Woonbeton

rekenmachine icoontje

Vrijblijvende offerte

Vraag hier gemakkelijk en snel een vrijblijvende offerte aan

portfolio icoontje

Foto's

Bekijk hier ons prachtige portfolio

boek icoontje

Brochures bekijken

Bekijk hier onze inspiratie brochure

Bij G-vloeren kunt u uw eigen vloer creëren

Creëer hier uw eigen designvloer

7000+ tevreden klanten
Beoordeling: 4,9/5 uit 220+ reviews

Taupe

PU DUO

Taupe

Anthracite

Anthracite Earth

Black Grey

Concrete

Pearl Taupe

Silk Earth

Lilac Grey

PU MONO

Light Taupe

Taupe

Light Blue

Noir

Signal Grey

Earth

Iron Grey

Anthracite

WOONBETON

Platinum

Taupe

Basalt

Dark Sand

Noir Grey

Latte

Dark Grey

Anthracite

Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten

Woonbeton zorgt voor een strakke, naadloze vloer met een minimalistisch design. Deze vloersoort is leverbaar in verschillende kleuren en structuren. Een woonbeton vloer is dus niet beperkt tot de grijze betonkleur.

Navigeer via bovenstaande buttons eenvoudig naar de informatie die u zoekt.

Wat zijn woonbeton vloeren?

Woonbeton bestaat uit een mengsel van schoongebrand zand, vulstoffen, mineralen en pigmenten. De uiteindelijke laag kan in diktes van 3 tot 4 mm worden uitgevoerd. U kan woonbeton zien als een veel luxere vorm van het traditionele zandcement vloertje waarbij de afwerking gelijk in het mengsel wordt meegenomen.

Woonbeton komt tot stand door eerst de ondergrond goed voor te bereiden en te voorzien van wapening, bekisting en eventueel alle installaties (zowel elektrisch als verwarmingsinstallaties). Net als normaal beton kan woonbeton gelijk uit de betoncentrale met een betonpomp over de vloer worden uitgestort.

De plastische en zelfnivellerende eigenschappen van woonbeton maken dat de woonbeton cementmassa ook zeer goed over de vloer is uit te spreiden. Het woonbeton wordt gevlinderd met trilnaalden en na droging geïmpregneerd met een beschermende wax. Woonbeton is leverbaar in diverse grijstinten en zandkleuren alsmede witte en zwarte oppervlaktestructuren.

G-vloeren BV levert woonbeton vloeren van bewezen kwaliteit door inkoop van zuivere en hoogwaardige grondstoffen en additieven. Woonbeton vloeren zijn vloerafwerkingen van 20 tot 70 mm met fijn zand, cement en fijne kiezels als basismateriaal, doorgaans aangevuld met een kunststof om de cementmassa tijdens de uitvoering goed zelfnivellerend en behandelbaar te houden.

Bovendien voegt een kunststof zoals polyurethaan ook een aantal andere eigenschappen toe aan woonbeton vloeren zoals een betere slijtvastheid van de vloer. Woonbeton vloeren zijn in diverse stappen te slijpen en te polijsten van mat tot hoogglans uitvoering. Dit in tegenstelling tot traditionele afwerkingen zoals zandcement of anhydriet vloeren.

Het polijsten van de woonbeton vloer geeft het product zijn unieke uitstraling en kwaliteit. Woonbeton vloeren worden dan ook vergeleken met marmer of terrazzo vloeren. Mede door het chique uiterlijk zijn woonbeton vloeren in korte tijd bekend geraakt onder particuliere huizenbezitters, winkeliers en ondernemers.

Gevlinderd woonbeton

Gevlinderd woonbeton is een afwerking van woonbeton waarbij de toplaag van het beton gepolijst en gladgestreken wordt met speciale apparatuur. Dit zorgt voor een gladdere, glanzendere afwerking dan bij traditioneel gestort beton.

Een van de voordelen van gevlinderd woonbeton is dat het gemakkelijker schoon te maken is dan traditioneel beton. Omdat de toplaag zo glad is, kunnen vuil en vlekken gemakkelijk worden verwijderd met een vochtige doek. Bovendien is het minder poreus dan traditioneel beton, waardoor er minder kans is op vlekken en beschadigingen.

Een ander voordeel van gevlinderd woonbeton is dat het er zeer modern en stijlvol uitziet. Het gladde oppervlak geeft een strakke en minimalistische uitstraling die perfect past bij een eigentijds interieur. Bovendien zijn er verschillende afwerkingen mogelijk, van een matte tot hoogglans uitstraling, waardoor je de perfecte afwerking kunt kiezen die past bij je stijl.

