Microcement

rekenmachine icoontje

Vrijblijvende offerte

Vraag hier gemakkelijk en snel een vrijblijvende offerte aan

portfolio icoontje

Foto's

Bekijk hier ons prachtige portfolio

boek icoontje

Brochures bekijken

Bekijk hier onze inspiratie brochure

Bij G-vloeren kunt u uw eigen vloer creëren

Creëer hier uw eigen designvloer

7000+ tevreden klanten
Beoordeling: 4,9/5 uit 220+ reviews

Taupe

PU DUO

Taupe

Anthracite

Anthracite Earth

Black Grey

Concrete

Pearl Taupe

Silk Earth

Lilac Grey

PU MONO

Light Taupe

Taupe

Light Blue

Noir

Signal Grey

Earth

Iron Grey

Anthracite

WOONBETON

Platinum

Taupe

Basalt

Dark Sand

Noir Grey

Latte

Dark Grey

Anthracite

Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten

Microcement: heeft u er al eens van gehoord? Het unieke karakter van microcement maakt dat het vandaag de dag een enorm populaire keuze is voor zowel vloeren als wanden. Het fijne aan dit materiaal is dat het compleet naar wens “vorm te geven” is. Zo kunt u met microcement een robuuste uitstraling creëren, maar ook een elegante. Een vloer of wand van microcement is altijd uniek!

Microcement vloer of wand van G-vloeren

G-vloeren is bijzonder bedreven en ervaren als het aankomt op microcement. Bij ons profiteert u van onderstaande voordelen:

 • Ruime keuze op het gebied van microcement
 • Altijd een unieke microcement afwerking die aansluit op uw wensen
 • Ruime showroom waar u boordevol inspiratie opdoet
 • Het gehele traject een vast aanspreekpunt

Wat is microcement?

Microcement is een dunne, cementgebonden afwerklaag van een paar millimeter. Het is opgebouwd uit een mix van kalkcement, marmerpoeder en kunststofharsen. Het verschil met normaal cement zit hem in de kunststof additieven die microcement zowel waterdicht als zeer slijtvast maken. Bovendien zorgen ze ervoor dat microcement gemakkelijk is aan te brengen op wanden en vloeren in een naadloze dunne laag van 2 tot 4 mm.

Microcement in de badkamer is daarom een regelrechte aanwinst en heeft bovendien een duurzaam karakter. Is enerzijds te danken aan de natuurlijke mineralen in combinatie met kunsthars als toevoeging en anderzijds aan de lange levensduur. Bij een badkamerrenovatie maakt u met microcement in de badkamer dan ook een milieuvriendelijke keuze. Wist u dat het ook mogelijk is om microcement als vloer in de badkamer met vloerverwarming aan te brengen? Op deze manier stapt uit het bad of de douche en ervaart u in de winter heerlijke warme voeten. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden of als u een andere vraag heeft over het laten aanbrengen van microcement op de vloer en wanden van uw badkamer.

De badkamer is bij uitstek een ideale ruimte om microcement in toe te passen. De sfeer en uitstraling bepaalt u daarbij zelf, omdat het gemakkelijk is om rekening te houden met uw voorkeur voor de kleur en het design. Wij voorzien wat dat betreft altijd in maatwerk als het gaat om uw designwensen voor vloeren en wanden van microcement in de badkamer.

Microcement kopen i.c.m. aanbrengen

Wilt u microcement kopen en zelf aanbrengen? Wij raden aan om voor het beste resultaat bij ons microcement te kopen en door ons te laten aanbrengen. Het is nu eenmaal vakwerk om microcement zo uit te voeren dat er een perfect en duurzaam resultaat ontstaat. Microcement kopen i.c.m. aanbrengen, is wat dat betreft de beste keuze om verzekerd te zijn van het allerbeste eindresultaat. Bovendien is de kwaliteit van het materiaal en van het aanbrengen gegarandeerd. Ons applicatieteam is zeer bedreven en ervaren in het aanbrengen van microcement op zowel wanden als vloeren. Wilt u inspiratie opdoen met betrekking tot de mogelijkheden? Wij laten u graag kennismaken met voorbeelden van eerdere uitgevoerde projecten op het gebied van microcement vloeren en wanden.

