Brochure downloaden

Technische informatie

Referenties en recensies

Foto’s ons portfolio

Creëer uw eigen vloer

Offerte aanvragen

Gietvloer

Een gietvloer is de ideale vloer voor een strak en modern interieur. Onze epoxy en polyurethaan gietvloeren zijn onderhoudsvriendelijk, comfortabel en leverbaar in vrijwel elk design. Met een gietvloer van G-vloeren geniet u van een stijlvolle vloer van hoogwaardig en slijtvast materiaal. Vraag direct een offerte aan of bel een van onze specialisten via 020 846 36 94.Wat is een gietvloer?

Een gietvloer heeft de volgende eigenschappen:

 • Kleurvast: uw vloer blijft jaren mooi.
 • Brandwerend: bescherm uw woning met een brandwerende vloer.
 • Geluiddempend: creëer rust in huis.
 • Onderhoudsvriendelijk: hygiënisch schoon door stofzuigen en dweilen met water.
 • Volledig naadloos: geen last van vervelende naden of voegen.

Een gietvloer is een naadloze kunststof vloer. De vloer gieten we op de ondervloer en werken we af met een lak of coating. Een gietvloer is leverbaar in twee materiaalsoorten: epoxy (EP) en polyurethaan (PU). Polyurethaan (PU) gietvloeren zijn bij uitstek geschikt voor woningen en kantoren. Onze gietvloeren zijn leverbaar in elke RAL-, NCS- of Sikkens-kleur. Een gietvloer voelt warm en zacht aan en is zeer geschikt voor vloerverwarming.

Verzeker uzelf bij de aanschaf van een polyurethaan gietvloer, dat deze van hoogwaardige grondstoffen gemaakt is, omdat er grote kwaliteitsverschillen zijn. U moet dan denken aan forse verschillen in dikte, zuiverheid, de polyurethaancomponent en pigmentpercentages,  die zorgen voor verschil in uitstraling, gebruiksgemak en levensduur. Uv-bestendigheid is zeer belangrijk. U wilt natuurlijk niet dat uw prachtige gietvloer verkleurt.

Gietvloer
Hierbij willen wij onze complimenten geven aan het team van G-vloeren. Van begin tot eind een goede service gehad en de gietvloer is schitterend geworden. - Familie van Stralen

De prijs van een gietvloer

De prijs  van een gietvloer berekenen we per vierkante meter. U heeft al een gietvloer vanaf € 45,- per vierkante meter. Dit is de basisprijs. De uiteindelijke prijs van een gietvloer ligt namelijk ingewikkelder dan bij een reguliere vloer.

De definitieve prijs is van een aantal factoren afhankelijk:

 • De nodige voorbereiding

Elke ondergrond is anders. De behandeling om een vloer ‘gietvloerklaar ’ te maken is dan ook altijd maatwerk. Oudere cement- of betonvloeren hebben bijvoorbeeld een andere behandeling nodig dan een net gelegde nieuwbouw cement- of betonvloer. Denk hierbij aan het schuren en vlamstralen (reinigen) van het beton, het behandelen van de ondergrond en het dichten van scheuren en gaten. Het zo optimaal mogelijk maken van de omgevingscondities voor het leggen van de gietvloer is van invloed op de prijs.

 • Het type gietvloer

Een epoxyvloer brengen we direct aan in de vorm van een rolcoating en die is hierdoor minder prijzig dan een polyurethaan gietvloer. Een polyurethaan gietvloer moet namelijk een beschermende coating krijgen om hem te voorzien van slijtweerstand.

 • De grootte van het project

De prijs voor een grotere gietvloer ligt vanzelfsprekend hoger dan die van een kleine gietvloer. De prijs per m² gaat echter naar beneden wanneer er sprake is van een grotere gietvloer.