Ontdek de vele voordelen van Woonbeton

Als u op zoek bent naar een duurzame en stijlvolle vloeroplossing, dan is woonbeton de perfecte keuze. Woonbeton biedt talloze voordelen die uw huis niet alleen mooier maken, maar ook praktischer en gemakkelijker te onderhouden. Ontdek de voordelen van woonbeton.

Watervast

Een van de grootste voordelen van woonbeton is dat het watervast is. Dit betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over waterschade of lekkages. Het oppervlak van woonbeton is bestand tegen water, waardoor het ideaal is voor gebruik in ruimtes zoals badkamers, keukens en wasruimtes.

Slijtvast

Woonbeton staat bekend om zijn duurzaamheid. Het is slijtvast en kan jarenlang intensief gebruik weerstaan zonder zijn kwaliteit te verliezen. Of u nu kinderen hebt die graag spelen of huisdieren die rondrennen, met woonbeton hoeft u zich geen zorgen te maken over krassen of beschadigingen.

Eenvoudig te reinigen

Dankzij het gladde oppervlak van woonbeton is het zeer eenvoudig schoon te maken. Stof, vuil en vlekken kunnen gemakkelijk worden verwijderd met een stofzuiger of een vochtige doek. Dit maakt woonbeton een hygiënische keuze voor mensen met allergieën of astma.

Warm gevoel

Woonbeton voelt warm aan, zowel letterlijk als figuurlijk. In tegenstelling tot andere harde vloerbedekkingen zoals tegels, is woonbeton niet koud om op te lopen. Het biedt een comfortabel en aangenaam gevoel onder uw voeten, waardoor het perfect is voor gezellige en knusse ruimtes zoals de woonkamer of slaapkamer.

Breed scala aan kleuropties

Met woonbeton kunt u uw vloer volledig aanpassen aan uw persoonlijke smaak en interieur. Het is verkrijgbaar in elke RAL-, NCS- of Sikkens-kleur, waardoor u eindeloze mogelijkheden hebt om een unieke en opvallende vloer te creëren die past bij uw stijl.

Inspiratie opdoen? Bekijk enkele van de mogelijke woonbeton kleuren:

De prijs per m2 voor een woonbeton vloer

De prijs voor een woonbeton vloer hangt af van een aantal factoren. De laagdikte, de benodigde voorbehandeling van de ondergrond en het aantal seallagen zijn factoren die de prijs beïnvloeden.

Daarbij wordt de prijs per vierkante meter kleiner naarmate het project groter wordt. Het is daarom onmogelijk om op voorhand te bepalen wat een woonbeton vloer u gaat kosten. Gemiddeld gezien kost een woonbeton vloer van 3mm dik tussen € 60,- en € 100,- per vierkante meter.

Om inzicht te krijgen in de kosten voor een woonbeton vloer kunt u geheel vrijblijvend een offerte aanvragen. Onze adviseurs kunnen u ook telefonisch adviseren, bel hiervoor met de klantenservice van G-vloeren: 020 846 36 94.

Niet de duurste, wel de beste

G-vloeren is dé woonbetonspecialist voor zowel de zakelijke als de particuliere markt. Bij ons bestelt u een woonbeton vloer van hoge kwaliteit en gunstige prijzen. Door voordelige afspraken met diverse nationale en internationale leveranciers van grondstoffen (mineralen, hulpstoffen en pigmenten), zorgen wij ervoor dat u profiteert van een zo optimaal mogelijke woonbeton m2 prijs.

En door ons professionele en goed op elkaar ingespeelde uitvoeringsteam zijn korte opleveringstermijnen altijd mogelijk. Dit uiteraard op basis van het gewenste kwaliteitsniveau en de vereiste afwerking van uw vloer. Onze woonbeton prijzen zijn afhankelijk van een aantal factoren; het aantal m2 vloeroppervlak, de noodzakelijke preparatie van de ondergrond en de gewenste afwerking.

Woonbeton prijs in vergelijking tot andere vloerafwerkingen

Uitgesmeerd over een periode van 20 jaar concurreren woonbeton vloeren moeiteloos met andere harde vloerafwerkingen zoals plavuizen, houten delen en marmerproducten. Woonbeton prijzen zijn enigszins te vergelijken met de aanleg van chique plavuizen of marmertegels.

