Betonlook vloer

rekenmachine icoontje

Vrijblijvende offerte

Vraag hier gemakkelijk en snel een vrijblijvende offerte aan

portfolio icoontje

Foto's

Bekijk hier ons prachtige portfolio

boek icoontje

Brochures bekijken

Bekijk hier onze inspiratie brochure

Bij G-vloeren kunt u uw eigen vloer creëren

Creëer hier uw eigen designvloer

7000+ tevreden klanten
Beoordeling: 4,9/5 uit 220+ reviews

Taupe

PU DUO

Taupe

Anthracite

Anthracite Earth

Black Grey

Concrete

Pearl Taupe

Silk Earth

Lilac Grey

PU MONO

Light Taupe

Taupe

Light Blue

Noir

Signal Grey

Earth

Iron Grey

Anthracite

WOONBETON

Platinum

Taupe

Basalt

Dark Sand

Noir Grey

Latte

Dark Grey

Anthracite

Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten

Een betonlook vloer geeft uw interieur een modern en opvallend karakter toe aan uw interieur. Deze gietvloer heeft de uitstraling van beton, maar wordt gemaakt van kunststof. Hierdoor profiteert u van de sterke en comfortabele eigenschappen van kunststof en heeft u een unieke vloer die jarenlang meegaat.

 • Altijd een unieke vloer die op maat gemaakt is
 • Ruimschoots keuze in afwerking en kleur
 • Bekijk de mogelijkheden in onze riante showroom
 • Ontvang een vrijblijvende offerte op maat
 • Professionele begeleiding van A tot Z

Wij hebben gekozen voor een betonlook vloer in onze woonkamer.

We zijn erg tevreden over de werkwijze van G-vloeren en het eindresultaat mag er wezen!Familie de Waaijer

Voordelen van een betonlook vloer

Een gietvloer met betonlook heeft tal van voordelen. Denk hierbij aan:

 • Geluiddempend:
  Een betonlook gietvloer biedt een uitstekende geluidsdemping, wat bijdraagt aan een rustigere en stillere omgeving. Dit maakt het ideaal voor appartementen, kantoren en huizen waar het minimaliseren van geluidsoverdracht tussen verschillende verdiepingen of ruimtes gewenst is. Het absorbeert loopgeluiden effectief, waardoor het comfort en de rust in de leefruimte worden verhoogd.
 • Onderhoudsvriendelijk:
  De gladde, naadloze oppervlakte van een betonlook gietvloer is bijzonder makkelijk schoon te houden. Vuil, stof en vloeistoffen blijven niet hangen in naden of kieren, omdat die er simpelweg niet zijn. Een regelmatige schoonmaak met een stofzuiger of dweil is voldoende om de vloer er piekfijn uit te laten zien, wat het een uitstekende keuze maakt voor mensen die een hygiënische en allergievriendelijke omgeving waarderen.
 • Volledig naadloos:
  Het naadloze karakter van een betonlook gietvloer zorgt niet alleen voor een strakke en moderne uitstraling, maar vermindert ook de opbouw van bacteriën en schimmels. Dit aspect maakt de vloer bijzonder geschikt voor ruimtes waar hygiëne voorop staat, zoals keukens en badkamers. Bovendien draagt het bij aan de esthetische uniformiteit van de ruimte, doordat het een doorlopend oppervlak creëert dat ruimtes groter doet lijken.
 • Slijtvast en waterdicht:
  De robuuste samenstelling van een betonlook gietvloer zorgt voor een hoge slijtvastheid, waardoor de vloer bestand is tegen dagelijkse slijtage. Dit maakt het ideaal voor zowel residentiële als commerciële toepassingen, waar het bestand moet zijn tegen zwaar voetverkeer. Daarnaast is de vloer waterdicht, waardoor het een praktische oplossing is voor ruimtes waar vocht een probleem kan vormen, zoals in badkamers, keukens en kelders.
 • Duurzaam
  Een betonlook gietvloer is niet alleen stijlvol maar ook ontzettend duurzaam. Het kan, met het juiste onderhoud, vele jaren meegaan zonder aan kwaliteit en uitstraling in te boeten. Deze lange levensduur maakt het een kosteneffectieve keuze op lange termijn, omdat de noodzaak voor vervanging of uitgebreide reparaties aanzienlijk wordt verminderd.
 • Leverbaar in vele kleuren:
  Hoewel de vloer de industriële charme en de esthetiek van echt beton nabootst, biedt het de flexibiliteit om in een breed scala aan kleuren te komen. Dit stelt huiseigenaren en ontwerpers in staat om een vloer te kiezen die perfect past bij het interieurontwerp en persoonlijke voorkeuren. Of u nu op zoek bent naar een warme grijstint of een unieke kleur die een statement maakt, de opties zijn vrijwel onbeperkt.

