Epoxy gietvloer

rekenmachine icoontje

Vrijblijvende offerte

Vraag hier gemakkelijk en snel een vrijblijvende offerte aan

portfolio icoontje

Foto's

Bekijk hier ons prachtige portfolio

boek icoontje

Brochures bekijken

Bekijk hier onze inspiratie brochure

Bij G-vloeren kunt u uw eigen vloer creëren

Creëer hier uw eigen designvloer

7000+ tevreden klanten
Beoordeling: 4,9/5 uit 200+ reviews

Taupe

PU DUO

Taupe

Anthracite

Anthracite Earth

Black Grey

Concrete

Pearl Taupe

Silk Earth

Lilac Grey

PU MONO

Light Taupe

Taupe

Light Blue

Noir

Signal Grey

Earth

Iron Grey

Anthracite

WOONBETON

Platinum

Taupe

Basalt

Dark Sand

Noir Grey

Latte

Dark Grey

Anthracite

Best beoordeelde gietvloer specialist met 200+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten

Een epoxy gietvloer bestaat uit kunststof polymeer en wordt veelal toegepast in bedrijven. Omdat een epoxy gietvloer bestand is tegen chemicaliën en met gemak zware voertuigen en machines kan verdragen, is een epoxy gietvloer de ideale bedrijfsvloer.

Navigeer via bovenstaande buttons eenvoudig naar de informatie die u zoekt.

Epoxy gietvloer
Epoxy gietvloer

Eigenschappen van een epoxy gietvloer zijn:

 • Vloeistofdicht en chemicaliënbestendig
 • Volledig naadloos
 • Zeer hygiënisch en onderhoudsvriendelijk
 • Sterker dan beton

 

Voor meer informatie over onze epoxy gietvloeren neemt u contact met ons op via 020 846 3694. Om direct de prijs te berekenen, klikt u op de button hieronder.

Epoxy gietvloer prijs

De epoxy gietvloer prijs voor uw bedrijf begint bij € 20,- per vierkante meter. Dit is puur een indicatie, aangezien de definitieve epoxy gietvloer prijs wordt beïnvloed door meerdere factoren.

Prijsbepalende factoren zijn:

Het aantal vierkante meters

De grootte van de ruimte bepaalt deels de prijs van een epoxy gietvloer. Vaak geldt dat de prijs per vierkante meter daalt, wanneer de oppervlakte toeneemt. Daarbij wordt wel gekeken naar de indeling van de ruimte. In een ruimte met een groot oppervlak, zonder obstakels, werken wij efficiënter.

De staat van de ondervloer

Een epoxy gietvloer kan worden aangebracht wanneer de ondervloer egaal is. Mocht de ondergrond nog niet egaal zijn en veel oneffenheden vertonen, dienen we de vloer eerst te egaliseren. De arbeidskosten die daarmee gemoeid zijn, berekenen wij door in de epoxy gietvloer prijs

Korting op een epoxy gietvloer

Als VVE, ondernemer of collectief profiteert u van kortingen die oplopen tot wel 15% op de aanschaf van een epoxy gietvloer. Wanneer u als collectief een offerte aanvraagt voor een epoxy gietvloer en wij de vloer in meerdere locaties kunnen toepassen op hetzelfde moment, besparen wij op onze arbeidskosten. Hierdoor kunnen wij u een korting aanbieden.

Voor meer informatie over deze korting of de prijs van een epoxy gietvloer, neemt u contact met ons op via 020 846 3694

Epoxy gietvloeren met kleuren, aanduidingen, bedrijfslogo of afbeelding

Epoxy gietvloeren zijn bij G-vloeren in allerlei kleuren samen te stellen. Het is bij dit vloertype ook mogelijk om met een combinatie aan kleuren te werken. In een parkeergarage ziet u bijvoorbeeld lijnen voor de parkeervakken en oversteekplaatsen net als routepijlen. Dat is precies wat de opties voor kleurtoepassing bij epoxy gietvloeren betekenen. De combinatie van zware belasting en slijtvaste karakter met opties in kleuren maken deze vloer tot een perfecte parkeergaragevloer.

