Vloercoating

rekenmachine icoontje

Vrijblijvende offerte

Vraag hier gemakkelijk en snel een vrijblijvende offerte aan

portfolio icoontje

Foto's

Bekijk hier ons prachtige portfolio

boek icoontje

Brochures bekijken

Bekijk hier onze inspiratie brochure

Bij G-vloeren kunt u uw eigen vloer creëren

Creëer hier uw eigen designvloer

7000+ tevreden klanten
Beoordeling: 4,9/5 uit 220+ reviews

Taupe

PU DUO

Taupe

Anthracite

Anthracite Earth

Black Grey

Concrete

Pearl Taupe

Silk Earth

Lilac Grey

PU MONO

Light Taupe

Taupe

Light Blue

Noir

Signal Grey

Earth

Iron Grey

Anthracite

WOONBETON

Platinum

Taupe

Basalt

Dark Sand

Noir Grey

Latte

Dark Grey

Anthracite

Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten

Een vloercoating is een dunne toplaag over uw bestaande vloer. De laag is gemaakt van kunststof, waardoor de vloer gemakkelijk te onderhouden en volledig naadloos is. De voordelen van een vloercoating zijn vergelijkbaar met die van een gietvloer. Voor een vloercoating is alleen een dunnere kunststof laag nodig, hierdoor valt de prijs van een vloercoating vaak lager uit dan die van een gietvloer.

Navigeer via bovenstaande buttons eenvoudig naar de informatie die u zoekt.

Vloercoating
Vloercoating

Wat is een vloercoating?

Een vloercoating bestaat uit kunststof materiaal: epoxy of polyurethaan. Een vloercoating is een dunne, beschermende laag die over een bestaande vloer gebracht kan worden, zodat deze vloer een compleet nieuw uiterlijk krijgt. Die bestaande vloer kan vrijwel elk type vloer zijn zoals een cementdekvloer, betonvloer, egaline vloer, anhydriet dekvloer, etc; dat maakt voor de vloercoating niks uit. Een vloercoating is beschikbaar in vrijwel elke kleur en kan alleen in zakelijke of industriële ruimtes worden aangebracht.

De adviseurs van G-vloeren denken graag met u mee over de mogelijkheden voor een vloercoating in uw fabriek, winkel, bedrijfshal of kantoor.

 • Voor alle soorten bedrijfsruimtes
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Leverbaar in vrijwel elke kleur
 • Toepasbaar op elke ondergrond

Soorten vloercoatings: epoxy en polyurethaan

We kunnen twee soorten vloercoatings onderscheiden: epoxy en polyurethaan.

Epoxy (EP)

Een epoxy vloercoating is zeer hard en bestand tegen chemische verontreinigingen. Daarom komt deze coating voornamelijk voor in fabrieken, werkplaatsen en andere industriële ruimtes. In deze ruimtes wordt namelijk veel met allerlei stoffen en olie gewerkt wordt. Ook biedt epoxy vloercoating iets meer mechanische resistentie dan een PU vloercoating.

Polyurethaan (PU)

Coatings van polyurethaan zijn, net als PU gietvloeren, iets zachter, flexibeler en UV-bestand. Ze worden vaak gebruikt als een extra anti-verkleuringsmiddel op gietvloeren of zelfs op bestaande coatings.

PU vloercoatings worden in de praktijk vooral toegepast in woningen, winkels of kantoren, omdat verkleuring daar regelmatig voorkomen na een lange tijd. De coating verhoogt bovendien het loopcomfort (voelt warm en licht verend aan), wat minder van belang is in industriële omgevingen.

Extra mogelijkheden afwerking

Er zijn veel opties die de kostprijs van een vloercoating kunnen beïnvloeden. Denk hierbij aan:

 • Wilt u een anti-slip toplaag (ter verhoging van de veiligheid; bijvoorbeeld voor in zwembaden)?
 • Heeft de coating brandvertragende eigenschappen nodig?
 • Wilt u aanduidingen op de ondergrond (bijvoorbeeld pijlen of lijnen)?
 • Moet de vloer anti-statische eigenschappen hebben?

Vloercoating zelf aanbrengen

Er zijn veel websites waarbij u de materialen kunt kopen om zelf een vloercoating aan te brengen over een bestaande vloer. Wanneer u ervaring heeft met het gieten van een vloercoating is dit ook zeker een optie. De echte doe-het-zelver kan uit de voeten met een aantal potten epoxycoating en eigen gereedschap.

Wij willen u echter wel waarschuwen. Heeft u nog geen ervaring met het aanleggen van dergelijke vloercoatings? Laat de vloer dan leggen door een professional. Wanneer u namelijk een foutje maakt met de coating, moet het hele proces van opnieuw. Vaak bent u dan meer kwijt dan wanneer u het de eerste keer door een professional laat doen.

Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden. Ben een van onze specialisten via 020 846 36 94.

Vloercoating kleuren

Vloercoating prijs

De prijs voor een vloercoating wordt bepaald aan de hand van een vrijblijvende offerte. In deze offerte houden we rekening met een aantal prijsbepalende factoren. Daarnaast is het belangrijk om te vermelden dat de prijs van vloercoating ook kan worden beïnvloed door eventuele extra voorbereidingswerkzaamheden, zoals het repareren van scheuren of het egaliseren van de ondergrond. Deze werkzaamheden kunnen extra kosten met zich meebrengen en zullen worden meegenomen in de offerte. Verder is het goed om te weten dat de prijs van vloercoating vaak inclusief de arbeidskosten en het materiaal is. Op deze manier krijgt u een duidelijk beeld van de totale kosten van het project.

