Gietvloer keuren

rekenmachine icoontje

Vrijblijvende offerte

Vraag hier gemakkelijk en snel een vrijblijvende offerte aan

portfolio icoontje

Foto's

Bekijk hier ons prachtige portfolio

boek icoontje

Brochures bekijken

Bekijk hier onze inspiratie brochure

Bij G-vloeren kunt u uw eigen vloer creëren

Creëer hier uw eigen designvloer

7000+ tevreden klanten
Beoordeling: 4,9/5 uit 220+ reviews

Taupe

PU DUO

Taupe

Anthracite

Anthracite Earth

Black Grey

Concrete

Pearl Taupe

Silk Earth

Lilac Grey

PU MONO

Light Taupe

Taupe

Light Blue

Noir

Signal Grey

Earth

Iron Grey

Anthracite

WOONBETON

Platinum

Taupe

Basalt

Dark Sand

Noir Grey

Latte

Dark Grey

Anthracite

Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten

Laat uw gietvloer keuren door de professionele gietvloerspecialist

U wilt een bestaande gietvloer door een onafhankelijke partij laten keuren of beoordelen? G-vloeren BV beschikt over de juiste kennis en expertise om elke gietvloer naar waarde te schatten. Op basis van onze technische keuring kan de verkoopwaarde van de totale woning of bedrijfsomgeving exacter worden bepaald. Een second opinion is dé manier om zekerheid te verkrijgen omtrent de kwaliteit, staat en de uiteindelijke waarde van uw gietvloer. Uit ons keuringsrapport kunt u gelijk opmaken of bepaalde scheuren of krassen makkelijk te repareren zijn, of alleen een nieuwe coating nodig is of dat niets anders rest dan een nieuwe gietlaag te laten leggen om uw vloer weer in topconditie te krijgen.

Keuringsrapport en onderdelen

Ons keuringsrapport betreft een aantal onderdelen zoals een omschrijving van de gebruikte coating, de toegepaste gietlaag (PU-alifatisch, epoxy, troffelvloer etc..). Ook omschrijven wij de noodzakelijke uitvoeringsmaatregelen om de vloer weer als nieuw te maken en hoe beschadigingen op een zo’n efficiënt mogelijke manier kunnen worden weggewerkt. Onze keuring wordt gedaan door technische specialisten met jarenlange ervaring in de applicatie van verschillende typen gietvloeren.

Keuring van de ondergrond en bepalen van maatregelen om een vloer ‘gietvloerklaar’ te maken

U wilt een gietvloer laten leggen maar u bent niet zeker over de kosten die te maken hebben met de preparatie van de ondergrond? Als onafhankelijke adviseur kunt u ons altijd inschakelen om de bestaande ondergrond technisch te inspecteren op ruwheid, onregelmatigheden etc.. U krijgt van ons gedegen advies over de toe te passen maatregelen om de vloer gereed te maken voor een gietvloer en welke redelijke kosten daar in de huidige markt tegenover staan. Dit betreft mogelijke preparatiewerkzaamheden zoals machinaal schuren, het op de juiste wijze afdichten van dilataties of scheuren in de ondergrond etc..

Een keuring van G-vloeren BV betreft onder andere:

  • Inventarisatie van het soort gietvloer en de gebruikte toplaag
  • Beoordeling van bestaande scheuren en onregelmatigheden
  • Beoordeling op kleurinstabiliteit, vlekken en verontreinigingen, blootstelling aan UV-straling
  • Mogelijke uitvoeringsmaatregelen om de gietvloer als nieuw te maken
  • De te maken marktconforme kosten die voor de reparatie van uw gietvloer noodzakelijk zijn

Waarom ondergrond voor gietvloer keuren?

De ondergrond voor een gietvloer keuren is belangrijk omdat de staat daarvan bepaalt welke voorbereidingen wij treffen. Iedere ondergrond heeft een andere aanpak nodig. Zo is het voor een houten vloer belangrijk om de ondergrond eerst te egaliseren. Daarvoor is er gebruik te maken van egaline met vezelversterking. Een perfect resultaat van de eindvloer valt of staat met het soort ondergrond. Daarom is een ondergrond voor gietvloer keuren ook zo van belang.