Bekijk de prijzen per vierkante meter voor al onze vloertypes:

Type gietvloer

20 – 50 m²

51 – 100 m²

101 – 150 m²

151 – 200 m²

Polyurethaan gietvloer

€ 3.850,-

€ 65,- per m²

€ 59,- per m²

€ 53,- per m²

Epoxy gietvloer

€ 3.250,-

€ 51,- per m²

€ 46,- per m²

€ 43,- per m²

Woonbeton

€ 4.350,-

€ 74,- per m²

€ 68,- per m²

€ 63,- per m²

Epoxy vloercoating

€ 2.150,-

€ 29,- per m²

€ 26,- per m²

€ 25,- per m²Korting voor grotere projecten

G-vloeren biedt een aantrekkelijke korting aan wanneer u collectief gietvloeren laat aanbrengen. Het is mogelijk om bijvoorbeeld als winkelier met andere winkeliers in de straat een gietvloer te laten leggen of als Vereniging van Eigenaren met alle bewoners te kiezen voor een gietvloer. G-vloeren biedt u flinke kortingen wanneer u gezamenlijk een gietvloer laat leggen. Deze korting kan oplopen tot 15%.

Ook als collectief een gietvloer laten leggen en een flinke korting bedingen?

Neem contact op met onze adviseurs:

020 846 36 94

Typen gietvloeren

G-vloeren werkt uitsluitend met hoogwaardige grondstoffen, waardoor u verzekerd bent van een PU gietvloer van de hoogste kwaliteit. Bezoek onze showroom en vraag naar de PU Professional vloer. Deze kleurvaste vloer is het betaalbare summum op het gebied van PU gietvloeren. Gaat uw voorkeur meer uit naar een industriële uitstraling? Kies dan voor een onverslijtbare EP professional vloer van G-vloeren in 1 of 2 kleuren.

Epoxy gietvloer

De epoxy gietvloer is naadloos en ontwikkeld voor fabrieksgebouwen en bedrijfsloodsen. Inmiddels passen we de vloer ook toe in woningen. We brengen de epoxy gietvloer voornamelijk aan in:

 • Magazijnen
 • Garages
 • Technische ruimtes

De epoxy gietvloer van G-vloeren is een 1-3 mm dikke vloerafwerking. De gietvloer bestaat uit epoxyhars en is in diverse kleuren leverbaar. De vloer is voornamelijk geschikt als duurzame en naadloze bedekking van cement- en gipsgebonden ondergronden. Een epoxy gietvloer is gevoelig voor scheuren indien het pand beweegt, zoals wolkenkrabbers op grote hoogten of oude herenpanden. Het is daarom belangrijk dat u de vloer laat plaatsen door een ervaren gietvloerspecialist.Polyurethaan gietvloer

Een polyurethaan of PU gietvloer brengen we naadloos aan over nagenoeg iedere ondergrond. Binnen de PU vloeren onderscheiden we twee types: aromatische en alifatische PU gietvloeren.

 • Aromatische PU gietvloer
  De aromatische PU gietvloer is geschikt als duurzame afwerking van cement- en gipsgebonden of stalen ondergronden. Deze vloer plaatsen we voornamelijk in:
  • Huizen van bewaring
  • Laboratoria en ziekenhuizen
  • Scholen en winkels
  • Musea
  • Technische ruimten
 • Alifatische PU gietvloer
  De alifatische PU gietvloer is geschikt als decoratieve, esthetische afwerking van cement- en gipsgebonden ondergronden. Deze vloer plaatsen we voornamelijk in:
  • Winkels
  • Kantoren
  • Woningen
  • Kantines
  • Musea en showrooms
Eigenschappen en kleurstelling van polyurethaan gietvloeren

Een polyurethaan gietvloer is zachter en flexibeler dan de epoxy variant. PU Professional gietvloeren voelen warm en zacht aan en gaan uitstekend samen met vloerverwarming. De PU Professional gietvloeren van G-vloeren zijn in elke kleur en kleurencombinatie te verkrijgen. Kies uit PU Professional gietvloeren mono en uit de PU gietvloeren duo design. Zoals de naam al veronderstelt bestaan de mono gietvloeren uit één kleur. Kies uit RAL-, NCS- en Sikkens-kleuren. Bovendien heeft G-vloeren eigen kleurformules laten ontwikkelen die zeer hoge pigmentconcentraties bevatten, waardoor de vloeren een diepe en rijk kleur hebben.

De PU professional gietvloeren duo design zijn zeer moderne en strakke gietvloeren. Stel uw design gietvloer geheel zelf samen uit een combinatie van twee kleuren. Door zo′n combinatie krijgt uw gietvloer een gemêleerd effect. Kies uit een zachte, rustgevende en een drukke, explosieve structuur. In onze kleurenstudio laten wij u graag een groot aantal kleurstalen met verschillende structuren zien.

Benieuwd welke gietvloer het best aansluit bij uw wensen?

