HACCP vloer

rekenmachine icoontje

Vrijblijvende offerte

Vraag hier gemakkelijk en snel een vrijblijvende offerte aan

portfolio icoontje

Foto's

Bekijk hier ons prachtige portfolio

boek icoontje

Brochures bekijken

Bekijk hier onze inspiratie brochure

Bij G-vloeren kunt u uw eigen vloer creëren

Creëer hier uw eigen designvloer

7000+ tevreden klanten
Beoordeling: 4,9/5 uit 220+ reviews

Taupe

PU DUO

Taupe

Anthracite

Anthracite Earth

Black Grey

Concrete

Pearl Taupe

Silk Earth

Lilac Grey

PU MONO

Light Taupe

Taupe

Light Blue

Noir

Signal Grey

Earth

Iron Grey

Anthracite

WOONBETON

Platinum

Taupe

Basalt

Dark Sand

Noir Grey

Latte

Dark Grey

Anthracite

Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten

HACCP vloer: noodzakelijk voor de voedingsmiddelenbranche

Een HACCP vloer is vloeistofdicht, naadloos en voldoet aan de gestelde normen. Dat maakt deze vloer onder meer perfect voor toepassing in de voedingsmiddelenbranche en horeca. De vloeren in deze branches dienen te voldoen aan de HACCP-richtlijnen. Bijvoorbeeld in voedselproductieruimtes net als in opslagruimtes voor voedingsproducten. Onze HACCP vloeren komen tegemoet aan deze richtlijnen die op het gebied van hygiëne en veiligheid gelden. Er is al een lange tijd een verplichting voor bedrijven in de levensmiddelenbranche om aan de gestelde normen te voldoen. Onze vloeren sluiten daar perfect op aan en voorzien bovendien in nog meer voordelen.

Eigenschappen van onze HACCP vloeren:

  • Vloeistofdicht
  • Hygiënisch
  • Naadloos
  • Slijtvast
  • Veilig
  • Scherp geprijsd
  • Snel te belasten
  • Uit te voeren met holle plint

Wat is een HACCP vloer precies?

In de voedingsmiddelenindustrie gelden er strikte regels als het gaat om de hygiëne en veiligheid. Er zijn daarvoor zogenoemde HACCP-richtlijnen opgesteld. Onze HACCP vloer is geen speciale vloersoort, maar een vloer die perfect is afgestemd op de geldende richtlijnen. Bijvoorbeeld als het gaat om de eis dat de vloer vloeistofdicht dient te zijn net als dat de vloer op een simpele manier te desinfecteren of te reinigen moet zijn.

De richtlijnen hebben betrekking op een voedselveiligheidssysteem. Het spreekt voor zich dat het in de voedingsmiddelenbranche belangrijk is om rekening te houden met de voedselveiligheid. De verschillende bedrijfstakken hanteren uiteenlopende hygiënecodes die een praktisch invulling geven aan de richtlijnen. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit voorziet per sector in specifieke hygiënecodes. Het is daarom belangrijk om een HACCP vloer te laten aanbrengen als u een bedrijf heeft in de voedingsmiddelenbranche.

HACCP vloeren voor diverse toepassingen

Wij passen de hygiënische en vloeistofdichte vloeren toe in uiteenlopende ruimtes. Doorgaans in ruimtes die een relatie hebben met de levensmiddelenindustrie. Er zijn echter ook andere omgevingen, waarin een HACCP vloer een ideale keuze is. Bijvoorbeeld als het gaat om de werkruimte in een bakkerij net als in een sanitaire ruimte, bedrijfskantine of voedingswinkel. Zo zijn er ook toepassingen van deze vloer in restaurants net als in vleesverwerkende bedrijven, slagerijen en groentesnijbedrijven. Het voordeel is dat onze HACCP vloer naar de omstandigheden is aan te passen. Bijvoorbeeld door uit te voeren met antislip of door met een combinatie van kleuren te werken.

Kosten HACCP vloer

Er zijn diverse kostenaspecten die invloed hebben op de totale kosten van een HACCP vloer. Daarbij geldt dat er sprake is van een m2 prijs en deze varieert in hoogte, want het totale vloeroppervlak heeft invloed op de kosten van de HACCP vloer. U profiteert van een prijsvoordeel met een lagere m2 prijs naarmate het oppervlak groter is. Vraag voor inzicht in de exacte prijs zonder enige verplichting en gratis een offerte aan. Dan is het voor ons mogelijk om met alle wensen en omstandigheden rekening te houden. Het is ook niet voor niets dat wij maatwerk leveren en dat daarom de kosten per project variëren. Er is van alles mogelijk om uw HACCP vloer op basis van allerlei specifieke wensen samen te stellen.