Indien er sprake is van een vloer met tegels voegen wij bijvoorbeeld een extra schraplaag toe. Dat is van belang om de voegen en de tegels zorgvuldig uit te vlakken. Op basis van de keuring voorzien wij u van advies over de te nemen maatregelen. Heeft u een nieuwbouwwoning en wilt u de ondergrond voor een gietvloer laten keuren? In 90% van de nieuwbouwhuizen geldt dat deze voorzien zijn van een strakke cementvloer of anhydrietvloer. Deze vloertypen zijn als zij uitgehard en droog zijn meestal direct geschikt om een gietvloer op aan te brengen.

Vochtgehalte ondergrond bepalen

In het kader van het belang van een droge ondergrond is het belangrijk om het vochtgehalte te bepalen. Wij komen het vochtgehalte van de ondergrond voor de gietvloer keuren. Dat wil zeggen dat wij met gebruik van vochtmeters het vochtgehalte vaststellen. Het is eenvoudig om bij een pas aangebrachte ondergrond rekening te houden met de droogtijd. Een laagdikte van een centimeter staat doorgaans gelijk aan een droogtijd van een week. Is de vloer in uw nieuwbouwwoning bijvoorbeeld 6 centimeter dik? Dan geldt dat de vloer na zes weken ongeveer droog is. Deze droogtijd is gebaseerd op theoretische gegevens en is dus niet gegarandeerd. Daarom is het uitvoeren van een keuring in de vorm van een meting ook zo belangrijk.

Werkbezoek keuring voor gietvloer

Er vindt voor de uitvoering van uw project een werkbezoek plaats als onderdeel van gietvloer keuren. Dat staat ongeveer een week tot twee weken voor de realisatie op de planning. Onze uitvoerder beoordeelt tijdens het werkbezoek zowel de ondergrond als de ruimte. Ook stelt hij vast of er nog aandachtspunten zijn voordat de applicatie van de gietvloer begint. De keuring bestaat onder meer uit de vochtmetingen net als uit een nameting van het aantal vierkante meters. Hiervoor gebruikt onze projectuitvoerder moderne laserapparatuur. Ook vindt er een keuring plaats van de afwerking van de ruimte.

Het is namelijk van belang dat onze medewerkers de gietvloer aanbrengen in een stofarme en schone ruimte. Overigens maakt onze uitvoerder voor deze keuring gebruik van een gericht opnameformulier me technische punten. U krijgt van het keuren van de ruimte voor uw gietvloer van ons de resultaten met onze bevindingen. Verder krijgt u een paar dagen voor de realisatie van een DUO gietvloer nog de mogelijkheid om de gietvloer kleurtekening te keuren. U beoordeelt dan het gemêleerde effect van de kleurstelling, want daar zijn variaties in mogelijk. Bijvoorbeeld met een druk effect of met een meer verfijndere uitstraling. Op het gebied van een gietvloer keuren zijn er dan ook allerlei vormen van beoordeling uit te voeren.

Alle keuringen van G-vloeren vinden plaats op basis van een vooraf overeengekomen offerte of prijsaanbieding. Wilt u een keuring in gang zetten? Bel tijdens kantooruren naar 020 – 846 36 94 of stuur uw E-mail naar info@g-vloeren.nl.

Contactgegevens

T: 020 - 846 36 94
E: info@g-vloeren.nl

De showroom is alleen op afspraak te bezoeken.

Onze openingstijden

Maandag09:00 t/m 18:00 uur
Dinsdag09:00 t/m 18:00 uur
Woensdag09:00 t/m 18:00 uur
Donderdag09:00 t/m 21:00 uur
Vrijdag09:00 t/m 18:00 uur
Zaterdag09:00 t/m 18:00 uur
ZondagGesloten