Bel met onze adviseurs via 020 846 3694 voor een gratis adviesgesprek of vraag een vrijblijvende offerte op.

Offerte aanvragen

gietvloer met vloerverwarming

Een gietvloer combineren met vloerverwarming

Vloerverwarming is een duurzame oplossing, omdat die minder energie verbruikt en die de volledige ruimte gelijkmatig verwarmt. Het scheelt ruimte omdat er geen radiatoren geplaatst hoeven te worden boven op de gietvloer, waardoor uw woon- of bedrijfsruimte ruimtelijker oogt.

Iedere kleur gietvloer is te combineren met vloerverwarming. Vloerverwarming is niet alleen een verwarmende oplossing, maar ook een verkoelende. De gietvloer is dankzij het systeem te verwarmen met warm water en te verkoelen met koud water. G-vloeren legt zelf geen verwarmingssystemen aan, maar adviseert u wel over de mogelijkheden.

Er zijn twee manieren waarop vloerverwarming gecombineerd kan worden met een gietvloer. We spreken van natbouw en droogbouw. In het eerste geval laat u de verwarmingsbuizen in het beton of cement leggen. Het voordeel hiervan is dat het verwarmingssysteem zeer zuinig is. In het tweede geval laat u een elektrisch systeem onder de gietvloer plaatsen. Het voordeel van droogbouw is dat de vloer niet te dik wordt en u uw deuren niet hoeft bij te laten ophogen of bijwerken.

Wij zijn zeer blij met onze nieuwe gietvloer. De G-1 vloerverwarming is een heerlijk gevoel in combinatie met de gietvloer. Verder zijn wij erg tevreden met de hoge service die wij de hele rit gekregen hebben van G-vloeren. - Ellen Hamers

Kleuren en designs: ontwerp uw gietvloer

We leveren vloeren in alle standaard RAL-, NCS- of Sikkens-kleuren. Kies voor een stijlvolle witte gietvloer en laat een bijzonder design in uw vloer verwerken. Onze adviseurs helpen u graag bij de kleurkeuze en vormgeving. Bekijk onze kleursamples voor een indicatie van de mogelijke kleuren.

gietvloer winkel

Onderhoud van gietvloeren

Een gietvloer is zeer makkelijk schoon te houden en te onderhouden. Hieronder lichten we kort toe hoe het kleinschalige en grootschalige onderhoud in zijn werk gaat.

Kleinschalig onderhoud van uw gietvloer

Door de vloer te stofzuigen en te dweilen houdt u uw gietvloer in de basis al goed schoon. U merkt dat het schoonhouden van een gietvloer vele malen makkelijker gaat dan het reinigen van een parket- of tegelvloer. Doordat we de vloer volledig naadloos leggen, blijft er namelijk geen vuil zitten in voegen. Daarnaast is de vloer eenvoudiger te stofzuigen dan een tapijtvloer. Gebruik voor het stofzuigen wel de parketborstel, u voorkomt dan dat de harde onderdelen van de stofzuiger de vloer beschadigen.

Groot onderhoud van een gietvloer

Een gietvloer is kleurvast en goed bestand tegen slijtage. Dit komt vooral door de sterke topcoating. Hoe sterker deze topcoating, hoe langer uw vloer mooi blijft. Helaas kunnen zelfs de meest kleur- en slijtvaste vloeren na jaren intensief gebruik enkele slijtageplekken vertonen. Een grondige schoonmaakbehandeling biedt dan uitkomst. Laat deze behandeling altijd uitvoeren door een professioneel bedrijf dat ervaring heeft met gietvloeren.

gietvloer

Veelgestelde vragen gietvloeren

Bij het kiezen van een geschikte gietvloer komen veel vragen kijken. De meest voorkomende hebben we voor u op een rijtje gezet, zodat u snel vindt wat u zoekt. Mocht uw vraag hier niet tussen staan, neem dan gerust contact met ons op via 020 - 846 36 94 of kom langs in onze showroom. Hier staan onze vloerexperts voor u klaar.

Wat is een gietvloer?

Een gietvloer is de ideale vloer voor een modern en strak interieur. De naam verklapt het al deels: het is een gegoten vloer bovenop een dragende vloer. De basis van een gietvloer vullen we aan met polyurethaan of epoxy, afhankelijk van uw wensen. U kunt dus kiezen voor een polyurethaan gietvloer en epoxy gietvloer. Met een naadloze afwerking is dit een hoogwaardige vloer die onderhoudsvriendelijk en comfortabel is. En leverbaar in vrijwel elk mogelijk design.

