Grindvloer

rekenmachine icoontje

Vrijblijvende offerte

Vraag hier gemakkelijk en snel een vrijblijvende offerte aan

portfolio icoontje

Foto's

Bekijk hier ons prachtige portfolio

boek icoontje

Brochures bekijken

Bekijk hier onze inspiratie brochure

Bij G-vloeren kunt u uw eigen vloer creëren

Creëer hier uw eigen designvloer

7000+ tevreden klanten
Beoordeling: 4,9/5 uit 220+ reviews

Taupe

PU DUO

Taupe

Anthracite

Anthracite Earth

Black Grey

Concrete

Pearl Taupe

Silk Earth

Lilac Grey

PU MONO

Light Taupe

Taupe

Light Blue

Noir

Signal Grey

Earth

Iron Grey

Anthracite

WOONBETON

Platinum

Taupe

Basalt

Dark Sand

Noir Grey

Latte

Dark Grey

Anthracite

Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten

Grindvloeren zijn harde vloeren die vanwege het gebruik van grind een natuurlijke uitstraling aan uw ruimte geeft. Een siergrindvloer kan in elke ruimte worden aangebracht, maar de vloer wordt vooral gelegd in woonwinkels, bouwmarkten, tuincentra, zwembaden, atriums en serres.

U kunt een grindvloer ook combineren met een gietvloer om de vloer te voorzien van een extra design coating.

  • Keuze uit 3 verschillende steendiktes
  • Leverbaar in elke kleur
  • Uitstekend geschikt voor vloerverwarming
  • Zeer slijtvast en onderhoudsarm
  • Voor elke ondervloer

Of bel één van onze grindvloer specialisten via 020 846 36 94

Hierbij willen wij G-vloeren bedanken voor de mooie grindvloer. De service is met één woord: klasse!

Er zullen zeker nog meerdere projecten volgen. – Ernst Interieurbouw

Populaire toepassingen

Grindvloeren zijn populair in de zakelijke en commerciële sector. In een winkel profiteert u bijvoorbeeld van de look die het design uitstraalt en van het gemak. De kleur is af te stemmen op de kleurtinten in uw winkel en de gewenste sfeer is mede te bepalen door de steendikte. In een kledingwinkel met industrieel interieur past een stoere look perfect. In dat opzicht is een grote steendikte en antracietkleur ideaal en een populaire toepassing om in een robuuste uitstraling te voorzien. Zo past een blauwe kleur en gemiddelde steendikte weer perfect in de setting van een zwembad. In een tuincentrum is eveneens de keuze te maken op basis van de gewenste uitstraling. Dat geldt uiteraard eveneens als de grindvloer als populaire toepassing in een kantoorruimte komt te liggen.

Onderhoudsvriendelijk en duurzaam

Het design is altijd van belang en daar voldoen onze grindvloeren in alle opzichten aan. Daarnaast zijn er naast de look nog allerlei andere voordelen en kenmerken te benoemen. Een van de belangrijkste eigenschappen is het duurzame karakter. Dat is enerzijds te danken aan de slijtvastheid, maar ook aan de samenstelling van materialen. De kleine grindkorreltjes vormen een natuurlijk bestanddeel en zijn wat dat betreft duurzaam. De combinatie met kunsthars voorziet daarbij in een duurzaam karakter, waardoor de grindvloer een lange levensduur krijgt. Deze combinatie van bestanddelen zorgt er bovendien voor dat grindvloeren onderhoudsvriendelijk zijn.

Grindvloer schoonmaken

Bij het onderhoud van grindvloeren mag u nooit middelen met zuren of bijtende bestanddelen gebruiken. Hier kunnen de steentjes van de grindvloer namelijk niet tegen, wat doffe en lelijke plekken in de vloer kan veroorzaken. Gebruik daarom alleen middelen die u worden geadviseerd door de specialisten die de vloer komen leggen. Natuurlijk adviseert G-vloeren u hier ook over bij het adviesgesprek wanneer u geïnteresseerd bent in

Het voordeel van grindvloeren van G-vloeren is dat het mogelijk is de vloer van een transparante seallaag of afdeklaag te voorzien. Dit zorgt ervoor dat er geen vuil tussen de grindkorrels kan komen, wat het onderhoud een stuk makkelijker maakt. We denken graag met u mee. Neem hiervoor vrijblijvend contact met ons op.

Grindvloer mogelijkheden en variaties

Een grindvloer met steentjes, patronen, kleuren… De mogelijkheden voor een grindvloer zijn bijna eindeloos. We snappen dat u misschien door de bomen het bos niet meer ziet, vandaar dat we u graag wat inspiratie op laten doen en grindvloer variaties op een rij zetten. Het is namelijk mogelijk om een unieke grindvloer samen te stellen.

