Antislip coating

rekenmachine icoontje

Vrijblijvende offerte

Vraag hier gemakkelijk en snel een vrijblijvende offerte aan

portfolio icoontje

Foto's

Bekijk hier ons prachtige portfolio

boek icoontje

Brochures bekijken

Bekijk hier onze inspiratie brochure

Bij G-vloeren kunt u uw eigen vloer creëren

Creëer hier uw eigen designvloer

7000+ tevreden klanten
Beoordeling: 4,9/5 uit 220+ reviews

Taupe

PU DUO

Taupe

Anthracite

Anthracite Earth

Black Grey

Concrete

Pearl Taupe

Silk Earth

Lilac Grey

PU MONO

Light Taupe

Taupe

Light Blue

Noir

Signal Grey

Earth

Iron Grey

Anthracite

WOONBETON

Platinum

Taupe

Basalt

Dark Sand

Noir Grey

Latte

Dark Grey

Anthracite

Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten

Vloeren die aan kwaliteitseisen en veiligheidseisen moeten voldoen, kunnen worden afgewerkt met de antislip coating van G-vloeren. Onze professionele antislip coating is ideaal voor:

 • Vochtige ruimtes
 • Productiehallen
 • Werkplaatsen

U kunt met behulp van antislip coating ook uw showroom, winkelvloer of garage een nieuw uiterlijk geven. De mogelijkheden zijn eindeloos. Bent u benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Vraag dan meteen een vrijblijvende offerte bij ons aan.

Of neem contact op met een van onze antislip coating specialisten via 020 846 36 94

Geef uw vloer een tweede leven met een antislip coating

Het aanbrengen van een antislip coating is geschikt voor elke betonnen vloer, cementvloer en gietvloer. Uw bestaande vloer wordt gerenoveerd door de toplaag te vervangen door een antislip coating. Dit is vaak goedkoper dan het laten aanbrengen van een nieuwe vloer. Met de antislip coating ontstaat er een duurzaam vloeroppervlak dat bestand is tegen vocht, vuil en chemicaliën. Met de antislip coating is uw vloer opnieuw beschermd tegen slijtage.

Samenstelling en laagdikte van antislip coating

De samenstelling en laagdikte van een antislip coating verschilt per project. U moet echter rekening houden met een minimale en maximale laagdikte. De antislip coating is minimaal 0,1 millimeter en maximaal 0,15 millimeter. Deze dikte betreft een enkele laag. Het kunsthars heeft een korrelige samenstelling die voor het antislip effect zorgt en de vloerafwerking dus stroever maakt. Er zijn diverse gradaties beschikbaar. De toepassing is onder meer geschikt voor magazijnen en garages, maar bijvoorbeeld ook voor trappen.

Verschillende kleuren antislip coating

U heeft bij G-vloeren een ruime keuze uit allerlei kleuren antislip coating. Een transparante antislip vloer behoort overigens ook tot de mogelijkheden als u de vloer alleen stroever wenst te maken. Het is daarnaast mogelijk om een gehele coatingvloer in een kleur naar keuze met antislip laag te laten aanbrengen. Daarbij heeft u in elk geval de keuze uit alle bestaande RAL-kleuren.

Kosten antislip-coating

De kosten van antislip coating zijn van variabele factoren afhankelijk. Wij kijken onder meer naar het totaaloppervlak, maar ook naar de wijze van uitvoering. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een bestaande kunststofvloer van antislip coating te voorzien. Of het is mogelijk om een compleet nieuwe coatingvloer of gietvloer aan te brengen met antislip coating. Het aantal m2 bepaalt welke prijsrange van toepassing is. Bovendien zijn er mogelijkheden om met maatwerk rekening te houden. Vraag daarom voor een exacte prijsopgave vrijblijvend een offerte bij ons aan.

Antislip coating voor vochtige ruimtes

Antislip coating is bij uitstek geschikt om toe te passen in een vochtige ruimte. De kans dat de vloer nat en glad wordt in een vochtige ruimte is groot. Dit verhoogt het risico op het uitglijden met alle gevolgen van dien. Door antislip coating aan te laten brengen, wordt het oppervlak stroef en blijft deze stroef ook al komt er vocht op te liggen.

Risico op valpartij in badkamer is groot

De meeste valpartijen die thuis gebeuren, vinden plaats in de badkamer. Onderzoek heeft uitgewezen dat 25% van alle valpartijen en uitglijers in huis, plaatsvindt in de badkamer, douche of op het toilet. Bij ouderen is het risico op het uitglijden op een gladde vloer nog groter. Dit in verband met afnemende spierkracht, minder snel reactievermogen of problemen met evenwichtscoördinatie.

Antislip coating badkamer verhoogt veiligheid

Het risico op lichamelijk letsel is te beperken door antislip coating in de badkamer aan te brengen. Dit is niet alleen thuis een aanrader, maar uiteraard is het eveneens aan te beleven om een antislip vloer in de badkamer in een verzorgingshuis of verpleeghuis te plaatsen. De badkamer coaten met antislip is een specialistische taak en wij hebben daar vanuit onze expertise volop ervaring mee. Het is naast de badkamer vloer veiliger te maken ook mogelijk om de douchevloer antislip te maken.