 • De grootte van het project

De prijs per vierkante meter voor een vloercoating hangt deels af van de grootte van het project. Wanneer het project namelijk groter wordt, kunnen wij een lagere prijs per vierkante meter bieden. Hierdoor is het moeilijk om prijzen te noemen op onze website, elk project is namelijk anders. Wij maken graag een vrijblijvende offerte voor u om u een indicatie van de totaalprijs te geven.

 • Kleur, design en extra’s

Een vloercoating is leverbaar in vele kleuren en designs. Deze extra’s zijn van invloed op de prijs. Een basis vloercoating is goedkoper dan een designversie. Daarbij heeft u bij een vloercoating keuze uit diverse extra’s, zoals antislip of antistatisch.

 • De nodige voorbereiding

Een vloercoating kan aangebracht worden op elke ondergrond. Dit type vloer is echter wel meer geschikt voor een cement-, beton- of antracietvloer. Andere vloeren zijn ook geschikt voor een vloercoating, maar dit zorgt meestal voor een meerprijs. Wanneer de ondervloer eerst geschuurd of gestraald moet worden, nemen we dit ook mee in de offerte.

Prijs EP vloercoating

Hieronder vindt u richtprijzen voor een epoxy vloercoating. Zoals hierboven beschreven, kunnen deze prijzen afwijken van de uiteindelijke prijs. Via onderstaande tabel heeft u echter wel een beeld van de richtprijzen. Voor een prijsopgaaf op maat vragen wij u een offerte aan te vragen.

Aantal m2 Prijs
EP vloercoating 20 – 50 m2 € 2100,- vaste staffel (excl. BTW)
EP vloercoating 51 – 100 m2 € 29,- per m2 (excl. BTW)
EP vloercoating 101 – 150 m2 € 26,- per m2 (excl. BTW)
EP vloercoating 151 – 200 m2 € 23,- per m2 (excl. BTW)

Wanneer kiest u voor het coaten van een bestaande vloer?

Wilt u de ondergrond, die nog in goede staat verkeert, goede bescherming bieden? Of wilt u uw vloer een nieuwe uitstraling meegeven? Dat kan met een nieuwe vloercoating.

Met een laagje vloercoating van soms maar een millimeter dik geeft u uw vloer een geheel nieuwe uitstraling. Een toplaag coating geeft een naadloze vloer die tegen een stootje kan en makkelijk in het onderhoud is. Daarnaast kunt u, door middel van een vloercoating, uw huidige vloer een upgrade geven. Met de vloercoating kunt u namelijk een antislip-laag of een antistatische-laag meegeven, waar uw huidige vloer nog niet over beschikt.

Bovendien is de keuze voor vloercoating een stuk voordeliger dan het laten plaatsen van een gietvloer, omdat het bij een vloercoating alleen om een nieuwe toplaag gaat en niet om een volledige vloer.

Vloercoating voor een strakke moderne vloer

Een vloercoating verandert iedere vloer in een strakke moderne vloer waar u al uw creatieve ideeën op los kunt laten. U bepaalt hiermee helemaal zelf de kleur en het design van uw vloer. Een vloercoating is dus altijd aan te passen aan het kleurenschema van uw interieur.

Wilt u eens iets heel anders dan traditionele vloerbedekking of laminaat, kies dan voor een vloercoating en ontdek direct de vele voordelen.

“Geweldig werk, service en zeer flexibel. Onze winkelvloer was in twee dagen alweer volledig belastbaar waardoor wij geen omzet misgelopen zijn in tegenstelling met andere vloersystemen”
– NIKE

“Top werk geleverd en zeer blij met het resultaat van onze duo design gietvloer. Wij raden iedreen aan om bij G-vloeren een gietvloer aan te schaffen”
– Jan en Bianca Rutten

Vloercoating
Vloercoating
Vloercoating

Verschil tussen een vloer laten coaten of impregneren

Als u de vloer alleen maar wilt beschermen, kunt u er ook voor kiezen deze te impregneren. Terwijl een vloercoating een vaste kunstharslaag is die bovenop de vloer aangebracht wordt, trekt bij het impregneren een vloeistof in het vloeroppervlak in. Zo wordt de vloer als het ware meer van binnenuit beschermd. Een impregneermiddel wordt toegepast om de vloer minder vatbaar te maken voor vocht en vuil. Impregnatie maakt de vloer vloeistofdicht, maar niet waterdicht. Wilt u complete waterdichtheid, dan moet ook nog een sealer aangebracht worden.

Een ander belangrijk verschil zit in het uiterlijk. Een vloercoating oogt mooier dan impregnatie: het bedekt de vloer volledig en geeft deze een vernieuwde uitstraling (al zijn er ook transparante coatings). Indien u de vloer laat impregneren, blijft die er in feite hetzelfde uitzien.

Bestaande vloer renoveren met een vloercoating

Bent u plan een bestaande vloer te renoveren? Dan is een vloercoating een goede optie. Door een vloercoating aan te laten brengen op een bestaande vloer, ziet de vloer er weer als nieuw uit en wordt hij sterker. Een gietvloer is een duurzame vloer, maar na jaren intensief gebruik is het mogelijk dat de toplaag van de bestaande gietvloer wat versleten is en er bijvoorbeeld krassen zichtbaar worden. Het aanbrengen van een nieuwe coating is dan de ideale manier om de vloer er weer als nieuw uit te laten zien. Ook voor andere vloersoorten is een nieuwe vloercoating laag een geschikte manier om de bestaande vloer te renoveren.

