlijker karakter geven. Coatings zijn mede van invloed op de prijs van een gietvloer. Betaalbare gietvloeren zijn doorgaans polyurethaan afwerkingen met daarop een extra toplaag. Er bestaan in het polyurethaansegment feitelijk twee soorten productgroepen; alifatische en aromatische gietvloeren. Het meest betaalbare is de aromatische gietvloer hoewel die wel een aantal nadelen heeft.

Het eerste nadeel is bijvoorbeeld de verkleuring. U heeft misschien weleens gehoord van vergeelde kunststof gietvloeren. Dit zijn veelal aromatische producten die minder UV-stabiel zijn. Hoewel zeer betaalbaar, heeft de aromatische gietvloer nog een ander nadeel. De scheikundige verbinding is minder bestand tegen indringing van vocht. Nog een reden dus om een extreem goede coating te gebruiken. Een betaalbare gietvloer hoeft dus niet altijd aromatisch van aard te zijn, een alifatische (UV-stabiele) gietvloer kan even betaalbaar zijn omdat er misschien gebruik kan worden gemaakt van een iets lagere kwaliteit topcoating.

Betaalbare epoxy gietvloeren

Epoxy gietvloeren zijn goedkoper per m2 dan polyurethaan producten, tenminste, dat is bij veel mensen de veronderstelling. Omdat het een ‘industrieel’ product is, zou het automatisch een zeer betaalbare vloerafwerking moeten zijn. Maar ook epoxy gietvloeren hebben een speciaal procedé nodig om ze helemaal tot hun recht te laten komen. Omdat ze stijver zijn dan polyurethaanproducten, moet juist extra aandacht worden gegeven aan de stabiliteit en vlakheid van de ondergrond. Uw epoxyproduct kan nog zo goedkoop en betaalbaar zijn, als er scheuren in de ondergrond zitten dan kan dit na verloop van tijd ook tot in de epoxyafwerking doordringen. Voor epoxy gietvloeren is meestal meer tijd en geld nodig om de ondergrond echt goed strak te maken en risico’s op scheurvorming te voorkomen. Dit gebeurt door bijvoorbeeld de bestaande scheuren dicht te zetten met scheuroverbruggende kitten.

Betaalbare doe-het-zelf gietvloeren

Er zijn tegenwoordig diverse aanbieders en webshops die complete doe-het-zelf gietvloerkits aanbieden. Uiteraard kunt u zo flink op de arbeidskosten besparen en de kosten per m2 laag houden. Het zelf aanleggen van een gietvloer is misschien een betaalbaar risico als u een schuurtje of garage wilt afwerken, maar in de woning heeft u meestal meer baat bij een specialist die jarenlange ervaring heeft opgedaan met de behandeling van de diverse betonondergronden.

Meer weten over de betaalbare gietvloeren van G-vloeren? Bel tijdens kantooruren naar 020 - 846 36 94 of stuur uw E-mail naar info@g-vloeren.nl.

G-vloeren Nieuws

13 september 2019

G-vloeren komst als beste uit de bus in heel Nederland en België op reviews

G-vloeren scoort het beste als het gaat om reviews van klanten uit Nederland en België. Daar zijn uiteraard meerdere redenen voor aan te wijzen. Wij streven er in de eerste plaats naar om iedereen de beste klantervaring te bieden.

lees meer
13 september 2019

Collectief inkopen samen met uw buren en profiteren van een scherpe m2 prijs

Het is als u een gietvloer voor uw nieuwbouwwoning wenst interessant om bij uw buren te informeren. Misschien weet u het niet, maar indien buren samen inkopen, zien wij dit als één project. Hoe meer vierkante meters hoe lager de m2 prijs uiteindelijk is.

lees meer

Hierbij willen wij onze complimenten geven aan het team van G-vloeren. Van begin tot eind een goede service gehad en de gietvloer is schitterend geworden.


Familie van Stralen

Beste G-vloeren,
Top werk geleverd en zeer blij met het resultaat van onze duo design gietvloer. Wij raden iedereen aan om bij G-vloeren een gietvloer aan te schaffen.

Jan en Bianca Rutten

Graag willen wij jullie bedanken voor de prachtige vloer en jullie goede service. Met name onze complimenten aan Vincent.

Richard Langeland

Geweldig werk, service en zeer flexibel
Onze winkelvloer was in 2 dagen alweer volledig belastbaar waardoor wij geen omzet verloren zijn in tegenstelling met andere vloersystemen.

Nike