Wanneer u kiest voor een combinatie met vloerverwarming, dan appliceert G-vloeren zowel de vloerverwarming als de vloer.

Betonlook vloer prijs

We berekenen de betoonlook vloer prijs per vierkante meter. U heeft bij G-vloeren al een betonlook vloer vanaf € 45,- per vierkante meter. Dit is de basisprijs van onze vloeren, de uiteindelijke betonlook vloer prijs hangt af van verschillende factoren:

De voorbereiding

Een betoonlook vloer leggen we aan op een egale ondergrond. Het is maatwerk om de ondergrond gereed te maken voor de aanleg van de vloer. Oudere beton- en cementvloeren hebben meer behandeling nodig dan een recent aangelegde vloer in een nieuwbouwwoning. De voorbereiding bestaat uit het schuren en reinigen van het beton, het behandelen van de ondergrond. Ook de werkzaamheden die nodig zijn om de omgevingscondities optimaal te maken zijn van invloed op de prijs.

De oppervlakte van de betonlook vloer

De prijs voor een groter oppervlakte ligt vanzelfsprekend hoger dan die voor een betonlook vloer op een kleinere oppervlakte. De prijs per vierkante meter gaat in verhouding omlaag wanneer er sprake is van een grotere betonlook vloer. Daarbij speelt ook de complexiteit van de oppervlakte een rol. De prijst stijgt wanneer we de betonlook vloer aanleggen in een lastig te bereiken ruimte of een ruimte met een afwijkende vorm.

De samenstelling van uw betonlook vloer

Onze betonlook vloeren zijn aan te leggen in vrijwel elke kleur en met diverse patronen. De keuze van de kleur draagt bij aan de uiteindelijke prijs van uw vloer. Het is eveneens mogelijk om diverse extra eigenschappen toe te voegen aan uw betonlook vloer. Voorbeelden van deze opties zijn het toevoegen van een extra kraswerende of slijtvaste laag. Deze toevoegingen zorgen voor een hogere prijs van uw vloer.

Ontwerp uw eigen betonlook vloer

Een betonlook vloer is aan te leggen in elke gewenste kleur, maar ook het toevoegen van een patroon of het verwerken van een bijzonder design behoort tot de mogelijkheden. Bekijk onze kleursamples en creëer in de online tool uw eigen betonlook vloer. Het is ook mogelijk om contact op te nemen met onze adviseurs. Zij helpen u graag met het ontwerp en de kleurkeuze van uw nieuwe vloer. Bel 020 486 36 94 voor persoonlijk advies.

Uitvoerder op bezoek voor aanvang werkzaamheden

Het traject van advies tot aanschaf van een betonlook vloer krijgt een vervolg met een gedegen voorbereiding. Daarom ontvangt u van ons vooraf ook een checklist met uitgebreide informatie. Bijvoorbeeld over het werkbezoek dat onze uitvoerder aflegt voordat de werkzaamheden van start gaan. Onze uitvoerder treedt met u in contact om een afspraak voor een werkbezoek te maken. Dat vindt vervolgens een week tot twee weken voor ons applicatieteam start plaats. U kan dan uw sleutel tijdens het werkbezoek alvast aan onze uitvoerder geven. Dat maakt het voor ons gemakkelijker om de werkzaamheden efficiënt in te delen en van start te gaan.

Beoordelen van de ruimte

Een van de belangrijke redenen van het werkbezoek is de beoordeling van de ruimte. Het is mogelijk dat voor het aanbrengen van de betonlook vloer er toch nog een aantal aandachtspunten zijn. Bovendien beoordeelt onze uitvoerder aan de hand van objectieve gegevens of de ruimte geschikt is. Bijvoorbeeld door een vochtmeting uit te voeren. Zo is er ook nog een exacte meting van het aantal vierkante meters. Daarnaast checkt onze uitvoerder de afwerking van de ruimte. Het is onder meer van belang dat de ruimte voor het aanbrengen van de betonlook vloer schoon is en vrij van stof.

