ESD-vloer

rekenmachine icoontje

Vrijblijvende offerte

Vraag hier gemakkelijk en snel een vrijblijvende offerte aan

portfolio icoontje

Foto's

Bekijk hier ons prachtige portfolio

boek icoontje

Brochures bekijken

Bekijk hier onze inspiratie brochure

Bij G-vloeren kunt u uw eigen vloer creëren

Creëer hier uw eigen designvloer

7000+ tevreden klanten
Beoordeling: 4,9/5 uit 220+ reviews

Taupe

PU DUO

Taupe

Anthracite

Anthracite Earth

Black Grey

Concrete

Pearl Taupe

Silk Earth

Lilac Grey

PU MONO

Light Taupe

Taupe

Light Blue

Noir

Signal Grey

Earth

Iron Grey

Anthracite

WOONBETON

Platinum

Taupe

Basalt

Dark Sand

Noir Grey

Latte

Dark Grey

Anthracite

Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten

Een ESD-vloer is speciaal ontworpen om elektrostatisch lading op een gecontroleerde en veilige manier af te voeren. Hiermee wordt lading op mensen of machines voorkomen. G-vloeren helpt u graag aan een hoogwaardige ESD-vloer voor uw onderneming:

 • Antistatische vloer:

Statische ontlading brengt mogelijk schade toe aan apparatuur in de ruimte met alle gevolgen van dien. Daarom is het belangrijk om in dergelijke ruimtes beschermende maatregelen te treffen. Wij bieden u daarvoor een oplossing met een ESD vloer als antistatische vloersysteem dat op een veilige manier statische ontlading afvoert.

 • Strakke look:

De strakke look is kenmerkend voor onze ESD vloeren. Het design is namelijk volledig naadvrij, zodat er een aaneengesloten geheel ontstaat met een moderne uitstraling. Bovendien is de ESD vloer in iedere kleur uitvoerbaar.

 • Hygiënisch en onderhoudsarm:

De complete collectie met ESD vloeren voorziet in een hygiënisch oppervlak en bovendien zijn onze antistatische vloeren onderhoudsarm. Daarbij is er sprake van duurzaamheid in verband met de lange levensduur. Het betreft hier niet alleen een antistatische vloerafwerking, maar ook een vloer die vuilafstotend werkt en vloeistofdicht is.

Geïnteresseerd in een hoogwaardige ESD-vloer? Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan. Liever persoonlijk contact met één van onze specialisten? U kunt ons bereiken via 020 846 36 94

Wat is een ESD-vloer?

ESD staat voor Electro Static Discharge, wat zich vertaald naar elektrostatische ontlading. Zoals de naam al zegt zijn deze vloeren speciaal gemaakt om statische ontlading op een gecontroleerde manier af te voeren. Een ESD-vloer heeft deze eigenschap door de toevoeging van elektrisch geleidend materiaal, zoals koper. De vloer dient dan als geleider, en zorgt ervoor dat statische ontlading geleidelijk via de aarde wordt afgevoerd, in plaats van via mensen, machines of uitrusting.

Oudere ESD-vloeren werden vaak geleidend gemaakt door de toevoeging van koolstofhoudende additieven in de toplaag. Deze additieven waren echter niet altijd gelijkmatig verdeeld over de vloer, waardoor er spanningsverschillen konden ontstaan die de vloer beschadigden. Een moderne ESD-vloer van G-vloeren bevat polymeer-additieven, die zorgen voor een gelijkmatige toplaag en daarmee een goede verdeling van statische lading.

Ook wanneer u al enige tijd een ESD-vloer heeft liggen kan het dus lonen om een controle te laten uitvoeren door een ervaren vloerenspecialist. De experts van G-vloeren komen graag bij u langs om te beoordelen of uw ESD-vloer nog van voldoende kwaliteit is. Neem vrijblijvend contact met ons op via 020 846 36 94 of via info@g-vloeren.nl.

