Gietvloer voordelen

rekenmachine icoontje

Vrijblijvende offerte

Vraag hier gemakkelijk en snel een vrijblijvende offerte aan

portfolio icoontje

Foto's

Bekijk hier ons prachtige portfolio

boek icoontje

Brochures bekijken

Bekijk hier onze inspiratie brochure

Bij G-vloeren kunt u uw eigen vloer creëren

Creëer hier uw eigen designvloer

7000+ tevreden klanten
Beoordeling: 4,9/5 uit 220+ reviews

Taupe

PU DUO

Taupe

Anthracite

Anthracite Earth

Black Grey

Concrete

Pearl Taupe

Silk Earth

Lilac Grey

PU MONO

Light Taupe

Taupe

Light Blue

Noir

Signal Grey

Earth

Iron Grey

Anthracite

WOONBETON

Platinum

Taupe

Basalt

Dark Sand

Noir Grey

Latte

Dark Grey

Anthracite

Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten

De voordelen van gietvloeren

U wilt uw vloer laten afwerken en u twijfelt tussen diverse soorten afwerkingen. Welke afwerking is het meest onderhoudsvriendelijk, is goed bestand tegen zeer intensief gebruik, slijtvast en bovendien niet duur? U weegt de voordelen en de nadelen van een gietvloer tegen elkaar af maar u bent er nog steeds niet uit? Misschien zijn de onderstaande overwegingen overtuigend genoeg om u over de streep te trekken:

Vergelijk alle gietvloer voordelen eens met die van andere harde vloerafwerkingen

Een veelgehoord argument om niet te kiezen voor gietvloeren is meestal de prijs. Toch is het zo dat als u het middensegment gietvloeren vergelijkt met andere harde vloerafwerkingen zoals plavuizen, tegelwerk etc.., de gietvloer er waarschijnlijk uitspringt wat betreft de snelheid van aanbrengen (korte uitvoeringstijd), de slijtvastheid, de mogelijke kleurvariaties, de warmtegeleiding, de anti-allergene eigenschappen én de prijs. Voor een gemiddelde gietvloer is een totaalprijs van € 75 – € 100,- per m2 redelijk marktconform. Als u dat vergelijkt met plavuizen of tegelwerk en u bekijkt de uitvoeringstijden en de kosten die u voor de benodigde arbeidstijd kwijt bent, dan zijn gietvloeren een prima alternatief. Helemaal als u bedenkt dat gietvloeren ruim 20 jaar hun kenmerkende eigenschappen moeiteloos behouden. Hieronder nog enkele andere voordelen van een gietvloer onderverdeeld in de diverse typen vloerproducten die wij leveren.

Voordelen van de alifatische PU-gietvloer

Een groot voordeel van de alifatische PU-gietvloer is de mogelijkheid in kleur en oppervlaktestructuur. U kunt het zo gek niet bedenken of het is wel uit te voeren in polyurethaan. Er kunnen zelfs logo’s of vloerschilderingen in worden aangebracht. Een ander voordeel van dit type gietvloeren is de benodigde aanlegtijd. Een vloeroppervlak van 100 m2 kan moeiteloos binnen één dag worden aangebracht en binnen 48 uur alweer beloopbaar zijn.

Voordelen van de epoxy gietvloer

De epoxy gietvloer heeft als grootste voordeel dat hij compleet vloeistofdicht is. Dit type gietvloer wordt veelvuldig gebruikt in fabrieken en werkplaatsen waar met chemische stoffen wordt gewerkt maar kan zeker ook in een showroom van pas komen als u een zeer onderhoudsvriendelijke vloer nodig heeft. Bovendien is epoxy twee keer zo sterk als regulier beton wat als voordeel heeft dat ook zware transportvoertuigen over epoxy kunnen rijden zonder de vloer aan te tasten.

Voordelen van de cementgebonden gietvloer

Het voordeel van een cementgebonden gietvloer is dat deze in een dikkere laag kan worden aangebracht dan bijvoorbeeld kunststof gietvloeren en dat dus in één keer een ruwe betonvloer compleet kan worden afgewerkt. Denk aan appartementen, kantoren en andere ruimten waar toch om kleur en design wordt gevraagd, maar men niet eerst een zand-cementvloer wilt leggen om deze vervolgens nog eens een keer te laten afwerken. Massa, vloerverwarming, leidingen en kleur in één keer aanbrengen, een totaal vloerpakket dus, dat is het grote voordeel van cementgebonden producten.

Contactgegevens

T: 020 - 846 36 94
E: info@g-vloeren.nl

De showroom is alleen op afspraak te bezoeken.

Onze openingstijden

Maandag09:00 t/m 18:00 uur
Dinsdag09:00 t/m 18:00 uur
Woensdag09:00 t/m 18:00 uur
Donderdag09:00 t/m 21:00 uur
Vrijdag09:00 t/m 18:00 uur
Zaterdag09:00 t/m 18:00 uur
ZondagGesloten