Betonvloer

rekenmachine icoontje

Vrijblijvende offerte

Vraag hier gemakkelijk en snel een vrijblijvende offerte aan

portfolio icoontje

Foto's

Bekijk hier ons prachtige portfolio

boek icoontje

Brochures bekijken

Bekijk hier onze inspiratie brochure

Bij G-vloeren kunt u uw eigen vloer creëren

Creëer hier uw eigen designvloer

7000+ tevreden klanten
Beoordeling: 4,9/5 uit 220+ reviews

Taupe

PU DUO

Taupe

Anthracite

Anthracite Earth

Black Grey

Concrete

Pearl Taupe

Silk Earth

Lilac Grey

PU MONO

Light Taupe

Taupe

Light Blue

Noir

Signal Grey

Earth

Iron Grey

Anthracite

WOONBETON

Platinum

Taupe

Basalt

Dark Sand

Noir Grey

Latte

Dark Grey

Anthracite

Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten

Een betonvloer geeft uw woning of bedrijfspand een industrieel en robuust uiterlijk. De vloeren zijn volledig naadloos en stoten stof en vuil af. Dit maakt de vloer ook uitermate geschikt voor mensen met een allergie. De specialisten van G-vloeren adviseren u graag over de mogelijkheden en brengen een offerte op maat uit.

Een robuuste vloer voor uw woning of bedrijfspand.

U heeft al een betonvloer vanaf € 40,- per vierkante meter

Geschikt voor woning en bedrijf

Daar waar betonvloeren vroeger vooral te zien waren in fabrieken en bedrijven, zien we ze nu steeds vaker overwaaien naar privéwoningen. Een betonvloer heeft namelijk een strakke, industriële en tijdloze uitstraling die perfect aansluit op veel interieurstijlen. Een betonvloer kan zelfs zonder problemen buiten geplaatst worden, bijvoorbeeld op uw oprit of terras. Het beton heeft geen voegen, waardoor u geen last heeft van mos of onkruid. Ook is beton goed bestand tegen temperaturen onder het vriespunt, waardoor er een laag risico is op barsten of loskomende delen. Kortom: de toepassingen voor een betonvloer zijn nagenoeg eindeloos.

Betonvloer voordelen

Naast de verschillende toepassingsgebieden heeft een betonvloer nog veel meer voordelen. Hieronder sommen we ze voor u op:

 • Stijlvolle look: Een betonvloer geeft een moderne en eigentijdse uitstraling aan elke ruimte.
 • Sterk: Beton is extreem duurzaam en kan zware belastingen weerstaan, waardoor het ideaal is voor drukbezochte ruimtes.
 • Hygiënisch en eenvoudig te onderhouden: Door het naadloze oppervlak is een betonvloer gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden, wat resulteert in een hygiënische omgeving.
 • Vuil- en stofafstotend: Dankzij de gladde afwerking van een betonvloer kunnen vuil en stof zich niet gemakkelijk hechten, waardoor het schoonmaken eenvoudiger wordt.
 • Slijtvast: Een betonvloer is bestand tegen slijtage door dagelijks gebruik, waardoor deze lang meegaat zonder veel onderhoud.
 • Naadloos: Het ontbreken van naden maakt een betonvloer niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar ook praktisch omdat er geen vuil of vocht tussen de naden kan komen.
 • Comfortabel: Beton is een uitstekende warmtegeleider, wat betekent dat het de omgevingstemperatuur kan behouden en uw vloer comfortabel maakt om op te lopen.
 • Duurzaam: Een betonvloer is een investering voor de lange termijn. Het gaat jarenlang mee zonder veel slijtage of achteruitgang in kwaliteit.

Zoals u kunt zien, biedt een betonvloer tal van voordelen. Of het nu gaat om een commerciële ruimte, een woning of een industrieel gebied, een betonvloer is altijd een verstandige keuze.

