Polyurea vloer

rekenmachine icoontje

Vrijblijvende offerte

Vraag hier gemakkelijk en snel een vrijblijvende offerte aan

portfolio icoontje

Foto's

Bekijk hier ons prachtige portfolio

boek icoontje

Brochures bekijken

Bekijk hier onze inspiratie brochure

Bij G-vloeren kunt u uw eigen vloer creëren

Creëer hier uw eigen designvloer

7000+ tevreden klanten
Beoordeling: 4,9/5 uit 220+ reviews

Taupe

PU DUO

Taupe

Anthracite

Anthracite Earth

Black Grey

Concrete

Pearl Taupe

Silk Earth

Lilac Grey

PU MONO

Light Taupe

Taupe

Light Blue

Noir

Signal Grey

Earth

Iron Grey

Anthracite

WOONBETON

Platinum

Taupe

Basalt

Dark Sand

Noir Grey

Latte

Dark Grey

Anthracite

Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten

Polyurea vloer

Bent u voor uw bedrijf op zoek naar een vloer die vloeistofdicht en ijzersterk is? Dan is een polyurea vloer de perfecte keuze. G-vloeren is specialist in het aanleggen van polyurea vloeren. Wanneer u kiest voor G-vloeren, profiteert u van de onderstaande voordelen:

 • Uitgebreide keuze polyurea vloeren
 • Snelle uitharding van uw bedrijfsvloer
 • Ruime ervaring met de aanleg van polyurea vloeren
 • Altijd een vast aanspreekpunt

Wat is een polyurea vloer?

Een polyurea vloer wordt voornamelijk toegepast in bedrijven. Dit heeft onder andere te maken met de korte uithardtijd van twee uur. Na het uitharden is de vloer meteen weer volledig belastbaar. Hierdoor ondervindt u tijdens de aanleg van deze vloersoort nauwelijks bedrijfshinder. De kunststofvloer is enigszins te vergelijken met een epoxyvloer, met als verschil de snelle droogtijd.

Polyurea vloer voordelen

Buiten de snelle applicatiemethode en de snelle droogtijd kennen polyurea vloeren nog een aantal andere positieve eigenschappen. Polyurea vloeren zijn zeer goed bestand tegen chemische stoffen en zijn leverbaar als brandwerende coatings. Door hun hardheid en slijtvastheid zijn ze optimaal in te zetten in industriële omgevingen. De voornaamste voordelen van een polyurea vloer sommen we hieronder voor u op:

 • Sneldrogend
 • Geur- en krimpvrij
 • Kleurvast en uv-bestendig
 • Bestand tegen chemische stoffen
 • Bestand tegen weekmakers
 • Leverbaar in verschillende brandklassen
 • Extreme slijtweerstand
 • Onderhoudsarm
 • Leverbaar in talloze kleuren

De razendsnelle uitvoering en afwerking zorgen ervoor dat de hinder voor de bedrijfsvoering tot een minimum beperkt blijft. De werkzaamheden in uw bedrijf zijn dan het aanbrengen van de polyurea vloer dan ook snel weer te hervatten. Dit is een van de redenen waarom onze polyurea vloeren zo populair zijn voor bedrijfsmatige en industriële toepassing. Het is voor een fabriek met productieruimte uiteraard van belang om de bedrijfswerkzaamheden snel weer te hervatten. Of voor een VvE belangrijk om het belopen van galerijen en terrassen weer snel mogelijk te maken.

Een perfect alternatief voor een gietvloer

Ondanks de vele toepassingen van PU gietvloeren en coatings, vergt het aanbrengen van een gietvloer nog steeds behoorlijk wat tijd. Het gladstrijken van een PU gietvloer met een vlakspaan om daarna na te rollen met een prikroller alsmede het aanleggen van een toplaag kan een volledige week in beslag nemen bij grotere vloeroppervlakten. De combinatie van de hotspraytechniek voor het aanleggen van een polyurea vloer is een stuk sneller en levert bovendien een vloer op met een extreem hoge slijtweerstand.

Ideaal voor fabrieken en productiecentra

De uithardtijd van deze speciale coating is zeer kort, soms maar een paar uur gegeven de meest ideale omgevingscondities. Dat maakt een polyurea vloer bijzonder geschikt voor de behandeling van vloeren van fabrieken en productiecentra waar productieverlies moet worden vermeden. Polyurea is een sneldrogende en oplosmiddelenvrije coating op basis van zogenaamde polyurea combinaties. Het wordt gebruikt bij de behandeling van:

 • Terrassen
 • Balkons
 • Galerijen
 • Trappenhuizen
 • Magazijnen
 • Distributiecentra

Een polyurea vloer is krimpvrij en zeer uv-bestendig. Weekmakers zoals rubberen autobanden krijgen geen vat op polyurea vloeren.

