Sportvloer

rekenmachine icoontje

Vrijblijvende offerte

Vraag hier gemakkelijk en snel een vrijblijvende offerte aan

portfolio icoontje

Foto's

Bekijk hier ons prachtige portfolio

boek icoontje

Brochures bekijken

Bekijk hier onze inspiratie brochure

Bij G-vloeren kunt u uw eigen vloer creëren

Creëer hier uw eigen designvloer

7000+ tevreden klanten
Beoordeling: 4,9/5 uit 220+ reviews

Taupe

PU DUO

Taupe

Anthracite

Anthracite Earth

Black Grey

Concrete

Pearl Taupe

Silk Earth

Lilac Grey

PU MONO

Light Taupe

Taupe

Light Blue

Noir

Signal Grey

Earth

Iron Grey

Anthracite

WOONBETON

Platinum

Taupe

Basalt

Dark Sand

Noir Grey

Latte

Dark Grey

Anthracite

Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten

Hoogwaardige sportvloeren voor sportaccommodaties en sportscholen

Sportaccommodaties hebben over het algemeen één gezamenlijk kenmerk, de vloeren waarop sport en spel wordt bedreven worden zeer intensief gebruikt. Of het nu om een gymzaal gaat op school of een sportvloer van een fitnessruimte, de belastingen op de vloer door wrijving van al die rubberen zolen is behoorlijk groot. In sommige sportaccommodaties worden sportvloeren dagelijks schoongemaakt, gedweild of met een schrobmachine weer glanzend gemaakt. Rubber is een weekmaker. De zachte structuur van rubber alsmede de grote wrijving en hittevorming tijdens het wrijven over de sportvloer maakt dat het schoeisel strepen achterlaat op de sportvloer. Vooral bij explosieve sporten kan de sportvloer flink worden aangetast door dit type verontreinigingen, vooral als ingetrokken rubber voor langere tijd op de sportvloer aanwezig blijft. G-vloeren BV beschikt over gietvloeren die deze belasting uitstekend kunnen weerstaan. Door toepassing van anti-slipcoatings maken wij de sportvloer zowel ruw als goed te reinigen.Voordeel is ook dat dit type sportvloeren (op kunststofbasis) in allerlei kleuren en oppervlaktestructuren aan te brengen zijn. Uw sportvloer kan geheel volgens uw wensen worden geappliceerd, zowel in de sportzalen zelf als in aanpalende ruimten als gangen en kleedruimten.

Sportvloer van alifatisch polyurethaan of epoxy

Een squashzaal, een badminton veld, het zijn typische voorbeelden van sportvloeren die over tal van hele specifieke eigenschappen moeten beschikken die het spel niet hinderen. Sportvloeren van squashhallen worden uitgevoerd in hout zodat het balletje ook weer makkelijk opstuitert. Maar voor aerobic- en fitnessruimte kan juist een PU gietvloer zeer goed werken omdat deze kan worden belast met zowel mechanische als chemische belastingen. Fitnessapparatuur kan moeiteloos op dit type vloeren worden geplaatst en bij hogere belastingen kan een epoxy gietvloer de juiste oplossing zijn. G-vloeren BV brengt alle belastingen op de sportvloer goed in kaart voordat wij met een advies komen. Het is belangrijk om al deze feiten over een sportvloer in kaart te brengen omdat het doorgaans om een flinke investering gaat. Bekijk hier wat bij het bepalen van gietvloer kosten allemaal komt kijken.

Sportvloeren voor een vaste lage m2 prijs

Bent u op zoek naar een uitstekende kwaliteit sportvloer voor uw sportaccommodatie? Voor sportvloeren van meer dan 200 m2 biedt G-vloeren BV aantrekkelijke kortingen op onze epoxy en polyurethaan producten. Tevens profiteert u van onze handige budgetcontrole en trajectinstrumenten om de gehele uitvoering strak te plannen en te monitoren. Wij minimaliseren de droogtijd zodat uw sportaccommodatie weer snel in bedrijf is. G-vloeren BV inspecteert de ondergrond met onze technische experts en zorgt ervoor dat uw sportvloer tot in lengte van jaren uitstekend te onderhouden is.