Vochtgehalte van de ondergrond van betonlook vloer

Het vochtgehalte van de ondervloer waar de betonlook vloer op komt te liggen, dient optimaal te zien. Dat betekent dat er sprake is van een maximaal toegestaan vochtpercentage van de ondergrond. Het vochtpercentage kan per soort ondergrond overigens variëren. Bij een egaline vloer of een zandcement vloer bedraagt dat percentage 2,5%. Dat is eveneens van toepassing bij een betondek vloer. Is er sprake van een anhydriet ondergrond of gipsgebonden egaline ondervloer dan is 1,0% het maximale vochtpercentage. Overigens meten wij uiteraard het vochtgehalte met een vochtmeter.

Opnameformulier

De uitvoerder noteert alle gegevens op een tablet door deze in te vullen op een opnameformulier. Na het werkbezoek krijgt u het opnameformulier per mail via ons hoofdkantoor toegezonden. Daarin staan alle bevindingen vermeld net als mogelijke punten die nog aandacht verdienen ter voorbereiding van het aanbrengen van de betonlook vloer. Mocht er sprake zijn van meerwerk in het kader van de voorbereidende en uitvoerende werkzaamheden dan staat deze informatie daar eveneens in vermeld.

Optimale omstandigheden in de ruimte

Bij het aanbrengen van de betonlook vloer is het belangrijk dat de omstandigheden in de ruimte optimaal zijn. Dat betekent dat de ruim niet alleen schoon en stofarm dient te zijn, maar ook winddicht en waterdicht. De perfecte temperatuur in de ruimte tijdens de werkzaamheden is 18 graden Celsius. Deze temperatuur voorziet er namelijk in dat de uitvloeiing op de ideale manier plaatsvindt. Daarnaast is het van belang dat er een goede verlichting aanwezig is in de ruimte. Een goede verlichting voorkomt namelijk dat er vuiltjes in de betonlook vloer terechtkomen tijdens het aanbrengproces. Verder is het van belang dat er geen andere bouwwerkzaamheden plaatsvinden tijdens het aanbrengen van de betonlook vloer. U krijgt al deze informatie en nog meer gegevens vooraf overigens overhandigd om niets aan het toeval over te laten.

Betonlook vloeren en vloerverwarming

In tegenstelling tot een ‘gewone’ betonvloer, leent een betonlook gietvloer zich wél voor vloerverwarming. Waar echt beton gevoelig is voor temperatuurwisselingen zorgt de flexibele eigenschap van een betonlook gietvloer ervoor dat er geen barsten ontstaan. Laat u adviseren door een van onze medewerkers om te weten te komen welke soort gietvloer het best aansluit op uw wensen.

De aanleg van een betonlook vloer

We leggen u hieronder stap voor stap uit hoe de aanleg van een betonlook vloer in zijn werk gaat.

Stap 1: voorbereiding van de ondergrond

Het is belangrijk dat de ondergrond van een betonlook vloer goed uitgehard en vlak is. Ook moeten de vloer en de ruimte vet- en stofvrij, glad en droog zijn. In sommige gevallen is de ondergrond niet helemaal vlak, in dat geval gaan we de vloer eerst egaliseren.

Stap 2: de primerlaag

Bij de tweede stap voorzien we de ondergrond van een primerlaag. Deze primer zuigt zich vast in de ondervloer en zorgt voor een optimale hechting van de betonlook vloer. Een primerlaag verstevigt de vloer en zorgt ervoor dat onze specialisten de betonlookvloer mooi glad kunnen aanbrengen. Het type primer dat we gebruiken hangt af van de vloer.

Stap 3: de schraplaag

De schraplaag is een kunststof massa die ervoor zorgt dat alle gaatjes en kleine oneffenheden gedicht worden.

Stap 4: betonlook vloer

Bij de vierde stap gaan we aan de slag met het aanbrengen van de daadwerkelijke betonlook vloer. Hiervoor gebruiken we twee kleuren. Door de vloer te gieten en het materiaal te bewerken met een spaan, creëren we een unieke look waar de betonlook vloer om bekendstaat.