“Ik heb onlangs een nieuwe locatie gekozen voor mijn magazijn en hierbij gekozen voor een polyurea vloer van G-vloeren. Ik ben er super tevreden mee en de aanlegtijd was sneller dan ik had durven dromen.” – R. Jansen uit Assen

Polyurea vloer aangelegd met hotspraytechniek

De hotspraytechniek is de modernste methode om snel en efficiënt polyurethaan vloeren aan te brengen. Polyurea coatings zijn zeer reactief, dit wil zeggen dat de componenten na opspuiting snel een verbinding met elkaar aangaan. Een polyurea vloer droogt razendsnel en is al binnen tien minuten beloopbaar. Hotspraytechnieken kunnen polyurea vloeren bewerkstelligen tot circa 10 mm. De hogedrukapparatuur die bij de hotspraytechniek wordt gebruikt is bijzonder gespecialiseerde apparatuur. Vaklieden die met deze apparatuur werken, moeten goed opgeleid zijn om hiermee correct en veilig te kunnen omgaan. Uiteraard zijn onze applicateurs ervaren en gespecialiseerd in het aanbrengen van een polyurea vloer met toepassing van de hotspray techniek. Dat betekent dat u in combinatie met de kwaliteitsmaterialen die wij gebruiken verzekerd bent van een strak afgewerkt vloersysteem met duurzaam karakter.

Polyurea vloer prijs

Van alle naadloze vloeren die G-vloeren appliceert, is een polyurea vloer een van de voordeligste qua prijs. De exacte prijs die moet worden betaald is afhankelijk van onder andere de oppervlakte en de gekozen afwerking. Bij G-vloeren hebben we de volgende stelregel: hoe meer vierkante meter oppervlakte, hoe lager de prijs per vierkante meter. Voor een polyurea vloer van 100 vierkante meter betaalt u dus een lagere prijs per vierkante meter dan wanneer u slechts 30 vierkante meter polyurea vloer nodig heeft.

Verschillende afwerkingen mogelijk

Het basismateriaal voor een polyurea vloer staat altijd vast, maar wat betreft de afwerking zijn er diverse opties te realiseren. Zo kunt u onder meer denken aan een antisliplaag, waardoor de polyurea vloer nog veiliger wordt.

Populairste toepassing polyurea vloer

Er zijn met de keuze voor polyurea vloeren zoals u ziet allerlei toepassingen geschikt. De populairste toepassing voor deze vloer is in industriële ruimten. Dat geldt eveneens voor ruimten, waarin een HACCP vloer een vereiste is voor de uitvoering van werkzaamheden. Bijvoorbeeld om als vloer, die aan alle voorwaarden voldoet, te plaatsen in een grootkeuken. Zo is deze vloer ook enorm populair om als werkvloer in een werkplaats aan te brengen.

Soorten polyurethaan coatings

Een polyurea vloer is een zelfstandig vloersysteem dat met een innovatieve hotspray techniek wordt aangebracht. Naast dat wij polyurea vloeren in het assortiment hebben, bieden wij ook de mogelijkheid om een volledige polyurethaan coating aan te brengen. Het verschil zit hem in de wijze van aanbrengen, want dit gebeurt bij polyurethaan coating met een roller.

Een ander soort polyurethaan vloer betreft een polyurethaan gietvloer. Ook deze hebben wij in het assortiment beschikbaar, maar dit vloersysteem is niet geschikt voor industriële toepassingen of buitenruimtes. Een polyurea vloer is vooral onderscheidend door de efficiënte applicatie en supersnelle droogtijd, waarbij polyurea hars het belangrijkste bestanddeel is. Overigens is een polyurea vloer ook met andere vloersoorten te combineren, zodat iedere ruimte de vloer krijgt die daarvoor de beste oplossing biedt. Verder heeft u bij alle soorten polyurethaan coatings de keuze uit haast ontelbaar veel kleuren van RAL, Sikkens of NCS.

Onderhoud en reiniging

Een groot voordeel van een polyuera vloer is dat dit type coating een lange levensduur heeft zonder dat er groot onderhoud nodig is. Het is in wel nodig om tijd te besteden aan de reiniging om van een optimale levensduur te profiteren. In elke industriële omgeving, maar ook op galerijen, balkons, trappenhuizen en in magazijnen komt er vuil en stof op de vloer. Daarnaast zijn er situaties denkbaar, waarin er sprake is van vocht of chemicaliën, die op de grond belanden.