Werkwijze aanbrengen betonvloer door G-vloeren

Het aanbrengen van de betonvloer verloopt volgens een standaardprocedure. U ontvangt van ons voor de uitvoering van de betonvloer een checklist. Hierin staat de volledige beschrijving van onze werkwijze voor het aanbrengen van de betonvloer. U ziet bijvoorbeeld op welke dag wij met de werkzaamheden beginnen, maar ook wanneer de oplevering plaatsvindt. Zo lichten wij u ook in over het werkbezoek van onze uitvoerder. Deze komt bij u ongeveer een week tot weken voor de geplande uitvoeringsdatum bij u langs.

Het werkbezoek

Het werkbezoek van onze uitvoerder voor de uitvoeringsdatum plannen wij doorgaans op een maandag of dinsdag. U krijgt vanzelf persoonlijk bericht van de uitvoerder en de afspraak wordt uiteraard in overleg met u gepland. Onze uitvoerder voert tijdens het werkbezoek meerdere metingen uit. Naast het meten van het vloeroppervlak wordt er ook een vochtmeting uitgevoerd. Alle gegevens komen op het digitale opnameformulier te staan en u ontvangt daar per email bericht van. Indien er technische aandachtspunten zijn, worden deze genoemd.

Hoe onderhoud ik een betonvloer?

Het onderhoud van een betonvloer is simpel. Het vloeroppervlak is naadvrij en dit voorkomt al dat er stof en vuil plek krijgen om zich te verbergen. Vuil dat op de vloer ligt, haalt u weg met de stofzuiger of door een stofwisser of zachte bezem te gebruiken. Het is ook mogelijk om met een vochtige doek het oppervlak van de betonvloer nat te reinigen.

Wat kost een betonvloer?

Dit is afhankelijk van de grootte van het vloeroppervlak net als van de kleur die u wenst en van de moeilijkheidsgraad. De kleur van de betonvloer is standaard grijs, maar als u een andere kleur wenst dan is het mogelijk dat de door u gewenste kleurtint meer kost. Het is dan namelijk nodig om een kleur toe te voegen aan de betonmix.

Een betonvloer in combinatie met vloerverwarming

Niet alleen betonvloeren worden steeds populairder, ook vloerverwarming vinden we tegenwoordig in steeds meer woonhuizen terug. Vloerverwarming zorgt voor veel warmte, een betere luchtkwaliteit en een lagere energierekening. Goed nieuws: vloerverwarming is uitstekend te combineren met een betonvloer. Het is wel belangrijk om rekening te houden met een aantal zaken om scheuren te voorkomen.

 • De thermische onderbrekingen moeten rondom voorzien worden van uitzetvoegen. Hierdoor kan het beton ‘werken’ zonder te worden tegengehouden.
 • De opbouwdikte van de betonvloer dient minimaal 10 cm te zijn.
 • Nadat de betonvloer gegoten is, moet hij eerst goed uitdrogen voordat u de vloerverwarming gebruikt. Het drogingsproces duurt 3 tot 4 weken.

Betonvloer prijs

De betonvloer prijs is sterk afhankelijk van de grootte van het project en de gewenste extra’s. De prijs per vierkante meter voor een betonvloer varieert tussen € 40,- en € 150,-. Onderstaande factoren kunnen de prijs beïnvloeden.

Grootte van de betonvloer

Hoe groter de oppervlakte, hoe kleiner de betonvloer prijs per vierkante meter. Wij kunnen de vaste kosten dan verdelen over meer vierkante meters. Bij vaste kosten kunt u denken aan de transportkosten en de materialen.

Kleur van de betonvloer

Een betonvloer wordt standaard geleverd in de bekende grijze betonkleur. Het is echter mogelijk om de vloer te voorzien van elke gewenste kleur. De prijs van de vloer wordt soms beïnvloed door de gekozen kleur. Wanneer je afwijkt van de standaardkleur moet er namelijk een supplement aan de betonmix toegevoegd worden.

Complexiteit van het project

Een vloer leggen in een strakke vierkante kamer is goedkoper dan een betonvloer in een kamer vol hoeken en lastig te bereiken plekken. Wij bekijken uw situatie en brengen een prijsopgaaf op maat uit.

