Dansvloer

rekenmachine icoontje

Vrijblijvende offerte

Vraag hier gemakkelijk en snel een vrijblijvende offerte aan

portfolio icoontje

Foto's

Bekijk hier ons prachtige portfolio

boek icoontje

Brochures bekijken

Bekijk hier onze inspiratie brochure

Bij G-vloeren kunt u uw eigen vloer creëren

Creëer hier uw eigen designvloer

7000+ tevreden klanten
Beoordeling: 4,9/5 uit 220+ reviews

Taupe

PU DUO

Taupe

Anthracite

Anthracite Earth

Black Grey

Concrete

Pearl Taupe

Silk Earth

Lilac Grey

PU MONO

Light Taupe

Taupe

Light Blue

Noir

Signal Grey

Earth

Iron Grey

Anthracite

WOONBETON

Platinum

Taupe

Basalt

Dark Sand

Noir Grey

Latte

Dark Grey

Anthracite

Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten

Een dansvloer moet stijlvol, krasvast en eenvoudig schoon te houden zijn. Met een dansvloer of discotheekvloer van G-vloeren weet u zeker dat u een hoogwaardige vloer aanschaft die aan deze eisen voldoet. Onze dansvloeren zijn leverbaar in elk design en elke kleur. U kunt het uiterlijk van de vloer dus aanpassen aan de stijl van uw dansschool of partycentrum.

Interesse in een dansvloer van G-vloeren? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan via onze website.

U kunt ook onze klantenservice bellen voor meer informatie. Wij zijn op werkdagen en op zaterdag bereikbaar van 09:00 tot 18:00 uur via 020 846 36 94 of info@g-vloeren.nl

Waarop moet u letten bij het selecteren van een dansvloer?

Een dansvloer  is de grond waarop mensen dansen, maar ook lopen met een drankje in de hand. Er zijn wat dat betreft verschillende soorten dansvloeren te onderscheiden. Een vloer in een dansschool voor danslessen kent een andere vorm van belasting dan een vloer in een discotheek of club. Dat is dan ook een belangrijk punt om rekening mee te houden als u een keuze maakt voor een dansvloer. Een vloer in een club dient bestand te zijn tegen ongelukjes, zoals glazen die vallen en uiteenspatten. Een vloer in een dansstudio dient vooral comfortabel en veilig te zijn om op te dansen. De akoestiek is in beide situaties van belang net als de geluiddemping om geluidshinder binnen de perken te houden.

Een ander aspect om rekening mee te houden, is de gewenste snelheid van het aanbrengen en van de belastbaarheid van de dansvloer. Daar houden wij overigens al rekening mee door in overleg met u tot een uitgekiende planning te komen. Op deze manier ondervindt de bedrijfsactiviteit in uw dansschool, balletstudio of theaterzaal zo min mogelijk hinder van. Verder is het uiteraard van belang om bij de keuze voor een dansvloer rekening te houden met het onderhoudsgemak. Onze vloeren voor dansgelegenheden zijn wat dat betreft perfect, want ze zijn allemaal naadvrij, slijtvast en gemakkelijk schoon te maken. Het is aanvullend uiteraard ook van belang dat de kleurkeuze een rol speelt bij het laten aanbrengen van een dansvloer. Ook daaraan komen onze naadvrije en sterke vloeren tegemoet.

  • Houd rekening met het gebruiksdoel en met de ruimte
  • Stem de keuze voor een dansvloer af op de mate van belastbaarheid
  • Houd rekening met de planning van de uitvoering
  • Kies voor een dansvloer die in optimaal onderhoudsgemak voorziet
  • Bedenk welke kleur of kleuren de dansvloer moet hebben
  • Laat uw dansvloer aan de hand van maatwerk samenstellen door G-vloeren

Welke vloeren zijn geschikt als dansvloer?

Een dansvloer moet bestand zijn tegen de groepen mensen die er wekelijks op dansen. U wilt dus een vloer die tegen een stootje kan. Een troffelvloer, epoxy gietvloer, epoxy vloercoating, PU gietvloer en een woonbetonvloer zijn om deze reden een goede keuze voor de moderne dansvloer.

