Skip links

Vrijblijvende offerte

Vraag hier gemakkelijk en snel een vrijblijvende offerte aan

Foto's

Bekijk hier ons prachtige portfolio

Brochures bekijken

Bekijk hier onze inspiratie brochure

Bij G-vloeren kunt u uw eigen vloer creëren

Creëer hier uw eigen designvloer

Hoogwaardige vloerverwarming voor uw gietvloer met hoge garanties.

Een gietvloer is de perfecte vloer om te combineren met vloerverwarming. De verschillende lagen in de vloer zorgen voor een optimale warmteverdeling. Het energieverbruik is dus laag, terwijl de warmte in uw woning optimaal is. Hierdoor haalt u een nog hoger rendement uit uw vloerverwarming.

Interesse in een gietvloer in combinatie met vloerverwarming? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan.

Of bel één van onze specialisten via 020 846 36 94

Met vloerwarming in combinatie met een gietvloer geniet u van:

 • Optimaal rendement: laag energieverbruik en uitstekende verwarming
 • Warm en comfortabel gevoel
 • Strakke design uitstraling

De gietvloer die wij combineren met uw vloerverwarming is leverbaar in elke gewenste kleur. De vloer past dus altijd perfect in uw interieur.

Vloerverwarming en gietvloeren gaan prima samen

Vloerverwarming is ideaal te combineren met gietvloeren van G-Vloeren. Door vloerverwarming te integreren in uw gietvloer hoeft u bij het ontwerp van uw ruimte geen rekening te houden met het wegwerken van radiatoren.

Vloerverwarming: ook voor verkoeling

Vloerverwarming is niet alleen geschikt voor de verwarming van uw woning. Op warme dagen kan het systeem ingezet worden op een ruimte juist te verkoelen. Er wordt dan koud water door de leidingen gepompt. De gietvloer neemt ook hierbij deze temperatuur uitstekend over.

Klimaatbeheersing met vloerverwarming

Voor zowel industriële als commerciële vloeren en natuurlijk in woonhuizen is het mogelijk om vloerverwarming als klimaatbeheersingssysteem te laten installeren. In de winter is de vloer aangenaam warm en op warme dagen zorgt de vloer voor verfrissing.

Welke gietvloer moet u kiezen bij vloerverwarming?

Niet elke gietvloer is goed te combineren met vloerverwarming. Bepaalde eigenschappen van de vloer hebben invloed op de werking van de vloerverwarming. We belichten hieronder enkele aspecten waar u rekening mee moet houden.

Vloerverwarming met polyurethaan gietvloer

Een polyurethaan gietvloer is ideaal voor vloerverwarming. De PU gietvloer is namelijk zeer elastisch en kan hierdoor het uitzetten dat gebeurt tijdens de verwarming goed opvangen. Daarnaast is dit type gietvloer slechts enkele millimeters dik, dit zorgt ervoor dat de ondergrond snel verwarmd is. De polyurethaan gietvloer is daarom ook de snelst geleidende vloer met vloerverwarming van alle vloeren.

Vloerverwarming met epoxy gietvloer

Epoxy gietvloeren zijn ook geschikt om te combineren met vloerverwarming. Doordat de vloer verwarmd wordt, zet de gietvloer uit. Epoxy is een hard materiaal en minder flexibel dan de polyurethaan gietvloer waardoor deze niet alle krimpingen altijd kan opvangen. Hierdoor kunnen er bij epoxy gietvloeren eerder scheuren optreden bij extreme werking of krimping.

Vloerverwarming met cementgebonden gietvloer en woonbeton

Een cementgebonden gietvloer is vloer met een dikte van 4-6 mm. Technisch gezien is de cementgebonden vloer ook een gietvloer, maar met natuurlijke materialen van cement, pigment, water en mineralen. Deze vloer is ook zeer geschikt voor vloerverwarming net als de woonbeton vloer.

Vloerverwarming met troffelvloer

Troffelvloeren zijn goed te combineren met vloerverwarming. Dit type vloer heeft een structuur waardoor de warmte goed doorgelaten kan worden. De structuur zorgt er ook voor dat de vloer uiteenzetting en krimping goed kan opvangen.

De vele voordelen van de vloerverwarming

Er bestaan bijna geen producten die alleen maar voordelen hebben. Wij denken dat vloerverwarming een product is dat hieraan voldoet. Een overzicht van de voordelen van vloerverwarming in combinatie met een gietvloer van G-vloeren:

 • Comfortabel en behaaglijk
 • Geen radiatoren meer
 • Bespaart ruimte in uw woning of bedrijfsruimte
 • Duurzaam en milieuvriendelijk
 • Gelijkmatig en efficiënt verwarmen
 • Zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten
 • Een gietvloer met vloerverwarming is zeer hygiënisch
 • Hoge garanties
 • Betere luchtcirculatie
 • Betere luchtvochtigheid
 • Vrijwel geen huisstofmeid, dus allergievrij
 • Toe te passen op elke ondervloer
 • Infrezen, droogbouw, netten en noppen systemen

Advies nodig?

