Schoolvloer

rekenmachine icoontje

Vrijblijvende offerte

Vraag hier gemakkelijk en snel een vrijblijvende offerte aan

portfolio icoontje

Foto's

Bekijk hier ons prachtige portfolio

boek icoontje

Brochures bekijken

Bekijk hier onze inspiratie brochure

Bij G-vloeren kunt u uw eigen vloer creëren

Creëer hier uw eigen designvloer

7000+ tevreden klanten
Beoordeling: 4,9/5 uit 220+ reviews

Taupe

PU DUO

Taupe

Anthracite

Anthracite Earth

Black Grey

Concrete

Pearl Taupe

Silk Earth

Lilac Grey

PU MONO

Light Taupe

Taupe

Light Blue

Noir

Signal Grey

Earth

Iron Grey

Anthracite

WOONBETON

Platinum

Taupe

Basalt

Dark Sand

Noir Grey

Latte

Dark Grey

Anthracite

Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten

G-vloeren BV voor de meest onderhoudsvriendelijke schoolvloer

Waarom zou u aandacht besteden aan de kwaliteit van uw schoolvloer? Het liefst wordt het gehele budget besteed aan het onderwijs voor de kinderen, en toch ontkomt u er niet aan om na te denken over het gebouw en de onderhoudskosten die daar bij horen. Nog niet zo lang geleden is er onderzoek gedaan naar het bouwkundige onderhoud aan scholen met niet al te rooskleurige uitkomsten. Ook schoolvloeren vertoonde behoorlijke slijtages en waren niet bestand tegen het zeer intensieve ruimtegebruik. Als u nadenkt over een ander type vloer voor uw school, denk dan eens na over de lange termijn. Als het gaat over het onderhoud en de duurzaamheid van schoolvloeren dan is er maar één conclusie mogelijk, gietvloeren zijn de ideale manier om een schoolvloer van echte kwaliteit te voorzien. Met maar één grootschalige investering heeft u voor de eerst komende 20 jaar een zeer goed te gebruiken en schoon te maken schoolvloer. Bovendien kunt u PU gietvloeren in allerlei kleuren en oppervlaktestructuren laten uitvoeren, inclusief de noodzakelijke anti-slipcoatings om kinderen alle ruimte te geven.

Schoolvloer in alifatisch polyurethaan

Alifatisch polyurethaan gietvloeren zijn kleurecht, naadloos en zeer slijtvast. Ze kunnen over elke schoolvloer ondergrond worden aangelegd, zowel betonnen, stenen als houten ondergronden. U hoeft niet echt te zoeken naar een epoxyproduct want die zijn doorgaans iets scheurgevoeliger en in minder leuke creatieve kleuren aan te brengen. Epoxy wordt doorgaans vooral gebruikt in fabrieken en werkplaatsen om mechanische en chemische belastingen te weerstaan. Een epoxy schoolvloer zou weer wel goed gebruikt kunnen worden in bijvoorbeeld het schoollokaal voor handvaardigheid, omdat daar toch vaker met verven en andere vloeistoffen wordt omgegaan. De overige lokalen en gangen kunnen moeiteloos in één werkgang in polyurethaan gietvloeren worden uitgevoerd. G-vloeren BV heeft de laatste jaren veel scholen voorzien van veelkleurige schoolvloeren. Stuk voor stuk schoolvloeren die op een creatieve manier zijn vormgegeven. Elk lokaal kan bijvoorbeeld zijn eigen frisse kleur krijgen. Zo maakt u elke ruimte goed herkenbaar voor alle leerlingen.

De duurzame en milieuvriendelijke schoolvloer

Met de Professional kunststofvloerenlijn voor scholen heeft de research en development afdeling van G-vloeren een oplossing gevonden voor de vloerenproblematiek in scholen. De innovatieve kunststofvloerenlijn voor scholen bezit niet alleen een groot aantal unieke eigenschappen, maar is ook nog eens duurzaam en milieuvriendelijk. Op basis van de vele positieve ervaringen die scholen ons rapporteren durven wij te stellen dat de Professional vloerenlijn voor scholen de ultieme vloerafwerking voor scholen is. Wanneer u als school op zoek bent naar een duurzame kunststof vloer voor scholen, dan kunt u bij G-vloeren een keuze maken uit de PU gietvloer, de EP gietvloer, de EP coatingvloer, de grindvloer en de troffelvloer. Al deze kunststofvloeren worden geappliceerd van milieuvriendelijke materialen en zijn bij G-vloeren gegarandeerd vrij van schadelijke stoffen.

