Gietvloer verwijderen

rekenmachine icoontje

Vrijblijvende offerte

Vraag hier gemakkelijk en snel een vrijblijvende offerte aan

portfolio icoontje

Foto's

Bekijk hier ons prachtige portfolio

boek icoontje

Brochures bekijken

Bekijk hier onze inspiratie brochure

Bij G-vloeren kunt u uw eigen vloer creëren

Creëer hier uw eigen designvloer

7000+ tevreden klanten
Beoordeling: 4,9/5 uit 220+ reviews

Taupe

PU DUO

Taupe

Anthracite

Anthracite Earth

Black Grey

Concrete

Pearl Taupe

Silk Earth

Lilac Grey

PU MONO

Light Taupe

Taupe

Light Blue

Noir

Signal Grey

Earth

Iron Grey

Anthracite

WOONBETON

Platinum

Taupe

Basalt

Dark Sand

Noir Grey

Latte

Dark Grey

Anthracite

Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten

Een gietvloer verwijderen in uw huis of in uw bedrijfspand is een hele klus. De vloer is namelijk als een hele dunne laag gehecht aan de ondergrond. Het kan zijn dat de gietvloer verwijderd moet worden omdat u bent uitgekeken op de kleur of omdat de gietvloer beschadigd is.

G-vloeren draagt zorg voor de vernieuwing of renovatie van uw gietvloer. Wilt u een totaal ander type vloer? Dan is het mogelijk om de gietvloer te verwijderen door middel van afschrapen. Schakel een professional in om beschadiging van de ondervloer te voorkomen.

Kosten gietvloer verwijderen

Het verwijderen van een gietvloer is specialistisch werk en is arbeidsintensief. De kosten van een gietvloer verwijderen, zijn bovendien van meerdere factoren afhankelijk. Bijvoorbeeld van het vloeroppervlak. Het is ook goed om te weten, dat verwijdering niet in alle situaties noodzakelijk is. In plaats van het volledig weghalen van de gietvloer, bestaat de optie om deze te herstellen, repareren of renoveren. Dit is een kostenefficiënte oplossing om de gietvloer er als nieuw uit te laten zien.

Goedkoop alternatief

Het is veel goedkoper om de vloer te laten herstellen dan eerst de gietvloer te verwijderen en daarna een compleet nieuwe gietvloer aan te brengen. Daarom is het aan te raden om de gietvloer die u wilt verwijderen eerst door ons te laten beoordelen. Uiteraard is het mogelijk om de gietvloer te verwijderen indien de situatie daarom vraagt. Bijvoorbeeld bij het leeg moeten opleveren van de woning, waarbij de gietvloer niet mag blijven liggen.

Waarom niet zelf een gietvloer verwijderen?

Het is specialistisch werk dat met de nodige zorgvuldigheid dient te gebeuren. De gietvloer bestaat uit meerdere lagen en elke laag is gehecht aan de laag eronder. De onderste laag is een primer en deze is zeer sterk gehecht aan de ondergrond. Het is een arbeidsintensieve klus waar bovendien de juiste apparatuur voor nodig is.

Het is geen laminaat of vloerbedekking

Een gietvloer verwijderen is veel moeilijker dan even kliklaminaat of vloerbedekking uit een ruimte te halen. De gietvloer is hooguit maar een paar millimeter dik, maar wel een vloer die zomaar een leven lang mee kan gaan. Daarom is het verwijderen ervan ook zo lastig, want de vloer is aangebracht om jarenlang mee te gaan. Bovendien loopt u kans als u zelf aan de slag gaat, dat u te hardhandig te werk gaat, waardoor de ondergrond ernstig beschadigd raakt. Dan is het daarna nog nodig om deze ondergrond weer te herstellen. Dit kost ook tijd en geld.

Hoe gaat het verwijderen van een gietvloer in zijn werk?

Het verwijderen van de kunststoflaag gebeurt met machines die laagje voor laagje afschrapen. Het is belangrijk om het afschrapen van de lagen van de gietvloer zorgvuldig en nauwkeurig te doen. Hiervoor zetten we geavanceerde apparatuur in.

