Siergrindvloer

rekenmachine icoontje

Vrijblijvende offerte

Vraag hier gemakkelijk en snel een vrijblijvende offerte aan

portfolio icoontje

Foto's

Bekijk hier ons prachtige portfolio

boek icoontje

Brochures bekijken

Bekijk hier onze inspiratie brochure

Bij G-vloeren kunt u uw eigen vloer creëren

Creëer hier uw eigen designvloer

7000+ tevreden klanten
Beoordeling: 4,9/5 uit 220+ reviews

Taupe

PU DUO

Taupe

Anthracite

Anthracite Earth

Black Grey

Concrete

Pearl Taupe

Silk Earth

Lilac Grey

PU MONO

Light Taupe

Taupe

Light Blue

Noir

Signal Grey

Earth

Iron Grey

Anthracite

WOONBETON

Platinum

Taupe

Basalt

Dark Sand

Noir Grey

Latte

Dark Grey

Anthracite

Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten

Een siergrindvloer is een vloersoort die bijzonder goed past in een woningshowroomkantoor of winkel. Een vloer van siergrind is namelijk stijlvol, duurzaam, slijtvast en onderhoudsarm. Daarnaast is het mogelijk om diverse kleuren te combineren om zo een unieke look te creëren.

Een siergrindvloer komt daarnaast niet alleen goed tot zijn recht in een kantoorpand of bedrijfsruimte, ook in woonruimte of badkamer biedt een siergrindvloer vloerbedekking alles wat u van een vloer verlangt.

G-vloeren heeft tientallen jaren ervaring op het gebied van siergrindvloeren. We plaatsen de vloer op professionele wijze en doen dit op verschillende ondergronden. Heeft u interesse? Neem dan contact op via 020 846 36 94 of vraag een vrijblijvende offerte aan middels de onderstaande groene knop.

Warme en sfeervolle uitstraling met natuurlijke look

Een siergrindvloer voorziet in een sfeervolle uitstraling met een natuurlijke look. Er is extra warmte te ervaren naast het standaard comfort dat zich al op een hoog niveau bevindt. Dat is namelijk mogelijk door vloerverwarming toe te passen. Een van de grote voordelen is dat een siergrindvloer een supergeleider is als het gaat om warmte. Voor wat betreft het beïnvloeden van de sfeer in een ruimte zijn er allerlei bijzondere kleuren beschikbaar. Zo valt er met het gewenste effect van de kleur te spelen. Warme kleuren staan wat dat betreft voor een warmere look in vergelijking met lichte kleuren. Die doen het bijvoorbeeld weer uitstekend in een interieur, waarin de natuurlijk sfeer sterk naar voren komt. Denk daarbij aan een landelijk interieur of aan een Scandinavische inrichting.

De opbouw van een siergrindvloer

Een siergrindvloer bestaat uit siergrind met een verlijmde coating. Wat betreft het grind maken we veelvuldig gebruik van natuurlijke materialen, zoals kwartskorrels en riviergrond. De coating zorgt ervoor dat alle grindkorreltjes samenkomen. De coating is volledig transparant, waardoor de siergrindvloer een unieke uitstraling krijgt.

Siergrindvloer leggen over allerlei soorten ondergronden

Het leggen van een siergrindvloer vereist de nodige vakkundigheid met een professionele aanpak. Het soort ondergrond doet er overigens haast niet toe, want de ondervloer is indien nodig door ons aan te passen. In ieder geval zijn tegels net zo geschikt om een siergrindvloer op aan te brengen als een zandcement dekvloer. Zelfs over een houten ondervloer is het mogelijk om deze unieke vloerafwerking aan te brengen. In dat geval is het wel van belang dat het hout watervast verlijmd is en bijvoorbeeld uit multiplex bestaat. U krijgt van ons een uitgebreide briefing over het proces van het leggen van een siergrindvloer. Zo vindt er vooraf bijvoorbeeld nog een werkbezoek plaats waarover onze uitvoerder met u contact opneemt.

Werkwijze aanbrengen siergrindvloer

Het leggen van een siergrindvloer begint bij het voorbereiden van de ondergrond en gereed te maken met een primer. De hechtprimer is een belangrijk middel om een hechte verbinding als basis te realiseren tussen de ondervloer en siergrindvloer. Het siergrind krijgt voor het aanbrengen ervan een vermenging met kunsthars. De kunsthars is in principe transparant, maar het is uiteraard ook mogelijk om een speciale kleur te realiseren. Het uitsmeren van de vloer is handwerk en gebeurt met een spaan. Er bevinden zich dan nog overtollige grindsteentjes op de vloer die onze medewerkers weg schuren. Dat zorgt ervoor dat er een volledige vlakke en strakke siergrindvloer ontstaat.