Prijzen gepolierde betonvloer

De prijzen van een gepolierde betonvloer lopen eveneens uiteen en zijn daarbij van meerdere aspecten afhankelijk. Naast de locatie, aantal m2 en gewenste kleur speelt ook de dikte van het gepolierde beton een rol bij het bepalen van de prijs. De prijzen dalen overigens per m2 naarmate het oppervlak van de gepolierde betonvloer groter is. Wat dat betreft zijn de kosten per m2 veel groter als u in een kleine ruimte gepolierd beton laat aanbrengen dan wanneer het een grote kamer betreft. Bovendien is het lastig om met een vlindermachine te manoeuvreren indien de ruimte te klein is. In dat geval komt er handwerk aan te pas om het beton te polieren en hierdoor is de prijs hoger. De arbeidsintensiviteit heeft wat dat betreft eveneens invloed op de hoogte van de prijzen van een gepolierde betonvloer. Denk maar aan een ruimte met niveauverschillen of aan meerdere etages.

Of bel één van onze specialisten via 020 846 36 94

Betonvloer afwerking

Voor de afwerking van een betonvloer heeft u tegenwoordig keuze uit een groot aantal producten. Een gevlinderde betonvloer met 2 lagen topcoating is een totaaloplossing die prachtige resultaten geeft. En u kunt deze ‘woonbeton’ oplossing nog eens extra milieuvriendelijk maken door de toepassing van zogenaamde bio-coatings waarbij de harsen die worden gebruikt afkomstig zijn van hernieuwbare grondstoffen. In de volksmond worden dit soort ‘betonlook’ afwerkingen ook wel aangeduid als ‘woonbeton’. Die term bestrijkt een groot aantal verschillende cementgebonden gietvloervarianten. Een betonvloer laten aanleggen als woonbeton biedt vele voordelen. De uiteindelijke betonvloer afwerking wordt gelijk in het product meegenomen. De betonvloer van de woning is snel gebruiksklaar. en voor dit specifieke voorbeeld spreken wij van bio woonbeton, een product dat is opgebouwd uit een centimeters gevlinderde betonvloer met daarop een 2-laagse coating gemaakt van hernieuwbare bio-grondstoffen.

Betonvloer thuis: in welke ruimte?

Geef uw woning een stoere en strakke uitstraling met een betonvloer van G-vloeren. De relatief lage prijs, de mogelijkheid om het te combineren met vloerverwarming en het naadloze karakter maken dit bij uitstek een geschikte vloer voor woningen wanneer u zoekt naar een vloer met een industriële look.

Betonvloer in woonkamer

 

Mooi en praktisch:

een betonvloer is perfect voor in een huiselijke sfeer

 

We hebben al vele woonkamers voorzien van een betonvloer en kunnen uit eigen ervaring zeggen dat dit zeker een aanrader is. De woonkamer is vaak de ruimte waar het meest wordt geleefd. Daar komt een betonvloer dan ook tot zijn recht: het is een onderhoudsarme en vuilafstotende vloer, wat het een zeer geschikte vloer maakt voor in een woonkamer.

Een betonvloer biedt vele voordelen. Allereerst is het gemakkelijk te onderhouden, waardoor u meer tijd overhoudt om te genieten van uw woning in plaats van schoon te maken. Daarnaast is het vuilafstotend, waardoor eventuele vlekken geen kans krijgen om permanent te worden. U kunt dus met gerust hart uw kinderen laten spelen op de vloer zonder bang te zijn voor beschadigingen of moeilijk schoon te maken plekken.

Wat ook fijn is aan een betonvloer, is dat deze in vrijwel alle denkbare kleuren leverbaar is. Hierdoor kunt u de vloer gemakkelijk afstemmen op uw interieur en de gewenste sfeer creëren. Of u nou houdt van een minimalistisch design of juist een warme en gezellige uitstraling wilt, met een betonvloer is alles mogelijk.

