Skip links

Vrijblijvende offerte

Vraag hier gemakkelijk en snel een vrijblijvende offerte aan

Foto's

Bekijk hier ons prachtige portfolio

Brochures bekijken

Bekijk hier onze inspiratie brochure

Bij G-vloeren kunt u uw eigen vloer creëren

Creëer hier uw eigen designvloer

Een cementgebonden gietvloer heeft een betonnen uitstraling en geeft een woon- of bedrijfsruimte een moderne en industriële look. Een cementgebonden gietvloer kan naadloos over uw bestaande vloer aangebracht worden. U heeft dus geen aanvullende kosten voor het verwijderen van uw oude vloer. De cementgebonden gietvloer is eenvoudig schoon te houden en vraagt dus weinig onderhoud.

Met een cementgebonden gietvloer geniet u van een moderne en onderhoudsarme vloer. De specialisten van G-vloeren maken graag een gratis en vrijblijvende offerte voor een cementgebonden gietvloer in uw woning of bedrijfspand.

Of bel één van onze specialisten via 020 846 36 94

 

De voordelen van een cementgebonden gietvloer

Een cementgebonden gietvloer is een naadloze, onderhoudsarme en moderne vloer. U geniet met een cementgebonden gietvloer van G-vloeren van:

 • Onderhoudsvriendelijk: hygiënisch schoon door stofzuigen en dweilen met water
 • Volledig naadloos: geen last van vervelende naden of voegen
 • Kleurvast: uw vloer blijft jaren mooi

Prijs van een cementgebonden gietvloer

De prijs van een gietvloer is op voorhand lastig te bepalen, dit geldt ook voor de cementgebonden gietvloer. Er zijn namelijk vele factoren die de uiteindelijke prijs beïnvloeden. U heeft al een hoge kwaliteit gietvloer vanaf ongeveer € 45,- per vierkante meter. Voor een precieze berekening van de prijs is het echter noodzakelijk dat u een offerte aanvraagt. In de offerte kunnen we namelijk rekening houden met de grootte van het project, de ondergrond, de benodigde preparatie en het type vloer.

De huidige ondergrond

Een cementgebonden gietvloer kan op elke ondergrond gelegd worden. De staat van de ondergrond is echter wel zeer belangrijk. Om de vloer goed te leggen moet de grond vlak en vormvast zijn. Bepaalde bestaande vloeren moeten eerst grondig geschuurd worden voordat de cementgebonden gietvloer gelegd kan worden. De benodigde preparatie van de vloer heeft invloed op de uiteindelijke prijs per vierkante meter.

De grootte van het project

Een groot deel van de kosten zit in de apparatuur die nodig is om een vloer te leggen. De kosten van de apparatuur wordt verdeeld over het aantal vierkante meters. In de praktijk betekent dit dat we bij grotere projecten een lagere prijs per vierkante meter rekenen.

De complexiteit van het project

Ook de complexiteit van het project heeft effect op de uiteindelijke kosten. Een vierkante of rechthoekige vloer is eenvoudig te leggen. Een vloer met veel randen, hoeken of bochten is vele malen complexer. Er gaan dan ook meer manuren in de complexe vloer zitten dan in de eenvoudige vloer. Dit heeft effect op de prijs.

Woonplaats

Ook de transportkosten maken deel uit van de uiteindelijke offerte. De materialen voor de vloer en de benodigde apparatuur moeten met een vrachtwagen naar de projectlocatie gebracht worden. Uw woonplaats of bedrijfslocatie heeft dus ook invloed op de uiteindelijke prijs.

Prijs berekenen

Wij zijn graag open over de factoren die de prijs bepalen en over de uiteindelijke prijs. Helaas is het door de vele factoren niet mogelijk om u online al een prijsopgaaf te bieden. We bieden in plaats daarvan de mogelijkheid om een gratis offerte aan te vragen. Deze offerte verplicht u tot niets. Vraag de offerte aan via onderstaande button en wij gaan voor u aan de slag.

Of bel één van onze specialisten via 020 846 36 94

Wat is een cementgebonden gietvloer?