Grindvloer kleur

Een grindvloer kan in alle RAL- en Sikkens-kleuren worden gerealiseerd.  Kijk voor inspiratie bij onze gietvloer kleursamples. Ook is het mogelijk om verschillende kleuren te mengen of door elkaar heen te gebruiken, bijvoorbeeld in patronen.

Grindvloer steentjes

Een grindvloer heeft natuurlijk al de uitstraling van een vloer met steentjes. Wat u misschien niet weet is dat u kunt kiezen welke grootte u wilt voor de steentjes. Van kleine, grof gemalen korrels tot grotere gesteentes, of een combinatie van beide. Het is allemaal mogelijk met een grindvloer.

Patronen of lijnen in uw grindvloer

Een grindvloer is ook op gebied van patronen en lijnen geheel naar wens aan te passen. Het is namelijk mogelijk om patronen, afbeeldingen en lijnen aan te brengen in een grindvloer. Denk bijvoorbeeld aan looplijnen, of een bedrijfslogo die u in de vloer laat zetten.

Modern en eigentijds met authentiek karakter

Een grindvloer staat ook wel als steentapijt of korreltapijt bekend en heeft van oudsher een authentiek karakter. In deze tijd is de grindvloer weer helemaal in opkomst en is er sprake van een modern en eigentijds vloersysteem. Het bijzonder is dat het authentieke karakter perfect combineert met de moderne en eigentijdse look. Door de vele mogelijkheden als het gaat om kleuren en designs is bovendien altijd mogelijk de perfecte grindvloer samen te stellen. Dat is een extra reden waarom de grindvloer tegenwoordig weer een trend is in zowel de zakelijke, commerciële als particuliere markt.

Grindvloer voor uw woning

De multifunctionele HD grindvloeren van G-vloeren worden steeds vaker in woonhuizen toegepast. De specialisten van G-vloeren realiseren maatwerk voor uw grindvloer. De grindvloeren voldoen qua kleur en samenstelling volledig aan al uw persoonlijke woonwensen. Hierdoor zijn de multifunctionele HD grindvloeren van G-vloeren bij elk interieur van uw woning in te passen en zorgen de hoogkwalitatieve grindvloeren ervoor dat uw meubels nog beter tot hun recht komen. De maatwerk HD grindvloeren van G-vloeren komen de sfeer en ambiance in uw woning ten goede.

Soorten grindvloeren

Een grindvloer is leverbaar in verschillende soorten:

Naturel grindvloer

Een naturel grindvloer is de basisuitvoering. De vloer bestaat uit afgerond riviergrind. De korrels in deze vloer worden niet gebroken voor een zo natuurlijk mogelijke uitstraling. U kunt een naturel grindvloer zowel binnen als buiten laten leggen. De vloer is leverbaar in verschillende natuurtinten.

Gekleurde grindvloer

Een gekleurde grindvloer is de basis grindvloer gecombineerd met een epoxyhars. Deze hars kan gekleurd geleverd worden, hierdoor kunt u de grindvloer lagen leggen in elke RAL of Sikkens kleur. Kijk voor inspiratie bij onze kleursamples.

Naturel kwarts grindvloer

Een kwarts grindvloer wordt opgebouwd uit speciaal soort bergkristal. Deze steensoort is harder en ronder dan het grind dat gebruikt wordt in de standaard grindvloer. Daarnaast is de kwarts grindvloer egaler van kleur.

Gekleurde kwarts grindvloer

Bij de gekleurde kwarts grindvloer wordt ook epoxyhars toegevoegd. Net als bij de reguliere gekleurde grindvloer kan de epoxylaag geleverd worden in diverse kleuren.

Grindvloeren in onze showroom

U ziet het verschil tussen de verschillende soorten grindvloeren het beste in onze showroom in Amsterdam. Neem contact met ons op om een afspraak in te plannen.

Grindvloer prijzen

Wij berekenen onze grindvloer prijzen per vierkante meter. Deze prijzen staan echter niet vast; door de vaste kosten binnen een project wordt de prijs per vierkante meter lager wanneer een project in zijn totaliteit groter wordt. De uiteindelijke grindvloer prijzen zijn op dan ook onmogelijk op voorhand te bepalen.

