Gietvloer nadelen

rekenmachine icoontje

Vrijblijvende offerte

Vraag hier gemakkelijk en snel een vrijblijvende offerte aan

portfolio icoontje

Foto's

Bekijk hier ons prachtige portfolio

boek icoontje

Brochures bekijken

Bekijk hier onze inspiratie brochure

Bij G-vloeren kunt u uw eigen vloer creëren

Creëer hier uw eigen designvloer

7000+ tevreden klanten
Beoordeling: 4,9/5 uit 220+ reviews

Taupe

PU DUO

Taupe

Anthracite

Anthracite Earth

Black Grey

Concrete

Pearl Taupe

Silk Earth

Lilac Grey

PU MONO

Light Taupe

Taupe

Light Blue

Noir

Signal Grey

Earth

Iron Grey

Anthracite

WOONBETON

Platinum

Taupe

Basalt

Dark Sand

Noir Grey

Latte

Dark Grey

Anthracite

Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten

Gietvloer nadelen: wat zijn de nadelen van een gietvloer?

De gietvloeren van G-vloeren zijn van de beste kwaliteit en naar wens geheel op maat samen te stellen. Wij laten graag alle voordelen zien, maar de eerlijkheid gebiedt dat er ook nadelen aan gietvloeren verbonden zijn. Het is belangrijk dat u een weloverwogen keuze maakt voor deze vloer op basis van de feiten. Daarom benoemen wij voor u ook de nadelen van gietvloeren op een objectieve wijze. Door de voordelen en de nadelen te weten, is het mogelijk deze tegen elkaar af te wegen. Zo komt u tot de beste keuze.

Gietvloer nadeel: niet in één dag gelegd

Een van de nadelen van onze gietvloeren is dat deze niet binnen een dag zijn aangebracht. Het kost tijd om een PU gietvloer aan te brengen. Daarbij gaat de tijd vooral zitten in de droogtijd van de verschillende lagen. Op de eerste dag brengt ons applicatieteam bijvoorbeeld een primer aan. Deze primer moet drogen en daarom gaat ons team pas de volgende dag verder met het aanbrengen van een schraplaag. Deze laag heeft eveneens droogtijd nodig en zo geldt dat voor alle vier de lagen van de gietvloer. Het is dus zeker een nadeel dat het aanbrengproces van een gietvloer al minimaal vier werkdagen duurt. Gedurende deze tijd kunt u de gietvloer niet betreden, wat voor veel mensen als een nadeel geldt.

Gietvloer nadeel: gevoelig voor krasjes

Onze gietvloeren zijn slijtvast, maar daarmee is niet gezegd dat er geen enkele gevoeligheid voor krasjes bestaat. Het is niet voor niets dat wij aanraden om viltjes onder meubels te plaatsen, zoals onder eetkamerstoelen. Indien de poten daarvan scherp zijn of niet geheel vlak dan is het mogelijk dat er krasjes ontstaan. Daarom is het ook belangrijk om voorzorgsmaatregelen te treffen als u een gietvloer neemt. Zo raden wij ook aan om schoenen uit te doen om te voorkomen dat u met zand of steentjes over de gietvloer schuurt.

Gietvloer nadeel: relatief prijzig

Een gietvloer is niet het allergoedkoopste vloersysteem, maar ook niet het allerduurst. Het is een relatief prijzige vloer, maar het rendement is daarentegen ook groot. Een gietvloer gaat voor altijd mee, waarbij u slechts om de zoveel jaar de toplaag hoeft te laten vernieuwen. Daarom is de vloer ook relatief prijzig, want u heeft er jarenlang plezier van. Zet u dat af tegen andere vloeren die sneller aan vervanging toe zijn dan valt de prijs alsnog mee. Bovendien is de prijs relatief hoog, want de prijs is lager naarmate het aantal vierkante meter aan vloeroppervlak toeneemt.

Laat u niet misleiden

Het is overigens belangrijk om te beseffen dat goedkoop vaak duurkoop is. Dit geldt ook voor gietvloeren. Er zijn aanbieders die gietvloeren leggen tegen zeer lage prijzen, maar hierbij wordt doorgaans minder goed materiaal gebruikt. Hierdoor is de gietvloer minder duurzaam en gaat hij veel minder lang mee. Er kan na verloop van tijd zelfs scheurvorming optreden. Bij G-vloeren bent u daarentegen altijd verzekerd van een gietvloer van topkwaliteit die vervaardigd wordt met hoge kwaliteit grondstoffen.

Gietvloer nadeel: mogelijke verkleuring

Onze alifatische gietvloeren zijn niet aan verkleuring onderhevig. Er zijn echter gietvloeren die aromatisch zijn uitgevoerd en mogelijk vergelen of verkleuren door uv-licht. Dit is een goedkopere variant van gietvloeren. De alifatische gietvloer is hoger geprijsd, maar er is hierbij dan ook sprake van kleurechtheid. Ook gietvloeren die zijn uitgevoerd in een lichte tint zijn soms gevoelig voor verkleuring. Om verkleuring tegen te gaan is een gietvloer op basis van polyurethaan een goede keuze, aangezien dit type gietvloer van zichzelf UV-bestendig is.

Gietvloer nadeel: vuil is goed zichtbaar

Een gietvloer is een bijzonder strakke vloer en heeft als eigenschap dat vloeistof en vuil niet in de ondergrond trekken. Dit is voordelig voor de levensduur van de vloer, maar als nadeel komt hier wel bij kijken dat viezigheid op de vloer blijft liggen. In het daglicht kan de vloer daarom snel vies ogen. Maar gelukkig is het reinigen zo gepiept!

Gietvloer nadeel: niet (eenvoudig) zelf aan te brengen

Een gietvloer zelf aanleggen is niet onmogelijk, maar we raden het wel ten zeerste af. Het leggen van een gietvloer is een specialistische klus en vereist de beste mensen en materialen. Met name het gieten van de vloer komt bijzonder nauw en kan snel mis gaan. Het gevolg: oneffenheden en bollingen in de vloer. Laat een gietvloer daarom altijd appliceren door een expert als G-vloeren.

Nadelen versus voordelen

De nadelen van gietvloeren zijn te overzien en zeker ook omdat er verschillende oplossingen voor zijn. Bijvoorbeeld het nemen van beschermende maatregelen tegen mogelijke krasjes op de slijtvaste vloer. Of de keuze te maken voor een alifatische gietvloer in plaats van voor een aromatische gietvloer. De nadelen van onze gietvloeren zijn wat dat betreft dan ook te verwaarlozen. De voordelen wegen daarom ook vele malen zwaarder.

Contactgegevens

T: 020 - 846 36 94
E: info@g-vloeren.nl

De showroom is alleen op afspraak te bezoeken.

Onze openingstijden

Maandag09:00 t/m 18:00 uur
Dinsdag09:00 t/m 18:00 uur
Woensdag09:00 t/m 18:00 uur
Donderdag09:00 t/m 21:00 uur
Vrijdag09:00 t/m 18:00 uur
Zaterdag09:00 t/m 18:00 uur
ZondagGesloten