Die lijn is overigens door te trekken naar magazijnen, waar aanwijzingen op de grond de veiligheid verhogen. Op deze manier is er ook voor uw bedrijf rekening te houden met de kleurtoepassing voor uw epoxy gietvloer. De kleuropties maken het zelfs mogelijk om er een bedrijfslogo in te verwerken, waarmee u de aandacht trekt. Of wilt u misschien een originele afwerking met een afbeelding in de vloer? Onze expert bespreekt graag uw wensen en de mogelijkheden.

Epoxy gietvloer kleuren

Een epoxy gietvloer is in vrijwel elke kleur mogelijk. U heeft de keuze uit alle RAL, Sikkens en NCS-kleuren. Het is hierbij mogelijk om een kleurcombinatie te kiezen, zoals lijnen om een oversteekplaats (zebrapad) of looplijnen aan te geven, of vakverdelingen in de vloer van een fabriekshal.

Een epoxy gietvloer voor uw bedrijf

Een epoxy gietvloer is een industriële vloer, speciaal ontwikkeld voor toepassing in omgevingen waar hoge eisen worden gesteld aan mechanische en chemische belastbaarheid. Om aan deze eisen te voldoen zijn de vloeren slijtvast, vloeistofdicht en vochtbestendig. Daarnaast is een epoxy gietvloer geschikt voor zeer zware belasting. Wanneer u werkt met zware voertuigen of machines, is een epoxy gietvloer voor u de perfecte vloertoepassing.

Vanwege de genoemde eigenschappen, vindt men epoxy gietvloeren vooral in toepassingen als:

Benieuwd hoe u een epoxy gietvloer kunt inzetten in uw bedrijf? Neem contact op met G-vloeren voor uitgebreid advies.

Ik zoek een industriële gietvloer

Als industriële gietvloer is een epoxy gietvloer zeer geschikt. Een epoxy gietvloer is namelijk:

 • Bestand tegen vloeistoffen en chemicaliën
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Zeer hygiënisch en makkelijk schoon te houden
 • Sterker dan beton, waardoor geschikt voor hoge industriële en mechanische belasting
 • Volledig naadloos
 • Geschikt om aanduidingen (looplijnen), logo’s of afbeeldingen in te verwerken

Een epoxy gietvloer voor particuliere toepassingen?

Vanwege de sterke eigenschappen van een epoxy gietvloer krijgen we steeds meer aanvragen van gezinnen die een epoxy gietvloer in hun woning willen laten aanbrengen. Een epoxy gietvloer is zeer onderhoudsvriendelijk maar absoluut niet geschikt voor woningen. Een epoxy gietvloer is gemaakt voor bedrijven en industriële toepassingen en is daarom niet esthetisch verantwoord. Indien er sprake is van een particuliere garage of berging waar bijvoorbeeld auto’s, motoren of fietsen staan, kunnen we wel een epoxy gietvloer toepassen.

“Complimenten aan G-vloeren. Gietvloer is prachtig geworden en de service was perfect tijdens het gehele traject.”
– Familie Ricksen uit Helmond

“Ik had al vanaf het eerste moment een goed gevoel bij G-vloeren. In de showroom werd ik goed geholpen met de keuze voor mijn nieuwe vloer. De gietvloer ligt er nu een maand in en hij bevalt super goed.”
– Hans uit Heerenveen

Epoxy gietvloer
Epoxy gietvloer

Verschil tussen epoxy gietvloeren en PU gietvloeren

Epoxy gietvloeren en PU gietvloeren zijn twee populaire gietvloeren met enkele overeenkomsten en verschillen. Omdat er vaak verwarring ontstaat over deze vloertypes leggen wij uit waarin deze vloeren van elkaar verschillen.