Is het mogelijk om een nieuwe gietvloer aan te laten brengen?

Onherstelbare schade is een reden om een gietvloer te verwijderen. Er is bijvoorbeeld sprake van zulke schade als de structuur van de gietlaag ernstig is aangetast. In de meeste situaties is het mogelijk om de beschadigde gietvloer te herstellen. Bijvoorbeeld als de beschadigingen zich alleen in de toplaag voordoen. Als gietvloer renovatie geen uitkomst biedt, is het mogelijk om de hele gietvloer te verwijderen. In dat geval brengen wij de nieuwe gietvloer op de bestaande ondergrond aan. Iedere situatie is wat dat betreft weer anders en verdient een professionele beoordeling. G-vloeren is u daarvoor graag van dienst.

Is het mogelijk om een deel van de gietvloer te laten verwijderen?

Als een gietvloer op een bepaalde locatie ernstig is beschadigd, bestaat de mogelijkheid om alleen dat deel te verwijderen. Na verwijdering van het aangetaste deel vullen we oneffenheden op met kunsthars. We gieten een nieuwe toplaag over de vloer heen, zodat deze weer volledig vlak is.

Meer weten over gietvloer verwijderen of renovatie?

Neem vrijblijvend contact op met G-vloeren voor meer informatie over het renoveren of verwijderen van uw gietvloer. Bel naar 020 – 846 36 94 of stuur een e-mail naar info@g-vloeren.nl

FAQ

Waarom zelf geen gietvloer verwijderen?

De gietvloer zit strak aan de primer op de ondergrond vast en als u geen ervaring heeft, bestaat er een groot risico op beschadiging van de ondervloer. Het kost vervolgens geld en moeite om de beschadigde ondervloer te herstellen. Bovendien bent u veel tijd kwijt aan het zelf verwijderen van een gietvloer. Ook daarom raden wij aan om het weghalen van de gietvloer uit te besteden.

Mijn gietvloer is beschadigd, is verwijderen de beste optie?

Het is niet altijd direct noodzakelijk om een beschadigde gietvloer volledig te verwijderen. Er bestaan verschillende mogelijkheden om gietvloeren te repareren, herstellen of te renoveren. Neem daarom eerst contact met ons op, zodat wij ter plekke kunnen beoordelen wat in uw situatie de beste optie is. Plaatselijk herstel van beschadigingen is bijvoorbeeld mogelijk of het aanbrengen van een nieuwe coating. In dat geval kan de gietvloer blijven liggen en hoeft deze niet verwijderd te worden.

Wanneer moet een gietvloer verwijderd worden?

Het is aan te raden om de gietvloer te laten verwijderen als er echt geen mogelijkheid meer is om herstel of renovatie uit te voeren. Dit is bijvoorbeeld het geval als er sprake is van beschadigingen die niet meer te herstellen zijn. Er zijn situaties, waarbij niet alleen het oppervlak is aangetast, maar de gehele structuur van de gietvloer is beschadigd. Het komt echter vaker voor dat beschadigingen oppervlakkig zijn en dus wel in aanmerking komen voor herstel.

Hoe wordt een gietvloer verwijderd?

Er zijn meerdere technieken voor het verwijderen van een gietvloer. Een manier om de gietvloer weg te halen, is door machinaal laagje voor laagje weg te schrapen totdat de ondervloer is bereikt. Door deze werkzaamheden zorgvuldig uit te voeren, vermindert het risico op beschadigingen van de ondervloer. Een gietvloer wordt laag voor laag aangebracht, maar dus ook laag voor laag verwijderd.

Contactgegevens

T: 020 - 846 36 94
E: info@g-vloeren.nl

De showroom is alleen op afspraak te bezoeken.

Onze openingstijden

Maandag09:00 t/m 18:00 uur
Dinsdag09:00 t/m 18:00 uur
Woensdag09:00 t/m 18:00 uur
Donderdag09:00 t/m 21:00 uur
Vrijdag09:00 t/m 18:00 uur
Zaterdag09:00 t/m 18:00 uur
ZondagGesloten