Brochure downloaden

Technische informatie

Referenties en recensies

Foto’s ons portfolio

Creëer uw eigen vloer

Offerte aanvragen

Vloer egaliseren

Redenen om een vloer te egaliseren

Er zijn genoeg redenen om een betonvloer te egaliseren, maar een hele belangrijke in onze branche is wel dat egaliseren vaak een stuk goedkoper is dan het eindeloos schuren van een betonoppervlak totdat deze geschikt is voor het aanbrengen van een gietvloer. Gietvloeren zijn superdunne afwerkingen en rolcoatings zijn zelfs aan te brengen in fracties van millimeters. Om de juiste egaliteit/vlakheid te verkrijgen kan gewerkt worden met machinale schuurmachines zoals diamant schuurmachines. In de praktijk betekent dat het egaliseren van een vloer met dit soort middelen behoorlijk wat inspanning en tijd vergt. Een vloer egaliseren met egaline is een stuk minder intensief en stoffig, meestal kan met de juiste kwaliteit egaliseermiddelen een egalisatielaag van maximaal een centimeter worden aangebracht. Uiteraard zijn er tal van redenen waarom u niet wilt egaliseren, bijvoorbeeld als een iets dikkere vloerondergrond zou betekenen dat u aanpassingen aan dorpels en deuren zou moeten doen, wat ook weer zo zijn kostenconsequenties heeft. Voordat het uitvoeringsteam van G-vloeren vloeren prepareert, moet er een beslissing worden genomen over de manier waarop wij de ondergrond goed vlak te krijgen. Anders gezegd, het volledige kostenplaatje voor het behandelen van de ondergrond moet goed op een rij worden gezet.

Vloeren egaliseren met egaline producten

Egaline is een zelfnivellerende egalisatiemortel geschikt om allerlei ondergronden vlak te krijgen. Het is een met polymeren aangevulde, gemodificeerde en snel uithardend cement dat door zijn plasticiteit uitermate geschikt is om vloeren efficiënt te egaliseren. De laagdikten die met egaline kunnen worden gerealiseerd variëren van 10 tot 30 mm. Hoe dikker de egalinelaag, hoe meer kwartszand aan de substantie kan worden toegevoegd om het zijn kenmerkende eigenschappen te geven. Boven de 30 mm wordt egaline eigenlijk een stuk duurder dan de reguliere zand-cement deklaag, maar zelfs dan kan die optie significante voordelen hebben om een vloer echt goed strak te krijgen. Egaline moet onder de juiste omgevingscondities worden aangebracht en is geschikt voor elke mogelijke ondergrond zoals beton, cement en zelfs bestaande tegelvloeren of plavuizen. Egaline kan mogelijk over harde isolatieplaten worden aangebracht of over een vloerverwarmingssysteem.

Vloer egaliseren is standaard onderdeel van onze werkzaamheden

Eén van de redenen dat wij geen vaste prijzen voor de aanleg van gietvloeren op onze website weergeven is dat juist de kosten voor het egaliseren van vloeren variabel is per project. Het kan zijn dat wij te maken krijgen met een zeer strakke betonvloer maar meestal krijgen wij te maken met verouderde betonvloeren waarbij een afweging moet worden gemaakt tussen het egaliseren van de vloer met egaline of het schuren van de vloer. U kunt zich voorstellen dat het voorbereiden van een grote fabrieksvloer een stuk makkelijker gaat met een dun laagje egaline. Het egaliseren van vloeren behoort tot onze standaard werkzaamheden. Het komt bij elk project weer om de hoek kijken.

Bekijk alle factoren die bij Over de gietvloer kostprijs een rol spelen.

G-vloeren Nieuws

13 september 2019

G-vloeren komst als beste uit de bus in heel Nederland en België op reviews

G-vloeren scoort het beste als het gaat om reviews van klanten uit Nederland en België. Daar zijn uiteraard meerdere redenen voor aan te wijzen. Wij streven er in de eerste plaats naar om iedereen de beste klantervaring te bieden.

lees meer
13 september 2019

Collectief inkopen samen met uw buren en profiteren van een scherpe m2 prijs

Het is als u een gietvloer voor uw nieuwbouwwoning wenst interessant om bij uw buren te informeren. Misschien weet u het niet, maar indien buren samen inkopen, zien wij dit als één project. Hoe meer vierkante meters hoe lager de m2 prijs uiteindelijk is.

lees meer

Hierbij willen wij onze complimenten geven aan het team van G-vloeren. Van begin tot eind een goede service gehad en de gietvloer is schitterend geworden.


Familie van Stralen

Beste G-vloeren,
Top werk geleverd en zeer blij met het resultaat van onze duo design gietvloer. Wij raden iedereen aan om bij G-vloeren een gietvloer aan te schaffen.

Jan en Bianca Rutten

Graag willen wij jullie bedanken voor de prachtige vloer en jullie goede service. Met name onze complimenten aan Vincent.

Richard Langeland

Geweldig werk, service en zeer flexibel
Onze winkelvloer was in 2 dagen alweer volledig belastbaar waardoor wij geen omzet verloren zijn in tegenstelling met andere vloersystemen.

Nike