Brochure downloaden

Technische informatie

Referenties en recensies

Foto’s ons portfolio

Creëer uw eigen vloer

Offerte aanvragen

Gietvloer onderhoud

No-nonsense onderhoudsadvies voor gietvloeren.

Hoe moet ik mijn gietvloer onderhouden?

Een gietvloer is een heerlijke vloer. Het is esthetisch mooi, wordt op maat gemaakt, is sterk, slijtvast en eenvoudig in onderhoud. Dit betekent echter niet dat u nergens rekening mee hoeft te houden. Om ervoor te zorgen dat u plezier beleeft aan uw gietvloer, is dit overzicht voor u samengesteld.

Een polyurethaan gietvloer onderhouden

Een polyurethaan gietvloer wordt meestal gelegd in woonhuizen. De beste manier om deze vloer te onderhouden is te stofzuigen met een zachte borstel. Wij adviseren tevens eenmaal per week moppen met water en een reinigingsmiddel dat niet al te chloorhoudend is. Droge reiniging van de gietvloer kan het best worden gedaan met een microvezeldoek.

Alle gietvloeren van G-vloeren BV zijn goed bestand tegen water, thee, koffie en andere niet-alcoholische dranken. Alcoholische dranken moeten wel binnen een half uur van de vloer worden verwijderd.

Wat altijd helpt bij het onderhouden van een PU gietvloer is een goede schoonloopmat. Zo voorkomt u dat er kleine steentjes worden meegenomen over de vloer en dat er kleine scheurtjes in de topcoating kunnen ontstaan. Het veelvuldig verplaatsen van meubelen met ijzeren of metalen onderstellen is ook niet aan te raden. Til meubels bij voorkeur altijd eerst op voordat u ze verplaatst of monteer onder de poten stevig vilt. Ook meubels met zwart rubberen wielen of dopjes kunnen voor streepvorming zorgen.

Als laatste onderhoudsadvies voor polyurethaan gietvloeren geven wij u mee dat streepvorming door rubberen schoeisel doorgaans altijd moeiteloos te verwijderen is, behalve als deze lang op de vloer aanwezig zijn omdat rubber de neiging heeft om in te drogen. Probeer dus altijd streepvorming tegen te gaan door ze snel te verwijderen met een doek en water of het onderhoudsmiddel wat u bij uw PU gietvloer geleverd heeft gekregen.

Onderhoudsadvies in het kort

Samenvattend houdt u door de volgende richtlijnen aan te houden uw gietvloer mooi schoon:

  • Stofzuigen met een zachte borstel
  • Eenmaal per week moppen met water en een niet-chloorhoudend reinigingsmiddel
  • Alcoholische dranken binnen een half uur opdweilen
  • Vilt onder uw meubels monteren
  • Zware meubels niet teveel verplaatsen
  • Strepen van schoenzolen niet te lang laten zitten

U houdt uw stijlvolle witte gietvloer mooi wit met het juiste onderhoud

 

Groot onderhoud voor uw gietvloer

Door bovenstaande reinigingsadviezen in acht te nemen houdt u uw gietvloer lang mooi. Uit zichzelf is een gietvloer al zeer kleurvast en bestand tegen slijtage. Met het juiste onderhoud kunt u jaren genieten van een prachtige gietvloer.

Echter heeft zelfs de beste gietvloer op den duur een groot onderhoud nodig. Dit komt doordat de toplaag, die de vloer beschermt, wel onderhevig is aan lichte slijtage. Een grondige schoonmaakbehandeling biedt dan uitkomt. Wij adviseren om deze onderhoudswerkzaamheden altijd door een professioneel bedrijf uit te laten voeren.

Wilt u een vrijblijvende offerte ontvangen voor het onderhoud van uw gietvloer?