Stap 5: de laklaag

Nadat de betonlook vloer is aangelegd, werken we deze af met een laklaag. Deze lak beschermt uw vloer en zorgt ervoor dat u er lang plezier van heeft.

Een onderhoudsvriendelijke betonlook vloer

Een betonlook vloer is zeer eenvoudig te reinigen en te onderhouden. We lichten kort toe hoe u uw vloer het beste onderhoudt.

Kleinschalig onderhoud van de betonlook vloer

Met stofzuigen en dweilen houdt u uw betonlook vloer eenvoudig schoon. Het schoonhouden van deze vloer is een stuk eenvoudiger dan het reinigen van een parket- of tegelvloer. Omdat wij een betonlook vloer geheel naadloos aanleggen, blijft er geen vuil in kieren of naden van de vloer zitten. We raden u aan om bij het stofzuigen gebruik te maken van een parketborstel. U voorkomt hiermee dat harde onderdelen van uw stofzuiger de vloer beschadigen.

Groot onderhoud van een betonlook vloer

Een betonlook vloer is kleurvast. Helaas kunnen zelfs vloeren van de beste kwaliteit na een paar jaar slijtageplekken vertonen. Een grondige schoonmaakbehandeling kan hierbij de oplossing zijn. Het is aan te raden om deze behandeling altijd uit te laten voeren door een professioneel schoonmaakbedrijf dat ervaring heeft met gietvloeren.

We zijn erg blij met onze nieuwe betonlook vloer.

Het team van G-vloeren heeft goed naar onze wensen geluisterd en de vloer heeft nu precies de uitstraling die we wilden.Joop van den Singel

Een collectieve betonlook vloer van G-vloeren met korting

G-vloeren biedt een aantrekkelijkere korting wanneer u collectief kiest voor een betonlook vloer. Kies bijvoorbeeld samen met de bewoners en de Vereniging Van Eigenaren om gezamenlijk een betonlook vloer aan te laten leggen. De korting van G-vloeren kan oplopen tot 15%.

Ook samen met uw medebewoners een betonlook vloer aan laten leggen tegen een flinke korting? Neem contact op met onze adviseurs voor meer informatie: 020 486 36 94

Hoe is de betoonlookvloer ontstaan? 

De betonlookvloer is ontstaan als een alternatieve vloerafwerking die de uitstraling van echt beton nabootst, maar met voordelen ten opzichte van traditioneel beton. Het is een populaire keuze geworden vanwege de moderne en industriële uitstraling die het aan interieurs kan geven, gecombineerd met de duurzaamheid en het onderhoudsgemak. 

Het concept van de betonlookvloer is ontstaan uit de behoefte om de esthetiek van betonnen vloeren in interieurs te brengen, zonder de beperkingen en nadelen van traditioneel beton. Traditioneel beton kan ruw, poreus en gevoelig voor vlekken zijn, en het kan moeilijk zijn om een naadloze afwerking te bereiken. 

Om deze nadelen te overwinnen, werden verschillende technieken en materialen ontwikkeld om de look van beton na te bootsen, maar met verbeterde eigenschappen. Een van de belangrijkste materialen die worden gebruikt bij betonlookvloeren is een speciale betoncoating. 

Deze betoncoatings zijn ontworpen om op verschillende ondergronden te worden aangebracht, zoals beton, hout of tegels. Ze kunnen in verschillende kleuren en texturen worden aangebracht om de gewenste betonlook te creëren. Vaak worden technieken zoals rollen, spuiten, sponzen of zelfs handmatig aanbrengen met speciale gereedschappen gebruikt om de gewenste afwerking te verkrijgen. 

De populariteit van betonlookvloeren is de afgelopen jaren sterk toegenomen vanwege de groeiende vraag naar moderne, minimalistische interieurstijlen. Het heeft zich ontwikkeld tot een veelgebruikte afwerking in commerciële ruimtes, zoals restaurants, winkels en kantoren, evenals in woonhuizen 

De veelzijdigheid van betonlook vloeren

De betonlook vloeren hebben verschillende interieurstijlen, van modern en minimalistisch tot industrieel en rustiek. Ze hebben een neutraal kleurenpalet en natuurlijke textuur, waardoor ze goed passen bij diverse designelementen. Dit maakt ze erg populair bij ontwerpers en huiseigenaren die een tijdloze uitstraling willen.