Welke gietvloer kleuren zijn bij jullie beschikbaar?

Bij het leggen van een gietvloer kunt u uit tal van kleuren kiezen. We geven u graag een eerste indruk van hoe uw gewenste gietvloer eruit komt te zien. Bekijk hiervoor al onze kleursamples en lees meer over welke kleurkeuzes mogelijk zijn. We leveren onze gietvloeren in een mono of duo kleur.

Kan ik de kleur van mijn gietvloer laten aanpassen?

Een nieuwe kleur aanbrengen over uw bestaande gietvloer is zeker mogelijk. Ook bij sprake van verkleuring renoveren we uw gietvloer, zodat hij weer de gewenste kleur heeft. Neem hiervoor gerust contact op via 020 - 846 36 94 of mail naar info@g-vloeren.nl. Lees meer over wat er komt kijken bij een gietvloer renovatie.

Is vloerverwarming in een gietvloer mogelijk?

Een gietvloer is de perfecte vloer om te combineren met vloerverwarming. Dankzij de verschillende lagen blijft de warmte hangen en verdeelt het zich op een natuurlijke wijze door de vloer. Dit zorgt voor een optimale warmteverdeling. Het voorkomt tevens onnodige stookkosten. Lees meer over welke type gietvloer optimaal past bij vloerverwarming.

Past een gietvloer in elke kamer?

In vrijwel elke kamer is een gietvloer geschikt. Gietvloeren zijn namelijk naadloos en volledig waterdicht. Dit zorgt voor een hygiënische en makkelijk te onderhouden vloer, zelfs in de badkamer. Alleen in uitzonderlijke gevallen zijn herstelwerkzaamheden nodig voor het leggen van een gietvloer. Dit bespreken we uiteraard van tevoren met u.

Moet ik mijn gietvloer onderhouden?

Gietvloeren zijn altijd op maat gemaakt, zijn sterk en zeer onderhoudsvriendelijk. Een gietvloer straalt perfectie uit. Dit is echter niet een reden om weinig aandacht te besteden aan periodiek onderhoud. Daarom hebben we voor u een overzicht met handige adviestips, waardoor u eenvoudig jarenlang plezier beleeft van uw gietvloer.

Wat is het verschil tussen een polyurethaan gietvloer en epoxy gietvloer?

Een polyurethaan gietvloer bestaat uit een zacht en elastisch oppervlak. We kunnen het hierdoor over veel betonnen of houten ondervloeren plaatsen. Een epoxy gietvloer is een stuk harder en is zeer bestendig tegen zware belasting. Dat maakt een epoxy gietvloer een veel gekozen bedrijfsvloer.

Wat is de levensduur van een gietvloer?

Een gietvloer blijft 15 tot 20 jaar mooi, mits hij goed onderhouden is.

Kan ik alvast een gietvloer aanvragen voor mijn toekomstige woning?

Dat is natuurlijk mogelijk. Zeker voor nieuwbouwwoningen en kantoren. Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem telefonisch contact op via 020 - 846 36 94.

Wat kost een gietvloer?

De prijs van een gietvloer is vanzelfsprekend erg variërend. De belangrijkste factoren bestaan uit uw budget, gekozen materialen, aantal vierkante meters, de ondervloer, gewenste kleur en uw locatie. Lees meer over onze prijsbepaling en tabellen. We stellen graag een vrijblijvende offerte op voor u.

Mijn vraag staat er niet tussen

Staat uw vraag hier niet tussen? Stel ze gerust telefonisch via 020 - 846 36 94, mail naar info@g-vloeren.nl of kom langs in onze showroom waar onze vloerexperts voor u klaar staan.

In 5 stappen een nieuwe gietvloer

Bij de aanleg van een nieuwe gietvloer houden we altijd rekening met bepaalde factoren, zoals de staat van de vloer bij de start van de werkzaamheden. Hierdoor is niet elk traject voor de aanleg van een gietvloer hetzelfde. Globaal gezien hanteren wij onderstaande stappen.