Woonbeton moet wel redelijk onderhouden worden en kan na een jaar of 8 a 10 van een nieuwe waslaag of coating worden voorzien. Dit is met name aan te raden voor badkamers en woonkamers die intensief worden gebruikt. Hier komt bijvoorbeeld ook de vergelijking wat betreft prijzen tussen woonbeton en tegelwerk om de hoek kijken. Wat betreft prijsniveau is tegelwerk in vele gevallen gunstiger in prijs maar het onderhoud aan tegelwerk en de bijbehorende voegwerk is veel intensiever.

Woonbeton ervaringen

Veel mensen ervaren woonbeton als een perfecte keuze voor hun interieur vanwege de moderne uitstraling en de naadloze afwerking. Het wordt vooral gewaardeerd door mensen met een voorkeur voor modern design.

Een ander pluspunt dat mensen vaak ervaren bij het gebruik van woonbeton is het gemakkelijke onderhoud. Het is duurzaam en goed bestand tegen slijtage en vlekken. De vloer hoeft in principe alleen maar regelmatig schoongemaakt te worden met een dweil of stofzuiger. Vooral handig voor mensen die weinig tijd hebben voor huishoudelijke taken.

Wat zeggen onze klanten?

“Hierbij willen wij onze complimenten geven aan het team van G-vloeren. Van begin tot eind een goede service gehad en de gietvloer is schitterend geworden.”
– Familie van Stralen

 

“Hierbij willen wij jullie bedanken voor het mooie resultaat. De service is met een woord, klasse! Er zullen zeker nog meerdere projecten volgen.”
– Ernst Interieurbouw

Prijzen van woonbeton afhankelijk van kwaliteit hulpstoffen en pigmenten

De prijzen van woonbeton zijn in sterke mate afhankelijk van de aard en kwaliteit van de gebruikte mineralen en hulpstoffen in het product. Ook de gebruikte pigmenten en de toe te passen topcoating kunnen de m2 prijs beïnvloeden.

Over het algemeen liggen de richtprijzen van woonbeton (materiaal + arbeid) tussen de € 50 en € 90 per m2 maar uitzonderingen boven de € 100,- zijn er zeker. De arbeid die men voor een woonbeton moet leveren is in sterke mate afhankelijk van de staat en kwaliteit van de ondergrond en de uiteindelijk gekozen structuur van het woonbeton.

De kosten van woonbeton worden bepaald door onderstaande factoren:

– De kosten van de gebruikte mineralen, hulpstoffen en pigmenten in het woonbeton
– De toe te passen egaliseerlagen voor verouderde ondergronden
– De uiteindelijke polijstwerkzaamheden van de toplaag
– De kosten van de toegepaste coating of waslaag op het woonbeton
– Mogelijke flexibele aansluitingen met bouwkundige elementen (kitvoegen of dilataties)

Woonbeton kosten en de toepassing van andere soorten coatings

  • Anti-slip coating: Woonbeton is ook uit te voeren met een speciale anti-slipcoating of een extra waterdichte coating die de vloer beschermt tegen indringing van vocht. Op de meeste woonbetonvloeren wordt evenwel een waslaag toegepast die wel vochtwerend is maar nog niet bestand is tegen grote plassen water op de vloer. Vloeistofdicht woonbeton is uiteraard duurder dan normaal woonbeton.
  • Extra krasbestendige coating: Wilt u geen risico lopen op krassen op inlopen van zanddeeltjes? Dan heeft u een extra krasvaste topcoating nodig op uw woonbetonvloer. De kosten van dit soort coatings zijn hoger dan de normale waslagen die op woonbeton doorgaans worden toegepast.

Een woonbeton vloer in uw interieur?

Een woonbeton vloer is een stijlvolle, moderne basis voor iedere ruimte. Mits gelegd door een professional en van hoge kwaliteit grondstoffen, heeft u er jarenlang plezier van.

Op zoek naar een kwalitatieve woonbeton vloer?

Ruim 17 jaar ervaring met gietvloeren en woonbeton.

Al meer dan 7000 vloeren opgeleverd in Nederland en België.

Prachtige showroom met kundig advies van onze specialisten.

Tientallen kleursamples in de showroom of online, elke RAL kleur mogelijk.

Uw nieuwe vloer binnen een aantal weken gelegd.

Enkele van onze tevreden opdrachtgevers:

Dell
Gemeente Amsterdam
Lenovo
LG

Woonbeton onderhoud

Een woonbeton vloer is eenvoudig te onderhouden. U kunt het zichtbare vuil simpelweg schoonmaken met een dweil en koud water. Dweilen met warm water kan ervoor zorgen dat de vloer streperig opdroogt.

