Brochure downloaden

Technische informatie

Referenties en recensies

Foto’s ons portfolio

Creëer uw eigen vloer

Offerte aanvragen

Gietvloer kleuren

G-vloeren bezit een brede collectie aan gietvloer kleuren. Kleuren vormen namelijk een belangrijke basis voor de beleving van de sfeer, het design en de uitstraling van het interieur. Bovendien zijn er diverse soorten gietvloeren, waarvan kunststof het hoofdbestanddeel vormt. Omdat er zoveel mogelijkheden zijn, gaat G-vloeren graag wat dieper in op de kleuren van gietvloeren.

Kleursamples Mono


gietvloeren

White

epoxy vloeren

Beige

epoxy vloeren

Soft grey

garage coating

Dark grey

g-vloeren.nl

Grey

g-vloeren.nl

Antique White

vloer coating

Burly Wood

coatingvloer

Tan

coatingvloer

Wheat

coatingvloer

Maroon

coatingvloer

Dim grey

coatingvloer

Steel blue




Kleursamples Duo


duo-gietvloeren

Navy blue

epoxy vloeren

Cappuccino

epoxy vloeren

Latté

garage coating

Warm sand

g-vloeren.nl

Copper

g-vloeren.nl

Medium blue

vloer coating

Royal blue

coatingvloer

Peru

coatingvloer

Mocca

coatingvloer

Ocean blue

coatingvloer

Khaki

coatingvloer

Light blue

coatingvloer

Midnight blue

coatingvloer

Slate grey

coatingvloer

Light grey

coatingvloer

Sandy

coatingvloer

Concrete

coatingvloer

Ice coffee




Wat is een gietvloer?

Een gietvloer is een hoogwaardige en naadloze vloer, met kunsthars als kenmerkend bestanddeel. De gietvloer kleuren krijgen hun tint door pigmentvloeistof. De dragende vloer vormt de ondergrond voor de gietvloer die G-vloeren in meerdere lagen opbouwt. We brengen een gietlaag topcoating aan als onderdeel van de vloer. De ondergrond dient te voldoen aan bepaalde eisen: hij moet vast liggen en droog zijn. Er zijn gietvloeren voor particuliere, zakelijke en industriële toepassingen met een strak design en een brede keuze uit allerlei kleuren.

Welke kleuren gietvloeren zijn er?

Er zijn vele soorten gietvloer kleuren om uit te kiezen. Het is belangrijk om te weten dat wij een mono gietvloer in één kleur uitvoeren. Bij een melange van twee kleuren ontstaat er een industriële betonlook. De kleurenkaart van G-vloeren geeft u al een indruk van de kleuropties van onze gietvloeren. Deze kleuren vormen de basis voor een eerste inspiratie, maar u hoeft uiteraard niet direct een keuze te maken.

Een witte gietvloer staat voor reinheid

Elke gietvloer kleur heeft een eigen karakter, zoals de witte gietvloer ’White’ voor puurheid staat en de kleursample ’Tan’ een warme sfeer uitstraalt. Grijstinten zijn er in allerlei variaties en dat is meteen ook een van de populairste gietvloer kleuren. Houd rekening met uw persoonlijke stijl- en interieurwensen door middel van onze brede variatie aan grijstinten. Bijvoorbeeld met een zacht kleureffect in de uitvoering ’Soft Grey’ of extra stijlvol en exclusief met ’Dark Grey’. Het is evengoed mogelijk om de vloer te laten opvallen in uw interieur door voor grasgroen of knalblauw te kiezen.

Hoe worden gietvloer kleuren gemaakt?

Er is een complete kleurenserie beschikbaar voor PU gietvloeren, onder meer van RAL om u daarmee al een idee te geven. Elke kleur uit deze serie en andere kleurlijnen heeft een kleurnummer of ander specifiek kenmerk. U kiest het kleurnummer en de gewenste kleur wordt op basis van de menging van kleurpigmenten gemaakt. Hierdoor ontstaat er een pigmentvloeistof in de gekozen kleur. Het is ook voor een PU gietvloer mogelijk om uit een eindeloos aanbod van kleuren te kiezen.

In welke fase wordt de kleur aan de gietvloer toegevoegd?

De kleur wordt tijdens het aanbrengen van de gietvloer toegepast. Na de primer en de schraplaag komt de gietlaag erop. Deze toplaag bestaat uit kunsthars en die vermengen we met pigmentvloeistof. De vloer is extra stoer of verfijnd te maken met een grove of subtielere vermenging van kleuren. De topcoating beschermt tegen krasjes en andere beschadigingen.

Kan ik de kleur van mijn gietvloer later nog aanpassen?

Misschien bent u na meerdere jaren wel toe aan een andere kleur gietvloer. Het kan ook zijn dat er sprake van verkleuring is, dan moet u denken aan de renovatie van uw gietvloer. In dit geval kunt u de kleur aan laten passen en heeft u een vrije keuze uit al onze gietvloer kleuren. 

Wat is het verband tussen een alifatische gietvloer en kleur?

Een alifatische PU gietvloer is kleurvast, wat betekent dat de kleur van uw gietvloer lange tijd behouden blijft. Het proces van verkleuring is minimaal vanwege de toepassing van de transparante verharder van vloeistof.   

Bij andere soorten vloeren, zoals een aromatische gietvloer treedt er in verhouding sneller verkleuring op. De coating die over de gietlaag in kleur komt, houdt de uv-straling niet tegen. Het is overigens ook mogelijk om een gietvloer in kleur af te lakken om zo extra bescherming te krijgen tegen verkleuring door uv.

Bekijk de gietvloer kleuren in onze showroom

De gietvloer kleuren geven in het echt net even een ander beeld dan via uw beeldscherm. We nodigen u dan ook uit om de gietvloeren in onze showroom te komen bekijken. Bel ons direct via 020 - 846 36 94 om een afspraak te maken.