Slagerijvloer

rekenmachine icoontje

Vrijblijvende offerte

Vraag hier gemakkelijk en snel een vrijblijvende offerte aan

portfolio icoontje

Foto's

Bekijk hier ons prachtige portfolio

boek icoontje

Brochures bekijken

Bekijk hier onze inspiratie brochure

Bij G-vloeren kunt u uw eigen vloer creëren

Creëer hier uw eigen designvloer

7000+ tevreden klanten
Beoordeling: 4,9/5 uit 220+ reviews

Taupe

PU DUO

Taupe

Anthracite

Anthracite Earth

Black Grey

Concrete

Pearl Taupe

Silk Earth

Lilac Grey

PU MONO

Light Taupe

Taupe

Light Blue

Noir

Signal Grey

Earth

Iron Grey

Anthracite

WOONBETON

Platinum

Taupe

Basalt

Dark Sand

Noir Grey

Latte

Dark Grey

Anthracite

Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten

Uw slagerijvloer en de hygiënecode voor de vleesverwerkende industrie

De uitvoering van publieke taken op het gebied van diergezondheid, voedselveiligheid en dierenwelzijn ligt in 2014 nog grotendeels bij de PVE. Het Productschap Vee, Vlees en Eieren is nog steeds verantwoordelijk voor de implementatie van de hygiënecode op de slagerijvloer bij slagerijen, slachthuizen en poeliers. Daarnaast is er nog de Vereniging van Keurslagers en de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie. Ook als slager of slachthuis zult u zich moeten afvragen welke slagerijvloer het meest voor u geschikt is en welke voldoet aan alle richtlijnen die aan een slagerijvloer worden gesteld door de Voedsel en Waren Authoriteit. De HACCP norm geeft geen directe hint naar welk type vloer u op zoek moet gaan, maar er is eigenlijk maar één type vloer dat zowel aan de hygiënische als aan de duurzame voorwaarden voor uw bedrijf voldoet; een hoogwaardige makkelijk te onderhouden kunststof gebonden slagerijvloer. Het is uiteraard altijd mogelijk om op eigen wijze invulling te geven aan HACCP en de onderhoudsvriendelijkheid en kwaliteit van een slagerijvloer. De Voedsel en Waren Autoriteit zal bedrijven dan controleren op deze eigen aanpak en niet op de hygiënecode. G-vloeren BV heeft veel ervaring met het aanbrengen van slagerijvloeren. Dit betreft doorgaans de epoxy gietvloer, een kunststof gebonden slagerijvloer die compleet naadloos is aan te leggen en waarvan al het vleesafval makkelijk te verwijderen is.

Epoxy gietvloer of troffelvloer – Wat is de beste slagerijvloer?

haccp goedgekeurde slagerijvloer

Troffelvloeren zijn in feite opgebouwd zijn uit een grof mengsel van gekleurd zand (kleur gesinterde kwartsieten) en epoxy harsen. Een troffelvloer is een factor 5 tot 10 keer dikker dan een reguliere epoxy gietvloer en het handige van dit type troffel-slagerijvloeren is dat ook gelijk plinten in hetzelfde materiaal kunnen worden meegenomen. Deze slagerijvloeren voldoen compleet aan de strengste HACCP normen omdat ze zowel mechanisch als chemisch moeiteloos kunnen worden belast. Olie, zuren of zware stellingen hebben geen invloed op dit type slagerijvloer. Na het uitvlakken van de bestaande ondergrond van de slagerijvloer (doorgaans een betonvloer), wordt de troffelslagerijvloer van G-vloeren BV met de hand aangebracht. Het ambachtelijke karakter van onze uitvoeringsmethodiek maakt het mogelijk dat juist de vloer/wand overgangen goed strak kunnen worden aangelegd. Troffelslagerijvloeren worden doorgaans afgewerkt met een transparante toplaag en hebben een droogtijd van 2 tot 4 dagen afhankelijk van de totale dikte. Troffelslagerijvloeren hebben een uitstekende stroefheid, dit maakt ze dan ook geschikt voor productieruimten waarop veel wordt rondgelopen en gewerkt. De troffelslagerijvloer wordt geheel naadloos aangebracht en bevat geen oplosmiddelen.