1. We egaliseren de ondergrond

Om de gietvloer strak aan te brengen moet de grond eerst vlak en volledig uitgehard zijn. In de eerste fase zorgen wij er dus voor dat alle onvolkomenheden in uw vloer weggewerkt zijn. U kunt hierbij denken aan lijm- en verfresten of scheuren in het cement of beton. Daarnaast zorgen we ervoor dat de vloer droog, schoon en vetvrij is. Wanneer de vloer in orde is tijdens de controle bij ons eerste werkbezoek is dit punt uiteraard niet nodig.

2. We brengen een laagje primer aan als basis van de gietvloer

We voorzien de vloer vervolgens van een primerlaag. Een primerlaag zorgt voor de uiteindelijke hechting van de vloer en zuigt zich vast in de ondervloer. Dit verstevigt de vloer en zorgt ervoor dat we de gietvloer mooi glad aan kunnen brengen. Welk type primer we gebruiken hangt af van de vloer.

3. We verwijderen oneffenheden

Na de primerlaag brengen we de schraplaag aan. De schraplaag is een kunststof uitvlakmassa die ervoor zorgt dat alle minuscule gaatjes en kleine oneffenheden dicht gaan.

4. We brengen de gietvloer aan

Na de schraplaag brengen we de gietvloer aan. Door de vloer te gieten en het materiaal ambachtelijk glad te trekken met een spaan ontstaat de unieke look waar de gietvloer om bekend staat.

5. We maken de gietvloer af met een laklaag

Na het aanbrengen van de gietvloer werken we de vloer af met een laklaag. Deze laklaag is de beschermlaag van uw gietvloer.
De showroom van G-vloeren

G-vloeren: de innovatieve gietvloerenspecialist voor uw woning en bedrijf
G-vloeren de innovatieve polyurethaan gietvloeren specialist voor uw woning

Wanneer u op zoek bent naar gietvloeren van hoge kwaliteit (zoals epoxy gietvloeren en polyurethaan gietvloeren) voor uw woning of bedrijf, bezoek dan de showroom van G-vloeren. Hier vindt u voor elke ruimte een kunststof gietvloer die aan al uw wensen voldoet. De technisch ervaren en creatieve specialisten van G-vloeren hebben de knowhow om voor u een maatwerk gietvloer aan te brengen, die qua kleur, samenstelling en design volledig bij uw persoonlijke wensen en interieur aansluit. Onze clientèle bestaat uit relaties in binnen- en buitenland.

G-vloeren: uw internationale gietvloerspecialist!

G-vloeren heeft klanten van een nieuwe gietvloer voorzien in de plaatsen, provincies en landen:

Meer over gietvloeren

Heeft u meer informatie nodig om te bepalen welke gietvloer het best bij u past? Lees meer over gietvloeren:

Wanneer u liever telefonisch uitleg krijgt over een nieuwe gietvloer, neem dan direct contact op met een van onze specialisten.

020 846 36 94 Gietvloer tips

G-vloeren Nieuws

13 september 2019

G-vloeren komst als beste uit de bus in heel Nederland en België op reviews

G-vloeren scoort het beste als het gaat om reviews van klanten uit Nederland en België. Daar zijn uiteraard meerdere redenen voor aan te wijzen. Wij streven er in de eerste plaats naar om iedereen de beste klantervaring te bieden.

lees meer
13 september 2019

Collectief inkopen samen met uw buren en profiteren van een scherpe m2 prijs

Het is als u een gietvloer voor uw nieuwbouwwoning wenst interessant om bij uw buren te informeren. Misschien weet u het niet, maar indien buren samen inkopen, zien wij dit als één project. Hoe meer vierkante meters hoe lager de m2 prijs uiteindelijk is.

lees meer

Hierbij willen wij onze complimenten geven aan het team van G-vloeren. Van begin tot eind een goede service gehad en de gietvloer is schitterend geworden.


Familie van Stralen

Beste G-vloeren,
Top werk geleverd en zeer blij met het resultaat van onze duo design gietvloer. Wij raden iedereen aan om bij G-vloeren een gietvloer aan te schaffen.

Jan en Bianca Rutten

Graag willen wij jullie bedanken voor de prachtige vloer en jullie goede service. Met name onze complimenten aan Vincent.

Richard Langeland

Geweldig werk, service en zeer flexibel
Onze winkelvloer was in 2 dagen alweer volledig belastbaar waardoor wij geen omzet verloren zijn in tegenstelling met andere vloersystemen.

Nike