Bekijk meer informatie over onze hoogwaardige epoxyvloeren en PU gietvloeren voor sportvloeren.

Sportvloer prijs met staffelkorting

De m2 prijs voor sportvloeren is bij ons al laag. De exacte prijs voor de door u gewenste sportvloer is van de materiaalkeuze afhankelijk. Het te kiezen materiaal van de vloer is weer afhankelijk van de sportlocatie. Zo is er een onderscheid te maken tussen een vloer die extra comfort biedt en een vloer die zwaar te belasten is. Het soort sportvloer is daarom van invloed op de prijs net als de bewerkelijkheid. Het kost bijvoorbeeld meer tijd indien er sprake is van toepassing van allerlei kleuren. Of als er sprake is van een ondervloer die wij eerst moeten repareren om deze voor de plaatsing gereed te maken. De staffelkorting is van toepassing naarmate het aantal m2 groeit. Daarom is het ook voor grote sportscholen extra voordelig om voor een van onze sportvloeren te kiezen.

De favoriete kunststofvloer van sporters in sportzalen

Bij de meeste sporters gaat de voorkeur in sportzalen uit naar kunststof sportvloeren, omdat dit soort kunststof vloerensystemen in sportzalen als zeer prettig en veilig ervaart worden. Wel wordt door een groot aantal sporters aangegeven dat de kunststof sportvloer van een bekend merk moet zijn, omdat in sommige sportzalen de kunststof sportvloeren niet prettig sporten. Hier doelen sporters op de kwaliteit van sommige kunststofvloeren in sportzalen. Wanneer applicateurs geen polyurethaan of epoxy van hoogwaardige kwaliteit gebruiken gaat dat ten koste van de specifieke eigenschappen van de sportvloer in een sportzaal. Ook gaat dit ten koste van de duurzaamheid en het gebruiksvriendelijke onderhoud. G-vloeren appliceert zijn kunststof sportvloeren uitsluitend uit hoogkwalitatieve kunststofharsen die garant staan voor een perfecte sportvloer in sportzalen.

Optimaal sportcomfort dankzij de sportvloer van G-vloeren

De kunststof sportvloer van G-vloeren onderscheidt zich in sportzalen qua design, kleur en uitstraling. Belijningen, bedrijfslogo’s, clublogo’s en patronen kunnen overzichtelijk en vooral duurzaam worden aangebracht. Er is bij de sportvloeren van G-vloeren volop ruimte om creatieve ideeën tot hun recht te laten komen. Dit geldt ook voor de huisstijl, interieurkleuren en logo’s. De kunststof sportvloeren van G-vloeren zijn in elke kleurstelling te leveren. De vloer in uw gymzaal, fitnessschool of sportzaal kunt u volledig aan laten sluiten bij de identiteit van uw bedrijf en de uitstraling die u voor ogen heeft. De sportvloeren van G-vloeren zijn qua samenstelling volledig uitgebalanceerd op de wensen van sporters in sportzalen. De sportvloeren van G-vloeren beschikken over de perfecte sporttechnische eigenschappen qua dynamiek en krachtopbouw en zorgen bij balsporten voor een excellente ball-rebound.

Gymzaal vloer

Een gymzaal vloer voor scholen, maar ook voor het beoefenen van topsporten, zoals turnen op hoog niveau, dient aan hoge eisen te voldoen. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat de gymzaal vloer de gewrichten en spieren niet overbelast. Dit betekent dat het materiaal voor de vloer in de gymzaal over een lichte mate van flexibiliteit dient te beschikken. Een andere eis is dat de gymzaal vloer bestand is tegen belasting van materieel en slijtvast is. Onze gymzaal vloeren voldoen aan al deze eigenschappen en zijn bovendien vloeistofdicht en met een stroef oppervlak uit te voeren. Dit is van belang omdat zweetdruppels op de vloer anders mogelijk tot ongelukken leiden. Wij zijn specialist in de uitvoering van vloeren voor gymzalen, waarin allerlei sporten en activiteiten worden beoefend, van streetdance tot gymnastiek en van korfbal tot basketbal. Bovendien zijn kleurtoepassingen om lijnen voor te beoefenen sporten in de gymzaal vloer aan te brengen.