Naast hun veelzijdigheid in design, zijn betonlook vloeren ook functioneel. Ze kunnen zware belasting weerstaan, waardoor ze ideaal zijn voor drukbezochte gebieden zoals winkels, kantoren, restaurants en zelfs industriële omgevingen. Daarnaast zijn ze vlekbestendig en gemakkelijk schoon te maken, waardoor ze perfect zijn voor keukens, badkamers en andere ruimtes waar hygiëne belangrijk is.

Een ander voordeel van betonlook vloeren is dat ze een ruimte groter laten lijken. De naadloze afwerking en uniforme kleur verdelen het natuurlijke licht op een manier die de ruimte open en luchtig maakt, wat bijdraagt aan een gevoel van ruimtelijkheid. Dit maakt ze zowel geschikt voor kleine appartementen die groter willen lijken als grote commerciële ruimtes die een open en uitnodigende sfeer willen creëren.

Bovendien bieden betonlook vloeren een uitstekende basis voor vloerverwarmingssystemen. Ze zorgen voor gelijkmatige warmteverdeling over het oppervlak, waardoor koude plekken worden geëlimineerd en een comfortabel binnenklimaat wordt gecreëerd, ongeacht het seizoen.

Wat betreft de installatie, bieden betonlook vloeren flexibiliteit. Ze kunnen over bestaande vloeren worden geplaatst, mits de ondergrond goed is voorbereid. Dit vermindert de noodzaak voor uitgebreide en dure voorbereidingen, waardoor de installatie sneller en efficiënter verloopt. In combinatie met hun lange levensduur en minimale onderhoudsvereisten zijn betonlook vloeren een kosteneffectieve langetermijninvestering voor elke ruimte.

Veelgestelde vragen over betonlook vloeren

Omdat onze specialisten regelmatig dezelfde vragen krijgen over betonlook vloeren, hebben we hieronder een selectie gemaakt van de meestgestelde vragen met bijbehorende antwoorden. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan rechtstreeks contact met ons op.

Hoeveel jaar garantie zit er op jullie betonlook vloeren?

Op onze betonlook vloeren zit 5 jaar garantie.

Is een betonlook vloer alleen beschikbaar in het grijs?

Grijs is weliswaar een veelgebruikte kleur voor een betonlook vloer, maar de vloersoort is ook in vele andere kleuren te verkrijgen. Denk bijvoorbeeld aan natureltinten of juist heel donkere kleuren. Vraag kleurstalen bij ons aan om tot de perfecte keuze te komen.

Ik heb snel last van koude voeten. Kan ik een betonlook vloer nemen in combinatie met vloerverwarming?

Jazeker, dit is geen enkel probleem. Als u kiest voor vloerverwarming, dan appliceren we zowel de betonlook vloer als uw vloerverwarming.

Wordt een betonlook vloer snel vies?

Een betonlook vloer is volledig naadloos, waardoor er geen vuil in voegen achter kan blijven. Door het naadloze karakter van de vloer is deze gemakkelijk te reinigen. Vloeistoffen hechten zich bovendien niet aan het oppervlak, waardoor ook vlekken verleden tijd zijn. Gemorste vloeistoffen verwijdert u eenvoudig met een vochtige doek.

Kan een betonlook vloer in mijn bestaande woning gelegd worden?

Dit is mogelijk, maar de huidige ondergrond moet wel voldoen aan een aantal eisen. Indien nodig geven we de ondergrond een voorbehandeling, zodat de betonlook vloer hier gemakkelijk overheen te leggen is.

Mijn nieuwe huis wordt pas over een half jaar opgeleverd. Kan ik alvast een betonlook vloer bij jullie kopen?

Dat kan absoluut. Wanneer uw huis bijna klaar is, beginnen wij alvast met het aanleggen van uw betonlook vloer, zodat u op de opleverdatum direct kunt genieten van uw nieuwe vloer.

Is een betonlook vloer wel stevig?

