Tips voor Gietvloeren

rekenmachine icoontje

Vrijblijvende offerte

Vraag hier gemakkelijk en snel een vrijblijvende offerte aan

portfolio icoontje

Foto's

Bekijk hier ons prachtige portfolio

boek icoontje

Brochures bekijken

Bekijk hier onze inspiratie brochure

Bij G-vloeren kunt u uw eigen vloer creëren

Creëer hier uw eigen designvloer

7000+ tevreden klanten
Beoordeling: 4,9/5 uit 220+ reviews

Taupe

PU DUO

Taupe

Anthracite

Anthracite Earth

Black Grey

Concrete

Pearl Taupe

Silk Earth

Lilac Grey

PU MONO

Light Taupe

Taupe

Light Blue

Noir

Signal Grey

Earth

Iron Grey

Anthracite

WOONBETON

Platinum

Taupe

Basalt

Dark Sand

Noir Grey

Latte

Dark Grey

Anthracite

Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten

Op deze pagina presenteren wij een paar handige gietvloer tips voor de prijsbewuste consument of ondernemer die voor de eerste keer een gietvloer wilt laten aanleggen. Als u nog weinig afweet van gietvloeren, dan is inlezen via internet een prima methode om er meer over te weten te komen maar veel leveranciers en aanbieders geven niet alle informatie zomaar prijs. Over de kosten voor het aanleggen wordt überhaupt al weinig weergegeven op de diverse websites. Ga dus nooit af op een enkele website maar maak een afspraak bij de desbetreffende specialist. Stel een vragenlijst op en probeer zoveel mogelijk te weten te komen over leveringsvoorwaarden en garanties. Vraag referenties op en ga kijken bij andere particulieren of ondernemers die bij die gietvloerleverancier jaren geleden al iets hebben afgenomen. Zo kunt u gelijk zien of de beloftes die door de leverancier zijn gedaan wat betreft kleurechtheid stand houden.

Tips voor de aankoop van uw gietvloer

U bent op zoek naar een gietvloer en wilt uiteraard de beste kwaliteit. Let u goed op welk type gietvloer u aanschaft en welke garanties u erbij krijgt. De aankoop van uw gietvloer is een grote investering in uw bedrijf of woning. Door de grote hype van de gietvloeren worden er helaas ook zeer slechte kwaliteiten geleverd. G-vloeren werkt alleen met de allerbeste kwaliteit gietvloeren die hoogwaardig, slijtvast en milieuvriendelijk zijn.

Gietvloertip – Appartementen en contactgeluid

Een gietvloer wordt doorgaans beschouwd als een harde vloerafwerking. Meestal is in de huishoudelijke regels van een VVE aangegeven wat hieronder wordt verstaan en welke vloerafwerkingen daar onder vallen. Maar de wat oudere huishoudelijke reglementen van een VVE zijn doorgaans behoorlijk vaag over dit onderwerp. Als u lid bent van een VVE, stelt u zich dan de vraag op welke manier de gietvloer wordt aangelegd en of dit een probleem kan zijn in verband met contactgeluid naar uw onder- of bovenburen. Meestal heeft u een geluidstechnisch bureau nodig die kan bepalen wat de echte gevolgen zijn voor de applicatie van een harde vloerafwerking. U kunt uw ondervloer voorzien van een rubberen ondervloer die demping garandeert van 10 tot 20 DB voordat u de gietvloer laat leggen of opteren voor meer massa door voor de dikste rubberen ondervloer te kiezen. Er zijn meerdere alternatieven voor handen, ook voor houten ondergronden. Voor meer informatie over houten ondergronden kunt u hier terecht.

Gietvloertip – Kleurechtheid en onderhoud

Vraag aan uw gietvloerspecialist wat hij onder “kleurechtheid” verstaat, betekent dit voor 1 of 3 jaar of geldt dit voor een langere periode? Meestal kunt u aan de garantie wel bepalen wat uw gietvloerspecialist daar echt mee bedoeld. Bij G-vloeren bieden wij 5 jaar garantie op de kleurechtheid van alifatische gietvloeren. Denk ook eens na over wat er gebeurd als er echte krassen in de toplaag ontstaan. Is het dan noodzakelijk om een hele nieuwe coating over de complete vloer aan te brengen of kunnen kleinere krassen plaatselijk worden verholpen? U kunt beter voorbereid zijn op dit soort vragen dan later voor verrassingen komen te staan.