Sportschoolvloer

Het belang van een goede sportschoolvloer moet zeker niet onderschat worden. Daarbij is het bovendien belangrijk om rekening te houden met het type sport om tot de juiste keuze te komen. Een sportschoolvloer voor fitness dient bijvoorbeeld bestand te zijn tegen zware belasting van de fitnessapparaten. Een sportschoolvloer om groepslessen op te geven, dient licht flexibel te zijn om de gewrichten en spieren tijdens het sporten te ontzien. Daarnaast is het voor elke sportschool belangrijk om rekening te houden met de veiligheid van de sporters. Een gladde vloer in de sportschool is funest, want dit zorgt voor ongelukken. Daarom is het belangrijk om aandacht te besteden aan de veiligheid. Wat dat betreft zijn er verschillende mogelijkheden om sportschoolvloeren te voorzien van antislip. Ook is het mogelijk om een sportschoolvloer samen te stellen op basis van uiteenlopende kleuren. In elke ruimte is het bijvoorbeeld mogelijk om een gietvloer in een andere kleur aan te brengen.

Voordelen van de sportvloer van G-vloeren

 • Naadloos en duurzaam
 • Veilig en brandwerend
 • Geeft optimaal sportcomfort
 • Blessurepreventie
 • Uitgebalanceerde stroefheid
 • Uitstekend bal-stuit-gedrag
 • Duidelijke belijningen
 • Geschikt voor multifunctioneel gebruik
 • Slijtvaste coating
 • Optimale geluiddemping
 • Alle kleuren zijn mogelijk
 • Zeer gebruiksvriendelijk

Aanbrengen sportvloer

Wij gaan bij het aanbrengen van een sportvloer zorgvuldig te werk. Dat is ook een reden dat er eerst nog een werkbezoek voor de uitvoering volgt. De ondergrond speelt namelijk een rol als het gaat om het eindresultaat. Daarom is het van belang dat wij de ondergrond beoordelen. Bijvoorbeeld om na te gaan of er grote oneffen bestaan die wij moeten herstellen. Of om te bepalen of het eerst nodig is de ondervloer te egaliseren. Het aanbrengen van de sportvloer verloop in meerdere stappen.

Daarbij hangt het van de samenstelling van de materialen af welke fasen wij doorlopen. Na de eventuele voorbereiding van de ondervloer is het in ieder geval belangrijk een primer aan te brengen. Dat zorgt voor een extra laag, maar het belangrijkste is dat de primer in een optimaal hechtingsproces voorziet. Wij nemen u na het samenstellen van de sportvloer overigens mee in de verschillende fasen. U weet vooraf precies hoelang het gaat duren en welke stappen wij nemen voor de uitvoering.

Onderhoud en schoonmaak sportvloeren

Het is belangrijk om de vloer in een sportschool, sportlokaal, gymzaal of fitnessruimte schoon te houden. Het is in dat kader een voordeel dat onze sportvloeren eenvoudig te reinigen zijn. Dat heeft onder meer te maken met het gegeven dat er sprake is van een naadloos oppervlak. Een andere reden is dat onze sportvloer vuilafstotend werkt, zodat eventueel vuil gemakkelijk en snel te verwijderen is. Het voordeel is bovendien dat er jaarlijks geen groot onderhoud aan de vloer hoeft te worden gepland. Elke sportvloer die wij leveren is namelijk helemaal onderhoudsvrij. De reguliere schoonmaak volstaat daarom ook om de vloer in de sportruimte in een perfecte staat te houden. Uiteraard voorzien wij u van uitgebreid advies als het gaat om de beste manier van het schoonmaken van de vloer die wij samenstellen.