Troffelvloer

Deze van oorsprong industriële vloer geeft uw dansvloer een robuust karakter. Een troffelvloer is ijzersterk en is dus zeer goed opgewassen tegen uw dansende gasten.

Epoxy gietvloer

De epoxy gietvloer wordt veel toegepast in bedrijven. Door de componenten waaruit de vloer wordt opgebouwd, biedt deze gietvloer de mogelijkheid tot verschillende designs. U kunt een epoxy gietvloer ontwerpen met 3D-effecten, glitterdesigns, foto’s en vele andere ontwerpen. Een epoxy gietvloer als dansvloer is dus een echte eyecatcher.

PU gietvloer

Een PU gietvloer lijkt in veel opzichten op de epoxy gietvloer. Deze vloer biedt alleen minder mogelijkheden op het gebied van design. U kunt de gietvloer wel in alle RAL en Sikkens kleuren laten gieten. Het voordeel van een PU gietvloer is dat deze elastischer is dan de epoxy gietvloer. Hierdoor zal deze vloer minder snel scheurtjes vertonen.

Epoxy vloercoating

De epoxy vloercoating is een dunnere versie van de epoxy gietvloer. Met een vloercoating wordt er een dunne laag over uw bestaande vloer gegoten. Deze laag heeft dezelfde functionaliteit als de epoxy gietvloer en is aanzienlijk voordeliger. Een voorwaarde is wel dat de ondergrond egaal moet zijn. Niet elke vloer is dus geschikt voor een vloercoating.

Woonbeton

Een woonbeton vloer zorgt voor een strakke en naadloze dansvloer met een minimalistisch design. U geeft uw onderneming met deze vloer een robuust en industrieel uiterlijk. Woonbeton is leverbaar in verschillende structuren en kleuren. U bent dus niet beperkt tot de standaard grijze betonkleur.

Dansvloeren met ledverlichting of reflecterende coatings

Maak een dansvloer echt af door ledverlichting, reflecterende coatings of indrukwekkende designs te integreren. Door deze extra’s maakt u een onuitwisbare indruk met uw dansvloer. Laat u dus niet verleiden tot de aankoop van plavuizen, pvc of andere “ouderwetse” producten, een echt hippe danszaal  is tegenwoordig uitgevoerd met de beste naadloze vloerproducten van deze tijd. Onze dansvloeren zijn contactgeluiddempend, zeer eenvoudig en hygiënisch schoon te houden en worden bovendien geleverd met 5 jaar garantie op de kleurechtheid.

Waarom een kunststof vloer voor uw dansvloer?

Een dansvloer moet wekelijks bestand zijn tegen massa’s mensen, rubberen schoeisel, verontreinigingen door drankjes die omvallen en stukjes rondzwervend glas. De dansvloer moet geheel slijtvast en krasvast zijn. Daarnaast moet een dansvloer de juiste akoestische eigenschappen bezitten en ook nog eens bestand zijn tegen intensief reinigende schoonmaakmiddelen. Het enige product dat aan al deze eisen voldoet is een gietvloer, troffelvloer of woonbetonvloer. Dit type vloer wordt uitgevoerd met zeer sterke topcoatings om al deze belastingen te kunnen dragen. De vloeren van G-vloeren kunnen geheel in de door u gewenste kleur worden aangebracht. In gangen of op looppaden kan een speciale antislipcoating de vloer extra gebruiksveilig maken. Als u daarnaast de wanden wilt “restylen” kunt u gebruikmaken van de superieure wandcoatings van G-vloeren

Snel aangelegde dansvloer

Uw dansvloer moet natuurlijk snel worden aangelegd. Uw dansgelegenheid een paar weken sluiten zorgt namelijk voor omzetverlies. G-vloeren BV biedt u zeer korte doorlooptijden, zelfs voor vloeroppervlakten groter dan 200 m2. Binnen een week is uw vloer geheel voorzien van een gietvloer en is deze beloopbaar en uitgedroogd. Ons uitvoeringsteam is uitstekend geschoold en brengt de noodzakelijke vakkennis mee om elke ondergrond op de juiste manier te behandelen. Ook voor bestaande dansvloeren kunt u ons inschakelen voor de applicatie van coatings of het schuren of repareren van verouderde betonnen vloeren.