Onderstaand kunt u nog extra, belangrijke tips vinden die u kunnen helpen bij de aanschaf van uw gietvloer:

• Bekijk goed wat voor vloersysteem u wenst en aangeboden krijgt, 100% alifatisch of aromatisch. (kleurvast of verkleurend).
Een alifatische gietvloer blijft jarenlang dezelfde kleur behouden en is niet gevoelig voor uv-licht, wat bij een aromatische gietvloer het geval is. Deze laatste uitvoering loopt meer kans om te verkleuren.

• Wat voor garantie krijgt u bij de gietvloer? Gespecificeerde garantievoorwaarden moeten altijd vermeld staan in de offerte of bijlages.
De garantie hangt onder meer af van het type gietvloer, waarbij er bij ons sprake is van een maximale garantie van vijf jaar.

• Hoe flexibel is de leverancier met de levertijd?
G-vloeren stelt zich altijd flexibel op als het gaat om de levertijd van gietvloeren. Wij gaan in overleg met u om zorgvuldig tot een planning te komen.

• Is de applicatie ploeg ervaren en wat kunt u verwachten? Zijn ze particulier of zakelijk gericht of juist beide?
Het applicatieteam van G-vloeren is al jarenlang bezig met het uitvoeren van zowel particuliere als zakelijke projecten. De kennis en ervaring zijn wat dat betreft aanwezig en u mag vertrouwen op een uitstekende service.

• Werkt uw leverancier met milieuvriendelijke en duurzame producten?
Wij werken zoveel mogelijk met duurzame producten en produceren onder meer milieuvriendelijke gietvloeren. Daarbij beperken wij de CO2 uitstoot zoveel als mogelijk en zorgen wij voor het minimaliseren van restafval.

• Wat is de kras en slijtvastheid van de vloer?
Gietvloeren van G-vloeren zijn slijtvast, maar wij geven wel tips om krasjes te voorkomen, zoals het plaatsen van viltjes onder meubelpoten.

• Wat is de levensduur van de vloer?
Een gietvloer gaat in principe levenslang mee, maar de toplaag is wel eens in de zoveel tijd aan vernieuwing toe. Gemiddelde gaan gietvloeren 15 to 25 jaar mee.

• Met welke fabrikant werkt de vloerenleverancier?

• Is de vloerleverancier erkend of gecertificeerd?
G-vloeren is gecertificeerd partner voor allerlei soorten gietvloeren, zoals onder meer ook voor San Marco vloeren. Bovendien voeren wij verschillende keurmerken.

• Hoe lang bestaat de vloerleverancier?
Wij hebben als familiebedrijf al meer dan 35 jaar ervaring en zijn de specialist in gietvloeren in heel Nederland.

• Zorg ervoor dat alle besproken punten op papier staan.
U krijgt van ons een uitgebreide offerte en een informatieblad over het proces in aanloop naar de uitvoering.

• Als u nog steeds niet zeker bent dan kunt u altijd vragen naar een referentieproject.
Wij laten u graag voorbeelden zien van eerder uitgevoerde projecten.

• Bij een gietvloer met twee kleuren moet u aanwezig zijn bij het bepalen van de vleug.
Het effect bij betonlook komt tot stand tijdens het aanbrengen, daarom nodigen wij u uit om op dat moment aanwezig te zijn.

• Werkt de leverancier met kleuren zoals RAL, Sikkens en NCS?
U heeft bij ons de keuze uit alle RAL-kleuren en Sikkens-kleuren en NCS-kleuren.

• Is de offerte een all-in prijs? Is er kans op eventueel meerwerk?
De offerte voorziet in een prijsopgave met all-in kosten. Indien meerwerk nodig blijkt te zijn, krijgt u dit vooraf te horen.

• Kunt u vrijblijvend kleurstalen opvragen van de gewenste vloer?
Wij hebben onder meer een inspiratiebrochure beschikbaar en nodigen u graag uit om in onze showroom de kleuropties te bekijken.

• Krijgt u hulp bij kleur en interieuradvies?
Onze technisch adviseur heeft veel ervaring en geeft u naar wens ook advies betreffende de keuze voor een kleur.

• Hoe groot is de vrijblijvende service van de vloerleverancier?
U bent tot niets verplicht als u onze showroom komt bezoeken en ook de offerte krijgt u vrijblijvend geleverd.

Contactgegevens

T: 020 - 846 36 94
E: info@g-vloeren.nl

De showroom is alleen op afspraak te bezoeken.

Onze openingstijden

Maandag09:00 t/m 18:00 uur
Dinsdag09:00 t/m 18:00 uur
Woensdag09:00 t/m 18:00 uur
Donderdag09:00 t/m 21:00 uur
Vrijdag09:00 t/m 18:00 uur
Zaterdag09:00 t/m 18:00 uur
ZondagGesloten