Een epoxy gietvloer is keihard en gemaakt voor zware belasting. De vloer is een tussenvorm tussen een reguliere gietvloer en de nog sterkere epoxyvloer. Een van de kenmerken van een epoxy gietvloer is dat er geen matterende lak wordt toegepast. Bij oplevering zal de vloer glanzen, maar naarmate de vloer intensief wordt gebruikt, wordt deze steeds matter. Daarnaast zal epoxy gietvloer in de loop van de tijd verkleuren door uv-straling van de zon. De hardheid maakt een epoxy gietvloer geschikt voor zwaar gebruik en heftruckverkeer. Een epoxy gietvloer is door zijn hardheid echter ook minder flexibel, waardoor er eerder scheuren in de vloer kunnen ontstaan.

Een pu gietvloer daarentegen voelt zacht en comfortabel aan. PU gietvloeren zien we vaker terug in woonhuizen en hebben een esthetisch karakter. Een PU gietvloer wordt vaak opgebouwd uit meerdere lagen, waarbij de bovenste laag uit een glanzende polyurethaan gietlaag bestaat met daarbovenop een matterende en beschermende laklaag.

Epoxy gietvloeren worden veelal toegepast in een industriële omgeving en voelen minder warm en zacht aan. Omdat het in een woonhuis minder belangrijk is dat een vloer tegen vetten, oliën en chemicaliën kan, raden wij een polyurethaan gietvloer eerder aan voor woonhuizen en een epoxy gietvloer voor bedrijven.

De voordelen van een epoxy gietvloer

Naast dat een epoxy gietvloer bikkelhard en slijtvast is, zijn er meer voordelen die een epoxy gietvloer een goede keuze kunnen maken. Zo kan het voor garages een groot voordeel zijn dat een epoxy gietvloer vloeistofdicht is. De vloer kan dan niet worden aangetast als er zure vloeistoffen op de vloer lekken. Doordat een epoxy gietvloer een naadloze vloer is, zijn er geen kieren of naden waar stof kan achterblijven, waardoor ze eenvoudig schoon te houden zijn. Hieronder leest u alle voordelen van een epoxy gietvloer:

 • Mechanisch belastbaar
 • Chemisch belastbaar
 • Slijtvast
 • Naadloos
 • Stofarm
 • Stootvast
 • Slagvast
 • 100% vloeistofdicht
 • HACCP
 • In duizenden kleuren leverbaar

Geïnteresseerd in een epoxy (EP) gietvloer?

Omdat een epoxy gietvloer bestand is tegen chemicaliën en met gemak zware voertuigen en machines kan verdragen, is een epoxy gietvloer de ideale bedrijfsvloer.

Op zoek naar een kwalitatieve EP gietvloer?

Ruim 17 jaar ervaring met o.a. EP gietvloeren.

Al meer dan 7000 (giet)vloeren gelegd in Nederland en België.

Prachtige showroom in Amsterdam met kundig advies van ervaren specialisten.

Tientallen Epoxy gietvloer kleursamples in de showroom of online, elke RAL kleur mogelijk.

Uw nieuwe vloer binnen een aantal weken gelegd.

Enkele van onze tevreden opdrachtgevers:

Dell
Gemeente Amsterdam
Lenovo
LG

Epoxy gietvloer antislip

Een epoxy gietvloer leent zich perfect om met andere functionele toepassingen te combineren. Bijvoorbeeld in de vorm van een epoxy gietvloer antislip. De veiligheid is in elk bedrijf van groot belang. Als een vloer te glad is, vormt dat een risico. Vooral als er ook nog sprake is van vloeistoffen die op de toch al gladde ondergrond belanden. Daarom is het in veel situaties aan te raden om een epoxy gietvloer antislip uit te voeren. Daarmee krijgt de vloer een stroever oppervlak dat ongelukken door uitglijden voorkomt. G-vloeren biedt ook op het gebied van antislip maatwerk. Dat is mogelijk omdat er verschillende gradaties zijn voor antislip om een keuze uit te maken.

In bedrijfssituaties waar extra risico bestaat op uitglijden, ligt het voor de hand voor een hoge gradatie te kiezen. Is het risico beperkt dan volstaat een epoxy gietvloer antislip met een lagere gradatie. Het stroef maken van het oppervlak is mogelijk door antislipkorrels in de vorm van kwartskorrels in te strooien. De antislip epoxyvloer biedt uitkomst voor allerlei bedrijfssituaties. Denk bijvoorbeeld maar aan winkels waar het komen en gaan van mensen is en ook als het regent. De kans dat de bezoekers regenwater mee naar binnen nemen is groot. Ook in werkplaatsen bestaat de kans op vloeistoffen op de vloer net als in garages. In de horeca net als in zorginstellingen en in professionele keukens is het aanbrengen van een epoxy gietvloer met antislip eveneens aan te raden.

