Gietvloer ondervloer

rekenmachine icoontje

Vrijblijvende offerte

Vraag hier gemakkelijk en snel een vrijblijvende offerte aan

portfolio icoontje

Foto's

Bekijk hier ons prachtige portfolio

boek icoontje

Brochures bekijken

Bekijk hier onze inspiratie brochure

Bij G-vloeren kunt u uw eigen vloer creëren

Creëer hier uw eigen designvloer

7000+ tevreden klanten
Beoordeling: 4,9/5 uit 220+ reviews

Taupe

PU DUO

Taupe

Anthracite

Anthracite Earth

Black Grey

Concrete

Pearl Taupe

Silk Earth

Lilac Grey

PU MONO

Light Taupe

Taupe

Light Blue

Noir

Signal Grey

Earth

Iron Grey

Anthracite

WOONBETON

Platinum

Taupe

Basalt

Dark Sand

Noir Grey

Latte

Dark Grey

Anthracite

Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten

Een gietvloer is op zo goed als elke soort ondervloer aan te brengen. Hij wordt immers in vloeibare staat gelegd. Het is echter wel zo dat er bij de ene soort ondervloer wat meer voorbereidende werkzaamheden nodig zijn dan bij de andere. Op deze pagina leest u alles over verschillende soorten gietvloer ondervloeren en welke voorbereidingen vereist zijn.

Geschikte ondervloeren voor gietvloeren

Alle gietvloeren hebben baat bij een goede ondervloer. Het belangrijkste bij het leggen van een gietvloer is dat de ondervloer compleet vlak en stabiel is. Dit heeft onder andere te maken met de geringe dikte van de gietvloer zelf. Hieronder leest u meer over verschillende soorten gietvloer ondervloeren.

Gietvloer op beton

Beton is een perfecte ondervloer om een gietvloer op te leggen. Voordat de gietvloer op beton gelegd wordt, dient de betonnen ondervloer wel opgeschuurd te worden. Hierdoor ontstaat er een iets ruwer oppervlak dat een perfecte hechting biedt voor de gietvloer.

Gietvloer over tegels

Tegels zijn doorgaans geschikt als gietvloer ondervloer, mits ze volledig vastliggen. De tegels worden voor het leggen van de gietvloer eerst goed geschuurd en eventueel voorzien van een extra egalisatielaag. Dit is echter alleen mogelijk als er geen grote niveauverschillen in de vloer aanwezig zijn. Een gietvloer over tegels passen we bij G-vloeren veelvuldig in de badkamer toe.

Gietvloer op hout

Ook hout is een geschikte gietvloer ondervloer. De houten vloer moet wel stevig genoeg zijn en volledig vlak liggen. De ondervloer dient ook grondig voorbewerkt te worden om het inkrimpen of uitzetten van het hout te voorkomen.

Gietvloer over natuursteen

Het leggen van een gietvloer over natuursteen is doorgaans geen probleem. Dit is wel op voorwaarde dat het natuursteen goed vlak en vast ligt. Ook bij natuursteen zal enige voorbewerking en egalisatie vereist zijn.

Chape

Chape heeft een bijzonder poreuze structuur, waardoor het een ideale ondergrond is om een gietvloer op te leggen. De primerlaag van de gietvloer, die als eerste wordt aangebracht, dringt perfect door in de chape. Dit zorgt voor een uitmuntende hechting en bevordert de sterkte van de vloer. Chape moet uiteraard wel altijd vlak zijn, sterk zijn en niet loslaten van de grond.

Ongeschikte ondervloeren voor gietvloeren

Uiteraard is niet elke ondervloer geschikt om een gietvloer op te leggen. Enkele voorbeelden van ongeschikte ondervloeren zijn:

  • Linoleum
  • Marmoleum
  • Kurk
  • Zeil

Deze vloersoorten bieden meestal niet de benodigde hechting voor een gietvloer. Wanneer u in het bezit bent van een van deze vloersoorten en u wilt toch een gietvloer, dan is het wel mogelijk om de vloer in zijn geheel te verwijderen om vervolgens toch een gietvloer te plaatsen.

Ondervloer offerte aanvragen

Bent u geïnteresseerd in een gietvloer en benieuwd of wij deze kunnen aanbrengen over uw bestaande ondervloer? Neem dan contact op met onze specialisten via 020 – 846 36 94 of vraag via de onderstaande knop direct een offerte aan.

Contactgegevens

T: 020 - 846 36 94
E: info@g-vloeren.nl

De showroom is alleen op afspraak te bezoeken.

Onze openingstijden

Maandag09:00 t/m 18:00 uur
Dinsdag09:00 t/m 18:00 uur
Woensdag09:00 t/m 18:00 uur
Donderdag09:00 t/m 21:00 uur
Vrijdag09:00 t/m 18:00 uur
Zaterdag09:00 t/m 18:00 uur
ZondagGesloten