Brochure downloaden

Technische informatie

Referenties en recensies

Foto’s ons portfolio

Creëer uw eigen vloer

Offerte aanvragen

Gietvloer prijs m2

Welke factoren bepalen de gietvloer prijs per m2?

De gietvloer prijs per m2 wordt bepaalt door meerdere factoren waaronder het type gietvloer dat u wilt laten aanleggen, de grote van het desbetreffende project alsmede de noodzakelijke voorbereidingen en preparatiewerkzaamheden die G-vloeren BV moet uitvoeren om tot een zo goed mogelijk eindresultaat te komen. Elke ondergrond is anders en dus zullen wij op maat de bestaande vloer moeten behandelen om deze 'gietvloer klaar' te maken. Dit gaat doorgaans wat verder dan alleen het uitvlakken van de vloer. Vooral verouderde betonvloeren hebben een intensieve behandeling nodig. Als erkend gietvloerspecialist kunnen wij doorgaans de gietvloer prijs voor grondstoffen per m2 laag houden omdat wij beschikken over een uitstekend netwerk van leveranciers. Tevens kunt u als collectief extra kortingen bedingen. Als u als ondernemerscollectief of VVE G-vloeren BV inschakelt, dan weet u zeker dat u een uitstekende gietvloer prijs per m2 kunt verwachten en profiteert u van 9% BTW op het arbeidsloon. Zo hebben wij de laatste jaren veel winkelcentra en retailorganisaties kunnen voorzien van gunstige gietvloer prijzen per m2.

Epoxy gietvloeren en de gietvloer prijs per m2

Epoxy kan in de vorm van rolcoating of echt als gietmassa worden toegepast. Meestal is de gietvloer prijs per m2 voor epoxy een stuk lager dan PU gietvloeren omdat er maar één laag hoeft te worden geappliceerd. Bij de polyurethaan gietvloeren komt de daadwerkelijke afwerking tot stand door een extra toplaag of coating aan te brengen die de gietlaag beschermt tegen UV en deze nog eens extra bescherming biedt tegen krassen. Gietvloer prijzen per m2 voor een epoxyvloeren worden helemaal een stuk lager als er een schone betonvloer of ondergrond wordt opgeleverd die al goed stofvrij is gemaakt.

Design PU gietvloeren en de gietvloer prijs per m2

Ons hogere segment gietvloeren bestaat uit zeer hoogwaardige PU gietvloeren die minder snel verkleuren. Ze worden toegepast in woningen, winkels en kantoren. Dit type producten wordt ook wel aangeduid als 'alifatische gietvloeren' en zullen wat betreft het gietvloer prijsniveau per m2 een stuk hoger uitkomen. Tijdens de uitvoering wordt extra aandacht besteed aan de omgevingscondities die een rol spelen tijdens de uitvoering. Daarbij kunt u denken aan het verhogen van de droogtemperatuur tijdens de herfst of winter met speciale verwarmingsunits. Ook de afwerking van de PU gietvloer kan met hele diverse coatingsystemen gebeuren en soms worden deze vloeren twee maal behandelt. Logischerwijs heeft dit consequenties voor de gietvloer prijs per m2.

Gietvloer en bijkomende kosten per m2

Het gieten van een gietvloer is een arbeidsintensief proces en dat is verrekend in de gietvloer prijs per m2. Er zijn ook een aantal bijkomende kosten die al dan niet van toepassing zijn. Bijvoorbeeld indien het wenselijk is om de vloer met antislip af te werken. Een specifieke afwerking brengt extra kosten met zich als het gaat om materiaal en om arbeidsuren. Kiest u voor antislip dan zijn is er sprake van bijkomende kosten. Daarom zegt een prijsindicatie ook niet alles. Er is voor het leveren van maatwerk nu eenmaal ook een prijs op maat nodig. Er komen ook andere kosten bij kijken als er sprake is van een voorkeur voor een afwerking met plinten.

Het is in bepaalde situaties wenselijk om holle plinten aan te brengen, zoals in een bakkerij. Een uitvoering in de vorm van een ESD gietvloer kent weer een hele andere samenstelling van de gietvloer prijs m2. Dat komt omdat wij in deze vloer geleidende lagen verwerken. Met betrekking tot de voorbereiding van de ondervloer, zijn er kosten voor wat betreft de egaliseringslaag. De dikte van de egaliseringslaag heeft invloed op de gietvloer prijs m2. Daarbij valt er ook nog te denken aan andere materialen en werkzaamheden, zoals vloerprofielen of het realiseren van een uitzettingsvoeg. De bijkomende kosten bepalen dus eveneens voor een deel de gietvloer prijs per m2.

Gietvloer prijs m2 met vloerverwarming

De combinatie met vloerverwarming doet de gietvloer prijs m2 uiteraard stijgen. Dat komt omdat er twee zaken zijn die uitgevoerd moeten worden. Om de kosten onder controle te houden, is het handig om de gietvloer en vloerverwarming bij één partij onder te brengen. G-vloeren is dé expert als het gaat om aanbrengen van een gietvloer met vloerverwarming. Vraag gerust om meer informatie of ontvang een vrijblijvende offerte voor de combinatie vloerverwarming gietvloer prijs per m2. Overigens maakt het voor de prijs ook nog een verschil als het gaat om vloerverwarming als bijverwarming of als hoofdverwarming.