Bovendien voorzien wij altijd in maatwerk en dat brengt met zich mee dat de kosten daaraan gekoppeld zijn. Bijvoorbeeld als patronen in de vloer wenst te verwerken, kost dat extra arbeidstijd. Indien er sprake is van een ruimte met moeilijk bereikbare hoeken en zijden heeft dat ook invloed op de arbeidskosten. Zo zijn er wellicht ook speciale wensen voor de uitvoering van de grindvloer, zoals met vloerverwarming. Het spreekt voor zich dat unieke wensen eveneens een factor vormen die mede de prijs van de grindvloer bepalen.

Bij G-vloeren kunt u om die reden gratis en vrijblijvend een offerte aanvragen. U kunt ook contact opnemen met onze adviseurs via 020 846 3694. U kunt telefonisch een afspraak maken in onze showroom in Amsterdam. Hier is het mogelijk om op uw gemak al onze grindvloeren te bekijken en u te laten adviseren over de toepassingen in uw woning of bedrijfspand.

De eigenschappen van de HD grindvloeren van G-vloeren

Grindvloeren van G-vloeren zijn vanwege hun multifunctionele, naadloze en stofvrije karakter zeer geschikt voor elke woning. HD grindvloeren bestaan uit miljoenen grindkorreltjes die worden gebonden door transparante kunstharsen. Deze grindkorreltjes kunnen in vele kleuren en korrelgroottes worden geleverd. De specialisten van G-vloeren gebruiken voor het aanbrengen van HD grindvloeren de duurzaamste grindkorrels en de meest heldere kunstharsen.

Samenstelling grindvloer: kleuren en designs

De duurzame grindkorreltjes die wij gebruiken voor de grindvloeren bestaan uit kwartskorrels of riviergrindsteentjes. Het bijzondere aan deze steentjes is dat deze in allerlei kleuren zijn te verkrijgen. Dat maakt het mogelijk om een grindvloer in een unieke kleur te realiseren. Of zelfs met meerdere patronen erin verwerkt om tot een origineel design te komen. Op deze manier is er van uw vloer een kunstwerk te maken die steeds weer de aandacht trekt. Laat u inspireren door de kleuren of vraag advies om een design met patronen of vormen op maat samen te stellen.

De HD grindvloeren van G-vloeren gaan uitstekend samen met vloerverwarming. Ze zijn zeer slijtvast, duurzaam, decoratief en brandveilig. Grindvloeren bieden daarnaast de mogelijkheid en ruimte om speelse accenten en details aan te brengen. Grindvloeren zijn geschikt voor elke ruimte in en om de woning, ook voor ruimtes die snel vochtig worden zoals de badkamer. Daar komt bij dat zij onderhoudsarm zijn en dat is in deze tijd waar de meesten van ons tijd te kort komen een positieve bijkomstigheid.

Grindvloer onderhouden en reinigen

Grindvloeren vragen geen speciaal onderhoud. Meestal volstaat een regelmatige stofzuigbeurt. Vlekken door te morsen met drank, eten of andere vloeistoffen, kunt u vaak makkelijk verwijderen met water, eventueel gecombineerd met een neutraal reinigingsmiddel.

De vloer af en toe poetsen met een vochtige dweil is een goed idee om aangelopen vuil en vet te verwijderen. Gebruik hiervoor bij voorkeur reinigingsmiddel dat specifiek bedoeld is voor grindvloeren. We adviseren u hier graag over.

Bij extreme vervuiling is een grondige schrobbeurt nodig. Let hierbij wel goed op het achtergebleven schoonmaakwater. Vooral bij een grindvloer met open structuur moet u het achtergebleven schoonmaakwater opzuigen met een waterstofzuiger. U kunt ook een speciale schrobmachine gebruiken met een zachte borstel in combinatie met een waterstofzuiger.

Zelf een grindvloer leggen: slim of niet?

Om maar meteen een eerlijk antwoord te geven: een (sier)grindvloer is niet iets wat u zelf kunt leggen, dat zult u moeten laten doen door een professional. Er komt namelijk veel meer kijken bij het leggen van een grindvloer dan u in eerste instantie wellicht denkt. Zo moet u rekening houden met de ondergrond, de temperatuur tijdens het leggen, gebruik van het bindmiddel in de juiste verhoudingen en het goed uitsmeren van de vloer. De gecertificeerde applicateurs van G-vloeren doen dit werk al jaren en kunnen enkel bevestigen dat dit geen klus is om zelf te doen, zelfs niet voor een handige doe-het-zelver.

Welke ondergrond is geschikt voor een grindvloer?