Epoxy gietvloer ESD

Een epoxy gietvloer ESD is een andere uitvoering en specifiek geschikt voor werkruimtes waar statische ontlading plaatsvindt. Dat komt in allerlei werkruimtes voor, zoals in operatiezalen van ziekenhuizen en in productieruimtes voor elektronica. Om de mensen, apparaten en onderdelen tegen statische ontlading te beschermen biedt een epoxy gietvloer ESD uitkomst. De antistatische epoxy gietvloer zorgt op een veilige manier voor het afvoeren van de statische lading. Bij dit type vloer is er sprake van geleidende tussenlagen.

Bovendien zijn de voordelen van de epoxy gietvloer zelf uiteraard ook aanwezig. Dat betekent dat u in uw bedrijf, organisatie of ziekenhuis een vloer krijgt die mechanisch en chemisch te belasten is. Ook profiteert u van het slijtvaste karakter van de vloer net als van de naadloze uitvoering en reinigingsgemak. Het spreekt voor zich dat een ESD epoxy gietvloer door een specialist moet worden aangebracht om de functionaliteit te garanderen. G-vloeren is dé specialist in epoxy gietvloeren in allerlei uitvoeringen en ook in ESD vloeren. Voor meer informatie neemt u contact op of vraag anders direct een offerte aan.

Epoxy gietvloer
epoxy gietvloer
epoxy gietvloer

Epoxy gietvloer repareren

Bij een epoxy gietvloer kunnen, ondanks dat hij zeer sterk is, beschadigingen ontstaan. Vooral bij een vlakke, egale vloer als een epoxy gietvloer kunnen deze beschadigingen snel zichtbaar worden. In zo’n geval komen we graag langs om te zien op welke manier het probleem het makkelijkst opgelost kan worden. Denk hierbij aan de volgende opties:

 • Indien de gietvloer echt beschadigd is, is de beste oplossing vaak om een deel van de vloer te verwijderen en de gehele vloer te coaten in een nieuwe toplaag.
 • Indien de epoxy gietvloer (licht) verkleurd is of versleten, raden we aan een nieuwe toplaag aan te laten brengen.
 • Indien u een sterkere vloer wilt of de vloer zodanig beschadigd is dat dit ten koste gaat van de veiligheid, is een nieuwe primer, gietlaag en toplaag nodig.

Epoxy gietvloer afwerking

Op het gebied van afwerking, is er bij een epoxy gietvloer veel mogelijk. Zo kan de vloer geheel op maat gemaakt worden. Een voorbeeld van een afwerking is die met holle plinten. Een andere mogelijkheid is om de vloer in een matte uitvoering (in plaats van de gewoonlijke hoogglans uitvoering) aan te laten leggen.

Ook kunt u de vloer een decoratief element meegeven, zoals kleurvlokken die goed zichtbaar zijn in de vloer en vuil of stof hierdoor minder snel opvalt. Eventuele add-ons zoals een antistatische coating of een antislip-laag behoren ook tot de mogelijkheden.

Epoxy gietvloer
Epoxy gietvloer
Epoxy gietvloer

Het aanbrengen van de epoxy gietvloer

Stap 1: Ondergrond en primer

Als de ondergrond in de juiste staat is, beginnen onze specialisten met het aanbrengen van een primer. Een primer dient als een soort tussenlaag tussen de ondergrond en de epoxy gietvloer. Het zorgt ervoor dat de vloer zich als geheel goed aan de ondergrond hecht en het voorkomt dat de epoxy gietvloer in de ondergrond trekt. Welke primer we gebruiken hangt af van de ondervloer.