Geïnteresseerd in een vloercoating?

 Een vloercoating is een dunne, beschermende laag die over een bestaande vloer gebracht kan worden, zodat deze vloer een compleet nieuw uiterlijk krijgt.

Op zoek naar een kwalitatieve vloercoating?

Ruim 17 jaar ervaring met o.a. vloercoatings en gietvloeren.

Al meer dan 7000 (giet)vloeren en/of vloercoatings gelegd in Nederland en België.

Prachtige showroom in Amsterdam met kundig advies van ervaren specialisten.

Tientallen vloercoating kleursamples in de showroom of online, elke RAL kleur mogelijk.

Uw nieuwe vloer(coating) binnen een aantal weken gelegd.

Enkele van onze tevreden opdrachtgevers:

Dell
Gemeente Amsterdam
Lenovo
LG
Vloercoating

Antistatische vloercoating

Is het in uw bedrijf essentieel dat de apparatuur of het materiaal beschermd wordt tegen eventuele statische lading? Kies dan voor een vloercoating met aanvullende antistatische eigenschappen. Dit type vloercoating heet ook wel “oplaadspanningsarme vloercoatings”.

Statische spanning kan ontstaan door verplaatsing van apparatuur, langslopend personeel of door transportvoertuigen. Het kan zelfs rechtstreeks van machines afkomstig zijn. Door een vloercoating met antistatische eigenschappen zorgt u ervoor dat deze spanning afgevoerd wordt via de vloercoating. Door deze coating te gebruiken vermindert u de kans dat uw apparatuur of materiaal beïnvloed wordt door de statische lading.

Autobanden bestendige vloercoating

Polyurethaan vloercoatings kunnen eigenlijk overal worden toegepast: in winkels, kantoren en woningen. Het is een goede manier om van een betonnen of steenachtige ondergrond een mooie glanzende vloer te krijgen. Deze is eenvoudig schoon te maken en zorgt ervoor dat de steenachtige ondergrond beschermd wordt. Echter kan een polyurethaan vloercoating maar halfzwaar belast worden, wat inhoudt dat deze minder geschikt is voor zwaardere toepassingen (bijvoorbeeld een parkeergarage of fabriekshal waar veel met chemicaliën worden gebruikt). Voor een wat zwaardere toepassing, is een epoxy (EP) vloercoating beter geschikt.

De EP vloercoating is een zeer autobanden bestendige vloercoating. Een epoxy vloercoating wordt gebruikt in de zware industrie, zoals in autogarages, werkplaatsen en magazijnen. Een EP vloercoating is dus ook bestendig tegen autobanden, maar ook andere stoffen waar u mee te maken krijgt in garages (zoals olie).

Vloercoating
Vloercoating
Vloercoating

Vloercoating voor bedrijven

Een vloercoating geeft uw bedrijfshal, fabriek, kantoor of werkplaats een compleet nieuw aanzien. De coatings van G-vloeren zijn niet alleen mooi, maar ook nog eens zeer sterk. Van de hoge belastbaarheid tot antislip-mogelijkheden: Een vloercoating is uitermate geschikt voor bedrijfsruimtes. Graag vertellen onze specialisten u meer over de toepassingen van de vloercoating.

Is dit een geschikte vloer voor in een bedrijfshal?

De naadloze, slijtvaste en chemicaliënbestendige eigenschappen zorgen ervoor dat een vloercoating zeker een geschikte oplossing is voor in een bedrijfshal. Let wel, het gaat hier niet om een complete vloer. Een vloercoating is namelijk een dunne toplaag die over een bestaande vloer kan worden gelegd. Het voordeel hiervan is dat u voor relatief weinig geld een compleet nieuwe vloer heeft in uw bedrijfshal.

Graag komen onze adviseurs langs om de situatie te bekijken en de mogelijkheden met u te bespreken. Neem daarvoor contact met ons op via onderstaande buttons. Wilt u meteen weten wat u qua prijzen kunt verwachten? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan en ontvang direct een prijs op maat in uw mailbox.

Vloercoating in de werkplaats

Een slimme en veilige investering waar u jarenlang plezier van zult hebben: het laten aanbrengen van een vloercoating in uw werkplaats. Het vervangen van een werkplaatsvloer is iets waar u zich niet graag mee bezig houdt. Het houdt namelijk in dat de werkzaamheden enkele dagen stil moeten liggen. U wilt daarom niet jaarlijks uw vloer hoeven te vervangen.

Een werkplaatsvloer coating biedt uitkomst. Na het leggen van een coating over uw (bestaande) werkplaatsvloer, heeft u een als nieuw uitziende, naadloze, vloeistofdichte en keiharde vloer. En werkt u met zware machines? Of komt de vloer regelmatig in contact met bijtende stoffen? Ook daarvoor zijn er passende oplossingen, zoals de vloercoatings die daar speciaal voor zijn ontwikkeld. Onze adviseurs komen graag met u in contact om de mogelijkheden te bespreken en u te adviseren op het gebied van werkplaatsvloer vloercoating.

Vloercoating in winkels

Indien de ondergrond geschikt is, kan er een vloercoating gelegd worden in een winkelruimte. Het voordeel is dat vloercoating een harde, slijtvaste toplaag is, waardoor het zeer geschikt is voor ruimtes waar veel mensen komen en waar regelmatig met bijvoorbeeld kledingrekken wordt geschoven. Indien gewenst kunt u kiezen voor een transparante vloercoating, waardoor de ondergrond of ondervloer zichtbaar blijft. Dit kan een unieke, industriële uitstraling geven.