Een cementgebonden gietvloer is een gietvloer op basis van natuurlijke mineralen en grondstoffen: snel hardend en snel hydraterend cement, kiezelzand, harsen en additieven. In plaats van epoxyharsen of polyurethaan als drager wordt een cementmengsel gebruikt, een mengsel dat veel vloeibaarder is dan regulier cement. De gietmassa is zelf nivellerend is kan snel worden aangebracht op een groot aantal m2. Een cementgebonden gietvloer is een zeer goed alternatief voor de reguliere zandcement dekvloeren die al decennia worden toegepast. Dit soort gietvloeren wordt ook wel ‘woonbeton’ genoemd. De cementgebonden gietvloer combineert de robuustheid van de traditionele zandcement dekvloer met de arbeidsbesparende voordelen van een zeer vloeibare mortelspecie. De gietvloer is snel aan te brengen, op te pompen en te verwerken met een zeer korte droogtijd. Een cementgebonden gietvloer kan tot een dikte van 3 mm worden toegepast en is daarom ook zeer geschikt voor renovatie van bestaande betonnen ondergronden of tegelvloeren.

Wij zijn voor ons nieuwe kantoor in Amsterdam voor een cementgebonden gietvloer gegaan.

Het geeft het kantoor een industriele vibe waar wij erg tevreden mee zijn. Bedankt voor alles mannen!

Wat is een milieuvriendelijke cementgebonden gietvloer?

Standaard wordt over een cementgebonden gietvloer een sealer of topcoating aangebracht. De gebruikte harsen in deze coating zijn bij de ECO-gietvloer afkomstig van hernieuwbare organische producten, waardoor de cementgebonden gietvloer dus met een milieuvriendelijke product kan worden afgewerkt. De cementgebonden ECO-gietvloer van G-vloeren kan in heel veel verschillende kleuren worden aangebracht. En dat maakt deze ECO-gietvloer inzetbaar voor allerlei ruimten, zowel voor woningen als utilitaire gebouwen. De vloer blijft kleurecht tot in lengte van jaren, is geheel naadloos en is bovendien zeer eenvoudig schoon te houden. Met een dweil en een beetje lauw water veegt u de vloer binnen korte tijd weer schoon. Vuil kan zich niet afzetten op de vloer en de toplaag is zeer slijtvast.

Waarom kiezen voor een cementgebonden ECO-gietvloer van G-vloeren?

 • De cementgebonden ECO-gietvloeren van G-vloeren voldoen aan alle moderne kwaliteits- en milieurichtlijnen.
 • Onze cementgebonden ECO-gietvloeren zijn geheel naadloos en slijtvast aan te brengen
 • Enorme keuze in kleuren en tinten, van ‘betonlook’ kleuren tot prachtige felle tinten
 • Vloerverwarming kan geheel in de ECO-gietvloer worden meegenomen
 • Groot aantal m2 snel af te werken
 • Veelzijdige keuze in woonbeton
 • Aantrekkelijke kortingen voor particulieren, ondernemers, winkeliers en VVE’s
 • Professioneel applicatieteam met 15 jaar ervaring
 • Heldere garantievoorwaarden
 • Hoogwaardig design woonbeton van bewezen kwaliteit

Hoe brengen we de cementgebonden gietvloer aan?

Ons ervaren applicatieteam brengt een cementgebonden gietvloer op professionele wijze aan. In principe is iedere ondergrond geschikt voor het aanbrengen van de vloer, maar in sommige gevallen dient de ondervloer eerst geëgaliseerd te worden. Om het meest stabiele eindresultaat te bereiken brengen we de cementgebonden gietvloer aan in verschillende fases en lagen.

 • Primer voor de eerste hechtlaag
 • Primer voor de tweede hechtlaag
 • Cementgebonden gietvloer

Door de vloer in verschillende lagen aan te brengen, raakt de ondergrond verzadigd en ontstaat de perfecte hechtlaag. Bij elk van de drie fases is er tussentijds een droogtijd van ongeveer 24 uur nodig voor er belasting mogelijk is.

Cementgebonden gietvloer reinigen

Om vuil en zand te verwijderen, is het vegen van de cementgebonden gietvloer de beste methode. We raden aan om dit regelmatig te doen, want zand en vuil kunnen een schurende werking op de toplaag van de vloer hebben. Ook het nat reinigen van de vloer behoort tot de mogelijkheden, maak in dat geval geen gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen als chloor, spiritus of azijn.

Veelgestelde vragen over cementgebonden gietvloeren

In welke kleuren kan een cementgebonden gietvloer worden aangebracht?

Bij G-vloeren kunnen we een cementgebonden gietvloer in verschillende kleuren aanbrengen. Grijstinten zijn mogelijk, maar ook een zandkleur of juist een hele felle kleur. Daarnaast zijn er verschillende afwerkingen mogelijk, waarmee u het eindresultaat helemaal naar uw wens maakt. We laten de verschillende opties graag aan u zien, zodat u tot een weloverwogen keuze komt.