Toepassingen ESD-vloer

Een ESD-vloer is ontworpen om de elektrostatische lading veilig naar de aarde te geleiden. Hiermee wordt ongewenste statische lading op mensen, machines of uitrustig voorkomen. Een Elektro Static Discharge-vloer bewijst daarmee vooral zijn waarde in ruimtes waar met veel elektrische apparatuur wordt gewerkt, zoals een productie- of computerruimte.

De vloer wordt echter ook veel toegepast in ziekenhuizen. Vooral de operatiekamers hebben baat bij de werking van een ESD-vloer. Door de kans op elektrische lading te verkleinen vergroot een ziekenhuis de veiligheid in de operatiekamer. Kortom: er zijn vele toepassingen te bedenken voor een hoogwaardige ESD-vloer. Benieuwd of deze vloer ook voor uw onderneming van meerwaarde is? Vraag dan gerust advies aan een van onze specialisten via 020 846 36 94 of info@g-vloeren.nl. U kunt ook direct online een vrijblijvende offerte aanvragen.

Voordelen ESD vloer

Een ESD vloer biedt belangrijke voordelen en niet alleen voor wat betreft de antistatische eigenschappen. Dit is uiteraard het belangrijkste voordeel, maar u profiteert ook vele jaren van andere voordelen:

 • Naadloos:

Al onze ESD vloeren zijn volledig naadloos, zodat er geen naden of voegen zijn die stof aantrekken en ophopen. Het naadvrije design zorgt daarbij voor een moderne look.

 • Vloeistofdicht:

Een ESD vloer is antistatisch, maar beschikt ook over de belangrijke eigenschap vloeistofdicht te zijn. Dit is uiteraard extra belangrijk in een werkomgeving, waarbij er gewerkt wordt met vloeistoffen.

 • Veilig:

Een ESD vloer verhoogt de veiligheid in de werkomgeving of andere ruimte, waarin deze antistatische vloerafwerking komt te liggen. U draagt met de keuze voor deze vloer dan ook bij aan een veilige werkomgeving voor uw medewerkers.

 • Slijtvast:

Wij voeren onze ESD vloeren uit met de beste materialen. Deze beschikken over slijtvaste eigenschappen. Door de hoge kwaliteit bent u verzekerd van een sterke en stevige vloer met een lange levensduur.

Opties

Net als al onze epoxyvloeren zijn de ESD-vloeren van G-vloeren verkrijgbaar in verschillende kleuren. Bij de meeste toepassingen wordt de voorkeur gegeven aan een lichte kleur, maar dit is absoluut niet de enige keuze die u heeft.

Hoe een ESD-vloer is opgebouwd, is afhankelijk van de mechanische belasting op de vloer en hoe de ruimte wordt gebruikt. ESD-vloeren in productieruimtes met zware machines hebben een andere oppervlaktestructuur nodig dan bijvoorbeeld die in een klein magazijn. Het is ook mogelijk om een . Zo bent u ervan verzekerd dat uw vloer bestand is tegen zelfs de zwaarste belasting.

Een ESD-vloer kan worden afgewerkt met topcoatings met verschillende eigenschappen, zoals een antisliplaag. Afhankelijk van het gekozen systeem, heeft een ESD-vloer een dikte van 1 tot 5 Benieuwd welke ESD-vloer voor u het beste is? Neem contact op met G-vloeren voor het beste advies.

Een ESD-vloer laten leggen door een professional

Niet iedereen kan zomaar een ESD-vloer leggen. Het leggen van een dergelijke vloer is een specialistische klus die alleen door een echte professional uitgevoerd dient te worden. Kleine fouten in de aanleg van de vloer kunnen er namelijk voor zorgen dat de werking van de vloer achteruit gaat. Hierdoor blijft de kans op statische ontlading bestaan, iets wat u met de moderne vloer juist probeert te voorkomen. Laat de ESD-vloer dus altijd leggen door het professionele applicatieteam van G-vloeren.

We hebben een ESD-vloer laten leggen voor onze fabriekshal in Almere. Door de gevoelige apparatuur waarmee wij werken is het essentieel dat de elektrische lading wordt voorkomen.

