PU Gietvloer

rekenmachine icoontje

Vrijblijvende offerte

Vraag hier gemakkelijk en snel een vrijblijvende offerte aan

portfolio icoontje

Foto's

Bekijk hier ons prachtige portfolio

boek icoontje

Brochures bekijken

Bekijk hier onze inspiratie brochure

Bij G-vloeren kunt u uw eigen vloer creëren

Creëer hier uw eigen designvloer

7000+ tevreden klanten
Beoordeling: 4,9/5 uit 220+ reviews

Taupe

PU DUO

Taupe

Anthracite

Anthracite Earth

Black Grey

Concrete

Pearl Taupe

Silk Earth

Lilac Grey

PU MONO

Light Taupe

Taupe

Light Blue

Noir

Signal Grey

Earth

Iron Grey

Anthracite

WOONBETON

Platinum

Taupe

Basalt

Dark Sand

Noir Grey

Latte

Dark Grey

Anthracite

Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten

Een polyurethaan gietvloer, oftewel een PU gietvloer, kenmerkt zich door een zacht en elastisch oppervlak. Naast het comfort dat een polyurethaan gietvloer biedt, is de polyurethaan gietvloer een prachtige designvloer die niet zal misstaan in woonhuizen, kantoren, showrooms en openbare gebouwen.

Navigeer via bovenstaande buttons eenvoudig naar de informatie die u zoekt.

PU Gietvloer
PU Gietvloer
PU Gietvloer

Waarom kiest u voor een PU gietvloer?

Wanneer u kiest voor een PU (polyurethaan) gietvloer, investeert u in meer dan alleen een vloer. U kiest voor een combinatie van functionaliteit, esthetiek en comfort die uw ruimte transformeert. Hieronder volgen enkele redenen waarom een PU gietvloer een uitstekende keuze is:

 • Hoog esthetisch karakter:
  Een PU gietvloer biedt een strakke en moderne uitstraling die naadloos aansluit bij diverse interieurstijlen. Dankzij de gladde afwerking en de mogelijkheid om uit een breed spectrum aan kleuren te kiezen, kunt u een unieke sfeer creëren die perfect past bij uw persoonlijke smaak of bedrijfsimago.
 • Een comfortabele vloer met elastische eigenschappen:
  Polyurethaan vloeren staan bekend om hun zachtheid en elasticiteit, wat zorgt voor een aangenaam loopcomfort. Deze eigenschappen maken de vloer ook bijzonder geschikt voor ruimtes waar men langere tijd staat of loopt, omdat het materiaal enige demping biedt en daarmee de belasting op gewrichten vermindert.
 • Naadloos:
  De naadloze afwerking van een PU gietvloer draagt niet alleen bij aan de esthetiek, maar heeft ook praktische voordelen. Zonder naden of voegen waar vuil en bacteriën zich kunnen ophopen, is de vloer hygiënisch en bijzonder geschikt voor omgevingen waar schoonheid en netheid essentieel zijn, zoals in woningen, kantoren en medische faciliteiten.
 • Zeer eenvoudig te onderhouden:
  Het gladde, naadloze oppervlak van een PU gietvloer vereenvoudigt het schoonmaakproces. Stof en vuil blijven niet hangen, waardoor de vloer met minimale inspanning schoon te houden is. Regelmatig vegen en dweilen met de juiste schoonmaakmiddelen is voldoende om de vloer in topconditie te houden.

 

Daarnaast biedt een polyurethaan gietvloer u de mogelijkheid om elke mogelijke kleur te kiezen, waardoor u de vrijheid heeft om de vloer volledig af te stemmen op uw interieurontwerp of bedrijfskleuren. Deze veelzijdigheid maakt de PU gietvloer niet alleen een praktische, maar ook een esthetisch verantwoorde keuze voor elk project.

Neem voor meer informatie over onze polyurethaan gietvloer contact met ons op via 020 846 3694 of bereken direct de prijs van een PU gietvloer.