Stel uw siergrindvloer naar wens samen

Doordat we de vloer op bovenstaande manier samenstellen, zijn er allerlei kleurencombinaties, patronen en vormen in de vloer mogelijk. We kunnen op aanvraag zelfs een patroon of logo aanbrengen; ideaal voor een bedrijfsvloer. Een siergrindvloer van G-vloeren is dus niet alleen praktisch, maar ook een waar kunstwerk.

Siergrindvloer kosten

Bij het kopen van een siergrindvloer wilt u uiteraard weten wat de kosten zijn. Wij vinden transparantie belangrijk en daarom leggen wij u graag uit wat de opbouw is van siergrindvloer kosten. Er zijn namelijk meerdere variabelen die daar invloed op hebben. De oppervlakte is van belang, maar ook de eventuele voorbewerking van het onderliggende vloersysteem. Daarnaast geldt dat wij u altijd de gelegenheid bieden om met extra opties de siergrindvloer op basis van maatwerk uit te laten voeren.

Siergrindvloer kosten per m2

Ten aanzien van het totaaloppervlak profiteert u van lagere siergrindvloer kosten als het aantal m2 toeneemt. Voor wat betreft de eventuele bewerkingskosten om de onderliggende vloer voor te bereiden, geldt dat deze afhankelijk zijn van de situatie. Daarom vindt daar eerst een beoordeling van plaats. Om u een concreet inzicht te bieden in de verschillende kosten voorzien wij u op aanvraag graag van een offerte. De vrijblijvende prijsopgave bestaat uit een specificatie van de siergrindvloer kosten inclusief een beschrijving van de uit te voeren werkzaamheden.

De voordelen van een siergrindvloer

Een siergrindvloer kent tal van voordelen. We sommen de voornaamste voor u op:

 • Duurzaam
 • Goed te combineren met vloerverwarming
 • Natuurlijke uitstraling
 • Slijtvast
 • Naadloos
 • Vloeistofdicht
 • Stofvrij
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Over zo goed als iedere oude vloer heen te leggen
 • Uitvoerbaar in talloze kleuren

Siergrindvloer prijs

De uiteindelijke prijs van een siergrindvloer wordt door verschillende factoren bepaald. Zo hangt deze onder andere af van de oppervlakte, de voorbereiding van de ondergrond en eventuele extra opties. Bij G-vloeren geldt de stelregel: hoe groter de oppervlakte, hoe lager de prijs per vierkante meter. Bent u benieuwd naar de exacte prijs? Vraag dan vrijblijvend een offerte op maat aan.

“Onze siergrindvloer van G-vloeren is echt fantastisch geworden. Hij staat perfect in ons huis en voelt ook nog eens heerlijk aan. Dik tevreden!” – Familie Visser uit Hilversum

Varieer eindeloos

Om tot de perfecte siergrindvloer te komen zijn er eindeloos veel variaties mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Verschillende korrelgroottes van het grind (van verfijnd tot grof)
 • Verschillende kleuren (talloze RAL- en Sikkenskleuren)
 • Verschillende soorten afwerkingscoatings (bijvoorbeeld epoxyen polyurethaan)

Dankzij onze jarenlange ervaring en het gebruik van hoogwaardige materialen realiseren we een siergrindvloer die meer dan uniek is.

Siergrindvloer over bestaande vloer aanbrengen

Een vloer van siergrind is geschikt voor zowel binnen als buiten en kan over een bestaande vloer heen worden geplaatst. De ondergrond dient in dat geval wel aan bepaalde eisen te voldoen. Zo moet deze vormvast en stabiel zijn, maar ook een goede hechting is niet onbelangrijk. Onze experts op het gebied van siergrindvloeren zorgen voor een goede hechting aan de ondervloer en de transparante toplaag die de siergrindvloer beschermt.

Veelgestelde vragen over de siergrindvloer

Is het nodig een siergrindvloer te sealen?

Het is aan te raden om een siergrindvloer te sealen. Hierdoor wordt de open structuur gesloten, zodat er geen vuil in de vloer kan komen. Het is echter wel mogelijk om een siergrindvloer niet te sealen en open te laten, maar dat raden wij af.

Heeft een siergrindvloer een lange levensduur?