Dansvloeren op maat samengesteld

Het is voor u belangrijk dat u de beste keuze maakt voor een dansvloer in uw dansschool, theater of danszaal. Onze specialisten beschikken over de expertise om u daarin op professionele wijze te adviseren. Wij brengen daarom de situatie aangaande het dansen in kaart. Gaat u de vloer bijvoorbeeld uitsluitend voor het dansen gebruiken of ook voor andere doeleinden? Ook houden wij rekening met uw wensen als het gaat om de samenstelling van het design en de kleuren. Zo stellen wij altijd een dansvloer op maat samen, waarbij u de zekerheid heeft de beste keuze te maken. Het is uiteraard een investering als u een nieuwe dansvloer laat aanbrengen. Dan wilt u toch ook graag de zekerheid dat u voor uw dansschool of andere dansruimte de beste keuze maakt? Die garantie krijgt u van ons, want wij zij overtuigd van onze expertise en van de veelzijdige mogelijkheden van onze dansvloeren.

Dansvloeren voor ieder budget

Dat het aanbrengen van een nieuwe dansvloer een investering met zich meebrengt, mag duidelijk zijn. Het is echter zo dat wij dansvloeren in ons assortiment hebben die qua prijs variëren. Daarom is er ook op een eenvoudige manier rekening te houden met het budget dat u voor een dansvloer beschikbaar heeft. Overigens voorzien wij u in een duurzame investering, want onze dansvloeren gaan ook met dagelijkse belasting jarenlang mee.

Kosten aanbrengen dansvloer

De kosten van het door ons laten aanbrengen van een dansvloer variëren. Er zijn namelijk diverse aspecten die meetellen als het gaat om de prijsbepaling. De totale oppervlakte is daar een prima voorbeeld van. Een dansvloer in een dansschool kent doorgaans een groot oppervlak. Dat is voordelig voor u, want de kosten van het aanbrengen van de dansvloer dalen bij een groot oppervlak. De m2 prijs is minder bij een groter oppervlak.

Materiaalkeuze

De kosten van uw dansvloer zijn onder meer afhankelijk van de materiaalkeuze. Bijvoorbeeld of wij op basis van polyurethaan uw dansvloer realiseren of daarvoor ander materiaal gebruiken. Er zijn andere kosten verbonden aan polyurethaan als materiaal in vergelijking met bijvoorbeeld een epoxy vloercoating. De bestanddelen variëren echter ook, zodat het van belang is daarmee eveneens rekening te houden.

Veelgestelde vragen over dansvloeren

Bij G-vloeren komen er rondom de aanschaf van een dansvloer met regelmaat vragen voorbij die wij vaker tegenkomen. Het is belangrijk om bij het maken van een keuze voldoende geïnformeerd te zijn over de mogelijkheden en eigenschappen. Daarom hebben wij de belangrijkste vragen en antwoorden hier alvast op een rijtje gezet.

Zijn dansvloeren gemakkelijk te onderhouden?

Alle dansvloeren in ons aanbod staan bekend om het grote onderhoudsgemak. Na een avondje dansen is de vloer uiteraard vervuild. Het is dan ideaal dat het oppervlak over een vuilafstotend karakter beschikt en op een efficiënte manier met de nodige snelheid is schoon te maken.

In hoeverre is de dansvloer bestand tegen dansen?

Wij hebben verschillende soorten dansvloeren in het assortiment die van slijtvaste en krasvaste eigenschappen zijn voorzien. Bovendien zorgen wij met het aanbrengen van een extreem sterke topcoating dat de dansvloer niet alleen tegen dansen is bestand, maar ook tegen bijvoorbeeld drinken dat op de vloer valt.

Welke dansvloer is het beste?