Slagerijvloer afgewerkt met holle plinten

Onze slagerijvloeren zijn naar keuze af te werken met of zonder plinten. Met het oog op de hygiëne is de keuze voor een holle plint ideaal. Er zijn meerdere opties beschikbaar. Zo is het mogelijk om de vloer zonder plint in uw slagerij te plaatsen. In dat geval komt de slagerijvloer op een strakke en naadloze manier tegen de muur aan. Bij de voorkeur voor de afwerking met een plint is het mogelijk om een holplint onder het tegelwerk of de wand te plaatsen. Er dient in dat geval wat ruimte vrij te blijven vanaf vloerniveau. Houd daarbij rekening met 5 tot 7 centimeter voor een zo strak mogelijk afwerking. Een derde optie is om de plint van de slagerijvloer op bestaande tegelwerk of op een bestaande muur te maken. In dat geval is er sprake van de toepassing van een plintprofiel. Laat u adviseren door onze technisch expert over de ideale afwerking van uw slagerijvloer.

Aanbrengen slagerijvloer

Het aanbrengen van de slagerijvloer gebeurt in stappen. De ondergrond is als eerste aan de beurt om deze gereed te maken voor de plaatsing. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat de ondergrond helemaal schoon en droog is. Daarom maken wij de vloer stofvrij en vetvrij. Er komt daarna als eerste een primerlaag op de ondergrond. Deze laag is belangrijk voor het hechtingsproces. Mochten er herstelwerkzaamheden nodig zijn aan de ondervloer dan laten wij u dat uiteraard weten. Bijvoorbeeld indien egalisatie nodig is. Overigens zijn allerlei soorten ondergronden in de slagerij prima om onze vloer overheen aan te brengen. Bijvoorbeeld een bestaande tegelvloer, oude gietvloer of beton.

Onderhoud en schoonmaak slagerijvloer

Het grote voordeel van onze slagerijvloer is dat onderhoud niet nodig is, want de periodieke reiniging volstaat. De gemakkelijke schoonmaak is een van de redenen waarom onze slijtvaste en hygiënische slagerijvloeren zo populair zijn. De gehele vloer is naadloos en dat betekent dat de schoonmaak vlot verloopt. Het is namelijk niet zo als bij een tegelvloer dat er vuil en voedselresten in de voegen terechtkomen. Het oppervlak is vlak en er is zelfs sprake van een afstotende werking als het om vuil en stof gaat. Het hygiënische aspect is in elke slagerij uiteraard van groot belang en daar voldoen onze vloeren zeker aan.

Mooie vloer in uw slagerij

Het draait bij de verkoop voor een belangrijk deel om de beleving. De vloer in uw slagerijwinkel vormt daar een belangrijke basis voor. Uw bezoekers stappen naar binnen en staan op de vloer om een bestelling te plaatsen. Het is dan belangrijk dat de vloer tot de verbeelding spreekt en geen dissonant is in het geheel. Wij stellen voor uw slagerij een mooie vloer samen in elke gewenste kleur. Dat levert een bijdrage aan de klantbeleving en uiteraard denken wij daarbij eveneens aan het comfort.

Bel voor meer informatie of maak direct een afspraak

Wilt u meer weten over de slagerijvloeren van G-vloeren BV of specifiek meer informatie over troffelvloeren? Onze technische adviseurs staan u graag te woord. Bel ons op 020 – 846 36 94 of mail voor meer informatie naar info@g-vloeren.nl. U bent op afspraak van harte welkom in onze showroom voor inspiratie en deskundig advies.

Contactgegevens

T: 020 - 846 36 94
E: info@g-vloeren.nl

De showroom is alleen op afspraak te bezoeken.

Onze openingstijden

Maandag09:00 t/m 18:00 uur
Dinsdag09:00 t/m 18:00 uur
Woensdag09:00 t/m 18:00 uur
Donderdag09:00 t/m 21:00 uur
Vrijdag09:00 t/m 18:00 uur
Zaterdag09:00 t/m 18:00 uur
ZondagGesloten