Optioneel: schraplaag

Afhankelijk van uw wensen brengen we na de primer nog een optionele schraplaag aan. Deze laag is bedoeld om de vloer volledig dicht te zetten, wat de epoxy gietvloer uiteindelijk nog sterker maakt.

Stap 2: Epoxy gietvloer laag aanbrengen

Vervolgens brengen we de epoxy gietvloer laag op de primer of schraplaag aan. Deze laag bepaalt het uiterlijk van de vloer. De vloer wordt gegoten en vervolgens handmatig egaal verspreid. Hierbij beginnen we bij de buitenste randen van de ruimte en werken we naar binnen toe. Het is mogelijk om tijdens het aanbrengen kleurvlokken in te laten strooien, om de vloer bepaalde kleuraccenten te geven.

Optioneel: toplaag

Na het aanbrengen van de epoxy gietvloer is het mogelijk om een aanvullende toplaag aan te brengen. Dit geeft de vloer een zijdematte of matte afwerking en beschermt extra tegen het gebruik en beschadigingen.

Een epoxy gietvloer schoonmaken

Een epoxy gietvloer is onderhoudsarm, maar het is wel belangrijk dat hij regelmatig gereinigd wordt om hem in een mooie staat te houden. Dit kan met een vochtige doek of dweil met een neutrale reiniger of groene zeep. Vermijd het gebruik van bijtende schoonmaakmiddelen zoals chloor of bleek, aangezien dit beschadigingen kan veroorzaken op de vloer. Voor grotere oppervlaktes is een boenmachine ook een oplossing. Bij oplevering van uw epoxy gietvloer ontvangt u van ons altijd een uitgebreid onderhoudsadvies.

Lees hier het laatste nieuws:

3 keukenvloertrends in 2023

3 keukenvloertrends in 2023 Bent u op zoek naar een nieuwe keukenvloer? Er zijn in 2023 een aantal keukenvloertrends die u van inspiratie voorzien om tot de beste keuze te komen. Bij alle trends die van toepassing zijn, is het belangrijk om design en comfort te combineren met gemak. Deze aspecten vormen namelijk de basis voor de keukenvloertrends in 2023. Daarnaast is het een trend om voor een minimalistisch design in de keuken te kiezen om een moderne en rustige uitstraling te realiseren. Hieraan kan de keukenvloer een belangrijke bijdrage leveren. 1 – PU gietvloer Een PU gietvloer voldoet aan alle kenmerken van de keukenvloertrends in 2023. Dit is een vloer die minimalistisch is vanwege het strakke en naadloze karakter. Een extra voordeel is bovendien dat dit type gietvloer perfect is om in de keuken te leggen. Knoeit u met water dan blijft dit op de keukenvloer liggen, want PU gietvloeren zijn vloeistofdicht. Zo stoten deze naadloze vloeren ook vuil en stof af. Wat dat betreft zit het met de hygiëne ook helemaal goed als u voor deze keukenvloer kiest. Bovendien kan u de kleur kiezen die aansluit bij de kleur van uw keukenkastjes, aanrechtblad en apparatuur. PU gietvloeren zijn  door G-vloeren in alle kleuren uit te voeren. 2 – Woonbeton Woonbeton is een van de andere keukenvloertrends in 2023 en net als de PU gietvloer helemaal naadloos. Deze vloer brengt door het gemêleerde effect net wat meer leven in de keuken, maar heeft door in de basis een eenheid te zijn een rustige en minimalistische look. Gemak combineert met comfort en met een luxe uitstraling als u voor een gevlinderde betonvloer in uw keuken kiest. Woonbeton is in meerdere kleuren aan te brengen en is een vloer die onder meer het stijlvolle karakter van een zwarte keuken benadrukt. 3 – Betonlook vloer Een betonlook vloer is een ideale keuze als u van alle voordelen van een PU gietvloer wilt […]