Een grindvloer kan op vrijwel iedere ondergrond gelegd worden. De vloer dient wel stabiel te zijn. Vloerbedekking, laminaat en parket dient verwijderd te worden. Onze vloeren kunnen in de meeste gevallen over tegels heen gelegd worden, mits de tegels goed vastliggen, geen scheuren vertonen en de vloer volledig vlak is. In geval van een houten ondervloer dient deze verstevigd te worden. Onze specialisten kunnen u adviseren over de mogelijkheden.

Of bel één van onze grindvloer specialisten via 020 846 36 94

Grindvloeren met een open structuur

Vanzelfsprekend kunt u bij G-vloeren kiezen voor een HD grindvloer met een ‘open structuur’. Wij raden dit echter af. Dit zijn de vloeren die voor een lagere prijs aangeboden worden bij de prijsvechters. Stofdeeltjes, huisvuil en etensresten kunnen bij deze grindvloeren eenvoudig tussen de korrels van deze vloer verdwijnen. Door een grindvloer te voorzien van een transparante seallaag of een afdeklaag kan er geen vuil tussen de grindkorrels komen. Hierdoor wordt het onderhoud van de HD grindvloeren zeer eenvoudig. Wilt u geen beschermde seallaag, omdat u toch de uitstraling van een ‘open structuur’ wilt behouden? Breng dan beslist een extra afdeklaag aan. Deze zorgt voor een extra UV-bescherming. Wilt u het helemaal perfect doen? Breng dan eerst een seallaag en daarna een extra afdeklaag aan. De adviseurs van G-vloeren denken graag met u mee over de grindvloer die qua design past binnen uw (budgettaire) wensen en toch voldoende stofwerend en hygienisch is. Neem hiervoor vrijblijvend contact met ons op.

Multifunctionele HD grindvloeren van

G-vloeren passen in elk interieur

Gladde of grove grindvloer

Grindvloeren kunnen worden geleverd met gladde of grove structuur. Bij grindvloeren met een grove structuur is het grind goed zichtbaar. Dit geeft een natuurlijke uitstraling aan een ruimte. Bij grindvloeren met een gladde structuur worden de ruimtes tussen de grindkorrels opgevuld met een vulmiddel. Daar gaat een coating overheen. Hierbij kunt u kiezen tussen een glanzende of matte coating. Grindvloeren zijn, zowel bij de gladde als de grove structuur, altijd naadloos.

Grindvloeren met design

Het bijzondere van grindvloeren is dat u uw eigen design kunt ontwerpen en aanleveren. U ontwerpt, wij maken. Het design geeft uw grindvloeren een prachtige persoonlijke tint. Grindvloeren kunnen we in elke gewenste kleur leveren en tegen een zeer concurrerende prijs.

Veelgestelde vragen over een grindvloer

De specialisten van G-vloeren krijgen regelmatig vragen over de toepassing van een grindvloer. Wij behandelen de meest gestelde vragen op deze pagina.

Kan een grindvloer gecombineerd worden met vloerverwarming?

Ja dat kan. Een grindvloer is zeer geschikt om te combineren met vloerverwarming. De epoxy- en sealmassa geleid de warmte goed. U heeft dus een behaaglijke vloer.

Hoe lang moet een gelegde grindvloer drogen?

Na het leggen moet de grindvloer ongeveer 3 tot 4 dagen drogen. Tijdens deze tijd kunt u de vloer niet belopen.

Hoe lang gaat een grindvloer mee?

Een grindvloer gaat een leven lang mee. Een voorwaarde hiervoor wel is dat u de vloer op de juiste manier onderhoudt.

Moet ik de grindvloer laten sealen?

Het is niet strikt noodzakelijk om een grindvloer te laten sealen. Wij raden dit echter wel aan. Door de seallaag is uw vloer beter beschermd tegen vuil.

Heb je een speciaal schoonmaakmiddel nodig voor een grindvloer?

Er zijn speciale cleaners op de markt om een grindvloer te reinigen. Deze schoonmaakmiddelen ontvetten de vloer en maken daardoor extra goed schoon. Het is echter niet noodzakelijk om altijd met dit speciale middel schoon te maken. Voor de reguliere schoonmaak is een huis-tuin-en-keuken schoonmaakmiddel voldoende.

Kan een grindvloer op elke ondergrond gelegd worden?

Ja, elke bestaande ondergrond is geschikt voor een grindvloer. Het kan wel nodig zijn om de vloer te egaliseren of om oneffenheden op te heffen voordat er gelegd wordt.

Wat is het verschil tussen een gesealde grindvloer en een grindvloer met open structuur?

