Brochure downloaden

Technische informatie

Referenties en recensies

Foto’s ons portfolio

Creëer uw eigen vloer

Offerte aanvragen

PU coating

De verschillende toepassingen van onze PU coating

Polyurethaan (PU) coatings worden toegepast om wanden en vloeren te verduurzamen en worden ook in combinatie met gietvloeren aangebracht als toplaag. Een PU coating kan in transparante of matte coating worden toegepast en zorgt ervoor dat de onderliggende vloer tegen UV-straling en krassen wordt beschermd. Polyurethaan (PU) behoort tot de scheikundige familie van de polymeren en bestaat uit een hard en een zacht segment. Anders dan epoxy is polyurethaan, naast de voordelige slijtvaste en krasvaste eigenschappen, een stuk elastischer en dus minder scheurgevoelig. Dat maakt de PU coatings tot één van de meest toegepaste coatingsystemen voor de behandeling van vloeren. PU coatings worden onder meer ook toegepast als kit, lak of verf voor de verduurzaming van metaal (autoindustrie) en beton (bouwindustrie).

Hoogwaardige PU coating in combinatie met onze gietvloeren

Een polyurethaan gietvloer is een hele dunne afwerking (1 tot 3 mm) die over bijna elke ondergrond kan worden aangebracht. Zonder een goede PU coating zouden dit type vloeren behoorlijk kunnen verkleuren en verweren. De ontwikkeling van PU coatings heeft de laatste jaren een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. Omdat de consument en de overheid steeds meer milieuvriendelijke oplossingen eist, zijn de meeste fabrikanten geheel overgegaan tot de productie van oplosmiddelenvrije PU coatings. Dat betekent niet dat er geen risico's zijn bij het aanbrengen van een PU coating. Een ruimte die met dit type coating wordt behandeld, moet goed geventileerd worden en technisch personeel moet over de noodzakelijke beschermende kleding beschikken. G-vloeren gebruikt PU coatings voor allerlei doeleinden, met name ook om onze gietvloeren te voorzien van de laatste essentiële afwerking. De PU coating wordt gebruikt als sealer en beschermer van de onderlaag, zorgt voor UV-bestendigheid en kan ook in anti-slip worden toegepast door toevoeging van kwartszand of polymeerkorrels.

De PU coating als betonverf systeem

PU coatings worden ook gebruikt als betonverf. Meestal als 2-laags systeem als het gaat om intensief te gebruiken ruimten. Pu coatings kunnen zelfs worden toegepast in parkeergarages, maar vaak wordt gekozen voor epoxy door de iets betere chemische weerbaarheid van deze coatings. PU coatings zijn wel weer goed in te zetten voor de verduurzaming van bordessen en trappenhuizen of om uw badkamer van een waterdichte laag te voorzien. Bijna elke PU coating moet kruiselings aangebracht worden met een roller voor de juiste dekking van het oppervlak.

Meer weten over betonverven of de gietvloeren van G-vloeren BV? Bespreek al uw wensen of vragen met onze technische adviseurs. Bel tijdens kantooruren met 020 - 846 36 94 of mail naar info@g-vloeren.nl

Polyurea vloer

G-vloeren Nieuws

13 september 2019

G-vloeren komst als beste uit de bus in heel Nederland en België op reviews

G-vloeren scoort het beste als het gaat om reviews van klanten uit Nederland en België. Daar zijn uiteraard meerdere redenen voor aan te wijzen. Wij streven er in de eerste plaats naar om iedereen de beste klantervaring te bieden.

lees meer
13 september 2019

Collectief inkopen samen met uw buren en profiteren van een scherpe m2 prijs

Het is als u een gietvloer voor uw nieuwbouwwoning wenst interessant om bij uw buren te informeren. Misschien weet u het niet, maar indien buren samen inkopen, zien wij dit als één project. Hoe meer vierkante meters hoe lager de m2 prijs uiteindelijk is.

lees meer

Hierbij willen wij onze complimenten geven aan het team van G-vloeren. Van begin tot eind een goede service gehad en de gietvloer is schitterend geworden.


Familie van Stralen

Beste G-vloeren,
Top werk geleverd en zeer blij met het resultaat van onze duo design gietvloer. Wij raden iedereen aan om bij G-vloeren een gietvloer aan te schaffen.

Jan en Bianca Rutten

Graag willen wij jullie bedanken voor de prachtige vloer en jullie goede service. Met name onze complimenten aan Vincent.

Richard Langeland

Geweldig werk, service en zeer flexibel
Onze winkelvloer was in 2 dagen alweer volledig belastbaar waardoor wij geen omzet verloren zijn in tegenstelling met andere vloersystemen.

Nike