Aantrekkelijke prijs van een polyurethaan gietvloer

Een polyurethaan gietvloer is zeer scherp geprijsd. U beschikt al over een PU gietvloer in uw woning of kantoor vanaf € 45,- per vierkante meter. Deze prijs is indicatief en geldt als basisprijs. Afhankelijk van de voorbereiding, het aantal vierkante meters en extra opties zal de prijs veranderen. De belangrijkste invloeden op de prijs van een PU gietvloer zijn:

Aantal vierkante meters

De grootte van het oppervlak is een van de grootste invloeden op de prijs van een PU gietvloer. Naarmate het oppervlak toeneemt, hoe lager de prijs per m2 wordt. Dit klinkt wellicht vreemd, maar is te verklaren doordat wij efficiënter kunnen werken in een grotere ruimte. In kleine kamers met veel bochten en hoekjes is het lastiger om een PU gietvloer aan te brengen, waardoor de arbeidskosten stijgen.

De ondervloer

Om een PU gietvloer aan te brengen is het belangrijk dat de ondergrond egaal is. Wanneer dit nog niet het geval is, zijn wij extra tijd kwijt aan het voorbereiden van de vloer. Hierdoor zal de prijs van uw nieuwe vloer toenemen.

Verschillende kleuren PU gietvloeren

Een PU gietvloer kan in verschillende kleuren aangebracht worden. U kunt kiezen voor een MONO kleur, waarbij de gehele vloer één effen kleur heeft. Denk bijvoorbeeld aan de SILK GREY of OCEAN BLUE, zoals te zien op de gietvloer kleuren-pagina of in de widget hieronder.

Ook kunt u twee kleuren mengen. Dan spreken we over een DUO vloer. Dit design is dan een vemenging van twee tinten, wat zorgt voor een levendig karakter. En het leuke is: voor gietvloeren zijn er vrijwel oneindig veel kleuren mogelijk, waardoor u altijd de perfecte gietvloer kunt laten realiseren.

Polyurethaan als basis van uw PU gietvloer

Polyurethaan is het belangrijkste materiaal van de PU gietvloer. Dit veelzijdige en sterke materiaal wordt ook gebruikt in autolakken. De PU gietvloer heeft eigenschappen die vergelijkbaar zijn met autolak, zoals een opvallende glans, uitstekende waterafstotendheid, goede krasbestendigheid en flexibiliteit. In het verleden werd de PU gietvloer voornamelijk toegepast in industriële omgevingen vanwege deze duurzaamheid. Maar de laatste tien jaar hebben interieurontwerpers hun oog laten vallen op de esthetische en functionele veelzijdigheid van polyurethaan gietvloeren. Hierdoor zijn PU gietvloeren steeds populairder geworden in woningen en kantoren, waar ze gewaardeerd worden om zowel hun prestaties als hun uiterlijk.

Een naadloze gietvloer voor jarenlang gebruik

Een PU gietvloer is naadloos en gaat jarenlang mee. Door de toepassing van polyurethaan op een stevige onderlaag krijg je een oppervlak dat niet alleen visueel aantrekkelijk is door zijn egale uitstraling, maar ook buitengewoon duurzaam. Met een standaarddikte van ongeveer 3 millimeter biedt een PU gietvloer een stevig maar flexibel oppervlak dat bestand is tegen dagelijkse belasting in huishoudelijke en commerciële ruimtes. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren en afwerkingen, variërend van mat tot hoogglans, waardoor je elke ruimte kunt personaliseren en een unieke sfeer kunt creëren.

Onderhoud van een polyurethaan gietvloer

Het onderhouden van een polyurethaan gietvloer is verrassend eenvoudig, waardoor het ideaal is voor drukke huishoudens en commerciële omgevingen. Regelmatig stofzuigen en dweilen zijn voldoende om het oppervlak schoon en in optimale staat te houden. Let vooral op het verwijderen van los vuil en zand, omdat deze de vloer kunnen beschadigen. Door wekelijks onderhoud behoudt de PU gietvloer zijn esthetische kwaliteiten en verleng je de levensduur, zodat je jarenlang kunt genieten van de schoonheid en functionaliteit ervan. De gebruiksvriendelijkheid in combinatie met de duurzame en esthetische eigenschappen maken de PU gietvloer een uitstekende keuze voor iedereen die zowel praktisch gemak als stijlvol design waardeert.

