Brochure downloaden

Technische informatie

Referenties en recensies

Foto’s ons portfolio

Creëer uw eigen vloer

Offerte aanvragen

Gietvloer: hoge kwaliteit gietvloeren

Een gietvloer is de ideale vloer voor een strak en modern interieur. Onze epoxy en polyurethaan gietvloeren zijn onderhoudsvriendelijk, comfortabel en leverbaar in vrijwel elk design.

Vraag direct uw gratis offerte aan

Of bel één van onze specialisten via 020 846 36 94

Met een gietvloer van G-vloeren geniet u van:

Een stijlvolle vloer van hoogwaardig en slijtvast materiaal

Een gietvloer heeft de volgende eigenschappen:

 • Kleurvast: uw vloer blijft jaren mooi
 • Brandwerend: bescherm uw woning met een brandwerende vloer
 • Geluiddempend: creëer rust in huis
 • Onderhoudsvriendelijk: hygiënisch schoon door stofzuigen en dweilen met water
 • Volledig naadloos: geen last van vervelende naden of voegen

Onze gietvloeren zijn leverbaar in elke RAL- NCS of Sikkens kleur. Een gietvloer voelt warm en zacht aan en is zeer geschikt voor vloerverwarming.

Hierbij willen wij onze complimenten geven aan het team van G-vloeren. Van begin tot eind een goede service gehad en de gietvloer is schitterend geworden. - Familie van Stralen

De prijs voor een gietvloer

De prijs voor een gietvloer wordt berekend per vierkante meter. U heeft al een gietvloer vanaf € 45,- per vierkante meter. Dit is de basisprijs, de uiteindelijke kostprijs van een gietvloer ligt namelijk ingewikkelder dan bij een reguliere vloer. De uiteindelijke prijs is van een aantal factoren afhankelijk:

 • De nodige voorbereiding / preparatie

Elke ondergrond is anders. De behandeling om een vloer ‘gietvloer klaar’ te maken is dan ook altijd maatwerk. Oudere cement of betonvloeren hebben bijvoorbeeld meer behandeling nodig dan een net gelegde nieuwbouw cement of betonvloer. U kunt hierbij denken aan het schuren en vlamstralen (reinigen) van het beton, het behandelen van de ondergrond, en het dichtzetten of egaliseren van scheuren en gaten. Ook de werkzaamheden om de omgevingscondities zo optimaal mogelijk te maken voor het leggen van de gietvloer zijn van invloed op de prijs.

 • Het type gietvloer

Een epoxyvloer kan direct in de vorm van een rolcoating aangebracht worden en is hierdoor minder prijzig dan een polyurethaan gietvloer. Een polyurethaan gietvloer moet namelijk een beschermende coating krijgen om de vloer te voorzien van een hoogwaardige slijtweerstand.

 • De grootte van het project

De prijs voor een grotere gietvloer ligt vanzelfsprekend hoger dan die van een kleine gietvloer. De prijs per m2 gaat echter naar beneden wanneer er sprake is van een grotere gietvloer.

Bekijk de prijzen per vierkante meter voor al onze vloertypes:

Prijzen

Korting voor grotere projecten

G-vloeren biedt een aantrekkelijke korting wanneer u collectief gietvloeren aan laat brengen. U kunt bijvoorbeeld als winkelier met andere winkels in de straat een gietvloer laten leggen of als Vereniging Van Eigenaren met alle bewoners kiezen voor een gietvloer. G-vloeren biedt u flinke kortingen wanneer u gezamenlijk een gietvloer laat leggen. Deze korting kan hierbij oplopen tot 15%.

Ook als collectief een gietvloer laten leggen en een flinke korting bedingen?

Neem contact op met onze adviseurs: 020 846 36 94

Wat is een gietvloer?

Een gietvloer is een naadloze kunststof vloer. De vloer wordt gegoten op de ondervloer en wordt afgewerkt met een lak of een coating. Een gietvloer is leverbaar in twee materiaalsoorten; polyurethaan en epoxy.

