Lavasteen gietvloer

rekenmachine icoontje

Vrijblijvende offerte

Vraag hier gemakkelijk en snel een vrijblijvende offerte aan

portfolio icoontje

Foto's

Bekijk hier ons prachtige portfolio

boek icoontje

Brochures bekijken

Bekijk hier onze inspiratie brochure

Bij G-vloeren kunt u uw eigen vloer creëren

Creëer hier uw eigen designvloer

7000+ tevreden klanten
Beoordeling: 4,9/5 uit 220+ reviews

Taupe

PU DUO

Taupe

Anthracite

Anthracite Earth

Black Grey

Concrete

Pearl Taupe

Silk Earth

Lilac Grey

PU MONO

Light Taupe

Taupe

Light Blue

Noir

Signal Grey

Earth

Iron Grey

Anthracite

WOONBETON

Platinum

Taupe

Basalt

Dark Sand

Noir Grey

Latte

Dark Grey

Anthracite

Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten

Op het gebied van productie van vloeren staat de ontwikkeling uiteraard nooit stil. Dat betekent onder meer dat er steeds weer verbeterde uitvoeringen op de markt komen. De toevoeging van een specifiek bestanddeel, zoals bij een lavasteen gietvloer is daar een voorbeeld van. Er is simpelweg sprake van de toevoeging van lavasteen aan een gietvloer. De combinatie kunsthars en lavasteen zorgt voor een extremiteit als het gaat om het slijtvaste, krasvaste en waterdichte karakter. In dat opzicht zorgt deze ontwikkeling zelfs voor een nieuwe generatie naadloze vloeren.

Lavasteen gietvloer: extreem krasbestendig

Gietvloeren van G-vloeren zijn van zichzelf krasbestendig dankzij de beschermende laag die als afwerking wordt toegepast. Bovendien geldt dat er allerlei andere manieren zijn om de vloer te beschermen tegen krasjes, zoals door vloerbeschermers in de vorm van viltjes onder stoelpoten aan te brengen. Indien de voorkeur uitgaat naar extreme krasbestendigheid dan is de keuze voor bijvoorbeeld een lavasteen gietvloer te maken. Dit type natuursteen is zelfs te vergelijken met graniet als het om de extreme hardheid gaat net als om de duurzaamheid. Het is dan ook niet voor niets dat lava steen niet alleen als bestanddeel van een gietvloer geschikt is. Ook in de meubelindustrie is dit type natuursteen populair om te gebruiken, zoals voor werkbladen en tafels.

Toepassingen gietvloer lavasteen

Lavagesteente is vulkanisch gesteente en heeft als kenmerk zeer sterk te zijn en vormt daarom als lavagruis een ideale combinatie met kunsthars. Het resultaat van de mix is een gietvloer lavasteen, die vanwege de bijzondere eigenschappen geschikt is voor allerlei toepassingen. Het is bijvoorbeeld een ideale vloer om op te wonen, maar ook om op te werken. De eigenschappen laten u op een aangename manier optimaal comfort ervaren. Wij passen gietvloer lavasteen onder meer toe in woningen, maar ook in winkels en kantoren. Een combinatie met vloerverwarming behoort overigens tot de opties.

Eigenschappen gietvloer lavasteen

 • Unieke look met stijlvolle uitstraling
 • Naadloos van wand tot wand
 • Lavagruis en kunsthars
 • Vloeistofdicht karakter
 • Kleurbehoud
 • Onderhoudsgemak
 • Lange levensduur
 • Kras en slijtvast
 • Stoer en robuust karakter

Voordelen gietvloer lavasteen

Een gietvloer lavasteen voorziet in comfort, stijlvol design, onderhoudsgemak en warmte. Deze vloer biedt alles wat u nodig heeft om comfortabel te wonen, werken en te leven. Extra warmtecomfort is gemakkelijk te realiseren met de toepassing van vloerverwarming. Het oppervlak is naadloos en schept daardoor de perfecte omstandigheden voor een hygiënische woon- of werkomgeving. De structuur van het oppervlak is dicht en in combinatie met de naadloze uitvoering geldt dat een gietvloer lavasteen vloeistofdicht is.