Neem dan contact op met onze specialisten: 020 846 36 94

Een epoxy gietvloer onderhouden

Een epoxy gietvloer wordt vaak toegepast in bedrijfs- of fabrieksruimtes. U zult de vloer dus niet zo snel tegenkomen in een woonhuis. Voor de volledigheid melden wij nog wel het onderhoud voor deze vloer.

Grote epoxy gietvloeren zijn efficiënt schoon te houden met een schrob-zuigmachine. Op de machine bevindt zich een tank waarin reinigingsmiddel is opgenomen die tussen de borstels wordt opgespoten in een bepaalde dosering. Voordeel van deze machines is dat het onderhouden van een epoxy gietvloer snel en efficiënt gebeurt. Hoewel een epoxyvloer doorgaans een zeer robuuste toplaag heeft, is het verstandig om eerst eens met zachtere pads onder de machine te werken. Voor de wat ernstigere vlekken kunt u altijd nog overschakelen naar borstels. Ook voor iets kleinere vloeroppervlakken onder de 100 m2 kan een klein formaat schrobmachine zeker uitkomst bieden. Epoxy gietvloeren maakt u met de hand schoon met een mop en een dweil en een universeel schoonmaakmiddel.

Onderhoudsadvies in het kort

De toplaag van een epoxy gietvloer is harder dan een reguliere gietvloer. Dit zorgt ervoor dat de vloer minder eenvoudig op een reguliere manier schoon te maken is. In het kort onderhoudt u uw epoxy gietvloer als volgt:

  • Reinigen met een schrob-zuigmachine met een zachte pad
  • Met de hand schoonmaken door te moppen en dweilen met een universeel schoonmaakmiddel

Ook voor de epoxy gietvloer geldt dat er soms groot onderhoud nodig is. Hiervoor kunt u het beste de experts van G-vloeren inschakelen. Neem vrijblijvend contact met ons op via: 020 846 36 94.

Hulp nodig bij het onderhoud van uw gietvloer?

De specialisten van G-vloeren.nl zijn u graag van dienst bij het onderhoud voor uw gietvloer. Wij voorzien u vrijblijvend van advies of brengen een gratis offerte uit voor het groot onderhoud van uw gietvloer.

Meer over gietvloeren

Heeft u meer informatie nodig om te bepalen of u een gietvloer wilt aanschaffen? Lees meer over gietvloeren:

Wanneer u liever telefonisch uitleg krijgt over gietvloeren kunt u contact opnemen met onze klantenservice via 020 - 846 36 94

G-vloeren Nieuws

27 januari 2020

Prachtige gietvloer geleverd voor woning in Amsterdam

G-vloeren heeft wederom een schitterende gietvloer opgeleverd. Dit keer voor een woning in Amsterdam. De bewoners hebben voor de kleur Telegrey gekozen. Een lichte kleur die fantastisch met allerlei materialen en ...

lees meer
27 januari 2020

Woonbeton vloer geleverd voor woning in Den Haag

G-vloeren biedt een ruime keuze als het gaat om naadloze vloersystemen. Woonbeton is daar een uniek voorbeeld van. Zo hebben wij onlangs een woning in Den Haag van een woonbeton vloer voorzien. De bewoners hebben voor de kleur ...

lees meer

Hierbij willen wij onze complimenten geven aan het team van G-vloeren. Van begin tot eind een goede service gehad en de gietvloer is schitterend geworden.


Familie van Stralen

Beste G-vloeren,
Top werk geleverd en zeer blij met het resultaat van onze duo design gietvloer. Wij raden iedereen aan om bij G-vloeren een gietvloer aan te schaffen.

Jan en Bianca Rutten

Graag willen wij jullie bedanken voor de prachtige vloer en jullie goede service. Met name onze complimenten aan Vincent.

Richard Langeland

Geweldig werk, service en zeer flexibel
Onze winkelvloer was in 2 dagen alweer volledig belastbaar waardoor wij geen omzet verloren zijn in tegenstelling met andere vloersystemen.

Nike