Skip links

Vrijblijvende offerte

Vraag hier gemakkelijk en snel een vrijblijvende offerte aan

Foto's

Bekijk hier ons prachtige portfolio

Brochures bekijken

Bekijk hier onze inspiratie brochure

Bij G-vloeren kunt u uw eigen vloer creëren

Creëer hier uw eigen designvloer

Een epoxyvloer is een slijtvaste, ijzersterke vloer. De vloer wordt door de uitstekende chemische en mechanische belastbaarheid voornamelijk toegepast in een industriële setting. Een epoxyvloer biedt vele voordelen:

 • Volledig naadloze vloer
 • Vloeistofdicht
 • Slijtvast
 • Bevordert de hygiëne
 • Hoge industriële belasting
 • Onderhoudsvriendelijk en gemakkelijk te reinigen

Een epoxyvloer is de ideale vloer voor een industrieel bedrijf: hoge industriële belastbaarheid, eenvoudig te reinigen en leverbaar in elke gewenste kleur.

Wij gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden.

 

Epoxyvloer prijs

De prijs van een epoxyvloer is op voorhand lastig te bepalen. Er zijn vele factoren die de uiteindelijke epoxyvloer prijs zullen beïnvloeden

De uitvoering van de epoxyvloer

Een epoxyvloer is verkrijgbaar is verschillende uitvoeringen. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een epoxyvloer in een speciale kleur. De epoxyvloeren van G-vloeren zijn leverbaar in elke RAL en Sikkens kleur. Ook is een epoxyvloer leverbaar in elk denkbaar ontwerp. U kunt bijvoorbeeld het bedrijfslogo terug laten komen in de vloer. Kortom een epoxyvloer van G-vloeren is leverbaar in elk mogelijk design. Deze keuzes en het meerwerk dat hieruit komt heeft echter wel effect op de prijs.

De staat van de ondergrond

Om een epoxyvloer te gieten moet de ondergrond volledig egaal zijn. Als dit niet het geval is, zal de vloer eerst geegaliseerd moeten worden. Deze werkzaamheden zorgen voor een meerprijs

De grootte van het project

Bij het laten aanleggen van een Epoxyvloer kunt u profiteren van korting wanneer u een groter oppervlak laat leggen. De prijs per vierkante meter wordt namelijk lager naarmate het project groter wordt. Dit is omdat wij de vaste kosten dan kunnen verdelen over meer vierkante meter. Daar profiteert u uiteindelijk van.

Vrijblijvende offerte voor uw epoxyvloer

G-vloeren kiest er om deze reden voor om geen vaste prijs aan een epoxyvloer te koppelen. Zo voorkomen we dat u een verkeerd beeld krijgt van de totaalprijs. Om u een inzicht te geven in de prijs van een epoxyvloer kunt u geheel vrijblijvend een offerte aanvragen. Onze deskundige medewerkers zorgen voor een prijsopgave die volledig op maat is voor uw project. Neem contact met ons op via 020 – 846 36 94 of vul het online offerteformulier in.

Drie verschillende uitvoeringen

Een epoxyvloer is verkrijgbaar in drie verschillende uitvoeringen: de antislip epoxyvloer, de ESD-vloer en de industriële epoxyvloer. Hieronder leest u meer over de verschillende uitvoeringen.

Antislip epoxyvloer

Een antislip epoxyvloer is voorzien van een extra coating om slippen tegen te gaan. Zo voorkomt u dat een natte vloer een gevaarlijke situatie oplevert.

Elektrisch geleidende epoxyvloer (ESD-vloer)

Een ESD-vloer is uitermate geschikt voor bedrijven waar elektrische ontlading kan voorkomen. De elektrisch geleidende epoxyvloer zorgt voor een veilige afvoer van deze elektrische lading. Zo zorgt u ervoor dat de apparatuur, de producten en de medewerkers geen last ondervinden van deze elektriciteit.

Industriële epoxyvloer

Een industriële epoxyvloer wordt ontworpen voor een puur industriële setting. Daarbij wordt rekening gehouden met de hoogst mogelijke mechanische belastbaarheid, de slijtvastheid, de hygiëne en vloeistofdichtheid. Met een industriële epoxyvloer geniet u van het hoogst haalbare op het gebied van epoxyvloeren.

Waarom weinig exacte epoxyvloer prijzen online te vinden?