Eenvoudig besparen op de gietvloer prijs per m2

Er zijn meerdere manieren om op de kosten van de gietvloer per m2 te besparen. Bijvoorbeeld zoals al even gezegd een deel van de werkzaamheden zelf uit te voeren. Dat is onder meer mogelijk als het gaat om de voorbereiding van de ondergrond. Het opvullen van gaten en scheuren of egaliseren bespaart al aanzienlijk op de gietvloer prijs per m2. Het schuren van de vloer doet de arbeidskosten bovendien lager uitvallen. De keuze voor een gietvloer bepaalt de kosten net als de uitvoering.

Een besparing op de gietvloer prijs m2 is te realiseren door voor een goedkope variant te kiezen. Bijvoorbeeld door de keuze op een PU ONE gietvloer te laten vallen in één kleur. Een veelheid aan kleuren net als het aanbrengen van patronen of uitvoering met speciale afwerking maakt de prijs hoger. Het kost gewoonweg meer tijd om een dergelijke vloer uit te voeren en er zijn extra materialen nodig. Een andere manier om te besparen op de gietvloer prijs m2 is door zelf plinten aan te leggen of randjes af te kitten.

Nog even in het kort de prijsbepalende factoren op een rij:

  • Voorbewerking
  • Materialen
  • Uitvoering
  • Afwerking
  • Oppervlak
  • Reisafstand

Kwaliteit en gietvloer prijs m2

Mensen verwachten altijd dat kwaliteit de prijs bepaalt. Dat is deels ook waar, maar het hoeft niet zo te zijn dat de hoogste prijs garant staat voor de hoogste kwaliteit. Bij G-vloeren is het zo dat de kwaliteit altijd uitstekend is ongeacht de prijs. Er zit uiteraard verschil in prijsklassen net als dat er verschil zit in de kwaliteit. Daarom is er ook voor iedereen een keuze ongeacht het budget. De gietvloeren in de laagste prijsklasse zijn van een prima kwaliteit en in de hoogste prijscategorie is er sprake van A-kwaliteit. Dat is nog beter dan de beste kwaliteit die wij altijd garanderen. Toch is over het geheel genomen de gietvloer prijs per m2 altijd gunstig. Dat komt omdat wij slim zijn in de bedrijfsvoering en kostenefficiënt werken en dat laten doorwerken in een lagere gietvloer prijs per m2.

Benieuwd naar de m2 prijs voor uw gietvloer?

Wij laten u graag weten wat de gietvloer prijs m2 is in uw situatie. U kan direct online een offerte aanvragen of even bellen om met onze adviseur een afspraak te maken. Onze showroom is in Amsterdam gevestigd, maar wij brengen in elke provincie van Nederland gietvloeren aan. Vraagt u bij ons een offerte aan om deze met andere offertes te vergelijken? Dan raden wij u aan om ook naar de service, expertise en klantgerichtheid te kijken. Daarin onderscheiden wij ons namelijk graag.

Voor een exacte vaststelling van de gietvloer kostprijs komen wij graag bij u langs om uw vloer te inspecteren. Kijk hier voor meer informatie naar de manier waarop wij onze gietvloer prijs per m2 berekenen. Neem contact op met G-vloeren BV en vraag een offerte aan.

G-vloeren Nieuws

27 januari 2020

Prachtige gietvloer geleverd voor woning in Amsterdam

G-vloeren heeft wederom een schitterende gietvloer opgeleverd. Dit keer voor een woning in Amsterdam. De bewoners hebben voor de kleur Telegrey gekozen. Een lichte kleur die fantastisch met allerlei materialen en ...

lees meer
27 januari 2020

Woonbeton vloer geleverd voor woning in Den Haag

G-vloeren biedt een ruime keuze als het gaat om naadloze vloersystemen. Woonbeton is daar een uniek voorbeeld van. Zo hebben wij onlangs een woning in Den Haag van een woonbeton vloer voorzien. De bewoners hebben voor de kleur ...

lees meer

Hierbij willen wij onze complimenten geven aan het team van G-vloeren. Van begin tot eind een goede service gehad en de gietvloer is schitterend geworden.


Familie van Stralen

Beste G-vloeren,
Top werk geleverd en zeer blij met het resultaat van onze duo design gietvloer. Wij raden iedereen aan om bij G-vloeren een gietvloer aan te schaffen.

Jan en Bianca Rutten

Graag willen wij jullie bedanken voor de prachtige vloer en jullie goede service. Met name onze complimenten aan Vincent.

Richard Langeland

Geweldig werk, service en zeer flexibel
Onze winkelvloer was in 2 dagen alweer volledig belastbaar waardoor wij geen omzet verloren zijn in tegenstelling met andere vloersystemen.

Nike