Om te vloer netjes te houden is het wel aan te raden om uw tafels en stoelen te voorzien van anti-krasvilt. Hierdoor voorkomt u dat u met het schuiven van de meubels de vloer beschadigd. De specialisten van G-vloeren geven u graag tips over woonbeton onderhoud.

Het verschil tussen een woonbeton vloer en een gietvloer

Een woonbeton vloer lijkt in veel opzichten op een gietvloer. Het zijn beide naadloze vloeren die in veel verschillende design en kleuren aan te brengen zijn. Toch zijn er een aantal wezenlijke verschillen. Woonbeton is een cementgebonden vloer en een gietvloer is opgebouwd uit een synthetisch mengsel van epoxy of polyurethaan. Dit maakt een woonbeton vloer aanzienlijk robuuster dan de gietvloer.

Het uiterlijk van woonbeton vloeren

Woonbeton is watervast, slijtvast, voelt warm aan en kan in heel veel verschillende kleuren en structuren worden geleverd. De natuurlijke kleurschakering van woonbeton vloeren is de grote aantrekkingskracht voor veel particulieren. U kunt uw vloer opwaarderen met woonbeton vloeren in een hele natuurlijk pasteltint of juist kiezen voor een hagelwitte marmerachtige tint.

Het polijsten van de vloer zorgt voor een veel betere lichtreflectie en kan al een kleine ruimte visueel een stuk ruimer maken. Het is dus ook niet zo gek dat woonbeton vloeren steeds vaker in badkamers worden aangebracht, het zorgt voor luxe en een zeer duurzame vloerafwerking.

Als u woonbeton wilt vergelijken met gietvloeren dan valt als eerste op dat de natuurlijke glans van woonbeton ongeëvenaard is. Maar het verschil wordt pas echt duidelijk in de tekening van de vloer. Door een dikkere woonbeton laag aan te brengen en deze te combineren met hele speciale kwartsen en pigmenten, kan een prachtige oppervlaktestructuur worden verkregen.

Woonbeton combineren binnen uw interieur

Met woonbeton in uw interieur kunt u alle kanten op. Een woonbeton vloer is namelijk te combineren met verschillende interieurstijlen en meubelsoorten. Natuurproducten zoals hout en roestvrijstaal passen uitstekend in een interieur met een vloer van woonbeton. Denk hierbij aan betonnen aanrechtbladen, wasbakken of houten tafels: dit draagt bij aan een mooie, industriële setting.

Wilt u uw woonbeton vloer combineren met een minder industriële setting? Denk dan eens aan de volgende interieurstijlen waar woonbeton bij past:

Design interieur

Design interieurs zijn doordacht, met weinig opvallende versiering en met bijzondere designmeubelen. Denk aan strakke lijnen en aandacht voor technische foefjes. Woonbeton vloeren passen hier prachtig bij omdat deze vloersoort strak is en luxe uitstraalt. De klassieke grijze vloer staat er ook mooi bij, maar ook donkergrijs of zwart staat mooi bij een design interieur. Zeker als u witte meubels heeft.

Bohemien interieur

Een Bohemien interieur is bijna het tegenovergestelde van een design interieur. Bij een bohemien interieur zijn er geen regels en worden veel kleuren, prints en materialen gecombineerd. Vaak worden exotische items gebruikt als decoratie zoals Marokkaanse lampen, Perzische tapijten en Afrikaanse maskers. Het is een mix aan verschillende meubelstijlen en spullen. Hierbij staat een rustige vloer van woonbeton erg mooi. Ons advies is om te kiezen voor de kleur grijs of gebroken wit.

Klassiek interieur

Het klassieke interieur is erg chique. Denk aan herenhuizen met hoge plafonds en veel versiering. Er wordt veel gelakt en bewerkt hout gebruikt, vaak in combinatie met luxe stoffen. Qua meubels zijn er in een klassiek interieur vaak antieke meubels te vinden. Een open haard met een sierlijst mag ook niet ontbreken. Denk verder aan grote spiegels met bewerkte lijsten, kroonluchters en kaarsen. Vaak wordt er bij deze interieurstijl een houten vloer gebruikt, maar woonbeton kan ook erg mooi staan bij een klassiek interieur.

Landelijk interieur

Een landelijk interieur heeft een gezellige en huiselijke sfeer en een woonbeton vloer staat prachtig bij een landelijke stijl. De meubels in een landelijk interieur zijn vaak van hout en hebben vaak ronde vormen. De meubels zijn mat en ruw, denk aan onbewerkt hout of een bank van linnen. De kleuren zijn vaak sober en kleurrijke accenten te vinden. Er worden vaak kleden gebruikt en roomwit is een veel voorkomende tint. Andere veel voorkomende accessoires zijn manden, servies en porselein.