Veelgestelde vragen over sportvloeren

Voor welke sporten is jullie sportvloer geschikt?

Onze sportvloer is op maat samen te stellen en daardoor geschikt voor de meest uiteenlopende sporten. Bijvoorbeeld om te squashen in een squashzaal of te gymmen en te turnen in een gymzaal of turnzaal. Ook voor basketbal, badminton en fitnessen zijn onze sportvloer de perfecte oplossing.

Leveren jullie ook sportvloeren aan sportscholen?

Ja, onze sportvloeren zijn zelfs ideaal om in een sportschool aan te brengen. Bijvoorbeeld om fitnessapparatuur op te plaatsen, maar ook om groepslessen te geven op een comfortabele ondergrond.

Is de sportvloer vloeistofdicht?

Ja, onze sportvloer is vloeistofdicht en naadloos, zodat het ook extra gemakkelijk is om deze vloer in een sportschool of sporthal te reinigen.

Is de sportvloer ook geschikt voor een grote sportaccommodatie?

Ja, onze sportvloeren zijn geschikt om toe te passen in grote sportaccommodaties. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om voor verschillende sportruimtes en kleedruimtes onderscheid te maken in onder meer kleur.

Zijn de sportvloeren antislip uit te voeren?

Ja, de sportvloeren zijn antislip uit te voeren. Dat is uiteraard van groot belang in een sportzaal waar gesport wordt en waarbij kans op uitglijden aanwezig is.

In welke kleuren zijn sportvloeren leverbaar?

Sportvloeren zijn in allerlei kleuren leverbaar en bovendien is het mogelijk om meerdere kleuren te combineren. Denk aan het uitzetten van lijnen in een sportzaal of in een gymzaal.

Wat is de samenstelling van de sportvloer?

De samenstelling van de sportvloer is afhankelijk van de situatie en van de wensen. Wij hebben bijvoorbeeld aliftatische polyurethaan sportvloeren en epoxy sportvloeren. Elk van de deze vloeren is naar wens samen te stellen.

Kan het sporten snel weer doorgaan na het aanbrengen van de sportvloer?

Wij houden er uiteraard rekening mee dat de sportruimte zo weinig mogelijk tijd buiten gebruik is. Daarom zorgen wij voor het minimaliseren van de droogtijd. Wilt u daar meer over weten, neem dan gerust contact op.

Wat maakt jullie sportvloer zo goed?

Onze sportvloeren zijn af te stemmen op de betreffende situatie. Daarbij leveren wij maatwerk sportvloeren die in een optimaal comfort voorzien. Dat bereiken wij onder meer door gebruik te maken van de beste kwaliteitsmaterialen.

Wat zijn de kenmerken van de sportvloer die voor het sporten belangrijk zijn?

Er zijn meerdere kenmerken te noemen. Bijvoorbeeld de stroefheid van de vloer die uitgebalanceerd is net als het voorzien in optimaal comfort om te sporten. Bovendien zorgt het comfort voor preventie op het gebied van sportblessures. Verder is het zo dat het balstuitgedrag perfect te noemen is. Onze sportvloeren zijn met duidelijke belijningen aan te brengen en daarom ook multifunctioneel te gebruiken. De geluiddemping is daarbij ook nog eens optimaal te noemen.

Wat zijn de kosten van een sportvloer per m2?

Dat hangt van het totale oppervlak van de sportvloer af net als van de samenstelling qua materialen. Er is niet één vaste prijs te geven en daarom raden wij u aan om een offerte aan te vragen.

Hebben jullie een sportvloer voor bedrijven?

Ons aanbod is gericht op sportvloeren voor bedrijven. Bijvoorbeeld ook als u een bedrijf heeft en een sportvloer wilt laten plaatsen om uw medewerkers de gelegenheid te geven om te sporten. Zo komen allerlei soorten bedrijven voor onze sportvloeren in aanmerking, variërend van fitnesscentra tot sportscholen. Ook zijn onze sportvloeren geschikt voor bijvoorbeeld professionele voetbalclubs die een sportcentrum aanleggen.