De unieke eigenschappen van de kunststof schoolvloer

De kunststof schoolvloeren van G-vloeren hebben een groot aantal unieke eigenschappen. Ze zijn duurzaam, slijtvast en kunnen tegen zware belastingen. Daarnaast zijn de naadloze vloeren voor scholen vloeistofdicht en krasbestendig. Mede om deze reden zijn de kunststofvloeren van G-vloeren zeer onderhoudsvriendelijk. Ook op het gebied van veiligheid doorstaan de kunststofvloeren met glans de strenge eisen die er gelden voor scholen. Ze zijn brandwerend en voorzien van antislip, waardoor de kans op uitglijden tot een minimum beperkt blijft. Ook zal het geluidsniveau in de schoolcomplexen aanmerkelijk afnemen, omdat de vloeren voor scholen geluiddempend zijn. Voor docenten, studenten en leerlingen met een allergie zijn de kunststofvloeren van G-vloeren eveneens een uitkomst. Ze zijn namelijk stof- en allergievrij.

De kunststofvloeren voor scholen van G-vloeren zijn in alle kleuren en kleurencombinaties verkrijgbaar. Tevens hebben de kunststofvloeren voor scholen van G-vloeren een extreem snelle uitharding, waardoor zij bijvoorbeeld in de weekenden of avonden kunnen worden geappliceerd. Het grote voordeel hiervan is, dat de lessen gewoon doorgang kunnen vinden en de school niet hoeft te sluiten.

De voordelen van onze schoolvloeren:

 • Milieuvriendelijk:
  Het is belangrijk om te weten dat onze schoolvloeren uit milieuvriendelijke materialen bestaan en op milieuvriendelijke wijze zijn geproduceerd. Hierdoor is er sprake van een beperking betreffende de CO2-uitstoot.
 • Duurzaam:
  De schoolvloeren die wij leveren, hebben om meerdere redenen het karakter duurzaam toegekend gekregen. De levensduur is een belangrijk aspect van duurzaamheid, maar wij zorgen bij het aanbrengen van de vloer voor zo min mogelijk restafval.
 • Brandwerend en veilig:
  Het is op elke school van belang dat de veiligheid gegarandeerd is. Wij houden daar rekening mee door schoolvloeren te leveren die brandwerend zijn. Daarnaast is er antislip beschikbaar met keuze uit diverse gradaties om van de schoolvloer geen glijbaan te maken.
 • Onderhoudsvriendelijk:
  Onze schoolvloeren zijn gemakkelijk in onderhoud en daarom kostenefficiënt. De naadvrije oppervlakte is machinaal te reinigen in grote schoolruimtes, maar ook met de stofzuiger en dweil, zoals in een klaslokaal.
 • Volledige keuzevrijheid:
  De keuzevrijheid bij het samenstellen van uw schoolvloer is een van onze onderscheidende kenmerken. Wij zorgen voor maatwerk, zodat u de vloer in uw school krijgt die aan alle eisen en wensen voldoet. Niet alleen praktisch en functioneel, maar ook betreffende het design en de uitstraling.
 • Geen lesuitval:
  Het is natuurlijk niet wenselijk dat er lessen uitvallen. Daarom plannen wij het aanbrengen van de schoolvloer in overleg met u.
 • Naadloos en hygiënisch:
  Het is voor leerlingen, leraren en andere medewerkers op school belangrijk om in een zo hygiënische mogelijke omgeving te verblijven. Onze schoolvloeren zijn naadloos en dragen bij aan het optimale hygiëne.
 • Vloeistofdicht:
  Er gebeurt op alle scholen wel eens een ongelukje met drinken of bijvoorbeeld in een chemielokaal, waar vloeistoffen op de grond komen. Daarom is een vloeistofdichte vloer voor scholen een must. Uiteraard ook om de natte reiniging uit te voeren.
 • Stof- en allergievrij:
  Onze schoolvloeren zijn stof- en allergievrij, zodat leerlingen en medewerkers die daar gevoelig voor zijn minder tot geen hinder ondervinden van een stoffige vloer.
 • Kras- en slijtvast:
  Er zijn iedere schooldag veel loopbewegingen in de school en daarom voeren wij de schoolvloer uit met krasvaste en slijtvaste materialen.
 • Leverbaar in alle kleuren:
  Heeft u een bepaalde kleurstelling in de school dan passen wij de schoolvloer naar wens aan deze kleuren aan. U heeft namelijk de keuze uit alle kleuren.