Vloercoating in fabrieken

Een (epoxy) vloercoating is zeer geschikt voor fabrieksruimtes. Het verschuiven van zware machines of het rijden met heftrucks: het is geen enkel probleem. Ook is een vloercoating geschikt voor bijvoorbeeld zaagsel, vonken, vloeistoffen of chemicaliën.

Voor fabrieken is een vloercoating bijvoorbeeld geschikt wanneer u een nieuwe of veiligere vloer wilt, maar de huidige vloer nog in goede staat is. Een vloercoating is namelijk een toplaag die prima op de huidige vloer gelegd kan worden, mits de huidige vloer aan bepaalde voorwaarden voldoet. Wat voor u de beste oplossing is, bepaalt u samen met onze adviseurs altijd naar wanneer we aan een klus beginnen, dus hier hoeft u zich geen zorgen over te maken.

Vloercoating in showrooms

Voor showrooms zijn er meerdere vloersoorten mogelijk, maar wat wij vaak adviseren is een vloercoating met bijvoorbeeld anti-slipcoating of een antistatisch karakter. Het grote voordeel van coatings is dat zij duurzaam, vloeistofdicht en onderhoudsvriendelijk zijn. Na een lange dag sluit u de deuren van de showroom en is de vloer eenvoudig schoon te maken.

Een vloercoating in de epoxy variant is zeer geschikt voor een showroom met auto’s of andere zware goederen. Een alternatief voor een showroom met zware goederen is een troffelvloer.

Vloercoating in parkeergarages

Bent u op zoek naar een praktische en duurzame vloeroplossing voor in een parkeergarage? Dan moet u een vloercoating zeker overwegen. Dit vloertype is namelijk goed bestand tegen vuil, zoals chemicaliën en olie. Daarnaast is een (epoxy) vloercoating geschikt om er een print in te verwerken, zoals parkeervak-lijnen in een parkeergaragevloer. Zo heeft u een praktische, veilige en duidelijke vloer voor in de parkeergarage. Onze specialisten vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

Vloercoating in magazijnen

Voor magazijnen waar de vloer zwaar wordt belast – denk aan magazijnen met zware magazijnstellingen of machines die regelmatig worden verplaatst – is een vloercoating een geschikte oplossing.  Verder zorgen de hoogwaardige verharders en harsen ervoor dat een vloercoating bestand is tegen chemicaliën en vocht. Zo kunt u zorgeloos uw werk blijven doen zonder bang te hoeven zijn dat de vloer het niet volhoudt. Wist u overigens dat een antistatische vloercoating ook tot de opties behoort? G-vloeren heeft in veel magazijnen een magazijn vloercoating aangebracht en heeft hier dus veel ervaring mee.

Industriële vloercoating

Zware stellingkasten die worden geplaatst, het verschuiven van zware metalen machines, heftrucks, pompwagens, karretjes die over de vloer rollen… Met een epoxy vloercoating kunt u dit gewoon zorgeloos blijven doen. Een vloercoating is een ideaal type vloer voor industriële ruimtes. Zo is dit type vloer bestand tegen onder andere vonken en vloeistoffen (van water tot zure stoffen). Wordt er gezaagd en valt er veel zaagsel op de vloer? Het wegvegen ervan levert geen krassen op. De coating kan vrijwel alles aan. Met een vloercoating van G-vloeren bent u dus jarenlang verzekerd van een uitermate sterke en veilige vloer.

Vloercoating in bedrijven

G-vloeren legt vloercoatings veelvuldig in bedrijfspanden. Denk hierbij aan:

 

Bovenstaande toepassingen zijn bijzonder geschikt voor vloercoatings, omdat de toplaag van een vloercoating hierbij talloze voordelen biedt. De hoogwaardige verharders en harsen van de coating zorgen ervoor dat hij bestand is tegen chemicaliën en vocht. Een onderliggende betonvloer kan dus niet worden aangetast door deze invloeden van buitenaf. Bovendien zorgt vloercoating ervoor dat de vloer gemakkelijker te reinigen is, want vetten, vuil en stof hechten zich niet aan de coating. Ook is de vloercoating slijtvast. Dit houdt in dat de vloer jaren mooi blijft, zelfs bij zware belasting.

Vloercoating
Vloercoating
Vloercoating

Samenstelling en laagdikte

Vloercoating heeft een specifieke samenstelling van materialen en een bepaalde laagdikte. Er is sprake van een vloerafwerking die uit 2-componenten bestaat. Epoxyhars gecombineerd met een amineverharder vormt de basis van het vloersysteem. De laagdikte van de vloercoating ligt gemiddeld tussen de 0,2 millimeter tot 0,3 millimeter. Het is afhankelijk van de situatie mogelijk om twee lagen aan te brengen.

Verschillende kleuren vloercoating

U heeft een vrije keuze als het gaat om de kleur van de vloercoating. Het brede aanbod bestaat uit alle RAL-kleuren, bestaande uit uiteenlopende tinten. Het vloersysteem leent zich perfect om onder meer lijnen, pijlen of vlakken aan te brengen. Dat is ideaal in bijvoorbeeld: magazijnen, fabrieken, werkplaatsen, kantoren en parkeergarages. G-vloeren levert ook transparante vloercoatings. Hierdoor blijft de ondergrond zichtbaar, net als de structuur en het reliëf.  Een transparante vloercoating is mogelijk in de uitvoeringen mat of glanzend.