Vakkundig aangebracht microcement van G-vloeren

Het aanbrengen van microcement is een karwei dat door een vakman moet worden uitgevoerd. De kwaliteit van de afwerklaag is zeer afhankelijk van het professioneel omgaan met de valkspaan en ander gereedschap om het schuurwerk zo perfect mogelijk te maken. G-vloeren beschikt over een professioneel team van vakmensen die ruime ervaring hebben met het aanbrengen van microcement in diverse ruimten, zowel bij particulieren als ondernemers. Neem contact op voor meer informatie of vraag een vrijblijvende offerte aan.

De mogelijkheden en toepassingen van microcement

Microcement is de algemene benaming voor allerlei beton ciré producten, ook wel aangeduid als designstucwerk of cementgebonden gepolijste designpleisters. Het wordt toegepast op wanden van sanitaire ruimten, badkamers, aanrechtbladen, vloeren en wanden van winkels en ruimten waar decoratie en sfeer bepalend zijn. Microcement is inmiddels een bijzonder populair product. Veel woningbezitters willen de wanden en vloeren van keukens en badkamers zo een unieke sfeer te geven. Ook het simpel afwerken van een badomhuizing met microcement kan een fraaie sculptuur opleveren in de badkamer. Microcement is dan ook uitvoerbaar in vele kleuren en tinten en op te zetten met een grove of fijne oppervlaktestructuur.

Eigenschappen van microcement

Microcement is waterdicht, poriëndicht, slijtvast en naadloos aan te brengen. Door kunststof additieven is het product tijdens het aanbrengen gemakkelijk uit te smeren en na droging ook goed te schuren. Microcement is op alle vlakke wanden en vloeren aan te brengen en omdat het zeer dun wordt aangebracht is zorgvuldige behandeling van de ondergrond noodzakelijk. Gasbeton wanden die bijvoorbeeld zeer poreus zijn moeten eerst worden behandeld met een voorstrijkmiddel of primer voordat de eerste laag microcement kan worden aangebracht. Door uiteindelijk het microcement te schuren met speciaal gereedschap wordt de unieke ‘tekening’ op de wand of vloer verkregen.

Voordelen van een microcement vloer

Een microcement vloer brengt tal van voordelen met zich mee. De bijzondere gietvloer heeft namelijk unieke eigenschappen. De belangrijkste hiervan zijn:

 • Het originele karakter: elegant en robuust tegelijk
 • De duurzaamheid: de vloer is zeer sterk en gaat daarom lang mee
 • Te combineren met verschillende ondervloeren
 • Eenvoudig te reinigen: de vloer is naadloos, dus vuil en stof hopen zich niet op
 • Comfortabel
 • Verkrijgbaar in verschillende kleuren

Microcement kosten

De kosten voor het professioneel laten aanbrengen van microcement verschillen per project. Hoe hoog de kosten voor uw microcement vloer of wand zullen zijn, hangt af van enkele variabele factoren. U kunt hierbij denken aan:

 • Het totale oppervlak
 • De samenstelling van het materiaal
 • Eventuele voorbereiding van de ondergrond
 • Extra opties en wensen

Bij G-vloeren kunt u rekenen op hoogwaardig microcement voor een aantrekkelijke prijs. En naarmate de oppervlakte toeneemt, betaalt u een lagere prijs per vierkante meter.

Origineel karakter

Microcement heeft als natuurlijk samengestelde gietvloer een uniek karakter. Het originele design combineert met een robuuste look die tegelijkertijd ook elegantie uitstraalt. De wijze van aanbrengen zorgt ervoor dat microcement altijd gegarandeerd uniek is. Er is wat dat betreft geen enkele vloer die G-vloeren handmatig aanbrengt exact gelijk.

Sterk en duurzaam met lange levensduur

Alle vloeren van G-vloeren zijn duurzaam en bovendien is microcement ook nog eens heel erg sterk. Dat betekent dat u een vloer aanschaft die over een bijzonder lange levensduur beschikt. Het is een vloer die dan ook prima tegen een stootje is opgewassen. Het voordeel is bovendien dat er niet ieder jaar groot onderhoud uitgevoerd hoeft te worden.

Toe te passen op allerlei ondervloeren

Microcement is op allerlei ondervloeren toe te passen. Dat is dus ook weer een voordeel die aan het rijtje is toe te voegen. Het is overigens wel zo dat het bij bepaalde ondervloeren nodig is om eerst nog enkele voorbereidende werkzaamheden uit te voeren. Zo garanderen wij een perfect resultaat met een ondervloer die strak en schoon is.

Zo gemakkelijk in de schoonmaak

Na een drukke werkdag of in het weekend is het huishouden doen niet de meest favoriete klus. Bij de keuze voor microcement als vloer kiest u wat dat betreft voor extra gemak. Het is namelijk een naadloze vloer die in een handomdraai schoon is. Er kan zich geen stof ophopen in kieren of in naden, want die zijn er dus niet. Daarnaast kleeft vuil zich niet vast en dat dus simpel te verwijderen. Dat is dus extra gemakkelijk en bovendien spreekt hieruit ook dat microcement als hygiënische vloer is te beschouwen.

Aangenaam en comfortabel

Het sterke karakter staat niet in de weg dat microcement op een hoog niveau comfort te bieden heeft. U kan er heerlijk met blote voeten op lopen of met sokken aan om het loopcomfort op een aangename manier te ervaren.

Vele kleuren tot uw beschikking

Microcement is een van de vele vloeren van G-vloeren die in allerlei kleuren beschikbaar zijn. Zo bepaalt u wat de sfeer uiteindelijk is door een specifieke kleur te kiezen. Industrieel, landelijk, romantisch, klassiek of hypermodern zijn interieurstijlen die perfect passen bij onze microcementvloeren. U hoeft alleen maar de juiste kleur te kiezen. Uiteraard staat onze adviseur tot uw dienst om u daarbij van inspiratie te voorzien.

Inspiratie voor microcement in huis

Kleurstelling en design zijn belangrijke kernwaarden in het interieur. Daarom is het opdoen van inspiratie met microcement ook zo van belang. Een combinatie van zwart met wit als contrasterende sfeeruiting is bijvoorbeeld ideaal voor moderne interieurs. Denk daarbij bijvoorbeeld aan witte muren met microcement in zwarttint. Als dat net wat te ver gaat dan is antraciet uiteraard een ideaal alternatief voor een echt zwarte tint. Microcement is in de woonkamer wat dat betreft in allerlei uitvoeringen te realiseren, maar ook in slaapkamers. Er zijn natuurlijk ook lichttinten beschikbaar voor microcement. Dat is ideaal als de ruimte van zichzelf wat donker is met weinig lichtinval. Wilt u meer inspiratie opdoen, maak dan een afspraak om naar onze showroom te komen.

Microcement badkamer

Microcement is tegenwoordig ook zeer populair in de badkamer. Het naadloze, slijtvaste, vochtwerende en antibacteriële karakter van het materiaal maakt microcement een bijzonder geschikte vervanger voor bijvoorbeeld een tegelvloer of -wand. De stijlvolle, natuurlijke afwerking is bovendien een lust voor het oog.

Renovatie

Uw badkamer, keuken of andere ruimte renoveren is doorgaans een aangelegenheid waar een hoop bij komt kijken. Denk hierbij aan slopen, opruimen, verbouwen, et cetera. Door middel van microcement steekt u op eenvoudige wijze uw badkamer of keuken in een nieuw jasje. Sloopwerk hoeft er niet eens aan te pas te komen, want vaak kan het microcement rechtstreeks op uw tegels worden aangebracht. Dit karwei kan door G-vloeren al binnen een paar dagen uitgevoerd worden, met als resultaat een stijlvolle, slijtvaste, duurzame en hygiënische afwerking.

Makeover

Microcement heeft een haast onbeperkte keuze wat betreft kleur. Hierdoor kunt u dan ook op een makkelijke manier een uitstraling kiezen die perfect bij uw woning of bedrijfsruimte past. Of u geeft een bestaande ruimte een complete makeover. Met microcement creëert u in een handomdraai een nieuwe, gepersonaliseerde look. Zo laat u met een microcement vloer bijvoorbeeld naadloos twee ruimtes in elkaar overlopen.

Microcement of microbeton?

De termen microcement en microbeton worden vaak door elkaar gebruikt. Toch is er een belangrijk verschil. Beide materialen hebben dezelfde eigenschappen, maar microbeton is sterker en dikker. Microcement heeft een dikte van ongeveer 1 – 3 mm, terwijl microbeton aangebracht wordt in een dikte van 6 – 8 mm. Microbeton is daarmee harder en daardoor meer geschikt voor buiten en intensief gebruikte oppervlaktes.

Microcement in slaapkamer

Microcement

Microbeton in wachtruimte

Microbeton

Het verschil tussen microcement en gepolijst cement

Hoewel microcement en gepolijst cement op elkaar lijken, zijn ze niet hetzelfde. Microcement kan namelijk in één doorlopend vlak worden aangebracht, zonder naden, terwijl gepolijst cement moet worden aangebracht mét naden. Hierdoor oogt microcement veel strakker. Verder heeft microcement meer voordelen:

 • Het is sneller en gemakkelijker te verwerken.
 • Het aanbrengen vereist geen machinerie of zware gereedschappen.
 • Het aanbrengen kost minder tijd, en dus minder geld.

Overige vloersoorten

Niet alleen wat betreft microcement zijn we de aangewezen expert. G-vloeren is ook specialist op het gebied van tal van andere vloersoorten. Denk hierbij onder andere aan:

Veelgestelde vragen over microcement

Hoe reinig ik microcement?

We raden bij G-vloeren aan om microcement schoon te maken met water en een neutrale zeep. Hierdoor kunnen we u een lange levensduur van ons microcement garanderen. Bijtende producten als chloor, bleekwater en gewone zepen kunnen de beschermlaag van de vloer aantasten.

Ik wil een ruimte laten renoveren met microcement. Hoe lang duurt dit?

Voor een renovatie met microcement hebben we bij G-vloeren doorgaans drie tot vijf dagen nodig. Het duurt echter wel iets langer voor u de vloer ook daadwerkelijk kunt belopen. Voor het normaal belopen van de vloer dient u ongeveer een week te wachten.

Is een microcement vloer antislip?

Bij G-vloeren is het mogelijk om uw microcement vloer een antislip afwerking mee te geven.

Wat is de hardheid en weerstand van een microcement vloer?

Ondanks dat een microcement vloer niet bijzonder dik is, kenmerkt hij zich toch door een hoge weerstand en uitzonderlijke hardheid. Microcement is dan ook geschikt voor ruimtes die zeer druk bezocht en zwaar belast worden.

Wat is het verschil tussen microcement en gepolijst cement?

Hoewel microcement en gepolijst cement op het oog hetzelfde lijken, hebben beide vloeren toch enkele verschillen. Microcement biedt extra voordelen ten opzichte van gepolijst cement. Het materiaal is gemakkelijker te verwerken, waardoor het minder werk is om aan te leggen en hierdoor liggen de kosten ook lager.

Moeten mijn deuren worden bijgeschaafd als ik een microcement vloer laat leggen?

Nee hoor, dit is niet nodig. Microcement zorgt voor een verhoging van maximaal 3-4 mm, waardoor uw deur hier geen last van heeft. Deuren worden doorgaans geplaatst met een speling van zo’n 5 mm boven de vloer. Er is dus voldoende ruimte.

Wat is microcement?

Microcement is een cementgebonden vloer die uit een combinatie van kunststofharsen, marmerpoeder en kalkcement bestaat. Een andere benaming voor microcement is ook wel beton ciré.

Is microcement een sterke vloer?

Ja, de combinatie van materialen maakt dat microcement en sterke vloer is. Dat betekent dat er sprake is van een hoge hardheid en weerstand. Het is dan ook een vloer die druk te belopen is.

Op welke ondergrond is microcement aan te brengen?

Microcement is op bijna elk soort ondergrond aan te brengen. Bijvoorbeeld op dekvloermortel net als op cementmortel en tegels. Het belangrijkste is dat de grond stevig is.

Is microcement met vloerverwarming mogelijk?

Ja, microcement is met vloerverwarming te combineren. Wij zijn vakkundig in het uitvoeren van deze combinatie.

Wat is de prijs bij microcement kopen?

Bij het kopen van microcement inclusief het door ons laten aanbrengen, varieert de prijs per project. Het totale oppervlak bepaalt bijvoorbeeld het aantal m2 en zo zijn er diverse factoren op de prijs van invloed.

Aanbrengen van microcement stappen

De applicateurs van G-vloeren hebben jarenlange ervaring met het aanbrengen van microcement in onder andere winkels. Het is namelijk een karwei dat zeker door een vakman moet worden uitgevoerd, wilt u profiteren van een mooie afwerklaag. Hoe deze mortel wordt aangebracht op vloeren en wanden (en hoe we ervoor zorgen dat deze waterdicht blijft, indien voor deze optie is gekozen), leggen we hieronder stapsgewijs uit.

Stap 1: Reinigen en primer aanbrengen

Het begint allemaal bij het reinigen van de vloer(en) of wand(en). Deze moeten stof en vetvrij zijn zodat de mortel zo goed mogelijk kan hechten aan het oppervlak. Vervolgens brengen we de primer aan die uiteindelijk zorgt voor een goede hechting en een versteviging van de ondergrond.

Stap 2: Eerste laag aanbrengen

Nadat de primer is opgedroogd, kan de eerste laag aangebracht worden (dikte 1-3 mm). De vakman laat hierbij natuurlijk wat spaanslagen achterlaten om zo een speels motief in de afwerking te krijgen – wat ook de bedoeling is bij microcement.

Stap 3: Tweede laag aanbrengen

Na het drogen kan de tweede laag worden aangebracht. Hierna volgt er weer een droogtijd, voordat de laatste lagen kunnen worden aangebracht.

Stap 4: Eindafwerking

Zijn alle voorgaande lagen goed uitgedroogd? Dan is het tijd om de laatste twee lagen, de eindafwerking, aan te brengen. Deze lagen zijn niet dikker dan een halve millimeter per laag en door wat gelijkmatige druk uit te oefenen op de spaan creëren we een prachtig effect op de vloer of wand.

Wilt u meer informatie over het aanbrengproces van een microcement vloer of wand? We vertellen u hier natuurlijk meer over. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op en we staan u graag te woord.

Professionele uitvoering van microcement

G-vloeren is al ruim 15 jaar specialist in het aanbrengen van microcement op diverse wanden en vloeren in woningenwinkels en kantoren. Wij beschikken over de nodige knowhow en technieken om voor u professioneel met microcement aan de slag te gaan. Voor meer informatie over dit bijzondere product kunt u langskomen in onze showroom of advies inwinnen door te bellen met 020 – 846 36 94 of te mailen naar info@g-vloeren.nl.

Contactgegevens

T: 020 - 846 36 94
E: info@g-vloeren.nl

De showroom is alleen op afspraak te bezoeken.

Onze openingstijden

Maandag09:00 t/m 18:00 uur
Dinsdag09:00 t/m 18:00 uur
Woensdag09:00 t/m 18:00 uur
Donderdag09:00 t/m 21:00 uur
Vrijdag09:00 t/m 18:00 uur
Zaterdag09:00 t/m 18:00 uur
ZondagGesloten