“Klasse werk geleverd, bedankt voor het mooie resultaat. Er zullen zeker meerdere projecten volgen in de toekomst.”
– Ernst Interieurbouw

“Wij zijn gegaan voor een compleet pakket bij G-vloeren: wandafwerking, plinten, vloerverwarming en last but not least de PU-gietvloer. Alles liep volgens afspraak en er is prachtig werk geleverd.”
– Familie Kramer uit Deventer

pu gietvloer
PU Gietvloer
PU Gietvloer

PU gietvloer: stijlvol en praktisch voor woningen en bedrijven

De PU gietvloer, gemaakt van polyurethaan – hetzelfde materiaal dat gebruikt wordt in autolakken – heeft vele voordelen die hem aantrekkelijk maken voor zowel woningen als bedrijfsruimtes. Met opmerkelijke glans, waterafstotendheid, krasbestendigheid en flexibiliteit is deze vloer duurzaam en esthetisch aantrekkelijk. Voorheen vooral te vinden in industriële omgevingen waar functionaliteit belangrijk was, is de PU gietvloer de laatste tien jaar favoriet geworden bij designers en architecten.

De veelzijdigheid en hoogwaardige uitstraling van de PU gietvloer passen perfect bij verschillende interieurstijlen, van modern tot traditioneel. Dankzij een breed scala aan kleuren en afwerkingsopties kan elke ruimte gepersonaliseerd worden.

In woningen biedt de PU gietvloer naadloos comfort met een warm oppervlak dat allergievriendelijk en onderhoudsvriendelijk is. In bedrijfsruimtes waarderen eigenaren de lange levensduur en bestendigheid tegen intensief gebruik, waardoor het een kostenefficiënte investering is. Bovendien maakt de esthetische flexibiliteit van de vloer het ideaal voor het creëren van een omgeving die het imago van het bedrijf weerspiegelt.

Met zijn combinatie van duurzaamheid, esthetiek en veelzijdigheid is de PU gietvloer een populaire keuze geworden voor zowel residentiële als commerciële projecten. Of u nu op zoek bent naar een stijlvolle en praktische vloer voor uw huis, of een vloeroplossing die de efficiëntie en het merkimago van uw bedrijf kan verbeteren, de PU gietvloer voldoet aan al deze eisen en meer.

PU gietvloer verandert iedere vloer in een egale, naadloze design vloer

De PU gietvloer wordt gegoten op een dragende onderlaag. Het resultaat is een egale, naadloze vloer die jaren mee gaat. Een PU gietvloer is ongeveer 3 tot 4 millimeter dik en in duizenden kleuren en afwerkingen verkrijgbaar.

Keuze uit verschillende PU gietvloeren

G-vloeren biedt u de keuze uit verschillende PU gietvloeren. Voor alle soorten PU vloeren geldt dat polyurethaan de basis vormt, met alle voordelen die daarmee gepaard gaan. Het verschil zit onder meer in de kleuruitvoeringen. Elk type PU gietvloer heeft zijn eigen eigenschappen die de vloer uniek maken. Bij G-vloeren heeft u keuze uit de volgende PU gietvloersoorten:

 

PU Gietvloer ONE

De PU Gietvloer ONE komt vaak voor in esthetische toepassingen zoals huizen, winkels, kantoren en bedrijfspanden. Het is de perfecte vloer voor iemand die een rustige ruimte met eenheid wil creëren.

Bij de ONE-uitvoering heeft u keuze uit duizenden kleuren, maar wel in een keuze voor de uitvoering in één kleur. ONE staat in dit geval namelijk voor mono, waardoor hij alleen in een effen kleur is aan te brengen. Als u de vloer in één kleur wenst, volstaan drieduizend kleuren die beschikbaar zijn om een keuze uit te maken. Wij brengen bij deze vloer een kleurechte gepigmenteerde toplaag aan.

PU Professional Gietvloer

De PU Professional Gietvloer is een gietvloer van de hoogst haalbare kwaliteit die er bestaat in deze branche op het gebied van PU gietvloeren.