Of u nu alleen woont of met uw gezin, een betonvloer is altijd een goede keuze voor in de woonkamer. Het biedt duurzaamheid, stijl en praktisch gemak in één. Bovendien zorgt het voor een moderne uitstraling die perfect past bij elke huiselijke sfeer.

creëren. Of u nou houdt van een minimalistisch design of juist een warme en gezellige uitstraling wilt, met een betonvloer is alles mogelijk.
Of u nu alleen woont of met uw gezin, een betonvloer is altijd een goede keuze voor in de woonkamer. Het biedt duurzaamheid, stijl en praktisch gemak in één. Bovendien zorgt het voor een moderne uitstraling die perfect past bij elke huiselijke sfeer.

Betonvloer in slaapkamer

 

Voor een warme en comfortabele slaapkamer:

kies voor een betonvloer

 

Voor een slaapkamer is het belangrijk dat de vloer niet alleen comfortabel aanvoelt, maar ook een warme uitstraling heeft. Met een betonvloer hoeft u zich daar geen zorgen over te maken. Dankzij de grijstint-kleuren en de structuur van dit type vloer ontstaat er namelijk een fijne, warme sfeer in uw slaapkamer.

Maar dat is nog niet alles! Combineer de betonvloer met vloerverwarming en u heeft in elk opzicht een warme vloer. De combinatie van deze twee zorgt voor een heerlijke temperatuur onder uw voeten, zelfs tijdens koude winterdagen. Uit ervaringen horen we dan ook vaak dat de betonvloer echt een ‘kom tot rust’-gevoel geeft in de slaapkamer.

De betonvloer biedt niet alleen comfort en warmte, maar heeft ook praktische voordelen. Het is namelijk gemakkelijk schoon te maken en zeer duurzaam. Daarnaast past de neutrale uitstraling van de betonvloer bij vrijwel elke interieurstijl, waardoor het eenvoudig te combineren is met verschillende kleuren en meubels.

Geniet van de voordelen van een betonvloer in uw slaapkamer

 • Een fijne, warme sfeer dankzij de grijstint-kleuren en structuur
 • Combineerbaar met vloerverwarming voor extra comfort
 • Gemakkelijk schoon te maken en zeer duurzaam
 • Past bij vrijwel elke interieurstijl

Kortom, een betonvloer is de perfecte keuze voor een warme en comfortabele slaapkamer. Ervaar zelf het ‘kom tot rust’-gevoel dat deze vloer met zich meebrengt. Kies voor een betonvloer en geniet van alle voordelen die het te bieden heeft!

G-vloeren heeft goed werk geleverd en we zijn blij met het resultaat. Vooral de complimenten voor Michael de uitvoerder

Sophie Reukers op Klantervaringen Online

Gevlinderde betonvloer als drager van ‘woonbeton’

Het vlinderen van een betonvloer wordt doorgaans gedaan om de betonvloer zeer slijtvast en zeer vlak op te leveren. U vindt gevlinderde betonvloeren in parkeergarages, fabriekshallen en andere ruimten waar een vlakke gestorte betonvloer noodzakelijk is en waar men geen andere afwerking wilt gebruiken vanwege praktische of prijstechnische redenen. De gevlinderde betonvloer komt tot stand na een aantal bewerkingen. Pas na droging van de betonvloer wordt overtollige water verwijderd en kan de vlindermachine worden ingezet om de bovenste laag open te schuren. Veelal wordt er daarna een slijtlaag op de betonvloer ingestrooid en wordt deze slijtlaag ‘ingedraaid’ met de vlindermachine. Daarna kan worden begonnen met het polijsten van de betonvloer waardoor het oppervlak keihard  en slijtvast wordt. Gevlinderd bio-woonbeton combineert een aantal positieve eigenschappen van de gevlinderde vloer met de enorme keuze in kleuren coatings en de mogelijkheid om dus speciale bio-coatings te gebruiken.

