Museumvloer

rekenmachine icoontje

Vrijblijvende offerte

Vraag hier gemakkelijk en snel een vrijblijvende offerte aan

portfolio icoontje

Foto's

Bekijk hier ons prachtige portfolio

boek icoontje

Brochures bekijken

Bekijk hier onze inspiratie brochure

Bij G-vloeren kunt u uw eigen vloer creëren

Creëer hier uw eigen designvloer

7000+ tevreden klanten
Beoordeling: 4,9/5 uit 220+ reviews

Taupe

PU DUO

Taupe

Anthracite

Anthracite Earth

Black Grey

Concrete

Pearl Taupe

Silk Earth

Lilac Grey

PU MONO

Light Taupe

Taupe

Light Blue

Noir

Signal Grey

Earth

Iron Grey

Anthracite

WOONBETON

Platinum

Taupe

Basalt

Dark Sand

Noir Grey

Latte

Dark Grey

Anthracite

Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten

Intensief gebruik van museumvloer vergt betere slijtvastheid

Over museumvloeren wordt niet alleen gelopen door bezoekers, ze moeten ook op gezette tijden worden onderhouden en schoongemaakt. Bovendien kunnen er aan een museumvloer behoorlijke esthetische eisen worden gesteld. Bezoekers moeten niet worden afgeleid door een te opvallende museumvloer, de afwerking moet naadloos aansluiten bij het totale interieurconcept. G-vloeren BV biedt diverse mogelijkheden en toepassingen om van uw museumvloer een mooie en duurzame vloer te maken. Met onze speciale kunststof gebonden epoxy en PU gietvloeren alsmede onze grindvloeren kunnen wij uw museumvloer afwerken met het beste dat tegenwoordig op dit gebied te verkrijgen is. Museumvloeren van polyurethaan kunnen in heel veel verschillende kleuren worden aangelegd. Het gehele oppervlak is naadloos, kras- en slijtvast en verkleurt niet. Onze hoogwaardige alifatische PU gietvloeren maken van uw museumvloer een prachtige neutrale achtergrond waardoor de kunst op vloeren en wanden prima tot zijn recht komt. G-vloeren BV heeft ruime ervaring met het aanleggen van diverse museumvloeren door heel Nederland.

Creatief werken aan een museumvloer

Musea willen doorgaans altijd iets speciaals, iets unieks. Met PU gietvloeren zijn allerlei kleuren aan te brengen alsmede een mix van kleuren of een gemêleerde vloer. Er kunnen kleurige details in de vloer worden aangebracht, prints en zelfs verlichting. U kunt zelfs mozaïeken in de vloer laten leggen en deze bedekken met een transparante topcoating. Maar ook voor een zeer neutrale betonlook tint zijn PU gietvloeren bijzonder geschikt. Betonlook is erg populair omdat het de neutrale eigenschappen van beton weergeeft maar in feite veel beter te onderhouden is dan regulier gevlinderde betonnen vloeren. PU museumvloeren zijn moeiteloos te combineren met vloerverwarming en andere installaties.

Museumvloer – Keuze tussen PVC en een gietvloer

Veel museumvloeren beschikken over PVC of vinylvloeren. Sommige PVC museumvloeren vertonen naden en die kunnen na verloop van jaren los gaan zitten. Dit type museumvloeren is ook na een groot aantal jaren intensief gebruik behoorlijk verweerd. De enige optie is dan om een geheel nieuwe museumvloer te laten aanleggen. Met gietvloeren hoeft u alleen de coating van uw museumvloer te vervangen. Pu coatings van G-vloeren BV worden met een roller aangebracht en zijn binnen 24 uur alweer beloopbaar. Dat is stuk makkelijker en efficiënter dan al het PVC eerst te moeten verwijderen. Er is altijd discussie tussen gietvloerleveranciers en PVC-leveranciers over de aard en kwaliteit van hun producten maar feit blijft dat PU gietvloeren makkelijker te onderhouden zijn op de lange termijn.