Waar het verschil tussen de Professional en de ONE hem vooral in zit, zijn de kleurtoepassingen. Bij de Professional is er eveneens keuze uit duizenden kleuren, maar is het mogelijk om deze vloer ook in betonlook aan te brengen (met een gemengd kleureffect). Dat geeft een hele bijzondere uitstraling aan de ruimte.

De Professional variant is oplosmiddelvrij en alifatisch uitgevoerd, wat betekent dat er sprake is van het behoud van de kleurechtheid. De complete gietlaag is namelijk gepigmenteerd. Vanwege de kleurechte massa van de gietlaag voorzien wij deze variant met een transparante toplaag. Deze toepassing geldt zowel voor de uitvoering in mono (enkele kleur) als duo (twee kleuren).

PU SAND Gietvloer

De PU SAND gietvloer is een vloer met een geheel andere uitstraling dan de standaard PU gietvloer. De SAND heeft namelijk een soort spikkel die duidelijk te voelen en te zien is. Dit wordt veroorzaakt door de quarts (kwarts) – een natuurlijke mineraalzand – die door de gietlaag wordt gemengd.

De SAND is de nieuwste soort PU gietvloer waar wij heel erg veel van verwachten. Vindt u de gewone PU gietvloer iets te netjes, en een woonbeton- of cementgebonden vloer te wild? Dan is een PU SAND gietvloer de perfecte middenweg.

Advies over onze soorten PU gietvloeren

Uiteraard voorzien wij u graag van advies welke optie voor uw situatie de beste keuze is. Wij leveren als dé specialist in PU gietvloeren namelijk maatwerk voor ieder project. Dat is belangrijk, want in iedere situatie zijn er andere eisen van toepassing. Bovendien geldt dat persoonlijke voorkeuren uiteraard ook invloed hebben op de samenstelling van de vloer.

Een (PU) gietvloer in uw interieur?

Een PU gietvloer is een stijlvolle, moderne basis voor iedere ruimte. Mits gelegd door een professional en van hoge kwaliteit grondstoffen, heeft u er jarenlang plezier van.

Op zoek naar een kwalitatieve PU gietvloer?

Ruim 17 jaar ervaring met o.a. PU gietvloeren.

Al meer dan 7000 (giet)vloeren gelegd in Nederland en België.

Prachtige showroom in Amsterdam met kundig advies van ervaren specialisten.

Tientallen PU gietvloer kleursamples in de showroom of online, elke RAL kleur mogelijk.

Uw nieuwe vloer binnen een aantal weken gelegd.

Enkele van onze tevreden opdrachtgevers:

Dell
Gemeente Amsterdam
Lenovo
LG
PU Gietvloer

Verschil tussen een PU gietvloer en EP gietvloer

Op onze website ziet u regelmatig de termen EP en PU voorbijkomen. Maar wat is nou het verschil?

Een PU (polyurethaan) gietvloer is de zachtere, meer elastische variant van de gietvloer. Hierdoor zijn PU gietvloeren beter bestand tegen krassen en geven ze meer comfort. Wel is dit vloertype daardoor niet geschikt voor industriële ruimtes.

EP (epoxy) gietvloeren zijn daarentegen wel geschikt voor industriële ruimtes, zoals fabriekshallen of werkplaatsen. EP is namelijk een harder materiaal en daardoor bestand tegen zwaardere belasting.

Werkbezoek voor PU gietvloer aanbrengen

Nadat uw PU gietvloer op maat is samengesteld vertellen wij u graag meer over het verdere traject. Het is namelijk zo dat een week tot twee weken voor de uitvoerdatum onze uitvoerder een werkbezoek plant. Dat betekent dat onze uitvoerder bij u langskomt om de situatie ter plekke te beoordelen. Zo vindt er een controle plaats van de ondergrond op scheuren en vlakheid. Ook meet de uitvoerder het vochtpercentage en volgt er advies over de perfecte voorbereiding voor het beste eindresultaat. U krijgt van de bevindingen een rapport van onze uitvoerder, waarna volgens planning de PU gietvloer kan worden aangebracht. Wij starten altijd op een maandag en u mag rekening houden met een week werktijd. De maandag na het aanbrengen van de vloer is er sprake van de oplevering.

PU Gietvloer
PU Gietvloer
PU Gietvloer

Stappenplan PU gietvloer aanbrengen

Het aanbrengen van de PU gietvloer gebeurt door onze ervaren applicateurs. Er zijn in totaal vijf stappen die qua droogtijd steeds een dag in beslagnemen. Het duurt dan ook een werkweek voordat uw vloer klaar is.

1. Egalisatie van de ondervloer

Een PU gietvloer is maar dun en daarom is vlakheid van de ondervloer van groot belang voor het beste resultaat. Daarom werken wij onvolkomenheden weg net als eventuele verfresten of lijmresten op de ondergrond. Voor de volgende stap maken wij de vloer na reparatie of herstel volledig schoon en vetvrij. Deze stap met preparatie van de ondergrond is niet nodig als tijdens het werkbezoek is gebleken dat de ondervloer in perfecte staat is.

2. Primer op de ondergrond als hechtlaag voor de PU gietvloer

De primer komt als eerste op de ondergrond om daarmee een basis te bewerkstelligen voor een goede hechting van de PU gietvloer. Bovendien zorgt de primer voor een versteviging van de vloer en voor een egale laag.

3. Schraplaag als uitvlakmassa

Een belangrijke stap voor het aanbrengen van de PU gietvloer is de toepassing van een schraplaag. Deze laag vormt een uitvlakmassa van kunststof en dient ervoor om de allerkleinste gaatjes dicht te maken. Of minieme oneffenheden weg te werken.

4. PU gietvloer aanbrengen en vlak trekken

Nu komt de gietlaag op de schraplaag en daarvoor gieten wij het polyurethaan over de schraplaag uit. Onze vakmannen trekken de vloer vervolgens helemaal vlak met het gebruik van een spaan.

5. Afwerking met een laklaag

Er volgt als laatste een afwerking met een laklaag die ter bescherming dient voor de PU gietvloer. Uw PU gietvloer is klaar, maar nog niet direct te belopen, want de laklaag moet uiteraard nog drogen.

PU gietvloer zelf doen

Het aanleggen van een PU gietvloer is voor een handige klusser soms nog wel te doen, maar raden we echt af. Als gietvloer expert heeft G-vloeren verschillende keren een vloer, die zelf door een bewoner is gelegd, moeten repareren of zelfs vervangen. Dit brengt hoge extra kosten met zich mee, waar u natuurlijk niet op zit te wachten.

Het aanbrengen van een gietvloer is iets wat kennis, vakkundigheid en ervaring vereist. Een klein foutje tijdens het aanbrengproces kan later voor bijvoorbeeld onthechting of andere onwenselijke situaties zorgen. Laat een PU gietvloer daarom altijd door professionals aanbrengen.

Wilt u meer weten over het aanbrengen van een PU gietvloer – bijvoorbeeld in welke stappen G-vloeren dit proces doorloopt? Neem dan gerust contact op, we vertellen u hier graag meer over.

Lees hier het laatste nieuws:

7 essentiële tips voor de ultieme vloerkeuze: waar moet u op letten?

7 essentiële tips voor de ultieme vloerkeuze: waar moet u op letten? Bij het kopen van een nieuwe vloer heeft u alle gelegenheid om de ideale keuze te maken door met allerlei aspecten rekening te houden. Daarbij let u op onder meer op de ruimte en de functionaliteit daarvan, maar natuurlijk ook op de gewenste sfeer en uitstraling net als op de levensduur, prijs en op het gemak van het onderhoud. Bekijk hier de 7 essentiële tips om tot de ultieme vloerkeuze te komen. 1. Houd rekening het soort ruimte Het is belangrijk om te kijken naar waar de vloer komt te liggen, want een woonkamer richt u anders in dan bijvoorbeeld een badkamer, hal, keuken of slaapkamer. Of wellicht bent u op zoek naar een vloer voor uw kantoor, sportschool of showroom. Het soort ruimte geeft onder meer aan wat de functionaliteit moet zijn. In een keuken is het belangrijk dat de vloer hygiënisch is en in de woonkamer speelt comfort een grote rol. 2. Stem de vloerkeuze af op de gewenste stijl Elk interieur is op unieke wijze ingericht of in te richten en het is daarbij van belang dat de vloer erop aansluit of de uitstraling ondersteunt. Het design en de kleur van de nieuwe vloer zijn daarbij belangrijk. Een strakke en naadloze vloer, zoals onze PU gietvloeren zijn in iedere kleur te plaatsen en dragen bij aan een moderne stijl. Er zijn ook mogelijkheden om op een specifieke stijl aan te sluiten, zoals een betonlook vloer geschikt is voor een industrieel interieur. 3. Denk aan het comfort Het comfort van een vloer is in iedere ruimte in huis van belang, zowel in de woonkamer als in de keuken net als in de slaapkamer en badkamer. Wij hebben voor uw hele woning altijd een passende gietvloer beschikbaar in ons assortiment. 4. Let op het onderhoud U heeft bij de keuze voor een nieuwe vloer de mogelijkheid om […]

Toekomst van retail: coatingvloeren transformeren winkelervaring met ongekende duurzaamheid

Het is in iedere winkel belangrijk dat klanten een fijne ervaring beleven. Dat laat de verkoopcijfers namelijk toenemen. Daarbij is het uiteraard van belang om oog te hebben voor duurzaamheid, want de kritische consument let daar steeds vaker op bij het doen van een aankoop. Wij bieden u de mogelijkheid om deze aspecten met elkaar te combineren. Onze coatingvloeren zorgen namelijk voor een transformatie van de winkelervaring en bovendien zijn ze duurzaam verantwoord. Uitstraling in uw winkel Een belangrijk kenmerk van coatingvloeren is, dat deze af te stemmen zijn op de uitstraling in uw winkel. Er zijn eindeloos veel kleuren en designs beschikbaar om de coatingvloer in uit te voeren. U houdt wat dat betreft niet alleen gemakkelijk rekening met uw doelgroep, maar ook met de producten die u verkoopt. Een industriële stijl is bijvoorbeeld te benadrukken met een betonlook vloer in grijze tinten, maar het is ook mogelijk om een modern interieur perfect naar voren te laten komen met een coatingvloer in een bijpassende kleur. De uitstraling in uw winkel draagt bij aan de totale winkelervaring en met een coatingvloer valt in dat opzicht winst te behalen. Duurzaam tot in lengte van jaren Het duurzame karakter uit zich op verschillende manieren bij het plaatsen van een coatingvloer. Het is bijvoorbeeld een hele dunne soort vloer, waarbij er minimaal materiaal nodig is om de winkelvloer te plaatsen. Dit brengt ook met zich mee dat er nagenoeg geen restafval is, want wij berekenen uiteraard hoeveel materiaal er nodig is voor het winkeloppervlak. Een onderscheidend kenmerk van onze coatingvloeren is, dat deze qua duurzaamheid tot in lengte van jaren dienst doen in uw winkel. Deze duurzame vloer gaat jaren mee en is wat dat betreft een vaste en herkenbare waarde. Nette winkelomgeving Het is in winkels van belang dat de winkelomgeving er netjes uitziet en ook daar dragen onze duurzame coatingvloeren aan bij. Deze winkelvloeren zijn volledig naadvrij en makkelijk schoon te […]

Geef je huis in Zuiderweide Dronten een upgrade met een elegante gietvloer

Geef je huis in Zuiderweide Dronten een upgrade met een elegante gietvloer Er ontstaat met de komst van Zuiderweide in Dronten een aangename woonbuurt, waar de natuur ruimte krijgt in de leefomgeving. De nieuwe woningen en appartementen zijn net zo divers als de biodiversiteit. Er komen vrijstaande woningen, maar ook appartementen, rijtjeshuizen en een seniorenhof. Deze diversiteit en het aangenaam wonen in Zuiderweide in Dronten, ervaart u ook met een van onze veelzijdige gietvloeren. Een elegante gietvloer geeft uw huis een waardevolle upgrade. Waardevolle upgrade Een nieuw huis, een nieuwe plek en een nieuw interieur. Alle elementen komen samen met de nieuwbouw, vormgeven van de omgeving en de inrichting van uw huis in Zuiderweide op een fraaie locatie in Dronten. De upgrade van uw interieur begint met de keuze voor een van onze gietvloeren. Daarmee legt u een basis in uw nieuwe huis, die uw interieur een unieke uitstraling en jarenlang comfort geeft. Onze gietvloeren bieden vele voordelen, want ze zijn vloeistofdicht, slijtvast en maken het onderhouden ervan gemakkelijk. Uniek design Comfortabel Vloeistofdicht Slijtvast Onderhoudsgemak Welke gietvloer is ideaal voor uw huis in Zuiderweide? Met betrekking tot de diversiteit sluiten wij graag aan op zoveel mogelijk wensen. Daarom hebben wij voor u onder meer PU gietvloeren, die goed passen bij een strak en modern, maar ook bij een minimalistisch interieur. Zo voorzien wij ook in betonlook vloeren, voor als u uw huis in Zuiderweide een upgrade wilt geven met een industrieel interieur. Een alternatief hiervoor is woonbeton, dat uw inrichting tot een hoog level tilt met een luxe en stijlvolle upgrade. Of kies voor een tijdloze trend en geef uw interieur een upgrade met onze unieke lavasteen gietvloer. Woont u in een appartement, dan is het goed om te weten dat onze gietvloeren daar geschikt voor zijn met het oog geluidsreductie en het aantal decibel. Bovendien vormen onze naadloze en onderhoudsvrije vloeren ook nog eens een perfecte match met vloerverwarming. […]

Bekijk ook eens de volgende pagina’s:

Kleursamples

PU gietvloer in 1000+ kleuren.

Foto’s

Om nóg meer inspiratie op te doen.

Vloerverwarming

PU gietvloer i.c.m. vloerverwarming

Vloer creëren

Met onze handige, gratis tool!

Tips

Handige tips van een specialist.

Video’s

Ideeën opdoen op een visuele manier.

Brochure

Handige PU gietvloer informatie.

Onderhoud

Informatie over onderhoud.

PU gietvloer loft

Veelgestelde vragen over de PU Gietvloer

Kan ik een PU gietvloer zelf aanbrengen?

Wij raden aan om het aanbrengen van een PU gietvloer niet zelf te doen. Het is namelijk vakwerk om een dergelijke gietvloer volledig strak en duurzaam aan te brengen. Denk alleen al maar aan het zorgvuldige werkproces dat in totaal vier tot vijf dagen tijd kost. Bovendien werken wij met kwaliteitsmaterialen en dat is echt van een hoger niveau.

Wat is de levensduur van een PU gietvloer?

Het mooie van een PU gietvloer is dat deze een extreem lange levensduur kent. Het enige onderdeel wat om de acht jaar ongeveer vernieuwd dient te worden is de toplaag. Dat is een laag die bescherming biedt en de gietvloer slijtvast maakt. Toch zorgt langdurig gebruik ervoor dat de toplaag eens in de zoveel tijd voor vervanging in aanmerking komt. Voor de rest kan een PU gietvloer levenslang meegaan.

Is een PU gietvloer wel geschikt voor mijn bedrijf?

Het hangt er vanaf wat voor soort bedrijf u heeft. In een kantoor past een PU gietvloer perfect, maar voor een autowerkplaats raden wij een ander type vloer aan, namelijk een epoxy gietvloer. Neem gerust contact op als u meer informatie wilt.

Hoe kan ik de PU gietvloer tegen krassen beschermen?

Een PU gietvloer is weliswaar slijtvast, maar niet tegen alles bestand. Bijvoorbeeld niet tegen het schuiven van zware meubelen. Daarom raden wij aan om beschermingsviltjes onder meubels te plakken die u vaak verschuift. Denk maar aan de stoelen van de eettafel. Een deurmat bij de entree is ook handig omdat daarmee zand en steentjes niet onder de schoenen blijven zitten.

Renoveren jullie ook PU gietvloeren?

Ja, wij bieden een volledige service als het gaat om het aanbrengen of renoveren van PU gietvloeren. Wij beoordelen altijd eerst de PU gietvloer om te kijken wat de meest geschikte oplossing is.

Waarom zijn er verschillen in de prijs voor PU gietvloeren?

Dat heeft in de eerste plaats met het oppervlak te maken, maar ook met de uitvoering. Daarnaast zijn er mogelijk extra opties die een verschil in de prijs tot uiting laten komen.

Wat zijn de mogelijkheden om te besparen op de PU gietvloer prijs?

Een simpele manier om te besparen op de prijs van een PU gietvloer is door een zo groot mogelijk oppervlak te voorzien van deze vloer. Bijvoorbeeld door niet alleen in de woonkamer van 30 m2 een PU gietvloer te laten aanbrengen, maar ook in de keuken en slaapkamers. Een andere optie is door met anderen samen in de buurt, zoals in een nieuwbouwwijk bij G-vloeren een PU gietvloer af te nemen.

Kan er vloerverwarming onder een PU gietvloer?

Ja, het is zeker mogelijk om een PU gietvloer met vloerverwarming te combineren. De warmteweerstand is extreem laag van deze vloer en hierdoor stijgt de temperatuur op de vloer snel. Het uitstekende rendement zorgt zelfs voor een verlaging van de energiekosten.

Ik woon in een appartement. Is een PU gietvloer wel geschikt?

Ja, het is hoewel er geluidsnormen gelden zeker mogelijk om een PU gietvloer in een appartement te plaatsen. Indien er sprake is van strenge geluidsnormen dan zorgen wij voor een extra dempingslaag. Dat voorziet in een extra vermindering van geluid.

Ik hoor wel eens dat een PU gietvloer verkleurt, klopt dat?

Het hangt van het type PU gietvloer af of er mogelijk verkleuring optreedt door het licht. Wij bieden u echter de keuze om een kleurechte PU gietvloer te nemen, waarbij verkleuring niet optreedt zoals bij een kleurstabiele uitvoering wel het geval is. Wij informeren u hier graag verder over als u nog vragen heeft.

Hoe hygiënisch is een PU gietvloer?

Een PU gietvloer is erg hygiënisch te noemen en dat komt omdat er geen onderbrekingen in het oppervlak zijn. Het naadloze karakter voorkomt dat vuil en stof zich ergens kunnen ophopen. Bovendien stoot deze vloer vuil en stof af en is het een ideale vloer om snel te reinigen.

PU Gietvloer
PU Gietvloer
PU Gietvloer

Contact met G-vloeren

Voor meer informatie over PU gietvloeren of andere vloeren neemt u contact met ons op. U bent ook welkom in onze showroom in Amsterdam om onze vloeren te bekijken. Onze showroom is enkel op afspraak te bezoeken. Maak een afspraak via 020 846 3694 of stuur een e-mail naar info@g-vloeren.nl.

Bezoek de G-vloeren showroom

Het is natuurlijk wat om jezelf een expert te noemen. Toch durven wij dit te zeggen. Met ruim 17 jaar aan ervaring met het leggen van en adviseren over gietvloeren en aanverwante vloersystemen, kunnen wij ons een gietvloeren expert noemen. Talloze projecten in winkels, woningen, kantoren of industriële ruimtes hebben we met succes voltooid, zoals in onze blog met recente projecten te zien is.

Ook op het gebied van nazorg – denk aan onderhoud, veiligheid, reparatie of onderhoud – is G-vloeren al jaren een bekende speler in de Nederlandse gietvloerenmarkt.

Contactgegevens

T: 020 - 846 36 94
E: info@g-vloeren.nl

De showroom is alleen op afspraak te bezoeken.

Onze openingstijden

Maandag09:00 t/m 18:00 uur
Dinsdag09:00 t/m 18:00 uur
Woensdag09:00 t/m 18:00 uur
Donderdag09:00 t/m 21:00 uur
Vrijdag09:00 t/m 18:00 uur
Zaterdag09:00 t/m 18:00 uur
ZondagGesloten