Typen gietvloeren

Gietvloeren worden geappliceerd uit epoxy (EP) of polyurethaan (PU). Polyurethaan (PU) gietvloeren zijn bij uitstek geschikt voor woningen en kantoren. Verzeker uzelf bij de aanschaf van een polyurethaan gietvloer, dat deze van hoogwaardige grondstoffen wordt geappliceerd, omdat er grote kwaliteitsverschillen zijn. U moet dan denken aan forse verschillen in dikte, zuiverheid het polyurethaan component en pigmentpercentages, wat zorgt voor grote verschillen in uitstraling, gebruiksgemak en levensduur. Uv-bestendigheid is zeer belangrijk bij de meeste particulieren. U wilt natuurlijk niet dat uw prachtige gietvloer verkleurd.

G-vloeren werkt uitsluitend met hoogwaardige grondstoffen, waardoor u verzekerd bent van een PU gietvloer van de hoogste kwaliteit. Wanneer u onze showroom bezoekt vraag dan beslist eens naar de PU Professional gietvloer. Deze kleurvaste gietvloer is het betaalbare summum op het gebied van PU gietvloeren. Gaat uw voorkeur meer uit naar een industriële uitstraling? Kies dan voor een onverslijtbare EP professional gietvloer in 1 of 2 kleuren van G-vloeren.

gietvloer met vloerverwarming

Epoxy Gietvloer

De epoxy gietvloer is een naadloze gietvloer die ontwikkeld is voor fabrieksgebouwen en bedrijfsloodsen. Inmiddels wordt de vloer ook toegepast in woningen. Toch wordt de epoxy gietvloer nog altijd voornamelijk gebruikt in:

 • Magazijnen
 • Garages
 • Technische ruimtes

De epoxy gietvloer van G-vloeren is een 2 componenten oplosmiddelvrije 1 tot 3 mm dikke vloerafwerking op basis van epoxyhars, in diverse kleuren leverbaar. De vloer is voornamelijk geschikt als duurzame en naadloze afwerking van cement- en gips gebonden ondergronden. Een epoxy gietvloer is wel gevoelig voor scheuren indien het pand beweegt of zet vanuit de ondergrond. Het is daarom belangrijk dat de vloer geplaatst wordt door een ervaren gietvloerspecialist.

Wij zijn zeer blij met onze nieuwe gietvloer. De G-1 vloerverwarming is een heerlijk gevoel in combinatie met de gietvloer. Verder zijn wij erg tevreden met de hoge service die wij de hele rit gekregen hebben van G-vloeren. - Ellen Hamers

Polyurethaan gietvloer

Een polyurethaan of PU gietvloer kan naadloos aangebracht worden over nagenoeg iedere ondergrond. Binnen de PU vloeren onderscheiden we twee types: aromatische PU gietvloeren en alifatische PU gietvloeren.

 • Aromatische PU gietvloer
  De aromatische PU gietvloer is geschikt als duurzame afwerking van cement en gips gebonden of stalen ondergronden. Deze vloer wordt voornamelijk gebruikt in:
  • Huizen van bewaring
  • Laboratoria en ziekenhuizen
  • Scholen en winkels
  • Musea
  • Technische ruimten
  • Woning
  • Kantoor
  • Winkel
 • Alifatische PU gietvloer
  De alifatische PU gietvloer is geschikt als decoratieve, esthetische afwerking van cement en gips gebonden ondergronden. Deze vloer wordt voornamelijk gebruikt in:
  • Winkels
  • Kantoren
  • Woningen
  • Kantines
  • Musea en showrooms
Eigenschappen en kleurstelling van polyurethaan professional gietvloeren

Een polyurethaan gietvloer is zachter en flexibeler dan de epoxy variant. PU Professional gietvloeren van G-vloeren voelen warm en zacht aan en gaan uitstekend samen met vloerverwarming. De PU Professional gietvloeren van G-vloeren zijn in elke kleur en kleurencombinatie te verkrijgen. U kunt kiezen uit PU professional gietvloeren mono of de PU gietvloeren duo design. Zoals de naam al veronderstelt bestaan de mono gietvloeren uit één kleur. U kunt kiezen uit RAL-, NCS- en Sikkens-kleuren. Bovendien heeft G-vloeren eigen kleurformules laten ontwikkelen die zeer hoge pigmentconcentraties bevatten.