Samenwerken met andere scholen om een betere schoolvloerprijs te bedingen

G-vloeren BV levert voor scholen die samenwerken een vaste lage m2 prijs voor een PU schoolvloer. Door op grotere schaal in te kopen kunnen wij de lage grondstofprijs direct in onze applicatieprijs doorbereken. Dus mocht u eerdaags voor de keuze staan om uw schoolvloer een flinke opknapbeurt te geven, denk dan eens aan uw collega’s in andere scholen dicht bij u in de buurt. Dat zou voor beide onderwijslocaties zeer gunstig kunnen zijn.

Schoolvloer prijs

De schoolvloer prijs is van het aantal m2 afhankelijk net als van het type materiaal en specifieke afwerkingswensen. Er is inderdaad sprake van een schaalvoordeel als het oppervlak toeneemt. De gemiddelde school heeft natuurlijk een groot oppervlak met gangen, klaslokalen, kantine, gymzaal en eventuele werkplaatslokalen. Ook wat dat betreft is het interessant om bij ons voor een schoolvloer te kiezen. Bovendien geldt dat onze schoolvloeren nu eenmaal tot de voordeligste behoren. Vooral ook met de wetenschap dat het een investering is die jarenlang in de school dienst doet. Het is bij ons altijd mogelijk om vrijblijvend een offerte aan te vragen.

Geluiddempende werking

Een van de specifieke eigenschappen die belangrijk zijn voor een schoolvoer is de geluiddempende werking. Juist in een school waar kinderen naar binnen lopen en weer naar buiten is de geluiddempende werking van groot belang. Dat geldt niet alleen voor de vloer in de schoolgangen en kantine, maar zeker ook in de klaslokalen. Een vloer die veel contactgeluid veroorzaakt, is in elke les een verstorende factor. Dat is dan ook maar het beste te voorkomen. Onze schoolvloeren zijn akoestisch zo ontworpen dat deze in een hoge mate een geluiddempende werking hebben. De geluiddempende coating zorgt er bijvoorbeeld voor dat de weerkaatsing van geluid tot een minimum is beperkt.

Veiligheid op school

Elke school heeft een verantwoordelijkheid als het om de veiligheid van kinderen gaat. Daarom is het ook belangrijk de keuze voor een veilige schoolvloer te maken. Ons assortiment komt daaraan zeker tegemoet. Bet antislipkarakter is al even benoemd, maar het is mogelijk om uit verschillende gradaties te kiezen. De hoogste vorm van antislip voorziet daarbij in de hoogste mate van veiligheid als het om het voorkomen van uitglijden gaat. Als het regent, nemen de kinderen regenwater mee de school in. Bijvoorbeeld van de paraplu, kleding of schoenen. Indien de vloer niet antislip is uitgevoerd, levert dat een risico voor de veiligheid van de kinderen op. Een antislip schoolvloer voorkomt gevaarlijke situaties als het oppervlak nat is.

Decoratief design

De school is bij uitstek een plek waar het belangrijk is dat kinderen zich op hun gemak voelen. Een decoratief design van de vloer in het schoolgebouw draagt daar uiteraard aan bij. Het comfort is een aspect waar onze vloeren in hoge mate in voorzien. Qua decoratief design zijn er allerlei mogelijkheden om een schoolvloer op maat samen te stellen. De kleurkeuze is daarbij van belang. Kleuren hebben invloed op de gemoedstoestand van mensen en daar is rekening mee te houden bij de kleurkeuze. Het is bijvoorbeeld mogelijk om voor een krachtige en warme kleur te kiezen. Of voor een meer ingetogen kleur of voor een energieke kleur. Onze expert vertelt u graag meer over de mogelijkheden als het gaat om het decoratieve design. Zo is het onder meer mogelijk om patronen in de schoolvloer te verwerken of om een logo of routepijlen in de vloer op te nemen.

Bekijk meer informatie over onze hoogwaardige epoxyvloeren en PU gietvloeren voor scholen. Bel voor een afspraak met onze technisch adviseur naar 020 – 846 36 94 of mail naar info@g-vloeren.nl. Onze showroom is te bezoeken op afspraak, maar onze adviseur komt desgewenst bij u op de schoollocatie langs.

Contactgegevens

T: 020 - 846 36 94
E: info@g-vloeren.nl

De showroom is alleen op afspraak te bezoeken.

Onze openingstijden

Maandag09:00 t/m 18:00 uur
Dinsdag09:00 t/m 18:00 uur
Woensdag09:00 t/m 18:00 uur
Donderdag09:00 t/m 21:00 uur
Vrijdag09:00 t/m 18:00 uur
Zaterdag09:00 t/m 18:00 uur
ZondagGesloten