Een siergrindvloer heeft een extreem lange levensduur en gaat zelfs een heel leven mee. Uiteraard is het dan wel belangrijk om de vloer goed te onderhouden.

Op welke ondergrond kan een siergrindvloer worden aangebracht?

Een siergrindvloer is aan te brengen op allerlei ondergronden. Het kan wel zo zijn dat wij de ondervloer eerst dienen voor te bewerken. Bijvoorbeeld om oneffenheden weg te werken voor de aanleg van een siergrindvloer.

Wat is het verschil tussen het sealen en niet sealen van een siergrindvloer?

Bij het niet sealen van een siergrindvloer is er sprake van een open structuur. Dat betekent dat het mogelijk is dat vuil en stof in de vloer terechtkomen. Een open structuur maakt het bovendien moeilijker om de vloer schoon te houden. Het sealen zorgt ervoor dat er in de openingen acrylaatmassa komt en deze laag houdt niet alleen vuil, maar ook vocht tegen.

In welke kleuren is een siergrindvloer verkrijgbaar?

Een siergrindvloer is bij G-vloeren in elke gewenste kleur verkrijgbaar. Zo bieden wij onder meer de mogelijkheid om kleuren te mengen tot de perfecte kleur. Neem vooral contact op voor meer informatie over de mogelijkheden.

Kan ik vloerverwarming met een siergrindvloer combineren?

Het is inderdaad mogelijk om vloerverwarming met een siergrindvloer te combineren. Er is sprake van een uitstekende geleiding van warmte.

Wat is de droogtijd van een siergrindvloer?

Na het aanbrengen van een siergrindvloer is het belangrijk dat deze goed droogt. Dat duurt drie tot vier dagen en in deze periode is het niet mogelijk over de vloer te lopen.

Hoe een siergrindvloer reinigen?

Een siergrindvloer reinigen als onderdeel van de schoonmaak is het beste uit te voeren met een stofzuiger. U voorkomt krassen op de siergrindvloer als u een zacht borstelstuk of parketborstel aan de stofzuigerslang bevestigt. Het is ook mogelijk om de siergrindvloer te reinigen met een stofwisser om stof te verwijderen.

Kan ik een siergrindvloer nat reinigen?

Het is mogelijk om een siergrindvloer nat te reinigen. Het is dan wel belangrijk dat u gebruikmaakt van een siergrindvloer reiniger. Bij een open structuur is het mogelijk om een borstel te gebruiken om het vuil los te krijgen. Het is in dat geval onder meer een optie om het water dat tussen het siergrind komt met een waterstofzuiger op te zuigen. Heeft u een gesealde siergrindvloer dan is deze te reinigen met de siergrindvloer reiniger in combinatie met een dweil, vlakmop of microvezeldoek.

Is de siergrindvloer direct schoon te maken?

In verband met de droogtijd adviseren wij om pas een week na het aanbrengen van de vloer vloeibare reinigingsmiddelen te gebruiken. Het is wel mogelijk om als de vloer droog is deze al te stofzuigen tijdens de eerste week.

Hoe is een siergrindvloer te verwijderen?

Een siergrindvloer verwijderen is mogelijk door deze uit te breken. Het is wat dat betreft te vergelijken met het verwijderen van een tegelvloer.

Wat kost een siergrindvloer per m2?

De kosten van een siergrindvloer per m2 zijn gebaseerd op het oppervlak (aantal m2), maar ook op extra opties en speciale wensen. Denk daarbij aan vloerverwarming. Daarom verzoeken wij u voor inzicht in de siergrindvloer prijs een offerte aan te vragen. Of een afspraak te maken om onze showroom te bezoeken.

Advies over siergrindvloeren

Onze siergrindvloer experts voorzien u graag van professioneel advies omtrent het samenstellen van uw toekomstige siergrindvloer. Maak een afspraak voor het bezoeken van onze showroom, zodat u verschillende siergrindvloeren in het echt kunt bekijken en voelen.

Contactgegevens

T: 020 - 846 36 94
E: info@g-vloeren.nl

De showroom is alleen op afspraak te bezoeken.

Onze openingstijden

Maandag09:00 t/m 18:00 uur
Dinsdag09:00 t/m 18:00 uur
Woensdag09:00 t/m 18:00 uur
Donderdag09:00 t/m 21:00 uur
Vrijdag09:00 t/m 18:00 uur
Zaterdag09:00 t/m 18:00 uur
ZondagGesloten