De reiniging van polyuera vloeren voor wat betreft het verwijderen van vuil en stof is gemakkelijk. In een grote bedrijfshal of productieruimte is het handig om een schrobzuigmachine in te zetten, want een groot vloeroppervlak is daarmee efficiënt en snel te reinigen. Op kleinere oppervlakken is het ook mogelijk om een bezem te gebruiken om vuil bijeen te vegen. Bijvoorbeeld in een trappenhuis of op een balkon.

Polyurea op locatie

Polyurea op locatie betekent dat ons applicatieteam naar uw bedrijf komt om ter plekke de hotspraytechniek toe te passen. De omgevingsomstandigheden zijn daarbij niet van belang, zodat polyurea op locatie overal is uit te voeren. Ook als het bijvoorbeeld vriest of als het om een vochtige ruimte gaat. Polyurea coating op locatie is bovendien op allerlei soorten ondervloeren uit te voeren, zoals onder meer op beton. Wij brengen dit speciale materiaal in één keer aan en zijn snel klaar, zodat de bedrijfsruimte op locatie eveneens snel in gebruik te nemen is. Uiteraard bezoekt onze uitvoerder vooraf uw bedrijf om polyurea op locatie aan te brengen om niets aan het toeval over te laten.

Polyurea op locatie uitvoeren

De uitvoering van polyurea op locatie vindt plaats met een hotspray. Er vindt een verhitting plaats van 60 tot 70 graden Celsius en er vindt bij het activeren van het spuitpistool direct een reactie plaats waarbij polyurea coating ontstaat en heel snel droogt. De combinatie van hitte en snelheid ontstaat door in het spuitpistool twee componenten te mixen. Op het moment dat de hotspray gebruikt wordt, spuit onze applicatiemedewerker de coating op de ondervloer. Het is belangrijk om polyurea op locatie uit te laten voeren door een professional als G-vloeren, want het vereist kennis en techniek om de coating perfect aan te brengen.

Polyurea op industriële locatie

De hotspraytechniek met polyurea coating passen wij vaak toe in bedrijfsruimten op industriële locaties. Heeft u een bedrijfsruimte op een industriële locatie en wilt u een slijtvaste vloer die snel droogt? Neem dan contact op met G-vloeren en maak een afspraak. De onderbreking van de bedrijfsvoering is zeer beperkt als wij polyurea op locatie komen aanbrengen. Het is ook mogelijk om vrijblijvend en gratis een offerte aan te vragen voor de uitvoering van polyurea op locatie.

Hier profiteert u ook nog van bij de keuze voor onze polyurea vloer

G-vloeren biedt u een grote keuze uit allerlei soorten polyurea vloeren. Er is dan ook altijd sprake van maatwerk van onze kant om elke ruimte van het beste vloersysteem te voorzien. Het is een bedrijfsvloer die in alle opzichten perfect is en ook nog eens gemakkelijk is in het onderhoud. Dat scheelt tijd voor de werkzaamheden die aan de schoonmaak van de vloer worden besteed. U profiteert bij G-vloeren bovendien van het voordeel dat er een vast aanspreekpunt is. Wij houden namelijk van heldere en duidelijke communicatie met een korte communicatielijn. Onze medewerkers zijn allemaal specialisten in hun vakgebied, van adviseur tot applicateur. Nog een voordeel is dat u bij ons op afspraak welkom bent in onze showroom met polyurea vloeren. Onze specialist neemt uitgebreid de tijd om al uw wensen aangaande de polyurea vloer door te nemen.

Aantrekkelijke lage prijs

G-vloeren hanteert aantrekkelijke lage prijzen voor polyurea vloeren. Ontvang vrijblijvend een offerte met inzicht in de kosten voor de uitvoering van uw project. De m2 prijs varieert en is van de totale omvang van uw project afhankelijk. Het is door de lage prijs mede aantrekkelijk om polyurea vloercoating toe te passen in ruimten met een groot oppervlak. Wij voorzien namelijk in een dalende m2 prijs bij een in omvang toenemend oppervlak.

Veelgestelde vragen over polyurea vloeren

G-vloeren krijgt regelmatig vragen binnen die betrekking hebben op onze polyurea vloeren. Mocht u daar ook vragen over hebben dan is het mogelijk om onderstaande veelgestelde vragen en antwoorden te bekijken. Staat uw vraag er niet bij, neem dan vooral contact op met G-vloeren. Wij voorzien u graag van uitgebreide informatie en advies.