Een vloercoating met vlokken

Door (kleur)vlokken in een natte coating te gieten tijdens het aanbrengproces, creëren we een hoogwaardige vloercoating met vlokken. Dit is een leuke manier om uw vloer een speels effect mee te geven. In ruimtes waar veel mensen komen en het niet altijd mogelijk is de vloer schoon te houden, zoals in een supermarkt, zorgen de vlokjes er ook nog eens voor dat klein vuil niet snel opvalt.

Transparante vloercoating

In sommige situaties wilt u de vloer van uw fabriekshal of andere industriële ruimte beschermen, maar maakt het niet uit hoe de vloer eruitziet. Of u wilt juist een industriële look behouden terwijl u wel de huidige ondergrond wilt beschermt. Dan is een transparante vloercoating zeker een aanrader. Dit type vloer is relatief snel en goedkoop aan te brengen en zorgt voor een goede bescherming van uw originele vloer, terwijl de ondervloer wel zichtbaar blijft. Op deze manier gaat uw bestaande vloer nog langer mee. Een transparante vloercoating is beschikbaar in de uitvoeringen mat en glans en kan op verschillende manieren worden afgewerkt. We vertellen u hier graag meer over.

Betonvloer coating

Kelders, garages en werkplaatsen hebben vaak een betonvloer. Voor het afwerken van deze vloersoort kunt u kiezen voor betonvloer coating. Door uw betonnen vloer te voorzien van coating, geeft u deze optimale bescherming tegen chemicaliën, vloeistoffen en vocht. Deze vloercoating is net zoals de reguliere coating in verschillende kleuren en afwerkingen leverbaar. We voorzien de coating ook graag van belijning, een logo of een antisliplaag.

Voorbeeldprojecten

G-vloeren heeft in het verleden al vele projecten met vloercoating uitgevoerd. Bijvoorbeeld met de toepassing van de EP coatingvloer als bedrijfsvloer of als winkelvloer met designvlokken. Ook op het gebied van het aanbrengen van vloercoatingsystemen in kantoren is G-vloeren een echte specialist. Er zijn dan ook vele toepassingen waarvoor deze vloer perfect is. Kiest u ook voor het gemak en voordelige vloercoating in uw bedrijfspand? Neem contact op voor meer informatie of dien direct een aanvraag in voor een vrijblijvende offerte.

De voordelen van vloercoating

Een vloercoating staat onder meer bekend als industriële vloer vanwege de specifieke eigenschappen die het biedt. Enkele voordelen van vloercoatings zijn onder andere:

 • Uitstekende slijtvastheid: De vloercoating is bestand tegen intensief gebruik en belasting, waardoor het een duurzame en langdurige oplossing is voor zwaarbelaste ruimtes.
 • Vloeistofdichte eigenschappen: Vloercoatings zijn vloeistofdicht, waardoor ze bestand zijn tegen knoeien, morsen en andere vloeistoffen. Dit maakt ze ideaal voor ruimtes waar hygiëne en veiligheid van groot belang zijn, zoals in de voedingsmiddelenindustrie, laboratoria of garages.
 • Kleurvariatie en -combinatie: Vloercoatings zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en bieden de mogelijkheid om verschillende kleuren te combineren. Dit stelt u in staat om een vloer te creëren die perfect past bij uw interieur of merkidentiteit.
 • Toepasbaar op bijna elke ondergrond: Vloercoatings kunnen worden aangebracht op vrijwel elke ondergrond, zoals beton, cementdekvloeren, anhydrietvloeren en meer. Hierdoor kunnen bestaande vloeren worden getransformeerd tot een nieuwe, functionele en esthetisch aantrekkelijke vloer.
 • Naadloos en stofvrij: De naadloze afwerking van vloercoatings zorgt ervoor dat er geen vuil, stof of bacteriën kunnen ophopen in voegen of scheuren. Dit maakt de vloercoating hygiënisch en gemakkelijk schoon te houden.

Gemakkelijk in onderhoud: Vloercoatings zijn zeer onderhoudsvriendelijk. Ze kunnen eenvoudig worden gereinigd met reguliere schoonmaakmiddelen en vereisen geen speciale zorg of behandeling.

Met deze voordelen is een vloercoating een uitstekende keuze voor diverse industriële, commerciële en residentiële toepassingen. Onze experts bij G-vloeren helpen u graag bij het kiezen van de juiste vloercoating voor uw specifieke behoeften en bieden vrijblijvende offertes op maat. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek de voordelen van een vloercoating voor uw ruimte.

Vloercoating vergelijken

Bij het vergelijken van een vloercoating zijn er verschillende factoren waarop gelet moet worden. Ten eerste is het belangrijk om naar de kwaliteit van de coating te kijken. Dit omvat de duurzaamheid, slijtvastheid en bestendigheid tegen chemicaliën en vlekken. Daarnaast is het essentieel om te letten op de toepassing en het type vloer waarvoor de coating bedoeld is, zoals beton, hout of tegels. Verder moet er gekeken worden naar de glans en afwerking van de coating, zoals mat, zijdeglans of hoogglans. Ook het aanbrengproces en de benodigde voorbereiding van de vloer spelen een rol bij het vergelijken van vloercoatings. Ten slotte is het van belang om de prijs-kwaliteitverhouding en eventuele garanties van de coating te overwegen.

Stappenplan voor de aanbrenging van vloercoating

G-vloeren volgt vanuit de basis een stappenplan voor de aanbrenging van vloercoating. De voorbereiding vormt een eerste onderdeel van het stappenplan.

