Betonstuc

rekenmachine icoontje

Vrijblijvende offerte

Vraag hier gemakkelijk en snel een vrijblijvende offerte aan

portfolio icoontje

Foto's

Bekijk hier ons prachtige portfolio

boek icoontje

Brochures bekijken

Bekijk hier onze inspiratie brochure

Bij G-vloeren kunt u uw eigen vloer creëren

Creëer hier uw eigen designvloer

7000+ tevreden klanten
Beoordeling: 4,9/5 uit 220+ reviews

Taupe

PU DUO

Taupe

Anthracite

Anthracite Earth

Black Grey

Concrete

Pearl Taupe

Silk Earth

Lilac Grey

PU MONO

Light Taupe

Taupe

Light Blue

Noir

Signal Grey

Earth

Iron Grey

Anthracite

WOONBETON

Platinum

Taupe

Basalt

Dark Sand

Noir Grey

Latte

Dark Grey

Anthracite

Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten

Betonstuc: chique vloer met vleugje stoerheid

Betonstuc is een van de vele soorten vloeren die tot de specialiteit van G-vloeren behoort. Het is een type vloer dat van oorsprong afkomstig is uit Frankrijk en voor allerlei doeleinden is toe te passen. Zo is betonstuc niet alleen perfect als vloer voor een woonkamer of slaapkamer, maar ook prachtig staat in een badkamer. Betonstuc is wat dat betreft vloeistofdicht af te werken en naast vloertoepassing ook geschikt is voor wanden in de badkamer of keuken. Qua stijl is de vloer het beste te omschrijven als chique met een vleugje stoerheid.

Betonstuc vloer: dun met look van beton

Een betonstuc vloer is veel dunner dan beton, maar heeft wel de looks van een betonvloer. Er is namelijk sprake van een levendig patroon in de vloer. De levendigheid is overigens naar wens aan te passen, zodat het meer rustig lijkt of juist wat stoerder en wilder. Betonstuc staat ook wel bekend als beton ciré en beschikt over unieke eigenschappen. Het is een sterke en slijtvaste vloer die vetbestendig is en volledig waterdicht is. Bovendien is het een onderhoudsarme vloer die naadloos is en ook nog te combineren is met vloerverwarming. Dat voorziet in een extra aangenaam comfort en is onder meer ook ideaal in de badkamer waar u vaak op blote voeten staat.

Variatie in kleur en uitvoering

G-vloeren biedt u bij alle gietvloeren een ruime keuze uit kleuren. Zo ook betreffende betonstuc. Grijs of antraciet is voor een betonstuc vloer de meest gekozen kleur. Daarbij is er overigens wel sprake van variatie in licht en donker. Zo heeft u altijd de mogelijkheid om voor een donkergrijze kleur te kiezen of voor een lichtere uitvoering. Het hangt daarbij van de grootte van de ruimte, uw persoonlijke voorkeur en interieurkleuren af welke optie de beste keuze is. Onze adviseur heeft niet alleen verstand van betonstuc, maar ook van kleuren in het interieur. Daarom mag u ook in alle opzichten op een professioneel advies rekenen. Zo is er namelijk ook nog keuze in de uitvoering en dan vooral als het om de structuur gaat. De levendigheid van de structuur heeft invloed op de sfeer.

Plaatsing van betonstuc

Een betonstuc vloer is niet binnen een dag gerealiseerd. Er zijn namelijk meerdere lagen om rekening mee te houden net als met de voorbewerking van de ondergrond. Een tegelvloer kan rustig blijven liggen, maar wij ruwen de tegels voor het aanbrengen van betonstuc wel op. Dat is van belang voor het optimaliseren van het hechtingsproces. Bovendien is het van belang dat de ondergrond stofvrij is, dat er geen losse tegels liggen en dient de vloer egaal te zijn. Het uitvlakken behoort dan ook mogelijk tot de werkzaamheden. Een primer voorziet in de verdere basis voor het hechtingsproces en daarna komt de betonstuc er pas op. De betonstuclagen worden tot slot afgewerkt met coating. Het is belangrijk er rekening mee te houden dat de plaatsing van betonstuc in elk geval een werkweek in beslag neemt.

Wat is betonstuc?

Betonstuc bestaat uit een combinatie van cement en kunststofharder als hoofdbestanddelen met toeslagstoffen en pigment. Dit maakt het materiaal geschikt om een vloer mee af te werken. Het is dan ook wat anders dan een stuclaag van gips dat als dunne laag op de muren komt. Betonstuc is een vloeistofdichte en slijtvaste afwerking van een vloer die maar 2 tot 3 millimeter. Wij voeren deze onderhoudsvriendelijk afwerking voor vloeren en wanden naadloos uit

  • Cementmengsel
  • Kunststofharder (hars)
  • Toeslagstof
  • Pigment

Toepassingsmogelijkheden

De toepassingsmogelijkheden van betonstuc zijn haast eindeloos. Wij werken er vloeren mee af, maar het materiaal is ook ideaal om bijvoorbeeld een mooi keukenblad te maken of een tafelblad mee af te werken. Naast dat betonstuc als vloerafwerking is toe te passen, bestaat ook de mogelijkheid om daar wanden mee te voorzien. In de badkamer ontstaat er bijvoorbeeld een mooie aaneengesloten eenheid als u zowel de vloer als de wanden laat uitvoeren met betonstuc. De toepassingsmogelijkheden zijn gevarieerd en dat geldt eveneens voor de samenstelling van een betonstuc gietvloer, want daar is maatwerk voor mogelijk op basis van:

  • Kleuren (bijvoorbeeld grijs voor industrieel of zandkleur voor landelijke stijl)
  • Structuren (bijvoorbeeld voor stoere look of met subtiele elegantie)
  • Mat of glanzend betonstuc

Betonstuc kosten

De prijs van betonstuc is van variabele aspecten afhankelijk. De oppervlakte, maar ook het soort ondergrond en de staat daarvan hebben invloed op de kostprijs. Het verdere maatwerk telt ook mee, zoals een afwijkende kleur of de dikte van de vloer. In grote lijnen bepaalt het aantal m2 de prijs van betonstuc en wij doen u op verzoek graag een offerte toekomen. Dat is namelijk de beste manier om de werkelijke kosten voor uw project te berekenen. Wij houden dan rekening met al uw wensen en met de feitelijke omstandigheden. Neem bij vragen of voor advies gerust contact met ons op.

Contactgegevens

T: 020 - 846 36 94
E: info@g-vloeren.nl

De showroom is alleen op afspraak te bezoeken.

Onze openingstijden

Maandag09:00 t/m 18:00 uur
Dinsdag09:00 t/m 18:00 uur
Woensdag09:00 t/m 18:00 uur
Donderdag09:00 t/m 21:00 uur
Vrijdag09:00 t/m 18:00 uur
Zaterdag09:00 t/m 18:00 uur
ZondagGesloten