Kan ik advies krijgen bij het kiezen van een sportvloer?

Uiteraard voorzien wij u graag van advies bij het maken van een keuze voor de beste sportvloer. Het is bijvoorbeeld belangrijk om onderscheid te maken tussen een vloer om een balsport op te beoefenen, vloer voor fitnessapparaten of een vloer die in de kleedruimtes komt te liggen. Onze uitgebreide expertise maakt het wat dat betreft mogelijk om met u mee te denken en tot de beste keuze voor een sportvloer te komen. Daarbij voorzien in maatwerk.

Hoe gemakkelijk is een sportvloer schoon te houden?

Onze sportvloeren, zoals gymzaalvloeren, indoorsportvloeren en fitnessvloeren zijn naadloos en vloeistofdicht, wat het heel gemakkelijk maakt om deze schoon te houden. Het karakter van de sportvloer is dat deze vuil- en stofafstotend is en de naadloze uitvoering is er sprake van een moeiteloze reiniging. Dit bespaart tijd in de schoonmaak en is dus kostenefficiënt.

Hoeveel tijd is er nodig voor het aanbrengen van een sportvloer?

Wij begrijpen uiteraard dat het belangrijk is om een onderbreking van toegang tot de sportaccommodatie zo beperkt mogelijk te houden. De tijdsduur voor het aanbrengen van een sportvloer verschilt per soort. Dit heeft onder meer met de droogtijd van verschillende lagen te maken. Een PU gietvloer heeft als sportvloer meerdere lagen en elke laag moet een dag drogen. Wij gaan daarom graag met u in overleg om de sportvloer uit te voeren in een periode die u het beste uitkomst om de onderbreking in het sporten zo kort mogelijk te houden.

Hoelang gaat een sportvloer mee?

Onze sportvloeren voor bedrijven, organisaties en instellingen staan bekend om de hoge kwaliteit en om de lange levensduur. De basis van een gietvloer gaat bijvoorbeeld onbeperkt lang mee, waarbij alleen de topcoating op den duur als het gevolg van gebruikerssporen en slijtage aan vervanging toe is.

Hebben jullie een showroom voor sportvloeren?

Ja, wij hebben een showroom voor sportvloeren, waar al onze gietvloeren onderdeel vanuit maken. Bovendien bent u bij een bezoek aan onze showroom verzekerd van deskundig advies van onze sportvloerenexpert. Onze showroom is gevestigd in Amsterdam en op afspraak te bezoeken. Dit doen wij om op deze manier gegarandeerd alle tijd voor u te nemen.

G-vloeren zit in Amsterdam, maar plaatsen jullie overal in Nederland sportvloeren?

Ja, wij komen overal in alle provincies van Nederland om sportvloeren voor instellingen, organisaties en bedrijven aan te brengen. Neem gerust contact op bij interesse in een sportvloer of om een afspraak te maken en naar onze showroom te komen.

Kan ik direct een offerte voor een sportvloer aanvragen?

Ja, het is mogelijk om online direct een offerte voor een sportvloer aan te vragen. U krijgt van ons zo spoedig mogelijk een scherpe prijsopgave toegezonden.

Bel voor een afspraak

Wilt u meer weten over onze sportvloeren? Onze technische adviseurs zijn u graag van dienst. Bel voor een afspraak naar 020 – 846 36 94 of stuur een e-mail voor meer informatie naar info@g-vloeren.nl. Onze showroom is te bezoeken op afspraak, maar het is eveneens mogelijk om onze expert naar uw sportlocatie te laten komen.

Contactgegevens

T: 020 - 846 36 94
E: info@g-vloeren.nl

De showroom is alleen op afspraak te bezoeken.

Onze openingstijden

Maandag09:00 t/m 18:00 uur
Dinsdag09:00 t/m 18:00 uur
Woensdag09:00 t/m 18:00 uur
Donderdag09:00 t/m 21:00 uur
Vrijdag09:00 t/m 18:00 uur
Zaterdag09:00 t/m 18:00 uur
ZondagGesloten