1. Voorbereiding en ondergrond

Het is voor een blijvend strak resultaat belangrijk dat de ondergrond druk- en vormvast is. De vloer dient schoon, droog en stofvrij te zijn. Als de ondergrond scheuren heeft, repareren wij deze eerst. Bijvoorbeeld met reparatiemortel. Een verontreinigde vloer is door ons te behandelen met zogenoemde vlamstralen. Het schuren en stofvrij maken doen wij met een industriële stofzuiger.

2. Verwerking epoxycoating en aanbrenging

Om de vloerafwerking in de juiste samenstelling aan te brengen, mengen we de componenten. Vervolgens brengt onze vakman het mengsel op een gelijkmatige manier aan over de ondergrond. Na het aanbrengen van de EP-vloercoating komt het proces van de coating narollen. Dit gebeurt met een brede vloerroller.

3. Ingebruikname van de vloer

Na het aanbrengen van de vloercoating is er sprake van een droogtijd. De vloer is na circa zes uur stofdroog. Na ongeveer zestien uur is de vloer begaanbaar. Een volgende laag is aan te brengen na zestien en tot vierentwintig uur na plaatsing.

Werkbezoek voor aanvang werkzaamheden

Er vindt altijd eerst een werkbezoek plaats voordat wij starten met het aanbrengen van de vloercoating. Onze uitvoerder neemt contact met u op om een afspraak te maken. Het werkbezoek vindt doorgaans een week of twee weken voorafgaand aan de uitvoering plaats. Tijdens dit bezoek controleert onze uitvoerder een aantal aspecten. Bijvoorbeeld het vochtpercentage van de ondergrond. Ook volgt er een check met betrekking tot de vlakheid van de ondergrond. Vloercoating is maar dun en oneffenheden blijven zichtbaar als de vloer niet egaal is.

Vloercoating

Controle vochtgehalte ondergrond voor vloercoating

Wij gebruiken voor het meten van het vochtgehalte van de ondergrond een vochtmeter. Het hangt van het type ondergrond af wat het vochtpercentage maximaal mag zijn. Voor een egaline vloer en zandcement geldt een maximaal vochtpercentage van 2,5%. Dat vochtpercentage hanteren wij eveneens bij beton dekvloeren. Is er sprake van een anhydriet dekvloer? Dan mag het vochtpercentage maximaal 1,0% zijn net als bij een gipsgebonden egaline vloer. Laat u de vloercoating aanbrengen op een nieuwe ondergrond? Dan geldt er een stelregel van een week droogtijd per centimeterdikte van de ondervloer.

Een of twee lagen vloercoating

Het hangt van het type ondervloer af of het de beste keuze is om een enkele laag vloercoating aan te brengen of twee lagen. Om een optimale bescherming te creëren, raden wij doorgaans aan om twee lagen aan te brengen. Bijvoorbeeld bij een onbewerkte ondergrond, zoals bij een gipsgebonden egalinevloer. De tweede laag vormt in dat geval namelijk een extra beschermlaag en dat is zeker bij industriële toepassingen nodig. Een enkele laag vloercoating is een prima optie als de ondergrond in uw fabriek, magazijn, werkplaats, garage of ander bedrijfspand al voorzien is van een coatingvloer. Of van een cementdekvloer, want ook dan volstaat een enkele laag vloercoating. Mocht het resultaat nog wel te wensen overlaten door een onvoldoende dekking dan is alsnog een twee laag aan te brengen.

Vloercoating met antisliplaag

Er zijn veel bedrijfssituaties waar het extra belangrijk is om een veilige werkomgeving te creëren. Bijvoorbeeld als er sprake is van een werkplaats waar gewerkt wordt met vloeistoffen. Bij het knoeien met vloeistoffen ontstaat er een risicovolle situatie. De vloer raakt glad door de vloeistof en hierdoor bestaat de kans op uitglijden. Dat is maar beter te voorkomen en relatief eenvoudig te realiseren.

G-vloeren biedt namelijk de mogelijkheid om vloercoating met een antisliplaag aan te brengen. Daarmee voorziet u ook in een veilige werkomgeving als er sprake is van vocht op de grond. De vloer is stroef te maken met keuze uit verschillende gradaties. Wij brengen de veilige laag aan door antislipkorrels in te strooien en de vloer na te sealen. Het is bovendien mogelijk om een decoratief element toe te voegen aan uw vloercoating. Hiervoor gebruiken wij kleurvlokken die net als de antislipkorrels verwerkt worden als de vloercoating nog nat is.

Onderhoud van vloercoating

Er is weinig voor nodig om de vloercoating in een goede staat te houden. Het is wel belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen om beschadiging te voorkomen. Er is wel sprake van een krasvast karakter, maar niet onbeperkt. Het is bij de keuze voor vloercoating in uw woning bijvoorbeeld aan te raden om een deurmat bij de buitendeuren te plaatsen. Op deze manier voorkomt u dat steentjes onder schoenen voor krasjes zorgen. Voor meubels geldt dat het aan te raden is om deze aan de onderkant van viltjes te voorzien.

De schoonmaak van vloercoating is eenvoudig met het gebruik van een stofzuiger. Het is ook mogelijk om de vloercoating regelmatig te dweilen. Koud water volstaat en eventueel gebruikt u een special schoonmaakmiddel voor dit type vloer. Bij industriële reiniging van vloercoatings is het gebruik van een schrobzuigmachine ideaal om grote oppervlakken op een snelle manier te reinigen. Verder hoeft er geen groot onderhoud gepleegd te worden om uw vloer in een goede conditie te houden.

