Gietvloer onderhoud

rekenmachine icoontje

Vrijblijvende offerte

Vraag hier gemakkelijk en snel een vrijblijvende offerte aan

portfolio icoontje

Foto's

Bekijk hier ons prachtige portfolio

boek icoontje

Brochures bekijken

Bekijk hier onze inspiratie brochure

Bij G-vloeren kunt u uw eigen vloer creëren

Creëer hier uw eigen designvloer

7000+ tevreden klanten
Beoordeling: 4,9/5 uit 220+ reviews

Taupe

PU DUO

Taupe

Anthracite

Anthracite Earth

Black Grey

Concrete

Pearl Taupe

Silk Earth

Lilac Grey

PU MONO

Light Taupe

Taupe

Light Blue

Noir

Signal Grey

Earth

Iron Grey

Anthracite

WOONBETON

Platinum

Taupe

Basalt

Dark Sand

Noir Grey

Latte

Dark Grey

Anthracite

Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten

No-nonsense onderhoudsadvies voor gietvloeren.

Hoe moet ik mijn gietvloer onderhouden?

Een gietvloer is een heerlijke vloer. Het is esthetisch mooi, wordt op maat gemaakt, is sterk, slijtvast en eenvoudig in onderhoud. Dit betekent echter niet dat u nergens rekening mee hoeft te houden. Om ervoor te zorgen dat u plezier beleeft aan uw gietvloer, is dit overzicht voor u samengesteld.

Een polyurethaan gietvloer onderhouden

Een polyurethaan gietvloer wordt meestal gelegd in woonhuizen. De beste manier om deze vloer te onderhouden is te stofzuigen met een zachte borstel. Wij adviseren tevens eenmaal per week te dweilen met water en een schoon en duurzaam reinigingsmiddel wat vrij van zeep, chemicaliën en PH neutraal is. Droge reiniging van de gietvloer kan het best worden gedaan met een microvezeldoek of een droge Swiffer.

Alle gietvloeren van G-vloeren zijn goed bestand tegen water, thee, koffie en andere niet-alcoholische dranken. Het beste is wel om producten direct te verwijderen / schoon te maken want helemaal vlekvrij is het nooit.

Wat altijd helpt bij het onderhouden van een PU gietvloer is een goede schoonloopmat. Zo voorkomt u dat er kleine steentjes worden meegenomen over de vloer en dat er kleine scheurtjes in de topcoating kunnen ontstaan. Het veelvuldig verplaatsen van meubelen met ijzeren of metalen onderstellen is ook niet aan te raden. Til meubels bij voorkeur altijd eerst op voordat u ze verplaatst of monteer onder de poten goede doppen Ook meubels met zwart rubberen wielen of dopjes kunnen voor streepvorming zorgen dus is het van belang om de juiste wieltjes toe te passen. Wij werken graag samen met het bedrijf Scratch No More waar u alle bescherming kunt vinden voor uw nieuwe gietvloer.

Als laatste onderhoudsadvies voor polyurethaan gietvloeren geven wij u mee dat streepvorming door rubberen schoeisel doorgaans altijd moeiteloos te verwijderen is, behalve als deze lang op de vloer aanwezig zijn omdat rubber de neiging heeft om in te drogen. Probeer dus altijd streepvorming tegen te gaan door ze snel te verwijderen met een doek en water of het onderhoudsmiddel wat u bij uw PU gietvloer geleverd heeft gekregen.

Onderhoudsadvies in het kort

Samenvattend houdt u door de volgende richtlijnen aan te houden uw gietvloer mooi schoon:

  • Stofzuigen met een zachte en geschikte borstel
  • Dweilen met water en een geschikte reiniger voor gietvloeren
  • Sterke producten direct verwijderen / schoonmaken
  • Duurzame beschermdoppen onder uw meubels monteren
  • Zware meubels alleen tillend verplaatsen en niet schuiven
  • Strepen van schoenzolen niet te lang laten zitten

Gietvloer onderhoudsadvies: beschadiging voorkomen

Er zijn een aantal zaken die u zeker niet moet doen bij het onderhouden van uw gietvloer. Dat is bijvoorbeeld het gebruikmaken van een schuurspons of van een schuurmiddel. Als u deze middelen gebruikt bij het onderhoud van de gietvloer is de kans groot dat de beschadigingen ontstaan. Een schuurspons heeft net als schuurmiddel de neiging om krasjes in het oppervlak te maken. Het is beter om dat te voorkomen, want de krasjes tasten de toplaag aan. Het is eveneens aan te raden om geen natte rubberen voorwerpen op de gietvloer te leggen.