De specialisten van G-vloeren geven graag vrijblijvend advies over het type gietvloer en vloerverwarming. Neem contact met ons op via 020 846 3694 of info@g-vloeren.nl

Quote

Ik was op zoek naar de ideale gietvloer om te combineren met vloerverwarming in mijn nieuwe woning. Op de advies van G-vloerenuitkomen bij een polyurethaan gietvloer.Past pefect in

mijn strakke interieur en geeft het meeste geleiding qua warmte. Bedankt mannen!

Typen vloerverwarmingssystemen die bij een PU gietvloer passen

In hoofdzaak bestaan er twee soorten vloerverwarmingssystemen:

 • Droogbouwsystemen
 • Natte systemen

De verschillen zitten vooral in de ondervloer. G-vloeren legt alleen de afwerkvloer die bovenop de ondervloer gelegd wordt. De keuze voor het type vloerverwarmingssysteem is echter wel belangrijk om in overweging te nemen. De specialisten van G-vloeren voorzien u graag van vrijblijvend advies.

Bij de natte systemen worden vloerverwarmingsbuizen direct (nat) gelegd in het beton of cement en veelal vastgemaakt aan draadstaalnetten. Pas na droging van het beton of cement kan worden begonnen met het aanleggen van de gietvloer. Deze natbouw systemen zijn niet erg handig als u uw vloer alleen wilt renoveren en een gietvloer wilt toepassen. In dat geval is het infrezen van leidingen nog de enige mogelijkheid. De natbouw vloerverwarmingssystemen hebben bij het nieuw aanleggen een behoorlijke pakkethoogte met als gevolg dat u allerlei dorpels en deuren moet ophogen. Natbouw vloerverwarmingssystemen zijn uiteraard wel handig als u een geheel nieuwe constructievloer laat leggen. Beter is dus om bij toepassing van een gietvloer een droogbouwsysteem te kiezen met een geringe pakkethoogte van maximaal 20 tot 30 mm zodat in combinatie met een gietvloer de maximale pakkethoogte is gereduceerd tot hooguit 25 mm. Bovendien kan door toepassing van een dunne isolatieplaat de eigenschappen voor wat betreft contactgeluidsisolatie worden verbeterd. Deze systemen zijn in allerlei varianten toe te passen. Wij leggen alleen de afwerkvloer, maar de ondergrond is wel belangrijk om in de overweging mee te nemen.

Warmteafgifte van elektrische vloerverwarmingssystemen en gietvloeren

Uiteraard is het ook mogelijk om onder uw gietvloer een elektrisch vloerverwarmingssysteem te laten leggen. Eigenlijk is een elektrische vloerverwarming een droog systeem met een zeer geringe pakketdikte. Bovendien hoeft u niet te zorgen voor voldoende capaciteit van uw CV-ketel. Enige nadeel van elektrische systemen in combinatie met een gietvloer is de hogere elektriciteitsrekening. Hoewel deze vloerverwarmingssystemen steeds zuiniger worden is droogbouw in combinatie met CV nog steeds aan te raden.

Gietvloer vloerverwarming en de diverse mogelijkheden

Gietvloer vloerverwarming is onlosmakelijk verbonden met comfort en warmte in huis of kantoor. Een gietvloer is mooi, maar een verwarmde gietvloer is een stuk beter. Zeker in de woning of in de badkamer prefereert een verwarmde alifatische PU gietvloer met een markante en frisse kleur. PU gietvloeren hebben uitstekende warmte accumulerende eigenschappen en de warmte wordt als straling egaal over het gehele oppervlak afgegeven. Maar welke vloerverwarmingssystemen moet u dan inzetten en is elke gietvloer met elk vloerverwarmingssysteem te combineren? Wij zijn u graag van dienst met een advies op maat.

Contactgegevens

T: 020 - 846 36 94
E: info@g-vloeren.nl

De showroom is alleen op afspraak te bezoeken.

Onze openingstijden

Maandag09:00 t/m 18:00 uur
Dinsdag09:00 t/m 18:00 uur
Woensdag09:00 t/m 18:00 uur
Donderdag09:00 t/m 21:00 uur
Vrijdag09:00 t/m 18:00 uur
Zaterdag09:00 t/m 18:00 uur
ZondagGesloten