De PU professional gietvloeren duo design zijn eveneens zeer moderne en strakke gietvloeren. U kunt uw design gietvloer geheel zelf samenstellen uit een combinatie van twee kleuren. Door de combinatie van twee kleuren krijgt u een gietvloer een gemêleerd effect. U kunt zowel een zachte rustgevende als een drukke, explosieve structuur creëren. In onze kleurenstudio laten wij u graag een groot aantal kleurstalen met verschillende structuren zien.

Benieuwd welke gietvloer het beste aansluit bij uw wensen? Bel met onze adviseurs via 020 846 3694 voor een gratis advies of:

Vraag direct uw gratis offerte aan

gietvloer

Kleuren en designs: ontwerp uw gietvloer

Een gietvloer kan in bijna elke kleur of design opgeleverd worden. Wij leveren vloeren in alle standaard RAL-, NCS- of Sikkens-kleuren. U kunt zo bijvoorbeeld een stijlvolle witte gietvloer ontwerpen. Daarnaast is het mogelijk om een bijzonder design te verwerken in uw vloer. Onze adviseurs helpen u graag bij de kleurkeuze en vormgeving.

Bekijk onze kleursamples pagina voor een indicatie van de mogelijke kleuren. U kunt daarnaast uw eigen vloer creëren in onze online tool.

Onderhoud van gietvloeren

Een gietvloer is zeer makkelijk schoon te houden en te onderhouden. Hieronder lichten we kort toe hoe het kleinschalige en het grootschalige onderhoud in zijn werk gaat.

Kleinschalig onderhoud voor uw gietvloer

Door de vloer te stofzuigen en te dweilen houdt u uw gietvloer in de basis al goed schoon. U zult merken dat het schoonhouden van een gietvloer vele malen makkelijker gaat dan een parket- of tegelvloer. Doordat de vloer volledig naadloos gelegd wordt, blijft er namelijk geen vuil zitten in de voegen van de vloer. Daarnaast is de vloer makkelijker te stofzuigen dan een tapijtvloer. Gebruik voor het stofzuigen wel de parketborstel, u voorkomt dan dat de harde onderdelen van de stofzuiger de vloer raken.

Groot onderhoud van een gietvloer

Een gietvloer is zeer kleurvast en goed bestand tegen slijtage. Dit komt vooral door de sterke topcoating. Hoe beter deze topcoating, hoe langer uw vloer mooi blijft. Helaas kunnen zelfs de meest kleur- en slijtvaste vloeren na jaren intensief gebruik enkele slijtageplekken vertonen. Een grondige schoonmaakbehandeling kan dan uitkomst bieden. Laat deze behandeling altijd uitvoeren door een professioneel bedrijf die ervaring heeft met gietvloeren.

gietvloer winkel

De aanleg van uw nieuwe gietvloer

Bij de aanleg van een nieuwe gietvloer moet altijd rekening gehouden worden met bepaalde factoren, zoals de staat van de vloer bij de start van de werkzaamheden. Hierdoor is niet elk traject voor de aanleg van een gietvloer hetzelfde. Globaal gezien hanteren wij echter onderstaande stappen.

Egaliseren ondergrond

Om de gietvloer strak aan te brengen moet de grond eerst vlak en volledig uitgehard zijn. In de eerste fase zorgen wij er dus voor dat alle onvolkomenheden in uw vloer weggewerkt zijn. U kunt hierbij denken aan lijm- en verfresten of scheuren in het cement of beton. Daarnaast zorgen we ervoor dat de vloer droog, schoon en vetvrij is. Wanneer de vloer in orde is tijdens de controle bij ons eerste werkbezoek is dit punt uiteraard niet nodig.

