Vloer egaliseren

rekenmachine icoontje

Vrijblijvende offerte

Vraag hier gemakkelijk en snel een vrijblijvende offerte aan

portfolio icoontje

Foto's

Bekijk hier ons prachtige portfolio

boek icoontje

Brochures bekijken

Bekijk hier onze inspiratie brochure

Bij G-vloeren kunt u uw eigen vloer creëren

Creëer hier uw eigen designvloer

7000+ tevreden klanten
Beoordeling: 4,9/5 uit 220+ reviews

Taupe

PU DUO

Taupe

Anthracite

Anthracite Earth

Black Grey

Concrete

Pearl Taupe

Silk Earth

Lilac Grey

PU MONO

Light Taupe

Taupe

Light Blue

Noir

Signal Grey

Earth

Iron Grey

Anthracite

WOONBETON

Platinum

Taupe

Basalt

Dark Sand

Noir Grey

Latte

Dark Grey

Anthracite

Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten

Redenen om een vloer te egaliseren

Er zijn genoeg redenen om een betonvloer te egaliseren, maar een hele belangrijke in onze branche is wel dat egaliseren vaak een stuk goedkoper is dan het eindeloos schuren van een betonoppervlak totdat deze geschikt is voor het aanbrengen van een gietvloer. Gietvloeren zijn superdunne afwerkingen en rolcoatings zijn zelfs aan te brengen in fracties van millimeters. Om de juiste egaliteit/vlakheid te verkrijgen kan gewerkt worden met machinale schuurmachines zoals diamant schuurmachines. In de praktijk betekent dat het egaliseren van een vloer met dit soort middelen behoorlijk wat inspanning en tijd vergt. Een vloer egaliseren met egaline is een stuk minder intensief en stoffig, meestal kan met de juiste kwaliteit egaliseermiddelen een egalisatielaag van maximaal een centimeter worden aangebracht. Uiteraard zijn er tal van redenen waarom u niet wilt egaliseren, bijvoorbeeld als een iets dikkere vloerondergrond zou betekenen dat u aanpassingen aan dorpels en deuren zou moeten doen, wat ook weer zo zijn kostenconsequenties heeft. Voordat het uitvoeringsteam van G-vloeren vloeren prepareert, moet er een beslissing worden genomen over de manier waarop wij de ondergrond goed vlak te krijgen. Anders gezegd, het volledige kostenplaatje voor het behandelen van de ondergrond moet goed op een rij worden gezet.

Vloeren egaliseren met egaline producten

Egaline is een zelfnivellerende egalisatiemortel geschikt om allerlei ondergronden vlak te krijgen. Het is een met polymeren aangevulde, gemodificeerde en snel uithardend cement dat door zijn plasticiteit uitermate geschikt is om vloeren efficiënt te egaliseren. De laagdikten die met egaline kunnen worden gerealiseerd variëren van 10 tot 30 mm. Hoe dikker de egalinelaag, hoe meer kwartszand aan de substantie kan worden toegevoegd om het zijn kenmerkende eigenschappen te geven. Boven de 30 mm wordt egaline eigenlijk een stuk duurder dan de reguliere zand-cement deklaag, maar zelfs dan kan die optie significante voordelen hebben om een vloer echt goed strak te krijgen. Egaline moet onder de juiste omgevingscondities worden aangebracht en is geschikt voor elke mogelijke ondergrond zoals beton, cement en zelfs bestaande tegelvloeren of plavuizen. Egaline kan mogelijk over harde isolatieplaten worden aangebracht of over een vloerverwarmingssysteem

Vloer egaliseren is standaard onderdeel van onze werkzaamheden

Eén van de redenen dat wij geen vaste prijzen voor de aanleg van gietvloeren op onze website weergeven is dat juist de kosten voor het egaliseren van vloeren variabel is per project. Het kan zijn dat wij te maken krijgen met een zeer strakke betonvloer maar meestal krijgen wij te maken met verouderde betonvloeren waarbij een afweging moet worden gemaakt tussen het egaliseren van de vloer met egaline of het schuren van de vloer. U kunt zich voorstellen dat het voorbereiden van een grote fabrieksvloer een stuk makkelijker gaat met een dun laagje egaline. Het egaliseren van vloeren behoort tot onze standaard werkzaamheden. Het komt bij elk project weer om de hoek kijken.

Bekijk alle factoren die bij Over de gietvloer kostprijs een rol spelen.

Vloer egaliseren: gietvloer over tegels

Er zijn uiteraard uit verschillende redenen om eerst de vloer te egaliseren. Bijvoorbeeld als u een nieuwe badkamervloer over tegels wilt plaatsen. Het principe is hetzelfde als bij de combinatie tegels betonvloer, want ook dan is het belangrijk dat de vloer helemaal vlak is. Dit geldt dus ook bij het plaatsen van een badkamervloer over tegels in de vorm van een gietvloer. Egaline is daarbij een perfect middel om de oneffenheden, zoals tegelvoegen weg te werken en de vloer volledig vlak te maken.

Repareren en egaliseren

Het komt ook voor dat het nodig is om voorafgaand aan een vloer egaliseren de ondergrond eerst te repareren. Deze werkzaamheden maken eveneens deel uit van de totaalservice die wij bieden. Repareren en egaliseren van de vloer is bijvoorbeeld nodig als er grote scheuren of gaten te zien zijn. Er vindt dan eerst een reparatie van de scheuren en gaten plaats alvorens wij starten met de vloer egaliseren.

Stap voor stap vloer egaliseren

Bij het aanbrengen van egaline om de ondervloer of vloer te egaliseren, gaan wij te werk aan de hand van een stappenplan.

  1. Voorbereiding van de ondergrond

    Wij controleren de ondergrond op gaten en scheuren. Bij gaten maken wij voor het opvullen gebruik van epoxymortel en scheuren zijn op uiteenlopende manieren weg te werken. Bijvoorbeeld met epoxyhars, maar ook met glasvlies of met krammetjes. Na het uitharden van het materiaal brengen wij een primer aan.

  1. Egalisatiemortel aanbrengen

    De volgende stap is het aanbrengen van egaline ofwel egalisatiemortel die aan de hand van de situatie is samengesteld. De dikte van de egaline is afhankelijk van eventuele niveauverschillen.

  1. Opschuren van de vloer

    Het is ook bij de voorgaande stap van de vloer egaliseren van belang rekening te houden met de droogtijd en uithardtijd. Wij garanderen een volledig vlakke vloer door deze na het aanbrengen van egaline te schuren. Daarna is er een afwerking naar keuze aan te brengen.

Contactgegevens

T: 020 - 846 36 94
E: info@g-vloeren.nl

De showroom is alleen op afspraak te bezoeken.

Onze openingstijden

Maandag09:00 t/m 18:00 uur
Dinsdag09:00 t/m 18:00 uur
Woensdag09:00 t/m 18:00 uur
Donderdag09:00 t/m 21:00 uur
Vrijdag09:00 t/m 18:00 uur
Zaterdag09:00 t/m 18:00 uur
ZondagGesloten