Betoncoating

rekenmachine icoontje

Vrijblijvende offerte

Vraag hier gemakkelijk en snel een vrijblijvende offerte aan

portfolio icoontje

Foto's

Bekijk hier ons prachtige portfolio

boek icoontje

Brochures bekijken

Bekijk hier onze inspiratie brochure

Bij G-vloeren kunt u uw eigen vloer creëren

Creëer hier uw eigen designvloer

7000+ tevreden klanten
Beoordeling: 4,9/5 uit 220+ reviews

Taupe

PU DUO

Taupe

Anthracite

Anthracite Earth

Black Grey

Concrete

Pearl Taupe

Silk Earth

Lilac Grey

PU MONO

Light Taupe

Taupe

Light Blue

Noir

Signal Grey

Earth

Iron Grey

Anthracite

WOONBETON

Platinum

Taupe

Basalt

Dark Sand

Noir Grey

Latte

Dark Grey

Anthracite

Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten

Betoncoating: slijtvaste bescherming

Een betonnen ondergrond is uitstekend te behandelen met betoncoating om zo in een slijtvaste bescherming te voorzien. Beton is een veelgebruikt product in de bouwwereld, maar onafgewerkt beton biedt geen enkele bescherming. Er vindt dan op den duur door belasting of vocht aantasting van het beton plaats. Dat is simpel te voorkomen door betoncoating aan te brengen over de ondergrond van beton. Naast deze functionele toepassing is het ook mogelijk om betoncoating aan te brengen voor een esthetisch effect. Daarbij is er onderscheid te maken tussen twee uitvoeringen, namelijk met epoxy of met polyurethaan.

Betoncoating op basis van epoxy

In industriële omgevingen is er sprake van belasting van de ondergrond qua gewicht door voertuigen, machines en stellingen. Of er is sprake van het gebruik van chemicaliën, waarbij een beschermde ondergrond belangrijk is. Bijvoorbeeld in fabrieken of werkplaatsen, maar ook in parkeergarages en magazijnen. In deze situaties raden wij aan om een betoncoating op basis van epoxy op de betonvloer aan te brengen. Onze betoncoating biedt bescherming tegen verschillende factoren, zoals vocht en tegen chemische en machinale belasting.

Wij hebben voor u allerlei soorten epoxy betoncoating beschikbaar met een enorme keuze aan kleuren. Wilt u zo min mogelijk hinder ondervinden in uw bedrijf of organisatie dan is betoncoating eveneens een aanrader. Het is namelijk mogelijk om een sneldrogende variant aan te brengen, zodat vloer snel in gebruik is te nemen. Wij passen betoncoating in verschillende vormen onder meer toe in garages, magazijnen, scholen, koelcellen, ziekenhuizen, gevangenissen, showrooms en kelders.

Betoncoating op basis van polyurethaan voor binnen en buiten

Polyurethaan betoncoating bestaat net als de uitvoering met epoxy uit twee componenten. Een van de specifieke kenmerken van PU betoncoating is dat deze over flexibele eigenschappen beschikt. Uiteraard brengen wij deze betonafwerking naadloos aan. Door de flexibele kenmerken ontstaat er licht elastische materiaal dat de basis vormt voor een uitstekend loopcomfort. Daarom is deze coating onder meer ook geschikt om toe te passen in bijvoorbeeld scholen en kantoren, maar ook in woningen.

Bijvoorbeeld als het gaat om het verfraaien en beschermen van een betonvloer op een balkon. De polyurethaan betoncoating is zowel geschikt om binnen als buiten toe te passen. De kleurkeuze is enorm groot en deze betoncoating is UV bestendig. Dat betekent dat er minder snel sprake zal zijn van verkleuring. Het is ook mogelijk om deze coating aan te brengen op epoxy om zo een vloerafwerking te krijgen die UV bestendig is en over de nodige hardheid beschikt. Wij werken zowel in opdrachten van particulieren als van bedrijven, maar ook voor instellingen en VvE’s.

Geef uw betonnen vloer een chique uiterlijk

Kale cementen of betonnen vloeren hebben een dof uiterlijk. Door de poreuze structuur van beton ontstaan vochtvlekken. Met een betoncoating geeft u uw nieuwe betonvloer een extra beschermlaag. Bestaande betonvloeren worden mooi en krijgen weer een prachtige uitstraling wanneer u ze behandeld met een betoncoating.