Primer

De vloer wordt vervolgens voorzien van een primerlaag. Een primerlaag zorgt voor de ultieme hechting van de vloer en zuigt zich vast in de ondervloer. Dit verstevigt de vloer en zorgt ervoor dat we de gietvloer mooi glad aan kunnen brengen. Welk type primer er gebruikt wordt hangt af van de vloer.

Schraplaag

Na de primerlaag wordt de schraplaag aangebracht. De schraplaag is een kunststof uitvlakmassa wat ervoor zorgt dat alle minuscule gaatjes en kleine oneffenheden dicht gezet worden.

Gietvloer

Na de schraplaag wordt de gietvloer aangebracht. Door de vloer te gieten en het materiaal ambachtelijk te beheren met de spaan ontstaat de unieke look waar de gietvloer om bekend staat.

Laklaag

Na het aanbrengen van de gietvloer wordt de vloer afgewerkt met een laklaag. Deze laklaag is de beschermlaag van uw gietvloer.

De showroom van G-vloeren

G-vloeren de innovatieve polyurethaan gietvloeren specialist voor uw woning

Wanneer u op zoek bent naar hoogkwalitatieve kunststof gietvloeren (zoals epoxy gietvloeren en polyurethaan gietvloeren) voor uw woning, dan moet u beslist de showroom van G-vloeren komen bezoeken. Hier vindt u namelijk voor elke ruimte in uw woning de kunststof gietvloer (zowel epoxy als polyurethaan gietvloeren) die aan al uw wensen voldoet. De ervaren technisch creatieve specialisten van G-vloeren hebben de knowhow om voor u een maatwerk gietvloer te appliceren die qua kleur, samenstelling en design volledig bij uw persoonlijke wensen en interieur aansluit. Het zal u dan ook niet verbazen dat onze clientèle bestaat uit relaties uit binnen- en buitenland. Epoxy en polyurethaan gietvloeren van G-vloeren worden gemaakt van de beste grondstoffen.

Meer over gietvloeren

Heeft u meer informatie nodig om te bepalen of u een gietvloer wilt aanschaffen? Lees meer over gietvloeren:

Wanneer u liever telefonisch uitleg krijgt over gietvloeren kunt u contact opnemen met onze klantenservice via 020 - 846 36 94

Gietvloer tips

G-vloeren Nieuws

30 augustus 2018

G-vloeren levert succesvol 8 woningen op in Ibiza

Er wordt niet alleen gefeest op Ibiza, er wordt ook nog gewerkt! Het team van G-vloeren heeft onlangs prachtige PU-gietvloeren opgeleverd voor acht woningen op dit populaire eiland..

lees meer
21 augustus 2018

Industrievloeren van G-vloeren

Vloeren van productiefaciliteiten en industriële ruimten moeten over de sterkste eigenschappen beschikken. Chemische producten mogen niet doordringen in de ondergrond, de vloer ...

lees meer

Hierbij willen wij onze complimenten geven aan het team van G-vloeren. Van begin tot eind een goede service gehad en de gietvloer is schitterend geworden.


Familie van Stralen

Beste G-vloeren,
Top werk geleverd en zeer blij met het resultaat van onze duo design gietvloer. Wij raden iedereen aan om bij G-vloeren een gietvloer aan te schaffen.

Jan en Bianca Rutten

Graag willen wij jullie bedanken voor de prachtige vloer en jullie goede service. Met name onze complimenten aan Vincent.

Richard Langeland

Geweldig werk, service en zeer flexibel
Onze winkelvloer was in 2 dagen alweer volledig belastbaar waardoor wij geen omzet verloren zijn in tegenstelling met andere vloersystemen.

Nike