Vloercoating reinigen

Door de dichte structuur kan er geen stof of vuil in de vloer gaan zitten. Wel dient een vloercoating regelmatig gereinigd te worden, en dan vooral de lichtkleurige vloercoating vloer. Viezigheid is makkelijk schoon te maken met een statisch stofdoekje of met stoffer (zachte borstel!) en blik. Het stofzuigen van een vloercoating vloer is eigenlijk niet nodig, maar kan geen kwaad. En een extra tip: reinig de vloer zo nu en dan met schoon en koud water. Zo glanst de coating weer als nieuw.

Legt G-vloeren een vloercoating bij u? Dan krijgt u altijd passend advies mee, zowel over het onderhoud als het reinigen van de vloer.

Tips om een vloercoating te beschermen

Voorkomen is beter dan genezen, is het gezegde. Dat kunnen we ook toepassen op een vloercoating. Maar hoe beschermt u een vloercoating tegen bijvoorbeeld krassen? Gelukkig weten wij daar het antwoord op dankzij onze jarenlange ervaring met verschillende vloersystemen:

 • Voorzie stoelen tafels en andere meubels van goede beschermdoppen
 • Voorwerpen of (kleinere) machines verplaatsen? Indien mogelijk altijd optillen in plaats van verschuiven
 • Vermijd onderhoud met zeephoudende middelen. Dit kan de vloer plakkerig maken

Coating producten kopen

Misschien bent u op zoek naar producten om zelf een vloercoating aan te leggen. G-vloeren heeft ervoor gekozen om deze producten niet los aan te bieden. Het is namelijk niet verstandig om zelf een vloercoating aan te leggen, omdat dit op een professionele en deskundige manier moet gebeuren. Gaat het aanleggen ergens in het proces mis, dan kan het een vervelend en duur grapje worden. De applicateurs van G-vloeren hebben jarenlange ervaring met het aanbrengen van vloercoatings op verschillende ondergronden en in verschillende ruimtes. Zo bent u altijd verzekerd van het beste resultaat.

Kleursamples

Vloercoating in 1000+ kleuren.

Foto’s

Om nóg meer inspiratie op te doen.

Vloerverwarming

Vloercoating i.c.m. vloerverwarming

Vloer creëren

Met onze handige, gratis tool!

Tips

Handige tips van een specialist.

Video’s

Ideeën opdoen op een visuele manier.

Brochure

Handige vloercoating informatie.

Onderhoud

Informatie over onderhoud.

Vloercoating

Veelgestelde vragen vloercoating

Bij G-vloeren krijgen we regelmatig dezelfde vragen gesteld over vloercoating. We hebben hieronder daarom een aantal veelgestelde vragen en de bijbehorende antwoorden voor u op een rijtje gezet. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

Is een vloercoating hetzelfde als een gietvloer?

Nee, dit is niet het geval. Bij een vloercoating leggen we alleen een toplaag over een al bestaande vloer heen. Bij een gietvloer worden meerdere lagen geappliceerd, die samen een nieuwe naadloze vloer vormen.

Over welke vloersoorten kan een vloercoating aangebracht worden?

Een vloercoating kan over een groot aantal vloeren gelegd worden. Met name betonvloeren zijn erg geschikt, maar ook een houten of stenen vloer leent zich perfect. Het belangrijkst is dat de ondervloer compleet droog, schoon en vlak is.

Hoe lang gaat de coating mee?

De vloercoating van G-vloeren is ontzettend duurzaam en sterk. De levensduur van een vloercoating is hierdoor ongeveer 20 a 25 jaar. Uiteraard heeft de manier van gebruik wel invloed op de levensduur. Bij intensief gebruik kan de vloercoating minder lang meegaan.

Is een vloercoating doorzichtig?

Dit hangt helemaal af van uw wensen. Een vloercoating kan kleurloos worden aangebracht, waardoor de ondervloer nog goed zichtbaar is. Heeft u dit liever niet? Dan kan de coating ook in een kleur worden toegepast. Hiermee bootst u het effect van een echte gietvloer na!

Hoe duur is de vloercoating?

De kosten die de aanleg van een vloercoating met zich meebrengen zijn afhankelijk van diverse factoren. Denk hierbij aan de totale oppervlakte, de staat van de ondervloer en de gekozen opties. Ook kunt u kiezen voor vloercoatings in verschillende prijsklassen. Een vloercoating is over het algemeen goedkoper dan een gietvloer, omdat er minder materialen voor worden gebruikt.

Hoe wordt vloercoating aangebracht?

De meeste vloercoatings worden aangebracht in verschillende lagen met behulp van een roller of kwast. Het oppervlak moet eerst worden gereinigd en eventuele scheuren of gaten moeten worden gerepareerd voordat de coating wordt aangebracht. Het is belangrijk om de instructies van de fabrikant nauwkeurig op te volgen om ervoor te zorgen dat de coating goed hecht en lang meegaat.

Kan een vloercoating in de kelder?

Indien er vocht vanuit de ondergrond de kelder in komt, raden we aan geen vloercoating in de kelder aan te laten brengen. In de praktijk zien we namelijk dat de hele structuur dan loslaat qua onthechting en daar is niets aan te doen. Wel is deze vloer vloeistofdicht, dus van bovenaf kunnen er geen vocht of vloeistoffen in de vloer trekken.

Wat is het verschil tussen een epoxy gietvloer en epoxy vloercoating?

Het verschil tussen een epoxy gietvloer en vloercoating zit hem in het feit dat een epoxy gietvloer een ‘complete’ vloer is van 3-5 mm en een epoxy vloercoating alleen uit coatinglagen bestaat en totaal maximaal 1 mm dik is. Een epoxy gietvloer is dus dikker (en duurder) dan de epoxy vloercoating. Ook gaat het leggen van een epoxy gietvloer op een andere manier en kost het meer dagen verwerkingstijd. Lees op de pagina epoxy gietvloer meer over dit type vloer dat ook zeer geschikt is voor bedrijven.