De toekomst in vloerenland

De toekomst in vloerenland Er zijn al decennialang zorgen om het milieu en het klimaat. De impact van de consumptiemaatschappij op de natuur is enorm groot. Dit besef is er ook in vloerenland en er zijn nu al ontwikkelingen gaande die veranderingen teweegbrengen. Duurzaamheid is het thema van de toekomst in vloerenland. Dit komt omdat bedrijven zich steeds meer bewust zijn van het belang van duurzaamheid. De behoefte van consumenten verandert eveneens, want steeds meer mensen maken een weloverwogen keuze voor een duurzame vloer. Het koopgedrag wordt wat dat betreft steeds ’groener’ en verandert in de toekomst tot een gevestigde norm. Daarnaast zijn er nog andere aspecten als gemak en comfort die nu al tot norm verheven zijn. Duurzame vloeren in vloerenland Duurzame vloeren passen goed in het grotere plaatje van het verduurzamen van woningen en bij het maken van milieubewuste keuzes. Bedrijven, maar ook de overheidsinstellingen hebben al het voortouw genomen en daarbij een voorbeeldfunctie. Het is niet voor niets dat de lokale overheid al op grote schaal gebruikmaakt van milieuvriendelijke kunststofvloeren. Het materiaal speelt een belangrijke rol, maar bijvoorbeeld ook de mate van onderhoud. Er zijn wat dat betreft meerdere aspecten die in toenemende mate van belang zijn in de toekomst van vloerenland. Duurzame productie Duurzame materialen Recyclebaarheid Vloerverwarming Gemak en comfort Onderhoud Minder impact op het milieu De toekomst in vloerenland krijgt op een manier vorm dat de impact op het milieu te minimaliseren is. Dit is bijvoorbeeld te bereiken door de CO2 uitstoot te beperken en door geen restmateriaal over te houden. Onze milieuvriendelijke gietvloeren dragen bij aan een beperking van de CO2 uitstoot en bij het uitvoeren van de vloer blijft er geen restmateriaal over. De duurzame gietvloeren van G-vloeren sluiten hierop aan en beschikken over nog meer kenmerken die de vloeren een milieuvriendelijk karakter geven. Lange levensduur Consumenten die milieubewust zijn en duurzaamheid nu en in de toekomst belangrijk vinden, houden rekening met een […]

Waarom kiezen steeds vaker bedrijven voor een gietvloer?

Waarom kiezen steeds vaker bedrijven voor een gietvloer? Er zijn steeds meer bedrijven die kennismaken met de vele voordelen van een gietvloer. Dit geldt niet alleen voor de zakelijke en commerciële branche, maar ook voor de industrie. Een gietvloer voor bedrijven is bovendien in meerdere soorten en uitvoeringen verkrijgbaar. Daarom is het mogelijk voor elk bedrijf een gietvloer op maat te leveren. Bijvoorbeeld een epoxy gietvloer voor zware industriële belasting of een polyurethaan gietvloer voor kantoren. Iedere vloer is samen te stellen met toevoeging van extra eigenschappen. G-vloeren levert wat dat betreft maatwerk tot in detail. Slijtvast en onderhoudsgemak met lange levensduur Een bijzonder kenmerk van onze gietvloeren voor bedrijven is dat deze standaard een lange levensduur hebben. Dit is voor uw bedrijf uiteraard van grote waarde en daarom een verstandige investering. Gietvloeren zijn naadloos, slijtvast en kunnen gemakkelijk tegen een stootje. Daarnaast is het een vloer die simpel is te onderhouden en over een vuilafstotend oppervlak beschikt. De uitstekende hygiëne maakt gietvloeren dan ook onder meer geschikt om toe te passen in voedselproducerende bedrijven, ziekenhuizen en horecagelegenheden. Brede toepassing gietvloeren De toepassingen van gietvloeren voor bedrijven en organisaties zijn zeer gevarieerd. G-vloeren brengt deze naadloze vloeren bijvoorbeeld in allerlei bedrijven aan, van bakkerijen tot sportscholen en van supermarkten tot kapsalons. Wij kijken bij het samenstellen van maatwerk steeds naar het type bedrijf, werkomgeving en benodigde eigenschappen. Zo houden wij ook rekening met de intensiviteit van gebruik, beschikbare budget en maximale onderbreking van de bedrijfswerkzaamheden. In dat opzicht hebben wij uiteenlopende soorten gietvloeren voor bedrijven beschikbaar, zoals onder meer: PU gietvloeren Epoxy gietvloeren Troffelvloeren Coatingvloeren Cementgebonden gietvloeren Volledig afgestemd op bedrijfsvoering Er is naast de lange levensduur en brede toepassing nog een belangrijke reden waarom steeds meer bedrijven voor gietvloeren kiezen. Gietvloeren zijn perfect op maat aan te brengen met toevoeging van functionele eigenschappen. Deze beslaan een breed gebied en variëren van het realiseren van een extra geluiddempende laag tot […]