Voor welke situaties is een polyurea vloer geschikt?

Polyurea vloeren zijn geschikt voor bedrijven die over een vloeistofdichte en ijzersterke vloer willen beschikken en bij de realisatie ervan het bedrijfsproces zo kort mogelijk willen onderbreken. Naast industriële ruimten zijn deze vloeren eveneens ideaal om toe te passen in een omgeving waar HACCP normen gelden.

Waar zijn polyurea vloeren tegen bestand?

Polyurea vloeren zijn vloeistofdicht en tegen chemische stoffen bestand. De hardheid van deze vloer maakt het mogelijk om deze vloer in een industriële ruimte toe te passen. Bovendien is de vloer tegen weekmakers bestand en is er sprake van een extreem hoog niveau van slijtweerstand. Verder is een polyurea vloer uit te voeren met brandwerende coatings met keuze uit verschillende brandklassen.

Welke techniek passen jullie toe bij het aanbrengen van een polyurea vloer?

Wij maken gebruik van de nieuwste technieken en in dit geval is er sprake van een zogenoemde hotspray techniek met gebruik van hogedrukapparatuur. De term hotspray is van toepassing vanwege de verhitting die uitkomt tussen 60 en 70 graden.

Is een polyurea vloer stroef?

Het is mogelijk om een polyurea vloer stroef uit te voeren, waarbij er verschillende gradaties van antislip beschikbaar zijn om een keuze uit te maken. Wij voorzien u hierin graag van advies.

Hoe zit het met de hechtsterkte van polyurea vloeren?

Bij een droge ondergrond die cementgebonden is, betreft de hechtsterkte > 5,5 N/mm2. Ter vergelijking met een epoxyvloer: deze vloer komt op een hechtsterkte uit van ongeveer 1,5 N/mm2.

Wat kost een polyurea vloer?

De kosten van polyurea vloeren zijn sterk afhankelijk van het project, zoals van het aantal m2, maar ook van specifieke voorkeuren met betrekking tot de uitvoering. Wij raden u daarom aan een prijsopgave aan te vragen om inzicht te krijgen in de kosten.

Wat is de droogtijd van een polyurea vloer?

Polyurea vloeren harden zeer snel uit en het duurt niet langer dan twee uur voordat deze vloer droog is. Het voordeel is dan ook dat de vloer na het aanbrengen zeer snel weer in gebruik is te nemen.

Is een polyurea vloer ook geschikt voor galerijen?

Ja, polyurea vloeren zijn onder meer geschikt om aan te brengen op galerijen van flats en appartementsgebouwen. Wij komen met deze vloer die een snelle droogtijd heeft tegemoet aan de wensen van VVE’s om de galerijen zo beperkt mogelijk buiten gebruik te houden.

Welke kleuren zijn beschikbaar voor polyurea vloeren?

U heeft bij ons een ruime keuze uit allerlei soorten kleuren om polyurea vloeren mee uit te voeren.

Zijn polyurea vloeren wel kleurvast?

Onze polyurea vloeren zijn uv-bestendig en kleurvast. Bovendien zijn deze vloeren onderhoudsarm te noemen en is er sprake van een lange levensduur.

Bezoek onze showroom

Onze showroom is gevestigd aan Overtoom 477 in Amsterdam. Bel ons op 020 – 846 36 94 om direct een afspraak te maken met onze adviseur. Of stuur een e-mail naar info@g-vloeren.nl. Het is uiteraard ook mogelijk om vrijblijvend even contact op te nemen als u vragen heeft over onze polyurea vloeren. Wij hebben overigens nog meer soorten vloeren in ons assortiment voor uiteenlopende toepassingen. Bijvoorbeeld epoxyvloeren net als kantoorvloeren, ESD vloeren en troffelvloeren voor onder meer zwaar industrieel gebruik.

Meer informatie over een polyurea vloer

Bent u op zoek naar een vloer voor bijvoorbeeld uw bedrijf? Om erachter te komen of een polyurea vloer aansluit op uw wensen neemt u contact op met de specialisten van G-vloeren. We voorzien u graag van een vrijblijvende offerte op maat.

Contactgegevens

T: 020 - 846 36 94
E: info@g-vloeren.nl

De showroom is alleen op afspraak te bezoeken.

Onze openingstijden

Maandag09:00 t/m 18:00 uur
Dinsdag09:00 t/m 18:00 uur
Woensdag09:00 t/m 18:00 uur
Donderdag09:00 t/m 21:00 uur
Vrijdag09:00 t/m 18:00 uur
Zaterdag09:00 t/m 18:00 uur
ZondagGesloten