Gietvloer leggen

rekenmachine icoontje

Vrijblijvende offerte

Vraag hier gemakkelijk en snel een vrijblijvende offerte aan

portfolio icoontje

Foto's

Bekijk hier ons prachtige portfolio

boek icoontje

Brochures bekijken

Bekijk hier onze inspiratie brochure

Bij G-vloeren kunt u uw eigen vloer creëren

Creëer hier uw eigen designvloer

7000+ tevreden klanten
Beoordeling: 4,9/5 uit 220+ reviews

Taupe

PU DUO

Taupe

Anthracite

Anthracite Earth

Black Grey

Concrete

Pearl Taupe

Silk Earth

Lilac Grey

PU MONO

Light Taupe

Taupe

Light Blue

Noir

Signal Grey

Earth

Iron Grey

Anthracite

WOONBETON

Platinum

Taupe

Basalt

Dark Sand

Noir Grey

Latte

Dark Grey

Anthracite

Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten

Gietvloer leggen: stap voor stap

Een gietvloer leggen is een proces dat tijd kost vanwege de verschillende lagen die op elkaar komen. Het is voor een perfect resultaat met lange levensduur belangrijk dat u een gietvloer laat leggen door een professioneel bedrijf. G-vloeren is wat dat betreft de expert in ontwerp en uitvoering van op maat gemaakte gietvloeren. Wij nemen u graag mee in het aanbrengproces door dit stap voor stap te bespreken. Een gietvloer leggen neemt qua tijd tot vijf dagen in beslag.

Hoelang duurt het leggen van een gietvloer?

Een gietvloer leggen neemt doorgaans zo’n 5 dagen in beslag. De legduur heeft te maken met het feit dat een gietvloer in verschillende lagen aangebracht wordt. Daarbij heeft iedere laag droogtijd nodig, vandaar dat het leggen van een gietvloer meestal 5 dagen duurt. Benieuwd naar welke stappen we ondernemen tijdens het totale legproces? Lees hieronder verder.

Stappenplan gietvloer leggen:

  1. Voorbereiden van de ondergrond

Het is afhankelijk van de ondervloer welke voorbereidingen er nodig zijn om deze voor te bewerken. Daarom controleren wij altijd de ondervloer voordat de uitvoering plaatsvindt. Indien nodig herstellen of egaliseren wij de vloer. Dat is namelijk belangrijk voor een strak resultaat. Het is ook mogelijk dat wij de bovenste laag eerst opruwen, bijvoorbeeld als de ondervloer een tegelvloer betreft. Duur: 1 dag.

  1. Primer als hechtende laag aanbrengen

Het is bij een gietvloer leggen van belang dat er een goede hechting ontstaat. Dat is een reden dat wij beginnen met het aanbrengen van een primer. Een andere reden van deze stap is dat de primer eveneens zorgt voor het verstevigen van de ondergrond. Het type primer dat wij gebruiken, is van het type ondervloer afhankelijk. Voordat wij verdergaan met de derde stap dient de primer voldoende tijd krijgen om te drogen. Daarom vindt de volgende stap een dag later plaats. Duur: 1 dag.

  1. Schraplaag aanbrengen als perfecte onderlaag

Een schraplaag ofwel screedlaad komt bovenop de primer. Dat is nodig om de laatste oneffenheden nog even weg te werken en de vloer elastisch te maken. Is de ondergrond vrij ruw dan voorzien wij in een dikkere schraplaag. Deze derde stap in het proces van een gietvloer leggen brengt droogtijd met zich mee. De volgende dag gaan wij verder met het leggen van de PU gietvloer op de egale ondergrond. Duur: 1 dag.

  1. Gietvloer leggen, maar nog niet helemaal klaar

Uw nieuwe vloer is bijna gereed als de vierde stap is uitgevoerd, namelijk het leggen van de gietvloer. Dit noemen wij de gietvloerlaag die het uiterlijk en kleur bepaalt. Deze laag brengen wij met de hand aan, zoals dat ook tijdens de eerdere lagen is gebeurd. Het gaat hier om ambachtelijke werkzaamheden, waarin ons applicatieteam zeer ervaren is. Tijdens deze stap leggen wij de gietvloer van buiten naar binnen. Heeft u voor de uitvoering van een gietvloer in betonlook gekozen? Tijdens deze stap mengen wij de kleuren en u kan daarbij aanwezig zijn om de exacte look te bepalen. Dit is namelijk het moment waarop het betoneffect tot stand komt. Wij laten de gietvloer vervolgens weer drogen tot de volgende dag. Duur: 1 dag.

  1. Topcoating aanbrengen ter bescherming

De gietvloer zelf is gevoelig voor krasjes en beschadigingen. Daarom brengen wij een topcoating aan als vijfde en laatste stap. Deze coating is te zien als een transparante lakafwerking, waarbij het design en kleur van de gietvloer uiteraard zichtbaar blijft. Wij raden aan om eens in de zoveel jaar na intensief gebruik de topcoating opnieuw aan te brengen. Zo gaat uw gietvloer zolang mee als u wenst. Duur: 1 dag.

  1. Oplevering

Een gietvloer leggen kost meerdere dagen. Wij hebben hier doorgaans een werkweek voor nodig. De oplevering vindt plaats nadat het hele aanbrengproces is afgerond. Dan bekijken wij samen met u het resultaat en zijn wij er trots op weer een gietvloerproject succesvol te hebben afgerond.

Contactgegevens

T: 020 - 846 36 94
E: info@g-vloeren.nl

De showroom is alleen op afspraak te bezoeken.

Onze openingstijden

Maandag09:00 t/m 18:00 uur
Dinsdag09:00 t/m 18:00 uur
Woensdag09:00 t/m 18:00 uur
Donderdag09:00 t/m 21:00 uur
Vrijdag09:00 t/m 18:00 uur
Zaterdag09:00 t/m 18:00 uur
ZondagGesloten