Is een cementgebonden gietvloer geschikt voor in de badkamer?

Een cementgebonden gietvloer heeft een open structuur, hierdoor is deze vloersoort ongeschikt voor in uw badkamer. Wilt u toch graag een betonlook in de badkamer? Dan adviseren we u om te kiezen voor een troffelvloer of betonlook vloer. Ook deze vloersoorten brengen we bij G-vloeren graag voor u aan: neem gerust contact op voor meer informatie.

Heeft een cementgebonden gietvloer nadelen?

Een cementgebonden gietvloer is niet vloeistofdicht is en hierdoor ongeschikt is voor in de badkamer. Een ander punt dat als een nadeel kan worden ervaren is de tijd die nodig is om de vloer te leggen. Doordat de vloer verschillende lagen heeft, kan het tot vijf dagen duren voor de vloer beloopbaar is.

Wat is het verschil tussen een kunststof gietvloer en een cementgebonden gietvloer?

Een kunststof gietvloer wordt gemaakt van polyurethaan, ook wel PU genoemd. Het is een kunststofsoort die sterk, slijtvast en waterdicht is. Een kunststofvloer kan hierdoor goed tegen een stootje. Een cementgebonden gietvloer is gemaakt van een cementgebonden minerale substantie. Dit type gietvloer heeft een wat robuustere uitstraling, waardoor hij ideaal is voor een industriële woonstijl. In tegenstelling tot de kunststof gietvloer is deze vloer niet waterdicht.

Wat onze klanten zeggen over hun cementgebonden gietvloer

“Zeer tevreden met mijn cementgebonden gietvloer. Het aanbrengen van de vloer duurde erg lang, maar het resultaat mag er absoluut wezen. ”

Cees uit Leiden

“Het was nogal een project, het leggen van onze cementgebonden gietvloer. De ondergrond was niet geschikt, dus deze moest eerst helemaal geschuurd worden. De prijs werd hierdoor iets hoger, maar het is iedere cent waard geweest. Super trots op onze vloer!”

Justin uit Lelystad

“Ik ben in de showroom van G-vloeren wezen kijken omdat ik niet zo goed wist welke vloer het beste bij mijn woning paste. De cementgebonden gietvloer bleek de beste keuze qua uitstraling. Ik heb mijn eigen kleur kunnen kiezen en de vloer kon zelfs gecombineerd worden met vloerverwarming. Helemaal top!”

Dhr. Simons uit Assen

“We wilden in onze nieuwe woning graag een vloer die een robuuste uitstraling heeft en goed aansluit bij onze industriële woonstijl. Na een tip van onze buren kwamen we uit bij G-vloeren en zij adviseerden ons de cementgebonden gietvloer. Het resultaat is fantastisch! Nog beter dan we ons voor ogen hadden. Bedankt, G-vloeren!”

Stephan en Sophie uit Zutphen

Cementgebonden gietvloeren bekijken in onze showroom

Een vloer is een belangrijk onderdeel van een bedrijfspand of woonruimte. Het is voor een groot deel bepalen voor de het uitstraling van de ruimte. Het is dus belangrijk om op voorhand voldoende informatie in te winnen. Een groot deel hiervan kan online. Echter om echt gevoel te krijgen bij een vloer moet je het ervaren. Om die reden hebben wij in Amsterdam een showroom ingericht waar bijna alle vloeren te bekijken zijn. Een specialist van G-vloeren neemt u mee langs de verschillende opties en legt uit wat de voor- en nadelen zijn. Het is wel noodzakelijk om hiervoor op voorhand een afspraak te maken. Dit kan telefonisch via 020 – 846 36 94 of per mail via info@g-vloeren.nl. Tijdens het showroombezoek kunnen wij u ook direct inzicht geven in de kosten van een nieuwe vloer.

Contactgegevens

T: 020 - 846 36 94
E: info@g-vloeren.nl

De showroom is alleen op afspraak te bezoeken.

Onze openingstijden

Maandag09:00 t/m 18:00 uur
Dinsdag09:00 t/m 18:00 uur
Woensdag09:00 t/m 18:00 uur
Donderdag09:00 t/m 21:00 uur
Vrijdag09:00 t/m 18:00 uur
Zaterdag09:00 t/m 18:00 uur
ZondagGesloten