PU gietvloer woning
PU gietvloer woning

PU Gietvloer

Vrijblijvende offerte

Vraag hier gemakkelijk en snel een vrijblijvende offerte aan

Foto's

Bekijk hier ons prachtige portfolio

Brochures bekijken

Bekijk hier onze inspiratie brochure

Bij G-vloeren kunt u uw eigen vloer creëren

Creëer hier uw eigen designvloer

Taupe

PU DUO

Taupe

Anthracite

Anthracite Earth

Black Grey

Concrete

Pearl Taupe

Silk Earth

Lilac Grey

PU MONO

Light Taupe

Taupe

Light Blue

Noir

Signal Grey

Earth

Iron Grey

Anthracite

WOONBETON

Platinum

Taupe

Basalt

Dark Sand

Noir Grey

Latte

Dark Grey

Anthracite

Skip links

Een polyurethaan gietvloer, oftewel een PU gietvloer, kenmerkt zich door een zacht en elastisch oppervlak. Naast het comfort dat een polyurethaan gietvloer biedt, is de polyurethaan gietvloer een prachtige designvloer die niet zal misstaan in woonhuizen, kantoren, showrooms en openbare gebouwen.

Waarom kiest u voor een PU gietvloer?

  • Hoog esthetisch karakter
  • Een comfortabele vloer met elastische eigenschappen
  • Naadloos
  • Zeer eenvoudig te onderhouden

Daarnaast kunt u een polyurethaan gietvloer in elke mogelijke kleur laten aanbrengen.

Neem voor meer informatie over onze polyurethaan gietvloer contact met ons op via 020 846 3694 of bereken direct de prijs van een PU gietvloer.

Aantrekkelijke prijs van een polyurethaan gietvloer

Een polyurethaan gietvloer is zeer scherp geprijsd. U beschikt al over een PU gietvloer in uw woning of kantoor vanaf € 45,- per vierkante meter. Deze prijs is indicatief en geldt als basisprijs. Afhankelijk van de voorbereiding, het aantal vierkante meters en extra opties zal de prijs veranderen. De belangrijkste invloeden op de prijs van een PU gietvloer zijn:

Aantal vierkante meters

De grootte van het oppervlak is een van de grootste invloeden op de prijs van een PU gietvloer. Naarmate het oppervlak toeneemt, hoe lager de prijs per m2 wordt. Dit klinkt wellicht vreemd, maar is te verklaren doordat wij efficiënter kunnen werken in een grotere ruimte. In kleine kamers met veel bochten en hoekjes is het lastiger om een PU gietvloer aan te brengen, waardoor de arbeidskosten stijgen.

De ondervloer

Om een PU gietvloer aan te brengen is het belangrijk dat de ondergrond egaal is. Wanneer dit nog niet het geval is, zijn wij extra tijd kwijt aan het voorbereiden van de vloer. Hierdoor zal de prijs van uw nieuwe vloer toenemen.

Profiteer van korting op een PU gietvloer

VvE’s, bedrijven en andere collectieven komen nu in aanmerking voor korting tot 15% op het aanschaffen van een PU gietvloer. Omdat het oppervlak toeneemt wanneer meerdere mensen tegelijkertijd een polyurethaan gietvloer laten aanbrengen, kunnen wij besparen op onze arbeidskosten. De tijd die en het geld dat wij hiermee besparen, berekenen wij als korting op de prijs die u betaalt.

Meld u direct aan als collectief of neem contact met ons op voor meer informatie over onze voordelige PU gietvloer prijzen via 020 846 3694

Polyurethaan als basis van uw PU gietvloer

Polyurethaan wordt onder andere gebruikt in autolakken. Net als autolak wordt de PU gietvloer gekenmerkt door zijn glans, waterafstotende werking, goede krasvastheid en flexibiliteit. De PU gietvloer werd eerst vooral toegepast als industrievloer. Door zijn bijzondere eigenschappen is een polyurethaan gietvloer in de afgelopen tien jaar ook populair geworden bij designers. Daarom ziet u de PU gietvloer steeds vaker als vloer in woningen en kantoren.