Bij een gesealde grindvloer vullen we de poriën op met een acrylaat massa. Deze extra laag voorkomt dat vuil en vocht kunnen doordringen in de vloer. Een gesealde grindvloer is dan ook gemakkelijker te onderhouden: vuil veegt u zo van de vloer af. Bij een open structuur grindvloer is dit proces een stuk ingewikkelder.

Kan ik zelf kiezen in welke kleur ik mijn grindvloer wil?

Jazeker. In principe kan een grindvloer qua kleur geheel naar wens gemaakt worden. Bij G-vloeren kunnen we ook verschillende kleuren mengen om tot de optimale grindvloerkleur te komen. Bespreek met ons gerust uw wensen of maak gebruik van onze kleursamples.

Mag ik de vloer gelijk na het leggen al schoonmaken?

Zodra de vloer droog en begaanbaar is, dan mag u de vloer gedurende de eerste week al stofzuigen. We adviseren om nog wel een week te wachten met het gebruiken van vloeibare schoonmaakmiddelen, dit omdat de vloer nog aan het uitharden is.

Kun je een grindvloer verwijderen?

Het is mogelijk om een grindvloer te verwijderen, maar deze zal dan wel uitgebroken moeten worden. Hierbij gaat hetzelfde principe op als bij een tegelvloer.

Hoe kan ik een grindvloer het beste onderhouden?

Een gesealde grindvloer is ontzettend onderhoudsarm. Deze onderhoudt u door simpelweg te stofzuigen en dweilen. Bij een grindvloer met open structuur is het onderhoud iets meer werk. Vuil gaat bij deze vloer namelijk sneller in de poriën zitten, waardoor u de vloer af en toe moet uitborstelen en moet behandelen met een waterstofzuiger.

Ik heb last van allergieën. Is een grindvloer dan wel geschikt voor mij?

Wanneer u last heeft van allergieën, dan is een grindvloer met open structuur ideaal voor u. Stof blijft namelijk niet ronddwarrelen op de vloer, maar trekt naar beneden. Pas wanneer de vloer gezogen wordt komt het stof weer naar boven.

Enkele van onze klanten aan het woord

“Onlangs heb ik in mijn kantoorpand een grindvloer laten leggen door G-vloeren. Het is prachtig geworden en de vloer is makkelijk schoon te houden. Mijn vrouw en ik zijn er erg blij mee!”

Marc uit Hilversum

“Onlangs heb ik in mijn kantoorpand een grindvloer laten leggen door G-vloeren. Het is prachtig geworden en de vloer is makkelijk schoon te houden. Mijn vrouw en ik zijn er erg blij mee!”

Familie Schijvenaars uit Den Haag

“Onlangs heb ik in mijn kantoorpand een grindvloer laten leggen door G-vloeren. Het is prachtig geworden en de vloer is makkelijk schoon te houden. Mijn vrouw en ik zijn er erg blij mee!”

Rosalie uit Haarlem

“Onlangs heb ik in mijn kantoorpand een grindvloer laten leggen door G-vloeren. Het is prachtig geworden en de vloer is makkelijk schoon te houden. Mijn vrouw en ik zijn er erg blij mee!”

Dhr. Langelaan uit Deventer

Contact en showroom

U kunt ons aanbod aan grindvloeren en andere vloeren bekijken in onze showroom in Amsterdam. De showroom is alleen op afspraak te bezoeken. Maak telefonisch een afspraak via 020 846 3694.

Grindvloer offerte aanvragen

Wij laten u graag in de praktijk kennismaken met onze persoonlijke service, no-nonsense aanpak en kwaliteitsvloeren. In onze showroom gaan wij graag het gesprek met u aan over uw wensen voor de samenstelling van de perfecte grindvloer.

Wilt u liever meteen weten wat u ongeveer kunt verwachten qua prijs? Vraag dan een grindvloer offerte aan (vrijblijvend!) via onze website. Via ons geautomatiseerde systeem ontvangt u meteen een offerte in uw mailbox en kunt u zich goed oriënteren.

Ontdek onze andere vloeren

Niet alleen voor grindvloeren is G-vloeren de aangewezen expert, u vindt bij ons ook tal van andere vloeren:

Contactgegevens

T: 020 - 846 36 94
E: info@g-vloeren.nl

De showroom is alleen op afspraak te bezoeken.

Onze openingstijden

Maandag09:00 t/m 18:00 uur
Dinsdag09:00 t/m 18:00 uur
Woensdag09:00 t/m 18:00 uur
Donderdag09:00 t/m 21:00 uur
Vrijdag09:00 t/m 18:00 uur
Zaterdag09:00 t/m 18:00 uur
ZondagGesloten