G-vloeren heeft ons helder advies gegeven en de vloer uitermate netjes gelegd. Alles volledig volgens afspraak.

Voorbeeld opbouw ESD gietvloer

De opbouw van een ESD vloer in de uitvoering van een gietvloer bestaat uit meerdere lagen. Met het aanbrengen van een primer is er sprake van de eerste laag. Daarna volgen er verscheidene tussenlagen met geleidende eigenschappen. Het materiaal van deze geleidende tussenlagen varieert en is afhankelijk van de wensen en situatie. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om van epoxy of van polyurethaan gebruik te maken. Beide kunstharsen zijn van unieke eigenschappen voorzien.

De laatste laag van de ESD gietvloer bestaat uit een topcoating. Indien de ondergrond niet vlak is dan is het mogelijk deze eerst nog te egaliseren. Een vlakke ondergrond is namelijk van cruciaal belang om een goed resultaat te garanderen. Met betrekking tot de geleidende lagen geldt dat er een enkele laag of meerdere tussenlagen aan te brengen zijn. Een van de kenmerken van de geleidende laag is dat deze uitgevoerd zijn met hulpstoffen, zoals polymeer of koolstofhoudende additieven.

Koperen strips voor geleiding naar de aarde

Het is bij een ESD vloer van belang om statische ontlading veilig naar de aarde af te voeren. Dat gebeurt onder meer aan de hand van koperen strips. Deze zorgen er namelijk voor dat de stroom rechtstreeks naar de aarde wordt afgevoerd. Uiteraard vindt het aanbrengen van deze koperen strips plaats door vakkundige en ervaren medewerkers. Dat geldt eveneens voor het aanbrengen van de ESD vloer in zijn totaliteit.

Om een juiste werking van uw ESD-vloer te garanderen, gaat G-vloeren als volgt te werk:

 • De ondergrond wordt volledig en grondig gereinigd, geschuurd en vlak gemaakt
 • De ondergrond wordt voorbehandeld met een speciale primer voor ESD-vloeren
 • De vloer wordt vloeibaar, ambachtelijk en hechtend aangebracht aan de ondervloer
 • De ESD-vloer wordt geaard met koperen strips en andere geleidende materialen en lagen

Ervaringen en recensies

G-vloeren legt al jarenlang ESD-vloeren bij allerlei soorten bedrijven die hier profijt van hebben. Door onze jarenlange ervaring en het gebruik van alleen de beste materialen, zorgen we voor de beste ESD-vloer voor uw toepassing. Wij zijn trots op onze klanten en zij op ons.

“Wij zijn zeer te spreken over onze ESD-vloer van G-vloeren op onze afdeling. Ons kwetsbare apparatuur is beschermd en de vloer is eenvoudig schoon te maken.” – Yüksel pharma

“Nogmaals onze complimenten voor het fantastische werk. We hadden vrij specifieke wensen, en G-vloeren heeft ons goed begeleid bij het kiezen van de beste ESD-vloer voor onze productiehal.” – Post Industrial

“Vanaf het eerste contactmoment was de service buitengewoon goed. Er werd goed met ons meegedacht en het resultaat is praktisch én mooi. – Pesca Trading

De kosten van een ESD-vloer

De kosten voor een ESD-vloer zijn helaas niet op voorhand te bepalen. Verschillende factoren spelen een rol bij de uiteindelijke prijsbepaling. Hoe groter de ruimte, hoe groter de totaalprijs wordt. Bij G-vloeren hanteren we echter een lagere prijs per vierkante meter naarmate de totale oppervlakte toeneemt. Bij een grotere vloer kunnen we namelijk vaste kosten, zoals de kosten voor de apparatuur, verdelen over meer vierkante meter. Daarnaast is de staat van de ondergrond van belang. Wanneer een ondergrond er al strak bij ligt, is er weinig preparatie nodig. Hierdoor zullen de kosten lager uitvallen.