Lees hier het laatste nieuws:

Maak uw woonervaring in It Nije Hûs Leeuwarden compleet: kies voor de elegantie van een gietvloer

Een nieuwe woning is als een nieuw begin. Een frisse start in een nieuwe buurt, waar u met veel plezier gaat wonen. Het is dan wel belangrijk dat u uw woning zo inricht dat u zich daar fijn en comfortabel voelt. Bent u straks een van de nieuwe bewoners van de hechte buurtschap It Nije Hiem in Leeuwarden en gaat u wonen in een woning van het type Hûs? Dan willen wij u graag laten kennismaken met de elegantie van een gietvloer. Toppunt van elegantie U legt met de keuze voor een gietvloer in uw nieuwe woning in It Nije Hûs in Leeuwarden het toppunt van elegantie neer. Gietvloeren onderscheiden zich door de elegante uitstraling en de stijlvolle en luxe look. Dit is te danken aan het volledige naadvrije karakter van de gietvloer die in alle kleuren beschikbaar is. De vele kleuren zorgen ervoor dat u gemakkelijk aansluiting vindt bij de overige interieurkleuren. Elegante eenheid in uw huis De gietvloer loopt naadvrij van wand tot wand en u creëert er in uw woning in It Nije Hûs ook gemakkelijk verbinding mee. Zo heeft u de keuze om de elegante gietvloer niet alleen het middelpunt van uw woonkamer te laten zijn. Onze gietvloeren lenen zich uitstekend om ook in de slaapkamer te plaatsen. Het plaatje is zo helemaal compleet te maken, van de riante woonkamer en keuken tot de slaapkamer op de begane grond en inclusief de twee kamers op de eerste verdieping. Het voordeel van een nieuwbouwwoning is natuurlijk dat u in één keer het hele huis van een nieuwe vloer kan laten voorzien. It Nije Hiem Het Friese buitengebied heeft voor inspiratie gezorgd bij het ontwerpen van de luxe woningen die op de twee eilanden komen te staan. Naast de vrijstaande woningen maken geschakelde woningen, zoals van het type Hûs deel uit van het nieuwbouwproject in Leeuwarden. De nieuwe huizen krijgen een eigenzinnige stijl met bijzondere details. Bijvoorbeeld met […]

De economische impact van epoxy: hoe langdurige vloeren kosten besparen voor bedrijven

De economische impact van epoxy: hoe langdurige vloeren kosten besparen voor bedrijven Elke keuze die een bedrijf maakt bij het doen van een uitgave, kent verschillende overwegingen. Het kostenaspect is daarbij uiteraard van belang. Een slim bedrijf maakt bovendien niet alleen de keuze voor de beste kwaliteit voor de voordeligste prijs, maar ook een duurzame keuze. Deze aspecten zijn bij de aanschaf van een vloer voor uw bedrijf van groot belang. In dat kader heeft epoxy een economische impact die voor uw bedrijf een kostenbesparing oplevert. Epoxy is een perfect soort kunsthars dat namelijk in toepassing bij vloeren in een lange levensduur voorziet. Wat is epoxy? Epoxy is kunsthars dat voor uiteenlopende toepassingen geschikt is, zoals vloeren. Dit door epoxy te combineren met een verharder. Het mengen van deze vloeibare bestanddelen levert een chemische reactie op. Door dit effect ontstaat er een uitgehard en sterk materiaal dat vloeistofdicht en chemicaliënbestendig is. Epoxy is bovendien geschikt om pigment aan toe te voegen om allerlei kleuruitvoeringen te realiseren. Verder zijn er bijzondere eigenschappen aan toe te voegen met onder meer kleurvlokken, antislip, geluiddemping of is er een speciale uitvoering van te maken, zoals een antistatische vloer. Kostenbesparing door lange levensduur Een epoxyvloer levert in allerlei werksituaties en zwaar belaste ruimtes een ideale partner op voor uw bedrijf. U realiseert met de investering in epoxy als vloer een kostenbesparing op korte termijn en op lange termijn. Het is namelijk een van de voordeligste industriële vloeren die er zijn zonder dat de lage prijs op kwaliteit inlevert. De lange levensduur is overigens wel afhankelijk van de kwaliteit, ondergrond en laagdikte. Kwaliteit verzekerd Wilt u verzekerd zijn van een kostenbesparing door de lange levensduur, dan zijn wij u graag van dienst. Als specialist in epoxyvloeren leveren wij de beste kwaliteit en zijn wij vakkundig en ervaren in het aanbrengen ervan. Dit is ook een reden dat een epoxyvloer zomaar tientallen jaren mee kan gaan. Mocht […]