Wij werken deze vloer af met een topcoating, zodat er krasvaste en slijtvaste eigenschappen ontstaan. Wilt u een extra beschermende laag dan behoort dat tot de mogelijkheden. Wij brengen dan een extra topcoating aan. Profiteer ook van het onderhoudsgemak, want meer dan de normale schoonmaak is niet nodig. Wat is dan het verschil met een 100% gietvloer op basis van kunsthars? Het lavagruis is een sterk gesteente dat de gietvloer lavasteen extreem slijtvast en krachtig maakt. De extra toevoeging van lavagruis maakt deze gietvloer lavasteen bijzonder en onderscheidend ten opzichte van vele andere vloeren.

 • Hoog comfort
 • Exclusief en stijlvol design
 • Leverbaar in vele kleuren
 • Extreem slijtvast
 • Hygiënisch
 • Geschikt voor vloerverwarming

Kleur en design

Uiteraard is het mogelijk om een lavasteen gietvloer een natuurlijke uitstraling te geven door met de kleur rekening te houden. Er zijn enorm veel kleurtinten beschikbaar om de vloer de uitstraling en sfeer te geven die u wenst. Een voordeel is bovendien dat lavasteen of ook lavastone gietvloeren uv-bestendig zijn. Hierdoor is er sprake van duurzaamheid als het gaat om het behouden van de authentieke kleur van de vloer.

Lavasteen gietvloer kleuren: inspiratie en tips

Wij weten uit ervaring dat het voor onze klanten soms lastig is om uit het aanbod met lavasteen gietvloer kleuren de beste keuze te maken. Daarom voorzien wij u graag van inspiratie en tips, zodat u de perfecte kleurmatch met uw interieur krijgt.

Tip 1. Natuurlijke roodbruine kleur: knus, gezellig en levendig

De natuurlijke kleur van lavasteen is roodbruin tot dieporanje en deze kleur voorziet uw interieur van een bijzonder warme sfeer en uitstraling. Een roodbruine tint staat wat dat betreft prachtig bij een landelijke woonstijl en zorgt ervoor, dat het knusse en gezellige gevoel bij u thuis op de voorgrond komt te staan. Beeldt u zich maar eens in hoe deze kleur voor uw gietvoer de realiteit benadert. U ziet dan een met een oranje gloed omgeven vuurmassa van de vulkaanberg afstromen met een levendig karakter, dat direct tot de verbeelding spreekt.

Tip 2. Grijs of zwart: modern, minimalistisch of industrieel

Lavasteen kent overigens meer natuurlijke kleursamenstellingen, zoals ook grijstinten en zwarttinten. Dit zijn eveneens lavasteen gietvloer kleuren, die wij in ons aanbod voor u beschikbaar hebben. Grijs en zwart zijn tinten die in een moderne inrichting ideaal zijn, maar ook perfect matchen met een industrieel interieur. Grijs en zwart hebben verder als voordeel dat dit gietvloer lavasteen kleuren zijn, waarmee elke andere kleur te matchen is. In een grote woonkamer is het bijvoorbeeld ook mogelijk om een kleurrijk vloerkleed op een grijze of zwarte lavasteen gietvloer neer te leggen. Of een wand in een fraaie kleur af te werken net als dat de kleur van meubels effect gaat hebben op de uitstraling.

Tip 3. Zandkleur of beige zorgen voor rust in uw interieur

Een lavasteen gietvloer in beige of in een zandkleur brengt rust in uw interieur. Het is bovendien een aardse tint die bekend staat als neutrale kleur. De aardse tint heeft ook als voordeel dat de kleur naast rust ook warmte uitstraalt. Combineer een beige of zandkleurige lavasteen gietvloer bijvoorbeeld met andere natuurlijke materialen, zoals hout, rotan of leder. Dit zijn materialen die een uitstekende match zijn met de aardse tinten. Bekijk ook de voorbeelden uit de praktijk met foto’s van lavasteen gietvloeren in uiteenlopende kleuren.