Wij hebben betoncoating in alle gewenste kleuren beschikbaar. Zo heeft u ook de mogelijkheid om een bepaalde sfeer te realiseren in de ruimte. Bijvoorbeeld een knalblauwe kleur of zachtgroen, maar ook rood of gewoon grijs is natuurlijk een optie. Wij inspireren u graag met een uitgebreid kleurenaanbod om de ideale kleur betoncoating te kiezen. Bezoek onze showroom en maak daarvoor een afspraak of kijk bij de kleurenkaart om alvast ideeën op te doen.

Betoncoating is strak en naadloos

Betoncoating is een toplaag die direct op het kale beton wordt aangebracht. De betoncoating bestaat uit twee componenten: verf en kunsthars. U kunt de coating in elke kleur laten mengen. De afwerking van de betoncoating heeft een zijdeglans uiterlijk welke zorgt voor een chique uitstraling. Betoncoating is ideaal voor showrooms, winkelvloeren en garages.

Voordelen van epoxy op beton

Epoxy op beton is onder meer een uitstekende oplossing voor een industriële werkomgeving. Een belangrijk voordeel van deze versterkende soort betonlak is namelijk dat het een harde, stevige en waterdichte coating is. Het beton krijgt hiermee een beschermende laag die weerbaar is tegen chemicaliën. De slijtvaste en chemisch bestendige laag is bovendien op meerdere manieren uit te voeren. Bijvoorbeeld ook met het verwerken van een antisliplaag of het toepassen van een geluiddemping. Daar leent epoxy op beton zich uitstekend voor net als dat een uitvoering met kleuraanduidingen tot de opties behoort. Het is bovendien een van de goedkoopste oplossing om beton van een betoncoating te voorzien.

  • Extreem slijtvast en chemisch bestendig
  • Beschermt de ondergrond van beton
  • Eigenschappen toe te voegen (antislip, geluiddemping)
  • Kleuraanduidingen in epoxy op beton verwerken

Nieuwe betonvloer van waterdichte coating voorzien

Wilt u een nieuwe betonvloer van waterdichte coating voorzien? Het is belangrijk dat het beton helemaal droog en uitgehard is voordat wij epoxy op beton aanbrengen. De versterkte betonlak op basis van twee componenten moet namelijk goed hechten. Houd ongeveer rekening met een droogtijd van nieuw beton van zes tot acht weken voordat de betoncoating erop kan. Een bestaande vloer van beton is direct geschikt om betoncoating op toe te passen, maar de ondergrond moet dan wel helemaal schoon, ontvet en stofvrij zijn. Wij controleren dit uiteraard voordat dat de speciale betonlak in de vorm van waterdichte coating erop komt.

Kaal beton verdient een coating

Kaal beton vormt geen goede basis voor een schone en veilige werkomgeving. Bovendien trekken vuil en vloeistoffen door de betonvloer heen. Dit is heel gemakkelijk op te lossen door een kale betonvloer van een betoncoating te voorzien. Er ontstaat dan een onderhoudsvrije vloer die het werkgemak en de veiligheid verhoogt, zeker in combinatie van betoncoating met antislip.

Betoncoating is functioneel en uit te voeren met antislip

Betoncoating die epoxyhars als basis bevat, is enorm sterk. Uw betonnen vloer is na het aanbrengen van betoncoating beschermd tegen vuil, vocht, olie en andere chemicaliën. Voor de veiligheid is het mogelijk om de vloer af te laten werken met een extra antislip laag.

De vloerspecialisten van G-vloeren kunnen u meer informatie geven over betoncoating toepassingen op bestaande vloeren. Ook voor advies over de verschillende betoncoating kunstharsen staan de vloerspecialisten voor u klaar.

Wilt u meer weten over betoncoating

Onze showroom met een uitgebreide collectie gietvloeren, al dan niet voorzien van een betoncoating, kunt u op afspraak bezoeken.

Contactgegevens

T: 020 - 846 36 94
E: info@g-vloeren.nl

De showroom is alleen op afspraak te bezoeken.

Onze openingstijden

Maandag09:00 t/m 18:00 uur
Dinsdag09:00 t/m 18:00 uur
Woensdag09:00 t/m 18:00 uur
Donderdag09:00 t/m 21:00 uur
Vrijdag09:00 t/m 18:00 uur
Zaterdag09:00 t/m 18:00 uur
ZondagGesloten