Geef uw woning een stoer en

robuust uiterlijk met een betonvloer

Milieuvriendelijk, duurzaam en robuust ‘woonbeton’ voor uw betonvloer

Een gevlinderde bio woonbeton-betonvloer is inzetbaar in allerlei ruimten en omgevingen. Zelfs in de badkamer kan ons woonbeton worden ingezet om een betonvloer waterdicht te maken. G-vloeren biedt u een ruime keuze in ‘betonlook’ kleuren en tinten, varieerden van lichte en witte tinten tot de wat donkere grijstinten. De kleuren combineren mooi met moderne elementen, stalen trappen, trendy meubels of juist een zeer industriële omgeving. Tevens bieden wij u coatings op basis van hernieuwbare organische grondstoffen. Deze coatings zijn allemaal afkomstig van gecertificeerde leveranciers die garanties geven wat betreft de herkomst van deze organische grondstoffen. Woonbeton van betrouwbare kwaliteit, met een gevlinderde ondergrond als drager voor een zeer ecologisch verantwoorde toplaag.

Betonvloer coaten of een gietvloer laten aanleggen?

Een betonnen vloer alleen laten coaten is meestal goedkoper dan het laten aanleggen van een complete gietvloer. Maar niet elke ruwe betonnen vloer is daarvoor geschikt. Coatings komen pas echt tot hun recht op een volstrekt vlak en egaal oppervlak. Denk hierbij aan prefab betonnen vloeren zoals balkons en trapbordessen of gevlinderde betonnen vloeren in parkeergarages. Is er dan geen coating aan te leggen over een betonnen vloer die voorzien is van een zandcement deklaag? In principe wel, maar ook die deklaag is niet egaal genoeg en bovendien kan bij een simpel krasje de onderlaag gelijk zichtbaar worden. In dat geval kan beter worden gekozen voor een 2-laags coatingsysteem zodat de betonnen vloer extra wordt beschermd. Het grote voordeel van het aanbrengen van een gietvloer over een betonnen vloer is dat u een complete afwerking laat aanleggen die geheel naadloos en elastisch is.

Renoveren van verouderde betonvloeren

Verregaande verwering, corrosie of verontreiniging van een betonvloer, het is het resultaat van intensief ruimtegebruik, een verzakkende fundering of blootstelling aan weer en wind of agressievere vloeistoffen zoals olie en zuren. Het renoveren van een verouderde betonvloer komt tot stand na uitgebreid onderzoek naar de huidige technische staat van de ondergrond. Is alleen de toplaag verweerd of is ook de onderliggende grindlaag van het beton aangetast? Ziet u de kiezels in het beton? Zijn er scheuren in het beton zichtbaar en welke oorzaak kan hiervoor worden gevonden? Doorgaans heeft u in het laatste geval echt een probleem, want aantasting van de grindlaag of de wapening kunnen de constructieve eigenschappen van de betonvloer flink ondermijnen en zorgen voor onveilige omstandigheden. De laatste 15 jaar hebben wij als betonvloerspecialist vloeren gerenoveerd voor een groot aantal ondernemers in heel Nederland, van garagehouders tot machinewerkplaatsen en van showrooms van retailers.

Veelgestelde vragen over betonvloeren

Welke werkzaamheden komen er allemaal kijken bij het aanbrengen van een betonvloer?

Een betonvloer wordt aangebracht in verschillende fases. We maken allereerst de ondervloer volledig vlak. Hierna brengen we een betonlaag aan en die laten we enkele dagen drogen. Vervolgens schuren we de vloer op en brengen we een primer aan. Ook de primer moet weer goed drogen voordat we de uiteindelijke betonvloer aanbrengen. Als deze laatste laag ook droog is, beginnen we met het polijsten en voorzien we de vloer van zijn eindafwerking.

Hoelang doen jullie over het aanbrengen van een betonvloer?

Het complete proces van het aanbrengen van een betonvloer neemt ongeveer twee weken in beslag.

Kan ik een betonvloer ook in mijn badkamer laten aanbrengen?

Helaas, een betonvloer kan niet worden toegepast in vochtige ruimtes, zoals de douche of badkamer. Als alternatief voor deze ruimtes kunt u bij G-vloeren wel kiezen voor diverse soorten betonlook vloeren en gietvloeren. Een betonvloer kan wel in droge ruimtes, zoals een woonkamer.