Hygiënische HACCP vloer

Bij hygiënische HACCP gaat het om het voldoen aan HACCP-regels en daar zijn verschillende manieren voor. Een HACCP vloer vormt daar uiteraard een uitstekend beging voor. Het is mogelijk om van de betreffende sector een goedgekeurde kant-en-klare Hygiënecode te gebruiken die een beschrijving bevat hoe de hygiëne en voedselveiligheid te bewaken is. Bij het volgen van deze code tijdens de uitvoering van werkzaamheden wordt er aan de hygiëne HACCP regels voldaan. De Koninklijke Horeca Nederland heeft als brancheorganisatie bijvoorbeeld een goedgekeurde Hygiënecode HACCP beschikbaar. Het is ook mogelijk om zelf een HACCP-plan op te stellen met het in kaart brengen van het productieproces en risico’s. In elk geval is het belangrijk om bij de basis te beginnen en dat is de keuze voor een hygiënische HACCP vloer te maken.

Bakkerij vloer

Het is in bakkerijen belangrijk dat de vloer voldoet aan de richtlijnen op het gebied van hygiëne, belasting en schoonmaak. Een HACCP vloer is wat dat betreft een uitstekende oplossing om door ons als bakkerijvloer te laten aanbrengen. In een bakkerij is er sprake van een zware belasting van de vloer door de machines en ovens. Bovendien wordt er gewerkt met voedingsmiddelen en is het van belang dat de bakkerijvloer vloeistofdicht is. Onze HACCP vloeren zijn niet alleen daartegen bestand, maar bieden ook nog tal van andere voordelen, zoals modern design, lange levensduur en bestendigheid tegen slijtage.

Ziekenhuizen en klinieken

In ziekenhuizen en klinieken is het extra belangrijk om rekening te houden met hygiënische omstandigheden. Daarom zijn onze HACCP vloeren daar ook bij uitstek geschikt voor. Deze vloeren zijn naadloos, hygiënisch, vloeistofdicht en gemakkelijk schoon te maken. Dit laatste is uiteraard ook belangrijk, want in ziekenhuizen en klinieken is er sprake van een zeer frequente schoonmaak. Een HACCP vloer draagt bij aan de efficiëntie en snelheid waarmee de schoonmaak is uit te voeren en in dat opzicht een kostenbesparende vloeroplossing.

HACCP vloer voor slager(ij)

Het is voor iedere slagerij belangrijk als bedrijf in de vleesverwerkende industrie dat de hygiëne optimaal is. Er is een hygiënecode van toepassing die strikte eisen stelt voor slagerijvloeren net als voor poeliers en slachtshuizen. Een gietvloer in het kader van de HACCP slagerij biedt uitkomst en voldoet naast aan alle richtlijnen ook aan andere praktische eisen. Bijvoorbeeld als het gaat om praktisch gemak in de schoonmaak, het onderhoudsarme karakter en het slijtvaste karakter van een HACCP slagerij gietvloer.

Wij beschikken over een uitgebreide expertise als het gaat om het samenstellen en uitvoeren van gietvloeren voor slagerijen. Doorgaans is een epoxy gietvloer de beste keuze met een volledig naadloos oppervlak, slijtvast karakter en vloeistofdichte eigenschappen. Vleesafval is net als vloeistof gemakkelijk van de HACCP vloer voor een slagerij te verwijderen. Een andere uitstekende optie betreft de troffelvloer die aan de normen van HACCP slagerij voldoet.

Vloer op maat voor scherpe prijs

Wij zorgen ervoor dat u een HACCP vloer op maat geleverd krijgt die aan alle maatstaven voldoen. Daarvoor hanteren wij scherpe prijzen. De hoogte daarvan varieert en is van het totaaloppervlak afhankelijk. Ook speciale wensen aangaande de afwerking beïnvloeden de kosten van HACCP vloeren. Wij komen graag met u in gesprek om uw wensen en eisen in de werkomgeving in kaart te brengen. Op basis daarvan stellen wij een vloer op maat samen die geheel aan de richtlijnen voldoet. Daarbij voorzien wij u uiteraard ook in alle informatie aangaande de verdere stappen, zoals het aanbrengproces. Neem vrijblijvend contact op met G-vloeren voor meer informatie of vraag zonder verplichting een offerte aan.