Bijvoorbeeld als u vanuit de regen thuiskomt en de regenjas op de vloer neerlegt. Of moet een fiets aan de hand over een gietvloer lopen. Er zijn namelijk mensen die een dure racefiets bijvoorbeeld in huis een veilig plekje geven. De kans bestaat dat de weekmakers in rubber vlekken achterlaat. Heeft u in de hal een gietvloer liggen en wilt u daarop een deurmat met rubber onderkant neerleggen? Voorkom vlekken door onder de deurmat een speciaal onderkleed neer te leggen.

U houdt uw stijlvolle witte gietvloer mooi wit met het juiste onderhoud

Groot onderhoud voor uw gietvloer

Door bovenstaande reinigingsadviezen in acht te nemen houdt u uw gietvloer lang mooi. Uit zichzelf is een gietvloer al zeer kleurvast en bestand tegen slijtage. Met het juiste onderhoud kunt u jaren genieten van een prachtige gietvloer.

Echter heeft zelfs de beste gietvloer op den duur een groot onderhoud nodig. Dit komt doordat de toplaag, die de vloer beschermt, wel onderhevig is aan lichte slijtage. Een professionele renovatie van een nieuwe toplaag of nieuwe giet en toplaag is dan uitermate geschikt. Wij adviseren om deze onderhoud renovatiewerkzaamheden altijd door een professioneel bedrijf uit te laten voeren.

Wilt u een vrijblijvende offerte ontvangen voor het onderhoud of renoveren van uw gietvloer?

Neem dan contact op met onze specialisten: 020 846 36 94

Een epoxy gietvloer onderhouden

Een epoxy gietvloer wordt vaak toegepast in bedrijfs- of fabrieksruimtes. U zult de vloer dus niet zo snel tegenkomen in een woonhuis. Voor de volledigheid melden wij nog wel het onderhoud voor deze vloer.

Grote epoxy gietvloeren zijn efficiënt schoon te houden met een schrob-zuigmachine. Op de machine bevindt zich een tank waarin reinigingsmiddel is opgenomen die tussen de borstels wordt opgespoten in een bepaalde dosering. Voordeel van deze machines is dat het onderhouden van een epoxy gietvloer snel en efficiënt gebeurt. Hoewel een epoxyvloer doorgaans een zeer robuuste toplaag heeft, is het verstandig om eerst eens met zachtere pads onder de machine te werken. Voor de wat ernstigere vlekken kunt u altijd nog overschakelen naar borstels. Ook voor iets kleinere vloeroppervlakken onder de 100 m2 kan een klein formaat schrobmachine zeker uitkomst bieden. Epoxy gietvloeren maakt u met de hand schoon met een mop en een dweil en een universeel schoonmaakmiddel.

Gietvloer reiniger

Wilt u uw gietvloer in een optimale staat houden, dan is het aan te raden om de vloer schoon te maken met een speciaal schoonmaakmiddel. Een gietvloer reiniger is wat dat betreft specifiek ontwikkeld om de naadloze vloer op een perfecte manier te onderhouden. Het voordeel van gietvloer reinigers is dat deze doorgaans pH-neutraal zijn uitgevoerd en zeepvrij zijn. De gietvloer reiniger tast het oppervlak niet aan, zoals dat wel mogelijk het geval is als u een agressief schoonmaakmiddel gebruikt. Een ander voordeel van een gietvloer reiniger is da het hiermee gemakkelijk is om strepen of een vlek weg te halen.

Onderhoudsadvies in het kort

De toplaag van een epoxy gietvloer is harder dan een reguliere gietvloer. Dit zorgt ervoor dat de vloer minder eenvoudig op een reguliere manier schoon te maken is. In het kort onderhoudt u uw epoxy gietvloer als volgt:

  • Reinigen met een schrob-zuigmachine met een zachte pad
  • Met de hand schoonmaken door te moppen en dweilen met speciale reiniger voor gietvloeren

Ook voor de epoxy gietvloer geldt dat er soms groot onderhoud nodig is. Hiervoor kunt u het beste de experts van G-vloeren inschakelen. Neem vrijblijvend contact met ons op via: 020 846 36 94

Veelgestelde vragen gietvloer onderhoud

Hoe gebruik ik een gietvloer reiniger?

Het speciale schoonmaakmiddel voor gietvloeren is te gebruiken met een microvezel doek, waarbij de gietvloer reiniger met water  is te combineren. Op de verpakking staat de exacte instructie voor gebruik vermeld.

Hoe vaak moet een gietvloer worden schoongemaakt?

Dit is afhankelijk van de mate van vervuiling. Heeft u bijvoorbeeld een hond, kat of kleine kinderen dan maakt u de vloer wat vaker schoon dan wanneer u alleen woont en veel weg bent. Ziet u stof of vuil op de vloer liggen dan pakt u de stofzuiger of stofwisser en is de gietvloer in een handomdraai daarvan ontdaan. Wij adviseren om bij het gebruikmaken van een stofzuiger voor een zachte stofzuigermond te kiezen. Uiteraard is het ook mogelijk om daarna een microvezeldoek te gebruiken met een speciale gietvloer reiniger.