Een naadloze gietvloer voor jarenlang gebruik

De PU gietvloer wordt gegoten op een dragende onderlaag. Het resultaat is een egale, naadloze vloer die jaren meegaat. Een PU gietvloer is ongeveer 3 millimeter dik en in diverse kleuren en afwerkingen verkrijgbaar.

Onderhoud van een polyurethaan gietvloer

Een groot voordeel van een polyurethaan gietvloer is dat het oppervlak zeer gemakkelijk te reinigen is. Een wekelijkse schoonmaakbeurt door middel van stofzuigen en dweilen is voldoende om de polyurethaan gietvloer te onderhouden. Vooral los vuil en zand brengen schade aan de vloer aan. Door de vloer één keer per week te stofzuigen voorkomt u dit en zult u nog lang genieten van uw polyurethaan gietvloer.

PU gietvloer voor uw woning of bedrijf

Polyurethaan wordt onder andere ook gebruikt in autolakken. Net als autolak wordt de PU gietvloer gekenmerkt door zijn glans, waterafstotende werking, goede krasvastheid en flexibiliteit. De PU gietvloer werd eerst toegepast in de industrie.

Door zijn eigenschappen is de PU gietvloer in de afgelopen tien jaar ook populair geworden bij de designers en u ziet de PU gietvloer dan ook steeds vaker als vloerbedekking in woning of bedrijf.

PU gietvloer verandert iedere vloer in een egale, naadloze design vloer

De PU gietvloer wordt gegoten op een dragende onderlaag. Het resultaat is een egale, naadloze vloer die jaren mee gaat. Een PU gietvloer is ongeveer 3 tot 4 millimeter dik en in duizenden kleuren en afwerkingen verkrijgbaar.

Keuze uit verschillende PU gietvloeren

G-vloeren biedt u de keuze uit verschillende PU gietvloeren. Bijvoorbeeld uit de PU Professional gietvloer en uit de PU ONE gietvloer. Voor beide vloeren geldt dat polyurethaan de basis vormt met alle voordelen die daarmee gepaard gaan. Het verschil zit onder meer in de kleuruitvoeringen. Weet u bijvoorbeeld al welke kleur vloer u wenst in uw huis, winkel, kantoor of bedrijfspand? De ONE uitvoering voorziet in een keuze uit duizenden kleuren, maar wel in een keuze voor de uitvoering in één kleur. ONE staat in dit geval namelijk voor mono, zodat de 100% PU gietvloer alleen in een effen kleur is aan te brengen. Als u de vloer in één kleur wenst, volstaan drieduizend kleuren die beschikbaar zijn om een keuze uit te maken. Wij brengen bij deze vloer een kleurechte gepigmenteerde toplaag aan.

De PU Professional gietvloer biedt wat kleurtoepassing betreft meerdere mogelijkheden. De keuze uit kleuren is even ruim en bovendien is het mogelijk om deze vloer in betonlook aan te brengen. Dat geeft een hele bijzondere uitstraling aan de ruimte, want er is sprake van een gemengd kleureffect. De Professional variant is oplosmiddel vrij en bovendien alifatisch uitgevoerd en dat betekent dat er sprake is van het behoud van de kleurechtheid. De complete gietlaag is namelijk bij deze polyurethaan gietvloer gepigmenteerd. Vanwege de kleurechte massa van de gietlaag voorzien wij deze variant met een transparante toplaag. Deze toepassing geldt zowel voor de uitvoering in mono (enkele kleur) als duo (twee kleuren). Uiteraard voorzien wij u graag van advies welke optie voor uw situatie de beste keuze is. Wij leveren als dé specialist in PU gietvloeren namelijk maatwerk voor ieder project. Dat is belangrijk, want in iedere situatie zijn er andere eisen van toepassing. Bovendien geldt dat persoonlijke voorkeuren uiteraard ook invloed hebben op de samenstelling van de vloer.