Epoxy gietvloer op maat: van advies tot uitvoering

U mag bij G-vloeren rekenen op een professionele uitvoering van het gehele traject om een op maat samengestelde epoxy gietvloer te krijgen. Dat begint bij deskundig advies in onze showroom, waar onze technische experts uw wensen in kaart brengen. Onze adviseurs denken mee om tot de perfecte samenstelling te komen. Daarbij ontvangt u voor de epoxy gietvloer een passende offerte.

Nadat uw wensen in kaart zijn gebracht, plannen onze applicateurs een werkbezoek bij u in. Dat is nodig ter voorbereiding om uiteindelijk het beste resultaat neer te zetten. Tijdens dit bezoek controleren we of de ondergrond in goede staat is. Hierbij kijken we of de ondergrond volledig schoon, droog, vlak, vetvrij en uitgehard is. Zo nodig wordt de ondergrond voorbehandeld om deze geschikt te maken voor de epoxy gietvloer.

Omdat een epoxy gietvloer uit meerdere lagen bestaat en wij rekening moeten houden met de droogtijd van de lagen, duurt het aanbrengen meerdere dagen. Uiteraard hangt het ook van de omvang van het project af hoeveel tijd het kost om de vloer aan te brengen. De gangbare periode is een werkweek, waarbij wij op maandag starten met het aanbrengen van uw epoxy gietvloer.

Kleursamples

Epoxy gietvloer in 1000+ kleuren.

Foto’s

Om nóg meer inspiratie op te doen.

Vloerverwarming

Epoxy gietvloer i.c.m. vloerverwarming

Vloer creëren

Met onze handige, gratis tool!

Tips

Handige tips van een specialist.

Video’s

Ideeën opdoen op een visuele manier.

Brochure

Handige EP gietvloer informatie.

Onderhoud

Informatie over onderhoud.

Veelgestelde vragen over epoxy gietvloeren

Onderstaande vragen komen geregeld binnen bij onze adviseurs. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op voor een antwoord op uw vraag.

Voor welke ruimtes is een epoxy gietvloer geschikt?

Een epoxy gietvloer is een industriële vloer die voldoet aan eisen waar een industriële (bedrijfs)ruimte aan moet voldoen. Daarmee is een epoxy gietvloer zeer geschikt als bijvoorbeeld fabrieksvloerwerkplaatsvloerproductievloer en bedrijfsvloer.

Is het mogelijk om een epoxy gietvloer te kiezen als vloer voor mijn woning?

Nee, dat is niet mogelijk. Dit type vloer is namelijk gemaakt voor bedrijven en industriële toepassingen. In plaats van een epoxy gietvloer, raden we voor particuliere toepassingen een PU gietvloer aan. Voor een particuliere garage of berging is het wel mogelijk om een epoxy gietvloer te laten leggen.

Van welk materiaal is een epoxy gietvloer?

Epoxy is gemaakt van kunststof polymeer. Dit is een stevig, slijtvast en waterdicht materiaal dat grotendeels uit aardolie wordt gemaakt. De epoxy die wij gebruiken voor onze vloeren is op een duurzame en milieuvriendelijke manier tot stand gekomen.

Wat is het verschil tussen een epoxy gietvloer en epoxyvloer?

U kunt een epoxy gietvloer zien als een tussenvorm tussen een ‘normale’ gietvloer en een (nog sterkere) epoxyvloer. Zo is er bijvoorbeeld een verschil in de lak: bij een epoxy gietvloer wordt er geen matterende lak gebruikt. Twijfelt u tussen een epoxy gietvloer en een epoxyvloer? Neem dan contact op voor het beste advies voor uw situatie.