Veelgestelde vragen over HACCP vloeren

HACCP vloeren zijn speciale naadloze vloersystemen waar wij regelmatig vragen over ontvangen. De veelgestelde vragen over HACCP vloeren inclusief de antwoorden komen hier aan bod. Het is mogelijk dat uw specifieke vraag er niet tussen staat. In dat geval neemt u dan gerust rechtstreeks contact op met G-vloeren.

Is een HACCP vloer een speciaal soort vloer?

HACCP vloeren zijn vloersystemen die aan de HACCP-richtlijnen voldoen. G-vloeren voorziet in de mogelijkheid om gietvloeren als HACCP vloeren uit te voeren. Dit is belangrijk als u een bedrijf heeft in de horeca of voedingsmiddelenindustrie, omdat er in deze branches strikte eisen gelden. Een HACCP vloer is wat dat betreft het beste te omschrijven als een vloer die voldoet aan specifieke eisen.

Wat zijn de eisen voor een HACCP vloer?

Er zijn verschillende eisen van toepassing om een vloer volgens de HACCP-richtlijnen aan te brengen. Het is bijvoorbeeld van belang dat de vloer vloeistofdicht en hygiënisch is. Daarnaast dient het vloersysteem gemakkelijk schoon te maken zijn of te desinfecteren. Onze gietvloeren komen aan deze eisen tegemoet.

Voor welk type bedrijven voeren jullie HACCP vloeren uit?

G-vloeren voorziet allerlei soorten bedrijven van HACCP vloeren op maat, zoals voor onder meer restaurants, bakkerijen, professionele grootkeukens, slachterijen en slagerijen. Neem contact op met ons als u een ander type bedrijf heeft, want onze HACCP vloeren zijn overal te plaatsen.

In welk opzicht is een HACCP gietvloer hygiënisch?

Wij voeren gietvloeren volgens de HACCP-richtlijnen uit en daarnaast beschikken onze vloeren over specifieke eigenschappen. Onze vloeren zijn hygiënisch dankzij het naadloze oppervlak, slijtvaste karakter en vloeistofdichte uitvoering. Bovendien zijn onze HACCP vloeren vrij van stof en vuilafstotend en is het mogelijk om de vloer met bijvoorbeeld een holle plint uit te voeren. Het onderhoudsvrije karakter en gemakkelijke reiniging draagt bij aan een optimale hygiëne.

Is een HACCP vloer stroef?

Het is uiteraard belangrijk om aan de veiligheid te denken en daarom zijn onze HACCP vloeren stroef te maken door antislip aan te brengen.

Welk soort vloer is aan te raden om aan de HACCP normen te voldoen?

Ons assortiment bestaat uit meerdere soorten gietvloeren en de troffelvloer is wat dat betreft een van de beste keuzes. Deze vloer voldoet aan alle HACCP-richtlijnen en is ijzersterk. Bovendien is het een slijtvaste vloer, zodat er niet snel beschadigingen ontstaan.

Waar zijn de HACCP-richtlijnen voor vloeren te vinden?

De Warenwet schrijft in artikel 14 voor dat vloeroppervlakken in bedrijfsruimte moeten voldoen aan bepaalde eisen. De eerste eis is dat de vloer in een goede staat moet zijn. De tweede eis is dat het vloeroppervlak goed te reinigen moet zijn. De derde eis is dat de vloer goed te desinfecteren moet zijn.

Zijn HACCP vloeren in meerdere kleuren verkrijgbaar?

HACCP vloeren zijn bij G-vloeren inderdaad in meerdere kleuren verkrijgbaar. Er is zelfs een ruime keuze uit kleuren beschikbaar.

Hoe vraag ik een offerte aan voor een HACCP vloer?

Het is mogelijk om online een offerte voor een HACCP vloer aan te vragen. Wilt u liever persoonlijk advies dan raden wij u aan om eerst contact op te nemen met G-vloeren.

Wat kost een HACCP vloer?

De kosten van een HACCP vloer hangen af van het soort vloer ofwel materiaal en van het totale oppervlak. Maatwerk is belangrijk en daarom voorzien wij eveneens in een prijs op maat.

Contactgegevens

T: 020 - 846 36 94
E: info@g-vloeren.nl

De showroom is alleen op afspraak te bezoeken.

Onze openingstijden

Maandag09:00 t/m 18:00 uur
Dinsdag09:00 t/m 18:00 uur
Woensdag09:00 t/m 18:00 uur
Donderdag09:00 t/m 21:00 uur
Vrijdag09:00 t/m 18:00 uur
Zaterdag09:00 t/m 18:00 uur
ZondagGesloten