Voeren jullie ook onderhoud uit aan gietvloeren?

Er is geen groot onderhoud nodig, maar na acht tot tien jaar is het wel mogelijk dat de toplaag sporen van gebruik laat zien. In dat geval is het onder meer mogelijk om uw gietvloer te voorzien van een nieuwe topcoating’.

Hoe verwijder ik een koffievlek?

Als er met koffie is geknoeid op de gietvloer, is het aan te raden om de koffie met een droge doek te absorberen. Er ontstaat dan geen blijvende vlek. Knoeit u met rode wijn? Zorg dan dat u de vochtplek snel verwijdert. Laat u de wijn liggen dan bestaat de kans dat er wel een vlek ontstaat. Overigens is het mogelijk om een gietvloer reiniger te gebruiken om de plek na het verwijderen van het vocht schoon te maken. Of maak gebruik van een speciale vlekkenverwijderaar.

Zijn krassen te voorkomen?

Ja, krassen zijn te voorkomen door meubels van beschermingsdopjes te voorzien, zoals eetkamerstoelen en andere meubelen die u regelmatig verplaatst. Leg bij de entree van uw woning een schoonloopmat, zodat u zand en steentjes niet mee naar binnen neemt.

Woonbeton onderhouden

Er zijn allerlei soorten gietvloeren en zo behoort woonbeton in de breedste zin van het woord daar eveneens toe. Ook voor dit type vloer geldt er een speciaal onderhoudsadvies. Woonbeton in een woonkamer of kantoor is gemakkelijk schoon te maken. Het onderhoud bestaat voornamelijk uit het wegnemen van stof en vuil en het nat reinigen. Het verwijderen van stof en vuil is onder meer met een zachte bezem mogelijk. Als er alleen stof op ligt, is het voldoende om bijvoorbeeld een stofwisser te gebruiken.

Stof blijf net als vuil niet kleven aan de gietvloer. Daarom is het zo gemakkelijk weg te nemen. In plaats van een stofwisser of bezem is uiteraard ook een stofzuiger te gebruiken. De beste manier om woonbeton nat te reinigen, is door het oppervlak te dweilen. U hoeft hiervoor geen schoonmaakmiddel te gebruiken. Het beste resultaat is te realiseren door met koud water te dweilen. Gebruik twee emmers, waarvan een met water en de ander om de dweil bovenuit te wringen. Dan gebruikt u steeds schoon water voor het dweilen van het vloeroppervlak. Wilt u liever wel een schoonmaakmiddel toevoegen aan het water dan is groene zeep aan te raden. Het is eventueel mogelijk om eens per jaar aan deze vloer wat extra aandacht te geven met een grondige reinigingsbeurt.

Gietvloer onderhoudsadvies: beste manier om bezem of stofzuiger te gebruiken

De beste manier om met een bezem te vegen, is door vanaf de buitenkant naar de binnenkant te vegen. Dus eerst bij de randen van deze gietvloer langs om daarna naar binnen te werken. Gebruik een stoffer en blik om opgehoopt vuil en stof op te vegen. De meest ideale bezem is een bezem met zachte haren, zoals met paardenhaar. Een stofzuiger is even efficiënt als een bezem. Dat is ideaal om vuil op een snelle manier van de gietvloer te verwijderen. Gebruik in dat geval wel een parketborstel als stofzuigermond. Dat is een geschikte borstel en voorkomt dat er beschadigingen ontstaan.

Hulp nodig bij het onderhoud van uw gietvloer?

De specialisten van G-vloeren.nl zijn u graag van dienst bij het onderhoud voor uw gietvloer. Wij voorzien u vrijblijvend van advies of brengen een gratis offerte uit voor het groot onderhoud van uw gietvloer.

Contactgegevens

T: 020 - 846 36 94
E: info@g-vloeren.nl

De showroom is alleen op afspraak te bezoeken.

Onze openingstijden

Maandag09:00 t/m 18:00 uur
Dinsdag09:00 t/m 18:00 uur
Woensdag09:00 t/m 18:00 uur
Donderdag09:00 t/m 21:00 uur
Vrijdag09:00 t/m 18:00 uur
Zaterdag09:00 t/m 18:00 uur
ZondagGesloten

Meer over gietvloeren

Heeft u meer informatie nodig om te bepalen of u een gietvloer wilt aanschaffen? Lees meer over gietvloeren:

Wanneer u liever telefonisch uitleg krijgt over gietvloeren kunt u contact opnemen met onze klantenservice via 020 – 846 36 94