Gietvloer voorbeeld om trots op te zijn

Gietvloer voorbeeld om trots op te zijn U heeft vast wel eens gietvloer voorbeelden voorbij zien komen of wellicht al gekeken naar eerder door onze uitgevoerde projecten. Laten wij voorop stellen dat wij trots zijn op elk resultaat, waarbij onze gietvloeren een belangrijke eenheid in het interieur vormen. Er zijn echter pareltjes die zich extra onderscheiden, zoals de gietvloer in een villa, die deel uitmaakt van een schitterend interieurontwerp. Bedacht door de bewoonster en uitgevoerd in mooie kleuren, zoals de zachtgrijze gietvloer, die de basis van de eenheid vormt. Het resultaat is een strak interieur gecombineerd met natuurlijke materialen en warme kleuren. Ontdek snel meer over hoe onze gietvloer een perfecte match vormt met de villa en bekijk daarna nog meer gietvloer voorbeelden. Warme eenheid in sfeer en uitstraling Het ingeschakelde architectenbureau was aangenaam verrast door het interieurontwerp, dat de bewoonster heeft bedacht. Daarbij is het opvallend dat de sfeer en uitstraling van het exterieur herkenbaar zijn in het interieur. Hierdoor is er sprake van een verbindende eenheid tussen buiten en binnen en dit is te herkennen aan de uitgekozen materialen, meubels en kleuren. De villa is ruim van opzet, maar krijgt door de gemaakte keuzes, zoals houten elementen, een warme sfeer en door de meubelindeling een knusse uitstraling. Het hout binnen klopt met het frakéhout in de gevel, zodat het landelijke tintje binnen perfect match met de natuurlijke uitstraling in de semilandelijke omgeving. De zachtgrijze gietvloer draagt in de villa bij aan een warme uitstraling en is tegelijkertijd een neutrale kleurtint, waar allerlei materialen en kleuren goed bij passen. Bekijk gerust onze gietvloer brochure om zelf inspiratie op te doen. Ruimtelijk gevoel met zichtlijnen Er is in de villa uiteraard sprake van riante ruimtes, waarbij het belangrijk is om deze functioneel en esthetisch in te richten. Dit is mogelijk gemaakt voor met de zichtlijnen rekening te houden. Onze gietvloer speelt hierin ook weer een belangrijke rol, want deze is […]

Professioneel aanleggen van woonbeton vloeren

Woonbeton vloeren moeten door een erkende specialist worden aangebracht. Vooral in combinatie met vloerverwarming en leidingwerk is het aanleggen van een woonbeton vloer geen werk voor de doe-het-zelver. De grootste fouten kunnen ontstaan tijdens het uiteindelijke polijsten van de vloer zodat de grondstoffen die in het product zijn verwerkt niet mooi naar boven komen.

Voor een echte woonbeton vloerenspecialist bent u aan het juiste adres. Ons uitvoeringsteam heeft ruim 15 jaar ervaring met woonbeton producten en alles wat bij het aanleggen van woonbeton vloeren komt kijken.

Kleursamples

Woonbeton in 1000+ kleuren.

Foto’s

Om nóg meer inspiratie op te doen.

Vloerverwarming

Woonbeton i.c.m. vloerverwarming

Vloer creëren

Met onze handige, gratis tool!

Tips

Handige tips van een specialist.

Video’s

Ideeën opdoen op een visuele manier.

Brochure

Voor handige gietvloer informatie.

Onderhoud

Informatie over onderhoud.

Wat is een normale woonbeton prijs en hoe komt u daarachter?

Op het internet vindt u vele aanbieders van woonbeton die in allerlei bewoordingen hetzelfde aanprijzen; een cementgebonden vloerafwerking. Woonbeton of designbeton zijn beide verzamelnamen voor vloerproducten die uit een mengsel van cement, pigmenten, kunststof additieven, zand en mineralen bestaan.

