Polyurethaan Coatingvloer

rekenmachine icoontje

Vrijblijvende offerte

Vraag hier gemakkelijk en snel een vrijblijvende offerte aan

portfolio icoontje

Foto's

Bekijk hier ons prachtige portfolio

boek icoontje

Brochures bekijken

Bekijk hier onze inspiratie brochure

Bij G-vloeren kunt u uw eigen vloer creëren

Creëer hier uw eigen designvloer

7000+ tevreden klanten
Beoordeling: 4,9/5 uit 220+ reviews

Taupe

PU DUO

Taupe

Anthracite

Anthracite Earth

Black Grey

Concrete

Pearl Taupe

Silk Earth

Lilac Grey

PU MONO

Light Taupe

Taupe

Light Blue

Noir

Signal Grey

Earth

Iron Grey

Anthracite

WOONBETON

Platinum

Taupe

Basalt

Dark Sand

Noir Grey

Latte

Dark Grey

Anthracite

Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten

Een polyurethaan coatingvloer, ook wel PU coatingvloer, is de ideale vloersoort voor de meest uiteenlopende wensen en situaties. Veel positieve eigenschappen van een gietvloer komen naar voren, maar u betaalt slechts een fractie van een gietvloerprijs. Een polyurethaan coatingvloer is dan ook een budgetvriendelijke oplossing voor bijvoorbeeld winkelsshowrooms en kantoren of voor particulieren die een verouderde gietvloer van een nieuwe uitstraling en bescherming willen voorzien.

Benieuwd naar de mogelijkheden in uw specifieke situatie? Neem dan contact op met onze coatingvloer specialisten via 020 846 36 94 of vraag direct een vrijblijvende offerte aan middels onderstaande button.

Polyurethaan coatingvloer voor elke ondergrond

Vrijwel iedere ondergrond is geschikt om een polyurethaan coatingvloer (PU coatingvloer) op te appliceren. Denk hierbij eens aan een kale betonvloer: een vloer met een saaie uitstraling die bovendien geen bescherming biedt. Een vloer van beton en een bestaande kunststof vloer zijn uitstekende voorbeelden van ondergronden die geschikt zijn om een polyurethaan coatingvloer op aan te brengen.

Unieke kenmerken van een polyurethaan coatingvloer

Een polyurethaan coatingvloer heeft tal van positieve kenmerken die vergelijkbaar zijn met die van een duurdere gietvloer. Een polyurethaan coatingvloer van G-vloeren is:

  • Slijtvast
  • Naadloos
  • Stofvrij
  • Krasbestendig
  • Vloeistofdicht
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Warm aan de voeten
  • Te combineren met vloerverwarming
  • Geluiddempend
  • In alle RAL-kleuren verkrijgbaar

Indien gewenst kunnen wij zelfs extra kenmerken aan de vloer toevoegen, zoals een anti-sliplaag. Bespreek uw persoonlijke wensen gerust met ons.

PU coatingvloer prijs

G-vloeren hanteert scherpe prijzen voor het leggen van een PU coatingvloer. Wij bieden zelfs oplopende kortingen naarmate het oppervlak in vierkante meters toeneemt. Een PU coatingvloer is dus voor ieders budget de perfecte keuze. Vraag direct een offerte aan wanneer u graag een persoonlijke prijsopgave ontvangt.

Polyurethaan coatingvloer om uw gietvloer te renoveren

Een gietvloer is onderhevig aan slijtage en beschadigingen, dit geldt met name voor gietvloeren die al wat ouder zijn. Is uw gietvloer versleten, beschadigd of verouderd? Dan zorgen wij er door middel van een polyurethaan coatingvloer voor dat uw gietvloer weer een nieuwe uitstraling en beschermlaag krijgt. Ontdek meer over gietvloer renovatie.