U komt betrekkelijk weinig exacte epoxyvloer prijzen tegen op het internet en dat is niet zo raar. De prijs van een epoxyvloer is afhankelijk van een groot aantal facetten en dus niet zomaar iets wat u via het internet inkoopt. Voor het bepalen van exacte epoxyvloer prijzen zal G-vloeren BV altijd de bestaande ondergrond in kaart moeten brengen. Wij bepalen daarbij welke preparatie noodzakelijk is; schuren van de ondergrond, vlamstralen van verontreinigde delen en het dichtzetten van scheuren alsmede het afkitten van bestaande randen, het inventariseren van goten en afvoeren. Voor het vakkundig aanleggen van epoxygietvloeren en epoxycoatings gaan de noodzakelijke voorbereidingen vooraf, werkzaamheden die bij uitstek de hoogte van epoxyvloer prijzen per m2 bepalen.

Groter aantal m2 betekent per definitie lagere epoxyvloer prijzen

We kunnen wel zeggen dat de meeste epoxyvloer prijzen liggen tussen de 60 en 150 Euro per m2 maar dat hoeft niet geheel conform de realiteit te zijn. U kunt lagere epoxyvloer prijzen bedingen als uw gietvloerspecialist groter bij zijn eigen grondstoffenleverancier kan inkopen. U kunt bijvoorbeeld gezamenlijk als ondernemers met elkaar optrekken of als VVE(s) een groter aantal m2 inkopen. Hoe dan ook, in welke organisatorische vorm u uw epoxyvloeren ook inkoopt, de prijs blijft toch vooral afhankelijk van de noodzakelijke werkzaamheden die eraan vooraf gaan. U kunt zich voorstellen dat voor het vervangen of vernieuwen van een bestaande coating heel wat opties beschikbaar zijn. We kunnen een nieuwe coating aanbrengen over de bestaande of de ondergrond eerst coatingvrij maken. Epoxyvloer prijzen worden hoger naarmate er meer voorbereidingen moeten worden getroffen.

Factoren die onze prijzen rechtstreeks bepalen zijn onder meer:

 • Epoxyvloer prijzen lager op basis van aantal m2 epoxycoating of gietvloer
 • Toe te passen primers en coatings voor of na het aanbrengen van de epoxyvloer
 • Marktprijs grondstoffen epoxyvloer
 • Aantal m2 schuren van de ondergrond ->epoxyvloer voorbehandeling -> prijs per m2
 • Aantal m2 vlamstralen -> epoxyvloer voorbehandeling -> prijs per m2
 • Dichtzetten putjes, kieren en scheuren ->epoxyvloer preparatie -> prijzen per m2
 • Ruimtebepalende elementen die de werkgang belemmeren zoals kolommen en andere constructies
 • Kortingsfactoren bij langlopende projecten

Advies op maat voor uw industriële vloer

G-vloeren geeft u persoonlijk advies over de epoxyvloer die het beste bij u past. Onze medewerkers zijn u tevens graag van dienst bij het maken van een goede kleurselectie en denken mee over het ontwerp. Veel is mogelijk, bijvoorbeeld een eigen logo in de vloer!

Verklaring Vloeistofdichte Voorziening

Een epoxyvloer komt in aanmerking voor een Verklaring Vloeistofdichte Voorziening. Voorheen heette dit een ‘PBV-verklaring’. Om in aanmerking te komen voor dit certificaat moet de vloer wel echt volledig vloeistofdicht zijn. Hiervoor is het noodzakelijk dat de epoxyvloer afgewerkt wordt met holle plinten. De specialisten van G-vloeren vertellen u graag meer over het vloeistofdicht maken van de epoxyvloer.

Veelgestelde vragen over epoxyvloeren

Onze vloerenexperts krijgen met enige regelmaat dezelfde vragen over epoxyvloeren. Hieronder sommen we enkele veelvoorkomende voor u op. Staat uw vraag er niet tussen? Aarzel dan niet en neem contact met ons op.

Wat is epoxy?

Epoxy is een harde kunststof. Naast de toepassing bij vloeren wordt het materiaal vooral gebruikt om lijm te produceren. Epoxy zorgt voor een hoge mate van vochtdichtheid en slijtvastheid. Het materiaal is een stuk harder dan polyurethaan, een andere stof waar veel vloeren van gemaakt worden. Door deze eigenschappen wordt een epoxyvloer vooral gelegd bij bedrijven met een industrieel karakter.

Een epoxyvloer is verkrijgbaar in vele designs, zelfs een vloer met uw eigen logo behoort tot de mogelijkheden.

Wij denken met u mee en zorgen dat de vloer volledig aansluit bij uw wensen.

 

Welke kleur heeft een epoxyvloer?

Bij G-vloeren maken we iedere vloer volledig op maat. Er is dan ook geen standaardkleur waarin wij uw epoxyvloer appliceren. De kunststof voor de epoxyvloer is leverbaar in iedere RAL-, NCS- en Sikkenskleur.