Dit type vloeren wordt aangeboden in een bandbreedte van € 75,- tot maar liefst € 200,- per m2. De prijzen lopen dus behoorlijk uiteen. Het uiteindelijke mengsel is makkelijker verwerkbaar dan regulier beton, kan in kleur worden aangebracht en levert een harde, robuuste en slijtvaste vloerafwering op. De prijs van woonbeton is evenwel ondoorzichtig en dat komt tot stand op basis van een aantal factoren die per project verschillen:

1. De woonbeton prijs is soms afhankelijk van de benodigde voorbehandeling (maar niet altijd)

Op zich hoeft men een bestaande betonvloer niet eerst goed vlak te schuren voordat woonbeton wordt aangelegd, dit in tegenstelling tot superdunne gietvloeren waarbij onregelmatigheden in de ondergrond zeer fijn moeten worden weggewerkt. Als het om ruwe betonvloeren gaat en er moet een woonbetonlaag van 30 tot 60 mm worden gestort, dan zijn de offertes van diverse aanbieders goed te vergelijken.

De prijs van woonbeton verschilt dan met name in de kwaliteit van het te storten cementmengsel, de kwaliteit van de gebruikte pigmenten alsmede de arbeidstijd en de gebruikte techniek die de aanbieder rekent. Woonbetonvloeren kunnen op de werkvloer worden aangemaakt maar zullen bij dikkere laagdikten gewoon vanuit de fabriek moeten worden geleverd.

2. De woonbeton prijs is afhankelijk van het wel of niet installeren van leidingwerk

Wat rekent een installateur voor het aanleggen van vloerverwarming of ander leidingwerk? Dat kan nog weleens verschillen. Menig installateur rekent andere uurtarieven, wel of geen voorrijkosten en dergelijke. Als u de prijs van woonbeton echt goed wilt vergelijken, neem dan gelijk alle kosten voor het aanleggen van leidingwerk mee.

Dit kunt u bewerkstelligen door de woonbetonaanbieder als hoofdaannemer te laten optreden zodat u in één offerte alle informatie krijgt die nodig is om de woonbetonvloer compleet te maken. Dit maakt het ook makkelijker als u verschillende aanbiedingen wilt vergelijken.

3. Afwerking, seallaag of coating bepalend voor de woonbeton prijs

Woonbetonvloeren worden afgewerkt met een waslaag of seallaag, Dit kan een vochtwerende coating zijn maar soms is het noodzakelijk een hogere kwaliteit coating aan te brengen in natte ruimten of andere vloeren die heel intensief worden gebruikt. Coatings bestaan in vele varianten en prijzen. In uw prijsaanbieding zullen de eigenschappen van de coating goed moeten worden omschreven zodat u de prijzen goed kunt vergelijken.

Laat uw woonbeton vloer leggen door een professionele vloerenspecialist.

Stijgende populariteit van woonbeton eigenlijk heel logisch

De populariteit van woonbeton is eigenlijk geen verrassing. Het product leent zich goed voor de thuis en de zakelijke omgeving, woonbeton is betrekkelijk eenvoudig schoon te houden an ademt op een natuurlijke manier. De vloer heeft geen kille uitstraling maar heeft eigenlijk een hele natuurlijk ogende identiteit.

U kunt onze woonbeton goed bekijken in onze gietvloer showroom. Neuraal van veraf, maar steeds gedetailleerder van dichtbij. De meeste woonbeton oppervlaktestructuren vertonen een lichtkorrelige structuur en zijn daarom wat betreft ‘gevoel’ te vergelijken met naadloos graniet of zandsteen. Maar ook voor zeer strakke woonbeton vloeren kunt u bij ons terecht.

G-vloeren BV levert woonbeton vloeren door heel Nederland aan particulieren en professionele opdrachtgevers. Onze woonbeton kwaliteit wordt gegarandeerd door complete ketencontrole, van de grondstoffen tot aan het recept in de betoncentrale.

Veelgestelde vragen over woonbeton

Een woonbeton vloer is een van onze meest populaire vloersoorten. We krijgen er dan ook regelmatig vragen over. De meestgestelde vragen en de bijbehorende antwoorden vindt u hieronder. Wordt uw vraag hieronder niet genoemd? Neem dan gerust contact met ons op.

Wat is de prijs van een woonbeton vloer?

De prijs van een woonbeton vloer hangt nauw samen met het aantal te leggen vierkante meters. Hoe groter de oppervlakte, hoe lager de prijs per vierkante meter. Dit gegeven maakt woonbeton erg aantrekkelijk voor kantoren, winkels en showrooms.

Naast het aantal vierkante meters spelen factoren als de staat van de ondervloer, benodigde voorbereidende werkzaamheden en uw persoonlijke wensen een rol bij het bepalen van de prijs. Vraag een vrijblijvende offerte aan als u benieuwd bent naar de totale kosten in uw situatie.