Wat is het verschil tussen een epoxy gietvloer en epoxy vloercoating?

Een epoxy gietvloer is iets compleet anders dan een epoxy vloercoating. Een epoxy gietvloer is een complete vloer van 3 tot 5 millimeter. Een epoxy vloercoating is opgebouwd in coatinglagen van maximaal 1 millimeter dikte totaal. Een epoxy gietvloer is hierdoor ook duurder dan een epoxy vloercoating, omdat er meer materiaal en arbeid voor nodig is.

In welke kleuren is een epoxy gietvloer beschikbaar?

Een epoxy gietvloer is in allerlei kleuren beschikbaar. Het is daarbij ook mogelijk om kleuren te combineren. U heeft keuze uit RAL, Sikkens en NCS kleuren. Dat zijn er bij elkaar 3000.

Kan ik een epoxy gietvloer combineren met vloerverwarming?

Het is helaas niet mogelijk om dit type vloer te combineren met vloerverwarming. Dit komt doordat epoxy warmte niet goed kan verdragen. Epoxy is namelijk een hard materiaal waardoor het minder geschikt is voor vloerverwarming. Vloerverwarming zorgt voor zetting en krimping, waardoor de epoxy gietvloer sneller  gaat scheuren dan elastische gietvloeren zoals PU gietvloeren.

Zijn kleurencombinaties bij een epoxy gietvloer mogelijk?

Ja, het is mogelijk om bij een epoxy gietvloer kleuren gecombineerd toe te passen. Bijvoorbeeld om een duidelijke vakverdeling aan te geven op de vloer. Of lijnen aan te brengen net als om een oversteek plaats aan te duiden met het oog op de veiligheid.

Wat zijn de kosten van een epoxy gietvloer?

De kosten van een epoxy gietvloer zijn afhankelijk van de exacte samenstelling, speciale afwerking en van het totale oppervlak. Bij epoxy gietvloeren werkt het net als bij onze andere vloeren dat de m2 prijs afneemt.

Hoelang duurt het aanbrengen van een epoxy gietvloer?

Dat hangt van de samenstelling af. Bijvoorbeeld of er ook een schraplaag op de primer komt, want dat is optioneel ne als het aanbrengen van een toplaag. Bij een volledige uitvoering inclusief schraplaag en toplaag mag u rekening houden met vijf werkdagen.

Hoe sterk is een epoxy gietvloer?

Een epoxy gietvloer is een van de sterkere vloeren in ons assortiment. Zo is een epoxy gietvloer zowel mechanisch als chemisch zwaar te belasten. Bovendien is de vloer stootvast, slijtvast en slagvast.

Epoxy gietvloer
Epoxy gietvloer
Epoxy gietvloer

Advies over epoxy gietvloeren

G-vloeren beschikt over 15+ jaar aan ervaring met verschillende vloersystemen en is daarmee een bekwame epoxy gietvloer adviseur en specialist. Onze kunde en kwaliteit die we leveren wordt bevestigd door de keurmerken waarbij we aangesloten zijn: NOA en TBA. Hierdoor weet u zeker dat u bij G-vloeren uit kunt gaan van deskundig, eerlijk en transparant advies over epoxy gietvloeren.

Contact met G-vloeren

Voor meer informatie over een epoxy gietvloer of onze andere vloersystemen neemt u contact met ons op via 020 846 3694 of stuurt u een e-mail naar info@g-vloeren.nl. Om onze showroom te bezoeken, adviseren wij u om telefonisch contact met ons op te nemen om een afspraak te maken.

Contactgegevens

T: 020 - 846 36 94
E: info@g-vloeren.nl

De showroom is alleen op afspraak te bezoeken.

Onze openingstijden

Maandag09:00 t/m 18:00 uur
Dinsdag09:00 t/m 18:00 uur
Woensdag09:00 t/m 18:00 uur
Donderdag09:00 t/m 21:00 uur
Vrijdag09:00 t/m 18:00 uur
Zaterdag09:00 t/m 18:00 uur
ZondagGesloten