Voorkom ongelukken

Het is natuurlijker beter om ongelukken te voorkomen en daarom is het voor allerlei situaties zinvol om antislip coating aan te laten brengen. In een badkamer is het vanzelfsprekend dat een stroeve vloer het risico op een valpartij kleiner maakt. Het is ook buitenshuis belangrijk dat de vloer stroef is, zoals een galerijvloer of een trappenhuis. Daarnaast geldt dat bedrijven de verantwoordelijkheid hebben om een veilige werkomgeving te bieden.

Antislip coating voor productiehallen

In een productiehal is het belangrijk om in alle opzichten voor de medewerkers in een veilige werkomgeving te voorzien. Een goede basis begint bij het zorgen voor een vloer die niet het risico met zich meebrengt dat medewerkers uitglijden en vallen. Daarom is antislip coating belangrijk om toe te passen in een productiehal.

Antislip coating voor werkplaatsen

In een werkplaats is de veiligheid van belang en dient er extra aandacht te zijn voor de vloer. Bijvoorbeeld als er sprake is van het werken met olie, chemicaliën of zuren die mogelijk op de grond belanden. Hierdoor ontstaat er een bijzonder glad oppervlak en lopen medewerkers meer kans om een uitglijder te maken. Het is gemakkelijk om het risico op valpartijen in werkplaatsen te verkleinen door antislip coating te laten aanbrengen. Dit geldt overigens ook voor andere werkruimtes, zoals in garages net als in parkeergarages.

Veilige werkomgeving

Een stroef oppervlak draagt bij een het verhogen van de veiligheid in werkplaatsen, fabrieken en magazijnen. Uiteraard is het ook in ziekenhuizen van belang om patiënten, medewerkers en gasten een veilige omgeving te bieden. Wat dat betreft, heeft het voorkomen van ongelukken prioriteit bij het inrichten van een werkomgeving of ruimte met publieke functie. Ook indien een bestaande stroeve coating versleten is, raden wij aan om deze opnieuw van een veilige antislip coating te voorzien.

Projecten met antislip coating

De toepassing van de antislip coating is zeer gevarieerd. Bijvoorbeeld in garages waar een stroeve vloer belangrijk is door olie en vetten die op de grond terechtkomen. Of in magazijnen en werkplaatsen waar voertuigen af- en aanrijden en waar medewerkers over de vloer lopen. G-vloeren heeft ervaring met allerlei soorten projecten waar antislip coating is aangebracht. Zo ook in zwembaden, waar de vloer uiteraard stroef moet zijn om uitglijden te voorkomen.

De voordelen van antislip coating

Er zijn talloze voordelen te benoemen van antislip coating. Het belangrijkste kenmerk in dit geval is uiteraard het stroeve karakter van de vloer. De voordelen van de coatingvloer komen daar nog bij. Te denken valt aan het slijtvaste en vloeistofdichte materiaal, maar ook aan het gemak van het onderhoud. De kleurkeuze is helemaal vrij. De antislip coating is zelfs transparant aan te brengen. Verder is er een voordeel als het gaat om de kosten, want het betreft hier een goedkope vloerafwerking. Uiteraard wel van een hoge kwaliteit. Hieronder vindt u de voordelen van de antislip coating nog eens opgesomd.

 • Stroef effect, veel grip
 • Slijtvast
 • Waterafstotend
 • Transparant of in kleur
 • Hoge kwaliteit
 • Voordelig

Stappenplan voor de aanbrenging van antislip coating

Het aanbrengen van de antislip coating gebeurt aan de hand van een stappenplan dat G-vloeren hanteert.

 1. 1. Voorbereiding ondergrond

  Het komt regelmatig voor dat G-vloeren antislip coating aanbrengt op beton, cement of een bestaande gietvloer. Het is belangrijk dat er in ieder geval sprake is van een vormvaste vloer die schoon, droog en stofvrij is. In verband met het esthetische karakter is het mogelijk om eventuele scheuren te herstellen.

 2. 2. Antislip coating aanbrengen

  Als de ondergrond aan de eisen voldoet, is het mogelijk om de antislip coating aan te brengen. Dat gebeurt door met een verfroller het materiaal gelijkmatig over de grond te verdelen. Als het een 2-componentenuitvoering betreft, vindt uiteraard eerst een vermenging hiervan plaats. Het verschil met reguliere coating is dat de antislip variant een korrelige structuur heeft.

 3. 3. Ingebruikname vloer

  Na de aanbrenging van de antislip coating duurt het ongeveer zestien uur voordat de vloer beloopbaar is. De uitharding gaat echter nog verder door en duurt in totaal een paar dagen.

Overige coatings en vloeren

U kunt bij G-vloeren niet alleen terecht voor antislip vloercoating, ook voor een complete vloer zijn wij de aangewezen specialist. U kunt bij ons terecht voor onder andere:

Meer informatie over antislip vloercoating

Heeft u meer informatie nodig over antislip vloercoating? Of bent u benieuwd of antislip vloercoating voor u de juiste oplossing kan zijn? Neem dan gerust contact met ons op. U kunt op afspraak ook onze showroom bezoeken.

Contactgegevens

T: 020 - 846 36 94
E: info@g-vloeren.nl

De showroom is alleen op afspraak te bezoeken.

Onze openingstijden

Maandag09:00 t/m 18:00 uur
Dinsdag09:00 t/m 18:00 uur
Woensdag09:00 t/m 18:00 uur
Donderdag09:00 t/m 21:00 uur
Vrijdag09:00 t/m 18:00 uur
Zaterdag09:00 t/m 18:00 uur
ZondagGesloten