Om u voorafgaand aan de werkzaamheden inzicht te geven in de kosten, bieden we de mogelijkheid om gratis en vrijblijvend een offerte aan te vragen. Vul het online offerteformulier in en we nemen binnen 48 uur contact met u op.

Gunstige verhouding tussen prijs en kwaliteit

G-vloeren voorziet in een uitstekende verhouding tussen prijs en kwaliteit als het om ESD vloeren gaat. Het staat buiten kijf dat juist bij ESD vloeren de kwaliteit van het hoogste niveau dient te zijn. Het gaat hier tenslotte om vloeren die bijdragen aan de veiligheid op de werkvloer, zoals in ziekenhuizen, fabriekshallen, productiecentra en laboratoria. In dergelijke werkomgevingen is statische ontlading eerder regel dan uitzondering en daarom dient de kwaliteit perfect te zijn. Bovendien leveren wij niet alleen de beste kwaliteit voor een gunstige prijs, maar zijn er nog veel meer opties die onze ESD vloeren tot de beste uitvoeringen maken. Bijvoorbeeld de optie dat een ESD vloer in wel honderden of nog meer kleuren is uit te voeren.

Ook de mogelijkheid om de vloer van meerdere topcoatings te voorzien draagt bij aan de status van de beste ESD vloer. Dat geldt eveneens voor de wijze van het aanbrengen, waarbij normeringen als NEN en DIN vanzelfsprekend zijn. Zo is er ook het voordeel dat onze ESD vloeren een brandvertragende werking hebben en tegen extreem hoge temperaturen bestand zijn. In aanvulling daarop geldt dat de vloerafwerking vloeistofdicht en zonder poriën volledig naadloos is. De hygiënische eigenschappen zijn van een hoog niveau en dat geldt ook voor het vuilafstotende karakter. Daar komt nog bij dat chemische stoffen, olie en zuren geen invloed hebben op de ESD vloer. Bovendien geldt ook voor dit type vloeren dat G-vloeren duurzaamheid en milieuvriendelijkheid hoog in het vaandel heeft staan. Kortom, onze ESD vloeren zijn de beste antistatische vloeren die bovendien geheel naar wens op maat zijn samen te stellen.

Veelgestelde vragen over ESD-vloeren

Wij voorzien u in alle belangrijke informatie over ESD-vloeren en beantwoorden graag al uw vragen. Er komen regelmatig vragen binnen die betrekking hebben op deze vloeren. Deze vragen hebben wij alvast voor u op een rij gezet en van een antwoord voorzien. Mocht u een andere vraag hebben, neem dan gerust contact op het G-vloeren.

Wat zijn de belangrijkste eigenschappen van een ESD-vloer?

Een ESD-vloer voorziet in het gecontroleerd afvoeren van statische elektriciteit. Dit is een van de kenmerkende eigenschappen, maar de vloer is ook chemisch resistent, vloeistofdicht en met antislip uit te voeren. Bovendien zijn ESD-vloeren slijtvast, naadloos en stofarm.

Voor welke ruimtes is een ESD-vloer geschikt?

ESD-vloeren komen vooral veel voor in productieruimtes net als in computerruimtes, maar bijvoorbeeld eveneens in operatiekamers van ziekenhuizen waar apparatuur staat opgesteld. Zo is de vloer eveneens geschikt om toe te passen in cleanrooms, laboratoria en op andere locaties met medische faciliteiten.

Wanneer is een ESD-vloer de beste keuze?

Een ESD-vloer is de beste keuze indien er in een ruimte sprake is van ontlading van statische elektriciteit. Door de gecontroleerde afvoer hiervan voorkomt een ESD-vloer dat er schade aan mensen, apparatuur of productiemiddelen ontstaat.

In welke kleuren is een ESD-vloer beschikbaar?

ESD-vloeren zijn bij ons in alle kleuren beschikbaar. Vaak krijgt een lichte kleur voor de voorkeur, maar elke situatie is anders. Wij adviseren u overigens ook graag voor wat betreft de keuze voor een ideale kleur.