Werkbezoek voor PU gietvloer aanbrengen

Nadat uw PU gietvloer op maat is samengesteld vertellen wij u graag meer over het verdere traject. Het is namelijk zo dat een week tot twee weken voor de uitvoerdatum onze uitvoerder een werkbezoek plant. Dat betekent dat onze uitvoerder bij u langskomt om de situatie ter plekke te beoordelen. Zo vindt er een controle plaats van de ondergrond op scheuren en vlakheid. Ook meet de uitvoerder het vochtpercentage en volgt er advies over de perfecte voorbereiding voor het beste eindresultaat. U krijgt van de bevindingen een rapport van onze uitvoerder, waarna volgens planning de PU gietvloer kan worden aangebracht. Wij starten altijd op een maandag en u mag rekening houden met een week werktijd. De maandag na het aanbrengen van de vloer is er sprake van de oplevering.

Stappenplan PU gietvloer aanbrengen

Het aanbrengen van de PU gietvloer gebeurt door onze ervaren applicateurs. Er zijn in totaal vijf stappen die qua droogtijd steeds een dag in beslagnemen. Het duurt dan ook een werkweek voordat uw vloer klaar is.

1. Egalisatie van de ondervloer

Een PU gietvloer is maar dun en daarom is vlakheid van de ondervloer van groot belang voor het beste resultaat. Daarom werken wij onvolkomenheden weg net als eventuele verfresten of lijmresten op de ondergrond. Voor de volgende stap maken wij de vloer na reparatie of herstel volledig schoon en vetvrij. Deze stap met preparatie van de ondergrond is niet nodig als tijdens het werkbezoek is gebleken dat de ondervloer in perfecte staat is.

2. Primer op de ondergrond als hechtlaag voor de PU gietvloer

De primer komt als eerste op de ondergrond om daarmee een basis te bewerkstelligen voor een goede hechting van de PU gietvloer. Bovendien zorgt de primer voor een versteviging van de vloer en voor een egale laag.

3. Schraplaag als uitvlakmassa

Een belangrijke stap voor het aanbrengen van de PU gietvloer is de toepassing van een schraplaag. Deze laag vormt een uitvlakmassa van kunststof en dient ervoor om de allerkleinste gaatjes dicht te maken. Of minieme oneffenheden weg te werken.

4. PU gietvloer aanbrengen en vlak trekken

Nu komt de gietlaag op de schraplaag en daarvoor gieten wij het polyurethaan over de schraplaag uit. Onze vakmannen trekken de vloer vervolgens helemaal vlak met het gebruik van een spaan.

5. Afwerking met een laklaag

Er volgt als laatste een afwerking met een laklaag die ter bescherming dient voor de PU gietvloer. Uw PU gietvloer is klaar, maar nog niet direct te belopen, want de laklaag moet uiteraard nog drogen.

Veelgestelde vragen over de PU Gietvloer

Kan ik een PU gietvloer zelf aanbrengen?

Wij raden aan om het aanbrengen van een PU gietvloer niet zelf te doen. Het is namelijk vakwerk om een dergelijke gietvloer volledig strak en duurzaam aan te brengen. Denk alleen al maar aan het zorgvuldige werkproces dat in totaal vier tot vijf dagen tijd kost. Bovendien werken wij met kwaliteitsmaterialen en dat is echt van een hoger niveau.

Wat is de levensduur van een PU gietvloer?

Het mooie van een PU gietvloer is dat deze een extreem lange levensduur kent. Het enige onderdeel wat om de acht jaar ongeveer vernieuwd dient te worden is de toplaag. Dat is een laag die bescherming biedt en de gietvloer slijtvast maakt. Toch zorgt langdurig gebruik ervoor dat de toplaag eens in de zoveel tijd voor vervanging in aanmerking komt. Voor de rest kan een PU gietvloer levenslang meegaan.

Is een PU gietvloer wel geschikt voor mijn bedrijf?

Het hangt er vanaf wat voor soort bedrijf u heeft. In een kantoor past een PU gietvloer perfect, maar voor een autowerkplaats raden wij een ander type vloer aan, namelijk een epoxy gietvloer. Neem gerust contact op als u meer informatie wilt.

Hoe kan ik de PU gietvloer tegen krassen beschermen?

Een PU gietvloer is weliswaar slijtvast, maar niet tegen alles bestand. Bijvoorbeeld niet tegen het schuiven van zware meubelen. Daarom raden wij aan om beschermingsviltjes onder meubels te plakken die u vaak verschuift. Denk maar aan de stoelen van de eettafel. Een deurmat bij de entree is ook handig omdat daarmee zand en steentjes niet onder de schoenen blijven zitten.

Renoveren jullie ook PU gietvloeren?

Ja, wij bieden een volledige service als het gaat om het aanbrengen of renoveren van PU gietvloeren. Wij beoordelen altijd eerst de PU gietvloer om te kijken wat de meest geschikte oplossing is.

Waarom zijn er verschillen in de prijs voor PU gietvloeren?

Dat heeft in de eerste plaats met het oppervlak te maken, maar ook met de uitvoering. Daarnaast zijn er mogelijk extra opties die een verschil in de prijs tot uiting laten komen.

Wat zijn de mogelijkheden om te besparen op de PU gietvloer prijs?

Een simpele manier om te besparen op de prijs van een PU gietvloer is door een zo groot mogelijk oppervlak te voorzien van deze vloer. Bijvoorbeeld door niet alleen in de woonkamer van 30 m2 een PU gietvloer te laten aanbrengen, maar ook in de keuken en slaapkamers. Een andere optie is door met anderen samen in de buurt, zoals in een nieuwbouwwijk bij G-vloeren een PU gietvloer af te nemen.

Kan er vloerverwarming onder een PU gietvloer?

Ja, het is zeker mogelijk om een PU gietvloer met vloerverwarming te combineren. De warmteweerstand is extreem laag van deze vloer en hierdoor stijgt de temperatuur op de vloer snel. Het uitstekende rendement zorgt zelfs voor een verlaging van de energiekosten.

Ik woon in een appartement. Is een PU gietvloer wel geschikt?

Ja, het is hoewel er geluidsnormen gelden zeker mogelijk om een PU gietvloer in een appartement te plaatsen. Indien er sprake is van strenge geluidsnormen dan zorgen wij voor een extra dempingslaag. Dat voorziet in een extra vermindering van geluid.

Ik hoor wel eens dat een PU gietvloer verkleurt, klopt dat?

Het hangt van het type PU gietvloer af of er mogelijk verkleuring optreedt door het licht. Wij bieden u echter de keuze om een kleurechte PU gietvloer te nemen, waarbij verkleuring niet optreedt zoals bij een kleurstabiele uitvoering wel het geval is. Wij informeren u hier graag verder over als u nog vragen heeft.

Hoe hygiënisch is een PU gietvloer?

Een PU gietvloer is erg hygiënisch te noemen en dat komt omdat er geen onderbrekingen in het oppervlak zijn. Het naadloze karakter voorkomt dat vuil en stof zich ergens kunnen ophopen. Bovendien stoot deze vloer vuil en stof af en is het een ideale vloer om snel te reinigen.

Contact met G-vloeren

Voor meer informatie over PU gietvloeren of andere vloeren neemt u contact met ons op. U bent ook welkom in onze showroom in Amsterdam om onze vloeren te bekijken. Onze showroom is enkel op afspraak te bezoeken. Maak een afspraak via 020 846 3694 of stuur een e-mail naar info@g-vloeren.nl.

Contactgegevens

T: 020 - 846 36 94
E: info@g-vloeren.nl

De showroom is alleen op afspraak te bezoeken.

Onze openingstijden

Maandag09:00 t/m 18:00 uur
Dinsdag09:00 t/m 18:00 uur
Woensdag09:00 t/m 18:00 uur
Donderdag09:00 t/m 21:00 uur
Vrijdag09:00 t/m 18:00 uur
Zaterdag09:00 t/m 18:00 uur
ZondagGesloten