Bij de keuze voor een dansvloer is het aan te raden om rekening te houden met het soort gebruik. Een vloer in een dansschool om op te stijldansen of te salsadansen wordt op een andere manier belast dan een dansvloer in een discotheek. Wij voorzien u dan ook van een passend advies om de beste dansvloer te kiezen, zoals voor een PU gietvloer, epoxy gietvloer, epoxy vloercoating, woonbeton of troffelvloer.

Is de dansvloer met verlichting uit te voeren?

Het is inderdaad mogelijk om een dansvloer met ledverlichting uit te voeren. Zo is het eveneens mogelijk om een extra effect te creëren door de dansvloer van een reflecterende coating te voorzien.

Is een dansvloer snel aan te brengen?

Een dansvloer is snel aan te brengen, omdat wij met korte doorlooptijden werken. Het is bovendien mogelijk om de sluiting van de dansschool zo beperkt mogelijk te houden. Wij zijn in staat om in een week tijd uw dansvloer aan te brengen.

Vernieuwen jullie ook bestaande dansvloeren?

Het is mogelijk om een bestaande dansvloer door ons te laten vernieuwen. Bijvoorbeeld door een oudere betonvloer te herstellen en te schuren of door een nieuwe coating over de dansvloer aan te brengen.

Welke kleuren zijn er voor dansvloeren?

Er zijn voor elk soort dansvloer verschillende kleuren beschikbaar. Bij een PU gietvloer zijn alle kleuren mogelijk en een epoxy gietvloer biedt extra mogelijkheden om met variatie in kleuren te werken. Bijvoorbeeld door de centrale dansvloer een andere kleur te geven dan de ruimte rondom de dansvloer.

Wat kost een dansvloer?

Wij hebben meerdere dansvloeren beschikbaar en het is afhankelijk van het type dansvloer net als van het oppervlak wat de kosten zijn.

Zijn de dansvloeren in de showroom te bekijken?

U bent van harte welkom om een afspraak te maken en in de praktijk kennis te maken met de dansvloeren in onze showroom.

Plaatsen jullie in heel Nederland dansvloeren?

Ja, wij zijn gevestigd in Amsterdam, maar ons werkgebied met het aanbrengen van dansvloeren spreidt zich uit naar heel Nederland en overigens ook naar België.

Inspiratie in onze showroom

Het is aan te raden om een afspraak te maken en naar onze showroom te komen als u een dansvloer wilt laten aanbrengen. In onze showroom doet u namelijk inspiratie op als het gaat om geschikte dansvloeren. Bovendien is meteen in kaart te brengen wat u wensen zijn. Wij leggen u alles uit over de mogelijkheden die er zijn. Daarom nemen wij ook ruim de tijd voor u als u op afspraak langskomt. Zo krijgt u optimaal inzicht in wat voor uw dansruimte de beste loeren zijn. Ook voorzien wij u in informatie over de processen van het aanbrengen van dansvloeren. Bijvoorbeeld dat er voor de uitvoering nog sprake is van een werkbezoek van onze uitvoerder. Samen met u stellen wij graag de ideale dansvloer samen.

Onze showroom in Amsterdam

Bent u op zoek naar inspiratie voor uw dansvloer? Maak dan een afspraak om onze showroom in Amsterdam te bezoeken. De specialisten van G-vloeren vertellen u graag meer over de voor- en nadelen van de verschillende vloeren. Daarnaast kunt u de diverse dansvloeren zien en ervaren. De showroom is alleen op afspraak te bezoeken. Neem contact op via 020 – 846 36 94 of via info@g-vloeren.nl.

Contactgegevens

T: 020 - 846 36 94
E: info@g-vloeren.nl

De showroom is alleen op afspraak te bezoeken.

Onze openingstijden

Maandag09:00 t/m 18:00 uur
Dinsdag09:00 t/m 18:00 uur
Woensdag09:00 t/m 18:00 uur
Donderdag09:00 t/m 21:00 uur
Vrijdag09:00 t/m 18:00 uur
Zaterdag09:00 t/m 18:00 uur
ZondagGesloten