Museumvloer voor zware objecten

Elk museum heeft uiteraard andere tentoonstellingen en andersoortige objecten. Bij kunst aan de muur is de belasting van de vloer minder zwaar. Dat is al anders als er bijvoorbeeld een stoomlocomotief te bewonderen is door bezoekers. Of als het gaat om zware machines uit de industrie. In dat geval is het belangrijk dat de museum vloer zwaar te belasten is. Een epoxy gietvloer biedt in dat geval uitkomt, maar het is eveneens mogelijk om de museumvloer als troffelvloer uit te voeren. Dat is namelijk een van de zwaarst belastbare vloeren. Ga daarom met een van onze technische adviseurs in gesprek als u op zoek bent naar de ideale museumvloer. Onze experts kijken samen met u naar de beste vloeroplossing voor uw museum.

Aandacht voor de beleving

In elk museum staat de beleving voor bezoekers centraal. De vloer speelt daarin een voorname rol net als de wandafwerking en het plafond. Het gaat bij een bezoek aan een museum om de totaalervaring. Het esthetische karakter is van groot belang voor musea aangezien het visuele aspect doorgaans centraal staat. Het is daarom van groot belang vanaf de basis aandacht te besteden aan de beleving van bezoekers. Dat begint met het samenstellen van de ideale museumvloer die de basis vormt van het grotere geheel.

Het design en de functionaliteit dienen elkaar bovendien niet in de weg te zitten. Onze museumvloeren voorzien in de perfecte combinatie tussen ontwerp, uitvoering en functionaliteit. Wij staan garant voor een museumvloer die bij het interieur van het museum aansluit. Daarom leveren wij voor musea altijd maatwerk als het om de samenstelling van de vloer gaat.

Geluidsarme museumvloer

Er lopen veel mensen over de vloer in het museum waarbij het kijken naar objecten beter niet verstoord wordt door contactgeluiden. Het is daarom van belang het omgevingsgeluid dat afleidt van het visuele aspect te beperken. Dat is natuurlijk mogelijk door een museumvloer door ons te laten samenstellen met geluiddempende eigenschappen. Dat maakt het voor bezoekers mogelijk om in alle rust en zonder hinderlijk geluid van voetstappen oog te hebben voor de museumobjecten.

Museumvloer met lange levensduur en praktisch in gebruik

Het is voor musea uiteraard van belang om bij de keuze voor een museumvloer te rekenen op een lange levensduur. Er ligt doorgaans een onderhoudsplan dat meerdere jaren beslaat en daar is het budget van musea ook op berekend. Onze museumvloeren voorzien in een extra lange levensduur en sluit daarom goed aan op het onderhoudsplan. Onze museumvloeren zijn slijtvast en praktisch in gebruik als het gaat om de reiniging. Een schone vloer in een museum is natuurlijk een must om bezoekers netjes te ontvangen. De reiniging van onze naadloze museumvloeren kan dan ook op een efficiënte en gemakkelijke manier plaatsvinden.

Maak een afspraak met onze technisch adviseur

Er zijn veel aspecten om rekening mee te houden bij de keuze voor een museumvloer. Daarom raden wij u aan om een afspraak met onze technisch onderlegde adviseur te maken. Wij ontvangen u graag op afspraak in onze showroom en zijn bereikbaar via telefoonnummer 020 – 846 36 94. Of stuur eenvoudig een berichtje naar info@g-vloeren.nl.

Contactgegevens

T: 020 - 846 36 94
E: info@g-vloeren.nl

De showroom is alleen op afspraak te bezoeken.

Onze openingstijden

Maandag09:00 t/m 18:00 uur
Dinsdag09:00 t/m 18:00 uur
Woensdag09:00 t/m 18:00 uur
Donderdag09:00 t/m 21:00 uur
Vrijdag09:00 t/m 18:00 uur
Zaterdag09:00 t/m 18:00 uur
ZondagGesloten