Tip 4. Laat u verder inspireren in onze showroom

De beste manier om de ideale kleur uit te kiezen voor uw lavasteen gietvloer is door naar onze showroom te komen. Dat is namelijk ideaal om u met verschillende kleuren kennis te laten maken, maar ook met de variatie in designs. Als u naar de afbeeldingen van lavasteen gietvloeren heeft gekeken, is het u al opgevallen dat de levendigheid in het uiterlijk varieert. Wij zijn wat dat betreft niet voor niets de nr. 1 als het gaat om maatwerk voor lavasteenkleuren en lavasteendesigns.

Officiële leverancier van lavasteen gietvloeren

G-vloeren is een officiële leverancier van lavasteen gietvloeren en buigt op een jarenlange ervaring in het plaatsen van deze unieke vloersystemen. Wij vinden het belangrijk om te onderstrepen dat het in uw belang is om de lavasteen gietvloer door een specialist als G-vloeren te laten plaatsen. Alleen dan bent u verzekerd van een eindresultaat dat u vooraf voor ogen had en zelfs vaak nog mooier is dan u had durven dromen.

Keurmerk voor betrouwbaarheid en zekerheid

Naast dat wij specialist zijn in lavasteen gietvloeren geldt dat onze betrouwbaarheid onder meer blijkt uit verschillende toegekende keurmerken. U komt dus bij een betrouwbaar gietvloerbedrijf terecht, dat over het keurmerk Nederlandse Ondernemersvereniging voor Afbouwbedrijven beschikt net als over het keurmerk Technische Afbouw. Bekijk hier meer informatie over onze keurmerken.

Stappenplan voor de uitvoering

Stap 1: ondergrond vormvast en egaal maken

Elk soort ondergrond is in principe geschikt om een lavasteen gietvloer op te plaatsen. Denk maar aan een tegelvloer, maar ook aan een anhydriet dekvloer of aan een betonvloer. Het belangrijkste van de ondergrond is dat deze egaal en vormvast is. Daarom is het in voorkomende situaties nodig om de vloer eerst te egaliseren

Stap 2: zorgen voor een goede hechting

U wilt graag dat uw lavasteen gietvloer tot in lengte van jaren meegaat. Daarom is het belangrijk om tijdens de tweede stap voor een goede hechting te zorgen. Dit doen wij door een hoogwaardige primer te gebruiken op de vlakke en geëgaliseerde ondergrond. Na de eerste laag primer volgt er een tweede laag om zo de perfecte basis voor een betrouwbare hechting te realiseren.

Stap 3: lavasteen gietvloer aanbrengen

De hechtlagen moeten eerst goed drogen en daarna plaatsen wij de lavasteen gietvloer. De laagdikte is ongeveer 2 mm tot 4 mm. Het is belangrijk om te weten dat deze laag uiteraard ook goed moet drogen. Houd daarom rekening met een droogtijd van 24 uur.

Stap 4: oppervlak polijsten

Het polijsten van de vloer zorgt ervoor dat u het levendig effect op een prachtige manier ziet terugkomen in de door u gekozen kleur van de lavasteen gietvloer. Dit is dan ook het moment, waarop het lijkt dat de vloer tot leven komt. Het polijsten zorgt er bovendien voor dat er een geheel vlak oppervlak ontstaat.

Stap 5: sealen en coaten

Het uiterlijk van de lavasteen gietvloer heeft nu vorm gekregen, maar wij brengen nog een sealende en beschermende laag aan. Hierdoor ontstaat er een vloeistofdicht oppervlak en stoot de vloer bovendien vuil en stof af. Bovendien zorgt het sealen en coaten van de lavasteen gietvloer dat deze extra slijtvast is.

Lavasteen gietvloer ervaringen

Het is heel logisch dat u zich bij het maken van een keuze onder meer laat leiden door ervaringen van anderen. Bijvoorbeeld met lavasteen gietvloer ervaringen van anderen die de vloer al in huis hebben liggen. Of met de ervaring van onze klanten met G-vloeren in het algemeen, zoals met betrekking tot de service, professionaliteit en kwaliteit. Wij zijn er trots op om met meer dan 220 reviews beoordeeld te zijn tot beste gietvloerspecialist. Bekijk een aantal recensies van onze klanten en ontdek ook gerust buiten onze website om persoonlijke ervaringen van onze klanten.

Maak de beste keuze

Wij informeren u uiteraard graag uitgebreid over alle mogelijkheden van onze gietvloeren in uiteenlopende samenstellingen. Onze experts zijn deskundig en houden zowel met uw wensen als met de ruimte rekening. Een lavasteen gietvloer kan de beste keuze zijn, maar er is dus met allerlei aspecten rekening te houden. Maak daarom een afspraak met onze expert en bezoek de showroom van G-vloeren. We laten u in de showroom zien hoe slijtvast onze lavasteen vloeren zijn. Dit doen we door middel van een krastest met bijvoorbeeld een stalen lepel of mes. De korrelgrofte kunnen we ook nog aanpassen waardoor u zelf nog redelijk grip hebt op de uitstraling en de lavakorrel.

Veelgestelde vragen lavasteen gietvloer

Wat kost een lavasteen gietvloer?

Wij berekenen voor u de prijs op basis van het vloeroppervlak, vloerdikte en eventuele speciale wensen. Het gaat hier om maatwerk en daarom adviseren wij u een offerte aan te vragen. Die sturen wij u graag vrijblijvend toe.

Hoe onderhoud ik een lavasteen gietvloer?

Het stof- en vuilafstotende karakter maakt het onderhoud eenvoudig. U hoeft alleen te stofzuigen of de stofwisser te pakken. Nat reinigen is ook mogelijk, maar dan wel zonder gebruik van een agressief schoonmaakmiddel. U krijgt bij aanschaf van ons verder onderhoudsadvies.

Wat gebeurt er als ik wijn knoei op een lavasteen gietvloer?

Er ligt dan wijn op de vloer, maar er gebeurt verder niets in die zin dat wijn niet in de vloer trekt. Uiteraard is het gebruikelijk om direct even een doek te pakken om het vocht op te nemen en de plek nog even schoon te maken.

Kan er ook vloerverwarming onder een lavasteen gietvloer?

Ja, en het is zelfs mogelijk om een lavasteen gietvloer met vloerverwarming door G-vloeren uit te laten voeren. Vloerverwarming is heel geschikt voor deze vloer, omdat het materiaal van nature als uitstekende warmtegeleider functioneert. Zo heeft u in de winter nooit meer last van kou onder de voeten.

Wat is de levensduur van lavasteen gietvloeren?

Lavasteen gietvloeren zijn duurzaam vanwege de extreem lange levensduur. De vloer vergt geen groot onderhoud. Het enige wat eventueel in de toekomst nodig kan zijn, is het opnieuw aanbrengen van de coating als afwerklaag. Het is logisch dat er na jarenlang gebruik wel een keer een slijtageplek of beschadiging door een ongelukje ontstaat. Dit is echter op te lossen met het herstellen of repareren van de lavasteen gietvloer.

Is een lavasteen gietvloer hetzelfde als steentapijt?

Nee, een lavasteen gietvloer bestaat uit lavasteenkorrels die kleiner zijn in vergelijking met de steenkorrels van een steentapijt. Dit is ook terug te zien in het uiterlijk, want een lavasteen gietvloer heeft een meer egale look. Bij een steentapijt zijn er steentjes zichtbaar en deze vloer is ook minder slijtvast en in minder kleuren beschikbaar. Lavasteen gietvloeren hebben wat dat betreft meer voordelen dan steentapijt.

Meer over Lavasteen gietvloeren:

Contactgegevens

T: 020 - 846 36 94
E: info@g-vloeren.nl

De showroom is alleen op afspraak te bezoeken.

Onze openingstijden

Maandag09:00 t/m 18:00 uur
Dinsdag09:00 t/m 18:00 uur
Woensdag09:00 t/m 18:00 uur
Donderdag09:00 t/m 21:00 uur
Vrijdag09:00 t/m 18:00 uur
Zaterdag09:00 t/m 18:00 uur
ZondagGesloten