Hoe wordt een ESD-vloer aangebracht?

Wij voorzien in het professioneel aanbrengen van ESD-vloeren, waarbij eerst de ondergrond wordt aangepakt. Wij reinigen de ondergrond nauwkeurig, schuren deze en zorgen voor een vlak oppervlak. Er komt een primer voor ESD-vloeren op de ondergrond, waarna wij de vloeibare substantie aanbrengen en laten hechten aan de primer. Daarna komen de koperen strips erop voor het aarden van de ESD-vloer net als andere materialen met een geleidend karakter.

Hoe zit het met het onderhoud van een ESD-vloer?

Het is uiteraard belangrijk om een ESD-vloer in een uitstekende conditie te houden om de antistatische eigenschappen optimaal te laten functioneren. Daarom is het van belang om een ESD-vloer schoon te houden en bijvoorbeeld periodiek grondig machinaal te reinigen. De grondige reiniging zorgt ervoor dat alle vervuiling van het oppervlak verdwijnt. Hierdoor is er bovendien sprake van het verlengen van de levensduur.

Hoeveel kost een ESD-vloer?

Wij berekenen de kosten op basis van het aantal m2 en uit te voeren maatwerk. Wij raden u aan om een ESD-vloer offerte aan te vragen om concreet antwoord te geven op uw vraag.

Wat is het verschil tussen een ESD-vloer en epoxyvloer?

Het verschil is dat er bij een ESD-vloer sprake is van de toevoeging van antistatische eigenschappen om statische ontlading via de ondergrond af te voeren. Verder hebben ESD-vloeren en epoxyvloeren veel gemeen, zoals de chemische resistentie, naadloze karakter, slijtvastheid en variatie in kleuren.

Is er een internationale richtlijn van toepassing op ESD beschermde zones?

Ja, er is een specificatie IEC-61340-5-1 die betrekking heeft op ESD Protected Area’s, waarbij er voorzien moet worden in bescherming van elektrische componenten om in veiligheid te voorzien en schade te voorkomen aan apparatuur.

Wat is de relatie tussen ESD-vloeren en ATEX?

Er zijn een aantal richtlijnen in Europa van toepassing onder de noemer van ATEX 214 en ATEX 137. Hierbij staat ATEX voor EXplosive ATmosphere. De richtlijn ATEX 214 heeft betrekking op apparaten en beveiligingssystemen die gebruikt worden op locaties waar een risico bestaat op ontploffingsgevaar. Richtlijn ATEX 137 heeft betrekking op de werkplek en omvat onder meer voorschriften ten behoeve van het optimaliseren van de bescherming op het gebied van veiligheid en gezondheid van werknemers die door explosieve omstandigheden mogelijk risico lopen. Een ESD-vloer is wat dat betreft ook toe te passen in een zogenoemde ATEX-ruimte.

Onze ESD vloer-showroom

Kom langs in onze showroom in Amsterdam om onze ESD-vloeren te bekijken. G-vloeren laat u graag alle mogelijkheden zien en heeft u uitgebreid advies over de beste ESD-vloer voor uw toepassing. Maak een afspraak via de telefoon of per e-mail en we geven u uitgebreid advies. Daarnaast ontvangt u van ons meteen een prijsindicatie.

G-vloeren heeft een uitgebreide showroom ingericht met diverse vloeren. Ook onze ESD-vloeren kunt u komen bekijken. De showroom is alleen op afspraak te bezoeken. U kunt een afspraak telefonisch of per e-mail inplannen.

Contactgegevens

T: 020 - 846 36 94
E: info@g-vloeren.nl

De showroom is alleen op afspraak te bezoeken.

Onze openingstijden

Maandag09:00 t/m 18:00 uur
Dinsdag09:00 t/m 18:00 uur
Woensdag09:00 t/m 18:00 uur
Donderdag09:00 t/m 21:00 uur
Vrijdag09:00 t/m 18:00 uur
Zaterdag09:00 t/m 18:00 uur
ZondagGesloten