Antistatische vloercoating

rekenmachine icoontje

Vrijblijvende offerte

Vraag hier gemakkelijk en snel een vrijblijvende offerte aan

portfolio icoontje

Foto's

Bekijk hier ons prachtige portfolio

boek icoontje

Brochures bekijken

Bekijk hier onze inspiratie brochure

Bij G-vloeren kunt u uw eigen vloer creëren

Creëer hier uw eigen designvloer

7000+ tevreden klanten
Beoordeling: 4,9/5 uit 220+ reviews

Taupe

PU DUO

Taupe

Anthracite

Anthracite Earth

Black Grey

Concrete

Pearl Taupe

Silk Earth

Lilac Grey

PU MONO

Light Taupe

Taupe

Light Blue

Noir

Signal Grey

Earth

Iron Grey

Anthracite

WOONBETON

Platinum

Taupe

Basalt

Dark Sand

Noir Grey

Latte

Dark Grey

Anthracite

Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten

Antistatische vloercoating als ontlading van statische elektriciteit een risico vormt

De toepassing van de antistatische vloercoatings van G-vloeren BV komt vooral voor bij industrieën en bedrijven die risico’s van statische ontlading willen vermijden. Dit type antistatische vloercoatings worden ook wel “oplaadspanningsarme vloercoatings”genoemd. Het doel van deze coatings is om een zo klein mogelijke spanning of potentiaalverschil in een vloer op te bouwen. Deze spanning kan mogelijk voortkomen uit verplaatsing van personeel, transportvoertuigen of kan zelfs rechtstreeks afkomstig zijn van machines. In sommige productiehallen is zoveel staal en metaal aanwezig dat elektrische spanning gemakkelijk van het ene bouwkundige element naar het andere kan worden getransporteerd, zelfs elektrische lading die in de buitenlucht is opgebouwd. Om een betere voorstelling te maken van wat een antistatische vloercoating eigenlijk doet, moet u terugdenken aan de natuurkundeproeven uit uw schooltijd. Door te wrijven met een doek over een metalen staaf worden elektronen “uit het metaal gewreven”. Het metaal krijgt een positieve lading. Antistatische vloercoatings proberen dit uitwrijven van lading te voorkomen, zodat de vloer altijd een neutraal potentiaalverschil heeft. G-vloeren BV beschikt over diverse soorten antistatische epoxy vloercoatings die deze risico’s significant verminderen. Meer over onze coatingsystemen leest u hier.

Uw fabrieksvloer verduurzamen met antistatische vloercoatings of een volwaardige ESD vloer

In combinatie met troffelvloeren of epoxy gietvloeren, kunnen antistatische epoxycoatings uw vloer zeer goed beschermen tegen elektrische ontlading. In sommige gevallen kan een volledige ESD-vloer (Electric Static Discharge) noodzakelijk zijn. Dit is een vloer waaronder een aantal vaste afvoerpunten voor de afvoer van elektrische lading worden meegenomen. U kunt dit vergelijken met een bliksemafleider maar in dit geval is de volledige vloer dus in staat om lading direct af te voeren naar de aarde en deze te neutraliseren. De antistatische ESD-vloeren met antistatische vloercoatings van G-vloeren hebben een zeer hoge mechanische en chemische belastbaarheid, zijn HACCP goedgekeurd en zijn geschikt voor natte en droge omstandigheden. Deze vloeren zijn geheel waterdicht, slijtvast en zeer gemakkelijk te onderhouden met bijvoorbeeld machinale schrobmachines.

Antistatische vloercoatings over bestaande betonvloeren

G-vloeren BV voert op gezette tijden renovaties uit van bestaande betonvloeren voor diverse opdrachtgevers. De keuze voor een antistatische vloercoating komt veelal voort uit bestaande problemen met elektrische ontlading. Vooral in een industriële setting (veel metalen constructie-elementen of machines) is een antistatische vloercoating in de meeste gevallen aan te raden.

Meer weten over de slimme antistatische vloercoatings van G-vloeren? Bel 020 – 846 36 94 of mail naar info@g-vloeren.nl voor een advies op maat.

Voordelen van antistatische vloercoating

Het grootste voordeel van het laten aanbrengen van antistatische vloercoating is veiligheid in de ruimte. Deze vloerafwerking voorziet in het voorkomen van schade aan personeel en aan apparatuur. Het is belangrijk om als werkgever of als organisatie voor een veilige werkomgeving te zorgen. Een antistatische vloercoating draagt bij aan het creëren van een veilige werkomgeving. Er zijn echter meer voordelen, want de vloercoating brengen wij geheel naadloos aan.

Dat betekent met de toepassing van het specifieke materiaal kunsthars dat de vloer ook vloeistofdicht is. Bovendien is er sprake van een slijtvaste en stofvrije vloertoepassing. Dat is voor industriële werkruimten uiteraard ideaal. Naast de bestendigheid tegen vloeistoffen geldt dat onze antistatische vloercoating eveneens bestand is tegen chemicaliën. Verder is het een voordeel dat de toepassing is uit te voeren op een bestaande vloer. Kleurkeuze is er ook ruim voldoende, zodat de kleur is af te stemmen op de omgeving.

Antistatische vloercoating aanbrengen

Het aanbrengen van een antistatische bedrijfsvloercoating brengt een aantal aandachtspunten met zich mee. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat uw bedrijf aan NEN normen en aan IEC normen dient te voldoen. Verder is het van belang dat de vloer geaard is met elektrische geleidende lagen of met koperstrips. Daarnaast is het zo dat zowel de primer als de lijm over elektrische geleidende eigenschappen beschikken. Voor het aanbrengen van de antistatische vloercoating geldt verder dat de ondervloer egaal en vlak dient te zijn.

Het verdient de voorkeur om de antistatische vloercoating op beton aan te brengen. Er zijn echter ook andere ondergronden geschikt, zoals een bestaande coatingvloer. Wij brengen een primer aan om in een optimale hechtingslaag te voorzien. Daarop komt vervolgens een raster die in de ondervloer geaard worden. Het raster is uitgevoerd met koperband of strips. Daarna komt er weer een primer overheen, maar in dit geval betreft het een elektrisch geleidende primer. De antistatische vloercoating is daarna in de gewenste kleur aan te brengen. Wij geven u overigens vooraf uiteraard uitgebreide informatie over de procedure voor het aanbrengen van antistatische vloercoating.

Extra opties op basis van maatwerk

Antistatische vloercoating leent zich uitstekend om maatwerk te leveren met de keuze uit talrijke opties voor de afwerking. Het is onder meer mogelijk om in een antistatische bedrijfsvloer belijning aan te brengen. Bijvoorbeeld om looproutes in de werkruimte te creëren door pijlen of lijnen in een andere kleur te realiseren. Het is ook mogelijk om symbolen toe te passen.

Daarbij valt onder meer te denken aan het universele symbool: ESD protected area. Dat is een symbool met een gele achtergrond. Daarop bevindt zich een zwarte cirkel met daarin een zwarte driehoek met daarin een gele hand die naar beneden reikt. De veiligheid is verder te vergroten met de toepassing van lijnen die in het donker oplichten. Dat voorziet in een veilige uitweg indien er zich in de werkomgeving rookontwikkeling voordoet of als de stroom uitvalt. Verder is het eveneens mogelijk om kleurvakken aan te brengen. Naast vele kleurtoepassingen zorgen wij naar wens ook voor het aanbrengen van antislip in de antistatische vloercoating.

Contactgegevens

T: 020 - 846 36 94
E: info@g-vloeren.nl

De showroom is alleen op afspraak te bezoeken.

Onze openingstijden

Maandag09:00 t/m 18:00 uur
Dinsdag09:00 t/m 18:00 uur
Woensdag09:00 t/m 18:00 uur
Donderdag09:00 t/m 21:00 uur
Vrijdag09:00 t/m 18:00 uur
Zaterdag09:00 t/m 18:00 uur
ZondagGesloten