Is een betonvloer alleen voor nieuwbouw geschikt?

Nee, we kunnen een betonvloer ook in bestaande bouw aanbrengen. Bij bestaande bouw dient uw tegelvloer of andere ondergrond wel eerst vlak gemaakt te worden. Onze vakmensen voeren deze werkzaamheden veelvuldig uit en zijn ervaren in zowel het voorwerk als het daadwerkelijk aanleggen van uw betonvloer.

Wordt een betonvloer snel vies?

Omdat een betonvloer naadloos is, hechten stof en vuil zich niet zo snel aan het oppervlak. De vloer wordt dus niet snel vies. Het reinigen van de vloer is dan ook heel eenvoudig. We geven u uiteraard schoonmaakadvies wanneer u een betonvloer bij ons koopt.

Zit er garantie op de betonvloer?

Bij G-vloeren geven we standaard 3 jaar garantie op uw betonvloer.

“Fijne ervaring gehad met G-vloeren. Een echte professional in het vak. Vooraf alles helder doorgenomen, goede afspraken gemaakt, mooie prijs en alles werd ook eerlijk nagekomen. Bedankt voor de mooie betonvloer G-vloeren!” – Frank uit Groningen

“Ondanks dat mijn huis nog verbouwd werd en er meerdere aannemers betrokken waren, is alles toch helemaal goed gekomen met mijn betonvloer. G-vloeren heeft zich meedenkend en flexibel opgesteld en alles is binnen de afgesproken datum uitgevoerd.” – Mike uit Eindhoven

“Zeer vakkundige, snelle en vriendelijke service. Van A tot Z is alles piekfijn geregeld en we konden al binnen 2 weken genieten van onze nieuwe betonvloer. De vloerverwarming is echt ideaal! Een betonvloer hoeft echt helemaal niet koud aan te voelen.” – Fam. Kingma uit Leeuwarden

“Ik en mijn vrouw wilden in ons nieuwe huis een stoere robuuste vloer die past bij onze industriële inrichting. Na wat onderzoek en ingewonnen informatie kwamen we uit bij G-vloeren. Geen moment spijt van gehad! Ik kan iedereen een betonvloer van G-vloeren aanbevelen.” – Dhr. Boerrigter uit Deventer

Betonvloer renovatie of restauratie

Wilt u een verouderde betonvloer laten renoveren? G-vloeren BV beschikt over de meest moderne machinale middelen om uw vloer weer egaal te maken. Uiteraard zetten wij alle scheuren, gaatjes en kieren dicht en nemen wij alle maatregelen om uw vloer klaar te maken voor de uiteindelijke gietvloerafwerking. Ook als u een verontreinigde betonvloer heeft of toe bent aan een vloeistofdichte betonvloer, kunnen onze technische adviseurs u de juiste oplossing aanreiken. Betonvloer restauratie van G-vloeren BV wordt gedaan door onze professionele uitvoeringsteam, stuk voor stuk mensen met ruime ervaring in betonvloer conservering en verduurzaming.

Betonvloeren in onze showroom

U kunt ons volledige assortiment vloeren bekijken in onze showroom. Wij hebben daar niet alleen een breed aanbod betonvloeren, maar ook voor een gietvloerepoxyvloer of vloercoating kunt u bij ons terecht. Onze adviseurs kijken graag met u mee en adviseren over de juiste vloer voor uw situatie.

Overige vloersoorten

G-vloeren is dé expert voor allerlei vloersoorten. Naast betonvloeren, appliceren onze specialisten voor u ook graag:

Contactgegevens

T: 020 - 846 36 94
E: info@g-vloeren.nl

De showroom is alleen op afspraak te bezoeken.

Onze openingstijden

Maandag09:00 t/m 18:00 uur
Dinsdag09:00 t/m 18:00 uur
Woensdag09:00 t/m 18:00 uur
Donderdag09:00 t/m 21:00 uur
Vrijdag09:00 t/m 18:00 uur
Zaterdag09:00 t/m 18:00 uur
ZondagGesloten