De stevigheid van een betonlook vloer hangt samen met de ondergrond. We adviseren daarom meestal om de ondergrond een voorbehandeling te laten ondergaan. Dit komt de levensduur van de vloer ten goede.

Ik wil graag een vloer met betonlook in mijn badkamer. Kan dat?

Door de vloeistofdichtheid is de betonlook vloer bijzonder geschikt voor in uw douche, toilet of badkamer. Er trekt geen water in de vloer, waardoor deze in optimale staat blijft.

Hoelang duurt het aanleggen van een betonlook vloer?

Het aanleggen van een betonlook vloer gaat in verschillende stappen. Denk hierbij aan voorbehandeling van de huidige ondergrond, het aanbrengen van diverse lagen en het afwerken van de vloer. Eventueel komt er ook nog het inbouwen van vloerverwarming bij. De vloer heeft tussentijds tijd nodig om te drogen, waardoor we al gauw een week tot anderhalve week bezig zijn met het compleet opleveren van de betonlook vloer.

Ik wil ook graag mijn trap laten voorzien van een betonlook. Kan dat?

Dit is bij G-Vloeren geen enkel probleem. Of het nu gaat om een grote trap of een klein trappetje: we voorzien deze graag van een betonlook.

Leggen jullie betonlook vloeren alleen aan in woonhuizen?

Nee, betonlook vloeren zijn ook uitermate geschikt voor bedrijfspanden, showrooms, kantoren en winkels.

Breed assortiment betonlook vloeren

G-Vloeren biedt een breed assortiment betonlook vloeren die een ideale combinatie van stijl, duurzaamheid en comfort bieden. Met de mogelijkheid tot personalisatie en de praktische voordelen is een betonlook vloer een superieure keuze voor elk interieurproject. Bezoek onze showroom, vraag een offerte op of neem contact

Doe inspiratie op in de showroom van G-vloeren

Doe inspiratie op voor een betonlook vloer in de showroom van G-vloeren. Hier vindt u voor elke ruimte in uw woning een geschikte betonlook vloer die aan al uw wensen voldoet. De specialisten van G-vloeren hebben veel ervaring en weten u precies te vertellen welke vloer het beste bij uw past. Ze houden daarbij rekening met de ruimte, de samenstelling en uw persoonlijke wensen.

Investering voor de toekomst

Een betonlook vloer is een investering die zich op lange termijn uitbetaalt. Niet alleen door de duurzaamheid en lage onderhoudskosten, maar ook door de tijdloze uitstraling. Waar sommige vloertypes na een aantal jaren vervangen moeten worden, zal een betonlook vloer decennia lang zijn charme en functionaliteit behouden. Dit maakt het een slimme keuze voor iedereen die op zoek is naar een kosteneffectieve en stijlvolle vloeroplossing.

Actief in heel Nederland

G-vloeren is specialist in het aanbrengen van betonlook vloeren en dit doen wij in heel Nederland. We zijn onder andere actief in de onderstaande plaatsen en regio’s:

 • Amsterdam
 • Den Haag
 • Rotterdam
 • Groningen
 • Den Bosch
 • Hilversum
 • Eindhoven
 • Utrecht
 • Breda

Offerte aanvragen voor een betonlook vloer

Via het offerteformulier ontvangt u direct een offerte aan voor een betonlook vloer. Het opstellen van de offerte is gratis, binnen enkele minuten gedaan en resulteert in een directe mail in uw mailbox waarbij een offerte op maat in PDF-vorm te bekijken is. Mocht u hier vragen over hebben, dan staan onze adviseurs voor u klaar om u verder te helpen.

Contactgegevens

T: 020 - 846 36 94
E: info@g-vloeren.nl

De showroom is alleen op afspraak te bezoeken.

Onze openingstijden

Maandag09:00 t/m 18:00 uur
Dinsdag09:00 t/m 18:00 uur
Woensdag09:00 t/m 18:00 uur
Donderdag09:00 t/m 21:00 uur
Vrijdag09:00 t/m 18:00 uur
Zaterdag09:00 t/m 18:00 uur
ZondagGesloten

Meer vloeren van G-vloeren

De specialisten van G-vloeren kunnen behalve betonlook vloeren nog vele andere vloeren voor u aanleggen. U kunt bij G-vloeren onder andere terecht voor: