Microcement design
Microcement design

Microcement

Vrijblijvende offerte

Vraag hier gemakkelijk en snel een vrijblijvende offerte aan

Foto's

Bekijk hier ons prachtige portfolio

Brochures bekijken

Bekijk hier onze inspiratie brochure

Bij G-vloeren kunt u uw eigen vloer creëren

Creëer hier uw eigen designvloer

Taupe

PU DUO

Taupe

Anthracite

Anthracite Earth

Black Grey

Concrete

Pearl Taupe

Silk Earth

Lilac Grey

PU MONO

Light Taupe

Taupe

Light Blue

Noir

Signal Grey

Earth

Iron Grey

Anthracite

WOONBETON

Platinum

Taupe

Basalt

Dark Sand

Noir Grey

Latte

Dark Grey

Anthracite

Skip links

Microcement (beton ciré) is een cementgebonden dunne afwerklaag van een paar millimeter. Het is opgebouwd uit een mix van kalkcement, marmerpoeder en kunststofharsen. Het verschil met normaal cement zit hem in deze kunststof additieven die microcement zowel waterdicht als zeer slijtvast maken. Bovendien zorgen ze ervoor dat microcement gemakkelijk is aan te brengen op wanden en vloeren in een naadloze dunne laag (2 tot 4 mm).

Vakkundig aangebracht microcement van G-vloeren

Het aanbrengen van microcement is een karwei dat door een vakman moet worden uitgevoerd. De kwaliteit van de afwerklaag is zeer afhankelijk van het professioneel omgaan met de valkspaan en ander gereedschap om het schuurwerk zo perfect mogelijk te maken. G-vloeren beschikt over een professioneel team van vakmensen die ruime ervaring hebben met het aanbrengen van microcement in diverse ruimten, zowel bij particulieren als ondernemers. Neem contact op voor meer informatie of vraag een vrijblijvende offerte aan.

De mogelijkheden en toepassingen van microcement

Microcement is de algemene benaming voor allerlei beton ciré producten, ook wel aangeduid als designstucwerk of cementgebonden gepolijste designpleisters. Het wordt toegepast op wanden van sanitaire ruimten, badkamers, aanrechtbladen, vloeren en wanden van winkels en ruimten waar decoratie en sfeer bepalend zijn. Microcement is inmiddels een bijzonder populair product. Veel woningbezitters willen de wanden en vloeren van keukens en badkamers zo een unieke sfeer te geven. Ook het simpel afwerken van een badomhuizing met microcement kan een fraaie sculptuur opleveren in de badkamer. Microcement is dan ook uitvoerbaar in vele kleuren en tinten en op te zetten met een grove of fijne oppervlaktestructuur.

Eigenschappen van microcement

Microcement is waterdicht, poriëndicht, slijtvast en naadloos aan te brengen. Door kunststof additieven is het product tijdens het aanbrengen gemakkelijk uit te smeren en na droging ook goed te schuren. Microcement is op alle vlakke wanden en vloeren aan te brengen en omdat het zeer dun wordt aangebracht is zorgvuldige behandeling van de ondergrond noodzakelijk. Gasbeton wanden die bijvoorbeeld zeer poreus zijn moeten eerst worden behandeld met een voorstrijkmiddel of primer voordat de eerste laag microcement kan worden aangebracht. Door uiteindelijk het microcement te schuren met speciaal gereedschap wordt de unieke ‘tekening’ op de wand of vloer verkregen.

Voordelen van een microcement vloer

Een microcement vloer brengt tal van voordelen met zich mee. De bijzondere gietvloer heeft namelijk unieke eigenschappen. De belangrijkste hiervan zijn:

  • Het originele karakter: elegant en robuust tegelijk
  • De duurzaamheid: de vloer is zeer sterk en gaat daarom lang mee
  • Te combineren met verschillende ondervloeren
  • Eenvoudig te reinigen: de vloer is naadloos, dus vuil en stof hopen zich niet op
  • Comfortabel
  • Verkrijgbaar in verschillende kleuren

Renovatie

Uw badkamer, keuken of andere ruimte renoveren is doorgaans een aangelegenheid waar een hoop bij komt kijken. Denk hierbij aan slopen, opruimen, verbouwen, et cetera. Door middel van microcement steekt u op eenvoudige wijze uw badkamer of keuken in een nieuw jasje. Sloopwerk hoeft er niet eens aan te pas te komen, want vaak kan het microcement rechtstreeks op uw tegels worden aangebracht. Dit karwei kan door G-vloeren al binnen een paar dagen uitgevoerd worden, met als resultaat een stijlvolle, slijtvaste, duurzame en hygiënische afwerking.

Makeover

Microcement heeft een haast onbeperkte keuze wat betreft kleur. Hierdoor kunt u dan ook op een makkelijke manier een uitstraling kiezen die perfect bij uw woning of bedrijfsruimte past. Of u geeft een bestaande ruimte een complete makeover. Met microcement creëert u in een handomdraai een nieuwe, gepersonaliseerde look. Zo laat u met een microcement vloer bijvoorbeeld naadloos twee ruimtes in elkaar overlopen.

Overige vloersoorten

Niet alleen wat betreft microcement zijn we de aangewezen expert. G-vloeren is ook specialist op het gebied van tal van andere vloersoorten. Denk hierbij onder andere aan:

Veelgestelde vragen over microcement

Hoe reinig ik microcement?

We raden bij G-vloeren aan om microcement schoon te maken met water en een neutrale zeep. Hierdoor kunnen we u een lange levensduur van ons microcement garanderen. Bijtende producten als chloor, bleekwater en gewone zepen kunnen de beschermlaag van de vloer aantasten.

Ik wil een ruimte laten renoveren met microcement. Hoe lang duurt dit?

Voor een renovatie met microcement hebben we bij G-vloeren doorgaans drie tot vijf dagen nodig. Het duurt echter wel iets langer voor u de vloer ook daadwerkelijk kunt belopen. Voor het normaal belopen van de vloer dient u ongeveer een week te wachten.

Is een microcement vloer antislip?

Bij G-vloeren is het mogelijk om uw microcement vloer een antislip afwerking mee te geven.

Wat is de hardheid en weerstand van een microcement vloer?

Ondanks dat een microcement vloer niet bijzonder dik is, kenmerkt hij zich toch door een hoge weerstand en uitzonderlijke hardheid. Microcement is dan ook geschikt voor ruimtes die zeer druk bezocht en zwaar belast worden.

Wat is het verschil tussen microcement en gepolijst cement?

Hoewel microcement en gepolijst cement op het oog hetzelfde lijken, hebben beide vloeren toch enkele verschillen. Microcement biedt extra voordelen ten opzichte van gepolijst cement. Het materiaal is gemakkelijker te verwerken, waardoor het minder werk is om aan te leggen en hierdoor liggen de kosten ook lager.

Moeten mijn deuren worden bijgeschaafd als ik een microcement vloer laat leggen?

Nee hoor, dit is niet nodig. Microcement zorgt voor een verhoging van maximaal 3-4 mm, waardoor uw deur hier geen last van heeft. Deuren worden doorgaans geplaatst met een speling van zo’n 5 mm boven de vloer. Er is dus voldoende ruimte.

Professionele uitvoering van microcement

G-vloeren is al ruim 15 jaar specialist in het aanbrengen van microcement op diverse wanden en vloeren in woningenwinkels en kantoren. Wij beschikken over de nodige knowhow en technieken om voor u professioneel met microcement aan de slag te gaan. Voor meer informatie over dit bijzondere product kunt u langskomen in onze showroom of advies inwinnen door te bellen met 020 – 846 36 94 of te mailen naar info@g-vloeren.nl.

Contactgegevens

T: 020 - 846 36 94
E: info@g-vloeren.nl

De showroom is alleen op afspraak te bezoeken.

Onze openingstijden

Maandag09:00 t/m 18:00 uur
Dinsdag09:00 t/m 18:00 uur
Woensdag09:00 t/m 18:00 uur
Donderdag09:00 t/m 21:00 uur
Vrijdag09:00 t/m 18:00 uur
Zaterdag09:00 t/m 18:00 uur
ZondagGesloten