Kan een vloercoating op een houten ondergrond?

Voor een ondervloer is het belangrijk dat de ondergrond compleet droog, schoon en vlak is. Is dat niet het geval bij uw houten vloer? Dan is het niet mogelijk om daar een vloercoating op te laten leggen.

Wat is het verschil tussen een vloercoating en een gietvloer?

Waar een vloercoating een sterke toplaag is die op een bestaande vloer gelegd moet worden, is een gietvloer een complete vloer. Een vloercoating is daardoor ook goedkoper dan een gietvloer. Is de ondervloer nog oneffen? Dan is het belangrijk om eerst te egaliseren. Ligt er al een goede en vlakke ondervloer? Dan kan daar direct een vloercoating op aangebracht worden in een kort tijdsbestek. Wel is het altijd goed om hier eerst een vakman naar te laten kijken. Neem contact op om te informeren naar de mogelijkheden en we komen graag langs om een goede inschatting van de situatie te kunnen maken.

Kan vloercoating helpen bij het verbeteren van de veiligheid op de werkplek?

Ja, vloercoating kan bijdragen aan de veiligheid op de werkplek. Door het toevoegen van antislip-eigenschappen kan vloercoating de slipweerstand verbeteren en het risico op ongevallen verminderen. Daarnaast kunnen veiligheidszones worden gemarkeerd met behulp van vloercoating, waardoor werknemers duidelijk worden geïnformeerd over risicovolle gebieden of vluchtroutes. Het juiste type vloercoating en de juiste toepassing kunnen de veiligheid op de werkplek aanzienlijk verbeteren.

Hoe milieuvriendelijk is vloercoating?

Vloercoating kan milieuvriendelijk zijn, afhankelijk van het type coating en de materialen die worden gebruikt. Er zijn eco-vriendelijke opties beschikbaar die minder impact hebben op het milieu, zoals watergedragen coatings of coatings op basis van hernieuwbare grondstoffen. Het is raadzaam om te informeren naar de duurzaamheids- en milieubeschermingsaspecten van de specifieke vloercoating die u overweegt.

Werkgebied G-vloeren

G-vloeren is de nationale en internationale vloercoatingspecialist. We hebben inmiddels vele tevreden klanten in de onderstaande plaatsen:

 • Alkmaar
 • Almere
 • Amersfoort
 • Amsterdam
 • Antwerpen
 • Breda
 • Brussel
 • Den Bosch
 • Den Haag
 • Eindhoven
 • Gorinchem
 • Groningen
 • Haarlem
 • Hilversum
 • Apeldoorn
 • Arnhem
 • Utrecht
 • Assen
 • Barneveld
 • Coevorden
 • Delfzijl
 • Doetinchem
 • Dronten
 • Ede
 • Emmen
 • Heerenveen
 • Hoogeveen
 • Leeuwarden
 • Lelystad
 • Meppel
 • Muiden
 • Rotterdam
 • Maastricht
 • Zeeland
Vloercoating
vloercoating

Altijd deskundig advies van G-vloeren

U mag bij G-vloeren altijd rekenen op deskundig advies. Onze technische medewerkers in de showroom beschikken over een uitgebreide expertise met ervaring in de praktijk. Daarom is het mogelijk om een op uw woonsituatie of bedrijfssituatie afgestemd advies te geven. G-vloeren denkt bovendien met u mee om de ideale vloercoating op maat samen te stellen. Onze uitvoerders zijn eveneens zeer ervaren en hebben oog voor detail. De combinatie van ervaring en kennis binnen ons bedrijf maakt het mogelijk om ook voor u de perfecte vloercoating te realiseren. Daarbij hechten wij waarde aan het bieden van een klantgerichte service en werken wij uitsluitend met materialen van de beste kwaliteit.

Meer informatie over onze vloercoating

Neem contact met ons op als u de deskundige medewerkers van G-vloeren geheel vrijblijvend om advies wilt vragen. U kunt ook de showroom bezoeken om onze uitgebreide collectie vloercoatings te bekijken.

Vloercoating in het echt bekijken

In onze showroom laten we graag een overzicht zien van de vloermogelijkheden. Daarnaast krijgt u meteen vakkundig advies van specialisten met meer dan 15 jaar ervaring in de gietvloeren-branche. Twijfelt u of een vloercoating wel de beste oplossing is voor uw situatie? Ook dan denken we graag met u mee om samen tot de beste, veiligste en mooiste oplossing te komen.

Begeleiding van A tot Z

Van het moment dat u het contact- of offerteformulier op onze website invult tot het moment dat u een prachtige vloer in uw ruimte ziet liggen: bij G-vloeren bent u verzekerd van proactieve begeleiding van kennismaking tot oplevering. We werken met één vast aanspreekpunt gedurende het hele proces, zodat u altijd snel geholpen kunt worden bij vragen.

Contactgegevens

T: 020 - 846 36 94
E: info@g-vloeren.nl

De showroom is alleen op afspraak te bezoeken.

Onze openingstijden

Maandag09:00 t/m 18:00 uur
Dinsdag09:00 t/m 18:00 uur
Woensdag09:00 t/m 18:00 uur
Donderdag09:00 t/m 21:00 uur
Vrijdag09:00 t/m 18:00 uur
Zaterdag09:00 t/m 18:00 uur
ZondagGesloten