Hoelang doen jullie over het aanbrengen van een epoxyvloer?

Het aanbrengen van een epoxyvloer duurt doorgaans een paar dagen. De vloer bestaat namelijk uit diverse lagen die tussendoor moeten drogen. Een epoxyvloer is nadat hij is aangebracht vrij snel volledig belastbaar.

Is een epoxyvloer met vloerverwarming te combineren?

Vloerverwarming is in combinatie met een epoxyvloer helaas niet mogelijk. Het materiaal epoxy kan de warmte in de vloer niet goed verdragen, waardoor er tijdens het verwarmen en afkoelen mogelijk scheuren in de vloer ontstaan.

Hoe onderhoud ik een epoxyvloer?

Een epoxyvloer is bijzonder makkelijk te onderhouden. De vloer is naadloos, stofvrij en vochtbestendig. Vlekken verwijdert u gemakkelijk door de vloer schoon te maken met een doek of door te dweilen. Door het naadloze karakter van de vloer neemt het schoonmaken weinig tijd in beslag.

Waar kan een epoxyvloer allemaal toegepast worden?

Een epoxyvloer leent zich perfect voor in industriële omgevingen, waar een zware belastbaarheid van de vloer enorm belangrijk is. Denk bijvoorbeeld aan werkplaatsen en fabrieken waar veel zware machines aanwezig zijn. Ondanks dit gegeven worden epoxyvloeren ook in woonhuizen steeds populairder.

Wat is de prijs van een epoxyvloer?

Het is lastig om een prijsindicatie voor een epoxyvloer te geven, want er zijn diverse factoren die de prijs beïnvloeden. De kosten zijn onder meer afhankelijk van de benodigde voorbehandeling, het aantal lagen en uw persoonlijke wensen. Wel hebben we bij G-vloeren een stelregel: hoe groter het oppervlak, hoe lager de prijs per vierkante meter.

Wat is het verschil tussen een epoxyvloer en epoxycoating?

Een epoxyvloer en epoxycoating lijken veel op elkaar, maar toch zijn er wel degelijk verschillen. Het voornaamste verschil is de dikte van beide vloeren. Een epoxyvloer is minimaal 3 keer zo dik en dus veel steviger dan een epoxy vloercoating.

Wat is het verschil tussen een epoxy gietvloer en een PU gietvloer?

Een PU gietvloer wordt, in tegenstelling tot een epoxy gietvloer, gekenmerkt als zacht en flexibel. Het is geen geschikt materiaal om zware machines op te plaatsen of met zware voertuigen overheen te rijden. Epoxy is een stuk harder en wel tegen zwaardere belasting bestand.

Zijn jullie alleen leverancier of leggen jullie de epoxyvloer ook aan?

G-vloeren voert alle werkzaamheden omtrent het leggen van uw epoxyvloer zelf uit. Vanaf het eerste kennismakingsgesprek tot en met de oplevering van uw vloer hebben we alles in eigen beheer. Het is dus niet zo dat u bij ons alleen de vloer koopt en dat een ander bedrijf deze komt aanleggen. Ons ervaren applicatieteam zorgt voor een strak en naadloos aangebrachte epoxyvloer.

Epoxyvloer aanbrengen

G-vloeren is de specialist in het aanbrengen van duurzame epoxyvloeren. De epoxyvloer is een gladde vloer zonder naden en is uitermate geschikt als ondergrond voor fabrieken, bouwhallen en werkplaatsen. De epoxyvloer is beschikbaar in vele tinten en geeft kleur aan iedere werkvloer.

Epoxyvloer laten aanbrengen door G-vloeren? U kunt ons altijd geheel vrijblijvend om advies vragen. Onze deskundige medewerkers helpen u graag verder. Ook kunt u onze showroom bezoeken om een kijkje te nemen naar onze mooie epoxyvloeren.

Contactgegevens

T: 020 - 846 36 94
E: info@g-vloeren.nl

De showroom is alleen op afspraak te bezoeken.

Onze openingstijden

Maandag09:00 t/m 18:00 uur
Dinsdag09:00 t/m 18:00 uur
Woensdag09:00 t/m 18:00 uur
Donderdag09:00 t/m 21:00 uur
Vrijdag09:00 t/m 18:00 uur
Zaterdag09:00 t/m 18:00 uur
ZondagGesloten

Overige vloersoorten:

Bij G-vloeren kunt u niet alleen terecht voor een epoxyvloer, we appliceren onder andere ook de onderstaande vloersoorten: