Egaline vloer

rekenmachine icoontje

Vrijblijvende offerte

Vraag hier gemakkelijk en snel een vrijblijvende offerte aan

portfolio icoontje

Foto's

Bekijk hier ons prachtige portfolio

boek icoontje

Brochures bekijken

Bekijk hier onze inspiratie brochure

Bij G-vloeren kunt u uw eigen vloer creëren

Creëer hier uw eigen designvloer

7000+ tevreden klanten
Beoordeling: 4,9/5 uit 220+ reviews

Taupe

PU DUO

Taupe

Anthracite

Anthracite Earth

Black Grey

Concrete

Pearl Taupe

Silk Earth

Lilac Grey

PU MONO

Light Taupe

Taupe

Light Blue

Noir

Signal Grey

Earth

Iron Grey

Anthracite

WOONBETON

Platinum

Taupe

Basalt

Dark Sand

Noir Grey

Latte

Dark Grey

Anthracite

Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten

Egaliseren en prepareren met de egaline vloer van G-vloeren BV

Egaline is een handig zelfnivellerend egalisatiemiddel. Het vloerproduct is verrijkt met kunststof additieven en het wordt binnen onze branche voornamelijk gebruikt als voorbehandeling van bestaande ondergronden om daar laten weer een gietvloer of coating overheen aan te brengen. Een egalinevloer wordt vaak aangelegd om steenachtige en verweerde vloeren weer egaal te krijgen. Voor het aanbrengen van afschot wordt doorgaans een plastische egaline gebruikt die met een vlakspaan of rei goed te verspreiden is over de ondergrond. Afschotegaline is dus heel wat anders dan het zeer vloeibare kunststof gebonden egaline die bedoeld is om vloeren vlak en glad te krijgen. Een egalinevloer wordt gewoon met de hand aangebracht. Voor grotere vloeroppervlakten kan een egalinepomp een probaat middel zijn om efficiënter te werken. G-vloeren BV beschikt over een zeer vakkundig uitvoeringsteam om egalinevloeren op professionele wijze aan te brengen.

Egalinevloer aanbrengen of goed schuren?

Kan een vloer niet ‘gietvloer klaar’ worden gemaakt door goed te schuren? Ons antwoord daarop is positief, hoewel het eindeloos schuren van een sterk verweerde betonvloer voor flinke kosten kan zorgen. Wat is er eenvoudiger dan een egalinevloer aan te brengen? Het scheelt misschien 10 tot 20mm maar dan heeft u gelijk een zeer gladde ondergrond gemaakt voor de uiteindelijke afwerking. Het voordeel van een egalinevloer is ook dat het middel ook gelijk over tegelvloeren is aan te brengen en gewoon rechtstreeks over bestaande zand-cementvloeren kan worden aangebracht. Egalinevloeren hebben vele voordelen, werken kostenbesparend en zorgen voor de meest gladde ondergrond voor de uiteindelijke toepassing van gietvloeren en coatings.

Egalinevloer en vloerverwarming

Is vloerverwarming aan te leggen in een egalinevloer? Een goede afweging tussen kosten en baten is hierbij zeer belangrijk. De meeste vloerverwarmingssystemen zijn toch al snel 3 tot 4 cm dik, iets teveel voor een doorsnee egalinevloer, het product is een stuk duurder dan zandcement bijvoorbeeld. Waarom niet gewoon eerst een zand-cementlaag storten over de vloerverwarming en indien nodig met egaline te werk gaan? Iets anders is uiteraard als u toch al de vloerverwarming laat infrezen, daarna kan uiteraard wel gebruik gemaakt worden van egaline om de vloer weer strak te krijgen.

Egalinevloer en het gebruik van hechtprimers

Egaline zomaar aanbrengen op een betonnen ondergrond is meestal geen goed idee. Het kan zijn dat de egaline niet goed kan hechten zodat u straks losliggende stukken egaline krijgt. En als u een gietvloer of betonvloer coating wilt laten aanleggen, dan moet de ondergrond gewoon zeer stabiel zijn. Ook bestaand tegelwerk kan worden voorzien van een goed hechtende primer zodat de egalinevloer zich uitstekend bindt aan de bestaande ondergrond.

Ondergrond

Egaline kan in principe op iedere soort ondergrond aangebracht worden, zolang deze maar droog en stabiel is. Betonvloeren en tegelvloeren zijn goede voorbeelden van geschikte vloeren, maar ook houten underlayment vloeren en fermacell lenen zich uitstekend als ondergrond voor egaline. Bij een houten vloer is het echter wel noodzakelijk dat de verschillende vloerdelen goed aan elkaar vastzitten en er geen naden tussen de planken zitten.

Egaline vloer kleuren

Het is niet specifiek nodig om bij een egaline vloer kleuren uit te zoeken die het beste bij het interieur passen. De kleur doet er namelijk niet toe als de egaline vloer als onderlaag fungeert voor het aanbrengen van een gietvloer, coating of andere naadloze vloer. Uiteraard is het wel mogelijk om een egaline vloer te kleuren met het aanbrengen van een gietvloer of coating. Deze eindvloeren zijn namelijk in iedere kleur verkrijgbaar om aan te brengen over een egaline vloer.

Egaline vloer laten leggen

Een egaline vloeren laten leggen door G-vloeren betekent dat u verzekerd bent van de beste ondergrond voor het beste resultaat. Een egaline vloer zelf leggen is niet altijd een even goed idee en vooral niet als de ervaring en handigheid ontbreekt. Een vlakke ondergrond is belangrijk om een gietvloer met een perfect resultaat neer te zetten. Daarom raden wij aan een egaline vloer te laten leggen door G-vloeren. Het egaliseren van de vloer vereist niet alleen vakmanschap, want het is net zo belangrijk om daarvoor de beste materialen te gebruiken. Wij hebben de expertise in huis om de perfecte egaline vloer te leggen. Bovendien zijn wij gewend om egaline over allerlei soorten ondergronden aan te brengen. Het type ondergrond bepaalt namelijk eveneens op welke manier de egalisatie het beste is uit te voeren. Uiteraard doen wij dit graag in combinatie met de uitvoering van de uiteindelijke gietvloer.

Egaline als afwerkvloer

Er zijn verschillende nadelige aspecten die van toepassing zijn in de situatie, waarin er sprake is van egaline als afwerkvloer. Het is niet voor niets dat egaline vooral ideaal is om als onderlaag te dienen voor het aanbrengen van een eindvloer. De kracht van egaline is om een ondergrond volledig vlak en strak te maken. Daar is egaline van ons voor bedoeld en niet om als eindvloer te dienen. Overigens beoordelen wij altijd de situatie ter plekke om te bepalen of er wel of niet een egalisatie van de ondergrond moet plaatsvinden.

G-vloeren is specialist op het gebied van diverse afwerkvloeren die op egaline kunnen worden geappliceerd. Denk hierbij aan:

Meer informatie nodig over een van de vloersoorten waarin we ons specialiseren? Neem gerust contact op of vraag een vrijblijvende offerte aan door gebruik te maken van onderstaande knoppen.

Of bel één van onze specialisten via 020 846 36 94

Veelgestelde vragen over egaline vloeren

Wat is egaline precies?

Egaline is een dunne egalisatielaag die over een ondervloer wordt aangebracht. Egaline bestaat onder andere uit kunsthars en cement. Het materiaal is zelfnivellerend, wat wil zeggen dat het vanzelf over de vloer heen vloeit. Hierdoor is het een perfect materiaal om een ondervloer te egaliseren.

Kan ik zelf egaline aanbrengen op mijn ondervloer?

Het aanbrengen van egaline is een vak apart. We adviseren u om dit proces altijd over te laten aan onze specialisten, tenzij u er zelf al ruime ervaring mee heeft om welke reden dan ook.

Hoe lang duurt het drogen van egaline?

De droogtijd van egaline is afhankelijk van diverse factoren en omstandigheden. Allereerst is de dikte van de egalinelaag een graadmeter. Hoe dikker de laag, hoe langer de droogtijd. Andere factoren die meespelen zijn de temperatuur in de ruimte en de soort egaline die we gebruiken.

Is de egaline vloer na het leggen direct klaar?