In welke kleuren kunnen jullie woonbeton leveren?

G-vloeren heeft een uitgebreide woonbeton kleurencollectie waarin u vast en zeker uw favoriete kleur terugvindt. Wanneer u op zoek bent naar een specifieke kleur, dan kunnen wij deze ook voor u produceren.

Is woonbeton geschikt voor in mijn badkamer?

Woonbeton is niet geschikt voor in de badkamer of andere vochtige ruimtes

Kan woonbeton ook buiten worden toegepast?

Woonbeton is niet heel geschikt om buiten op een balkon of dakterras toe te passen. In dat geval is een epoxyvloer veel geschikter, omdat deze vloersoort beter bestand is tegen vuil.

Kan ik de woonbeton vloer alleen bij jullie kopen of leggen jullie hem ook zelf aan?

G-vloeren verzorgt wat betreft woonbeton het gehele plaatje: we leveren het woonbeton en brengen de vloer ook zelf aan. Dit is ons specialisme en we voeren klussen uit in heel Nederland.

Hoe maak ik woonbeton schoon?

Het schoonhouden van woonbeton is erg makkelijk. De vloer heeft geen naden en is vuilafstotend. Woonbeton kan eenvoudig met een dweil en koud water schoongemaakt worden. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen als bleekmiddel, want deze kunnen de vloer beschadigen.

Hoe dik is woonbeton?

Woonbeton kan in verschillende diktes aangebracht worden. Een gemiddelde woonbeton vloer is zo’n 4 mm dik.

Kan woonbeton aangelegd worden over mijn bestaande betonvloer?

Ja, dit is goed mogelijk. Een vereiste is hierbij wel dat de betonvloer droog en uitgehard is.

Hoelang duurt het aanleggen van woonbeton?

Het aanlegproces van woonbeton verloopt in diverse stappen. Zo moeten we eerst de ondergrond voorbereiden en eventueel egaliseren. We leggen het woonbeton vervolgens in verschillende stappen aan, waarbij rekening gehouden dient te worden met droogtijd. Al met al kan het 1 à 2 weken duren voordat de vloer helemaal gebruiksklaar is.

Ik heb een betonvloer. Als ik deze laat voorzien van een coating, is het dan een woonbeton vloer?

Nee, een betonvloer coating is namelijk vele malen dunner dan een echte woonbeton vloer. Een vloer van woonbeton is ondanks de dikte ook voordeliger dan het laten aanbrengen van een coating. Bij het aanbrengen van een coating moet de vloer namelijk eerst volledig geëgaliseerd zijn.

Meer weten over hoogwaardig woonbeton van G-vloeren BV?

De woonbeton vloeren van G-vloeren BV zijn inmiddels te bezichtigen in vele huiskamers en zakelijke omgevingen door het hele land. Bent u particulier of ondernemer en zoekt u een woonbeton vloer? Dan bent u bij G-vloeren BV zeker aan het juiste adres voor de perfecte woonbetonoplossing. De ervaren technisch creatieve specialisten van G-vloeren hebben de knowhow om voor u een maatwerk woonbeton vloer samen te stellen die qua kleur en design volledig bij uw persoonlijke wensen en interieur aansluit. Neem contact op met één van onze specialisten of maak een afspraak in onze showroom voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Overige vloersoorten

Naast een woonbeton vloer, kunt u bij G-vloeren ook terecht voor diverse andere vloersoorten. Denk hierbij aan:

Bezoek de G-vloeren showroom

Onze showroom geeft u een duidelijk en helder beeld van onze vloeren collectie en wie wij zijn. Wij plannen gerichte afspraken in met onze klanten voor een exclusief adviesgesprek van gemiddeld een uur. In onze showroom bieden wij u een overzicht op onze gietvloeren, woonbeton vloeren, epoxyvloeren, vloercoatings en nog veel meer. Dit onder het genot van de beste Italiaanse koffie. Wij werken uitsluitend met technische sales medewerkers die onze klanten professioneel en vakkundig te woord kunnen staan.

Contactgegevens

T: 020 - 846 36 94
E: info@g-vloeren.nl

De showroom is alleen op afspraak te bezoeken.

Onze openingstijden

Maandag09:00 t/m 18:00 uur
Dinsdag09:00 t/m 18:00 uur
Woensdag09:00 t/m 18:00 uur
Donderdag09:00 t/m 21:00 uur
Vrijdag09:00 t/m 18:00 uur
Zaterdag09:00 t/m 18:00 uur
ZondagGesloten