Zodra de egaline vloer eenmaal is gedroogd en uitgehard, is hij klaar om afgewerkt te worden. In sommige gevallen schuren we de vloer op sommige plaatsen nog licht op, zodat hij volledig vlak is. Daarna is hij klaar voor het plaatsen van de eindvloer.

Wat is de prijs van een egaline vloer?

De kostprijs van een egaline vloer is sterk afhankelijk van twee factoren, namelijk het type ondervloer en de dikte waarin de egaline vloer wordt aangebracht. Bij G-vloeren kunt u rekenen op een prijs van gemiddeld € 20,- à € 35,- per vierkante meter, inclusief plaatsing. Vraag vrijblijvend een offerte aan, zodat we u van tevoren een kostenindicatie kunnen verschaffen.

Is een egaline vloer over alle ondergronden aan te brengen?

Een egaline vloer is niet zonder meer over elke ondergrond aan te brengen. Het kan zijn dat het beter is om de bestaande ondervloer te verwijderen. Bijvoorbeeld als het een ondergrond van kurk, zeil, marmoleum of linoleum betreft.

Is een egaline vloer geschikt als eindvloer?

G-vloeren maakt gebruik van egaline vloeren om de ondergrond gereed te maken voor een eindvloer, zoals een gietvloer. Het is namelijk een vloer die bedoeld is om de ondergrond helemaal vlak te maken ofwel te egaliseren.

Waarom is een egaline vloer niet geschikt als vloerafwerking?

Er zijn verschillende risico’s verbonden om een egaline vloer als vloerafwerking te gebruiken. Zo bestaat er een kans op scheurvorming net als op vlekvorming als de vloer als eindvloer dient.

Is het altijd nodig om een egaline vloer aan te brengen?

Het is niet altijd nodig om een egaline vloer aan te brengen. Bij een geheel vlakke ondergrond is de vloer namelijk al geëgaliseerd en hoeft dat dus niet meer te gebeuren. Een tegelvloer is onregelmatig en dan is het wel nodig om het oppervlak te egaliseren.

Moet er eerst een primer op de ondergrond?

Het is voor een optimale hechting wenselijk dat er eerst een primer op de ondergrond wordt aangebracht. Bijvoorbeeld op een ondergrond van beton net als op een tegelvloer.

Hoe dik is een egaline vloer?

Een egaline vloer is maar een of twee millimeter dik. Het hangt daarbij van het type ondervloer af of de dikte een millimeter of twee millimeter wordt.

Hebben jullie veel ervaring met het aanbrengen van egaline vloeren?

Ja, wij hebben met ons familiebedrijf en team tientallen jaren ervaring in het plaatsen van egaline vloeren als ondervloer voor een gietvloer of andere naadloze eindvloer. Wij zijn wat dat betreft een specialist te noemen in het aanbrengen van egaline vloeren.

Geven jullie ook garantie?

Ja, u krijgt bij ons garantie op het plaatsen van een gietvloer of andere eindvloer inclusief de egaline vloer. Wij geven u vooraf inzicht in de garantievoorwaarden, zodat u weet waar u aan toe bent.

Zijn jullie aangesloten bij een branchevereniging?

Ja, wij zijn aangesloten bij de Nederlandse Ondernemersvereniging voor Afbouwbedrijven (NOA) en bij Technisch Bureau Afbouw (TBA) en voeren als specialist in egaline vloeren en gietvloeren diverse keurmerken.

Advies over egaline vloeren en egaliseren

Heeft u een ondervloer die geëgaliseerd moet worden? Onze egalisatie experts voorzien u graag van advies over het egaliseren van uw ondervloer. Via de onderstaande contactgegevens maakt u een afspraak voor het bezoeken van onze showroom. We heten u van harte welkom.

Contactgegevens

T: 020 - 846 36 94
E: info@g-vloeren.nl

De showroom is alleen op afspraak te bezoeken.

Onze openingstijden

Maandag09:00 t/m 18:00 uur
Dinsdag09:00 t/m 18:00 uur
Woensdag09:00 t/m 18:00 uur
Donderdag09:00 t/m 21:00 uur
Vrijdag09:00 t/m 18:00 uur
Zaterdag09:00 t/m 18:00 uur
ZondagGesloten