Kleurrijke of transparante toepassing

Een polyurethaan coatingvloer biedt vele mogelijkheden om kleur in uw kantoor, winkel of showroom aan te brengen. Deze voordelige vloerafwerking is voor woonkamers, keukens en badkamers trouwens eveneens perfect. Een kleur naar keuze is een optie, maar er zijn voor wat betreft het kleurrijke karakter nog veel meer mogelijkheden. Wist u dat het bijvoorbeeld mogelijk is om een print of afbeelding op te nemen in de vloer? U creëert daarmee een geheel eigen unieke vloer voor uw bedrijf met een originele uitstraling. Voor wat betreft de kleurtoepassing zijn er dan ook vele opties als het gaat om het aanbrengen van PU coating. Overigens brengen wij indien gewenst ook transparante PU vloercoatings aan.

Details van polyurethaan coatingvloer

Een PU coatingvloer bestaat uit een dunne laag kunsthars met een zeer geringe dikte van 0,2 millimeter tot 0,5 millimeter. Een karakteristiek kenmerk van polyurethaan coating is de flexibiliteit. Het is een vloersysteem dat als het ware in zeer lichte mate meebuigt om in loopcomfort te voorzien. Een andere eigenschap is dat er sprake is van een beperkte gevoeligheid voor scheurtjes als de vloer is uitgehard. G-vloeren mengt voor het aanbrengen twee componenten waarna de polymeren een vloeibare substantie vormen. Onze medewerkers dragen tijdens dit proces beschermende kleding.

Aanbrengen van polyurethaan coatingvloer

De ondergrond speelt een rol bij het aanbrengen van polyurethaan coatingvloer. Deze ondergrond dient namelijk druk-vast, droog en vrij van stof te zijn. Zitten er gaten of scheuren in de vloer? Dan is herstel daarvan belangrijk. Oneffenheden zijn weg te werken om een zo vlak mogelijke PU coatingvloer te realiseren. Zo zijn uitsteeksels op een betonvloer met een slijpmachine met een diamantschijf te verwijderen. Heeft u een houten vloer? Dan zijn er mogelijkheden om dit vloersysteem aan te brengen.

Het is dan wel belangrijk dat de houten vloer stabiel. Een onstabiele vloer is wat dat betreft stabiel te maken met bijvoorbeeld een laag plaatmateriaal. De polyurethaan coatingvloer is maar heel dun en daarom zijn oneffenheden op de ondergrond te zien als deze blijven zitten. Onze applicateurs brengen de coating aan met behulp van een roller of kwast. Een van de grote voordelen na het aanbrengen van de polyurethaan coatingvloer is de snelle droogtijd. De coating is binnen een periode van 24 uur volledig uitgehard.

PU coatingvloer prijs

De prijs van een polyurethaan coatingvloer stellen wij aan de hand van een combinatie van factoren vast. Het is een goedkope vloerafwerking, waarbij er prijsranges van toepassing zijn. Dat heeft te maken met het totale oppervlak van de ruimtes, waarin u door ons de coating laat aanbrengen. De m2 prijs daalt bij de toename van het totale projectoppervlak. Speciale bewerkingen die tijd kosten, zoals een ondergrond voorbereiden verhogen de prijs. Dat geldt eveneens als het gaat om de realisatie van bijvoorbeeld afbeeldingen. Of als het gaat om het aanbrengen van meerdere kleuren polyurethaan vloercoating. Bekijk meer en uitgebreide informatie over onze vloerprijzen per m2. Graag voorzien wij u van een offerte op maat met een voordelige prijs voor het aanbrengen van PU coating.

Veelgestelde vragen over polyurethaan coatingvloer

Wij zijn altijd bereid om vragen te beantwoorden over onze gietvloeren. Zo krijgen wij vaak vragen binnen over de polyurethaan coatingvloer. Om u optimaal van informatie te voorzien, hebben wij een overzicht samengesteld met de meest gestelde vragen over polyurethaan coatingvloeren.

Wat is een polyurethaan coatingvloer?

Een polyurethaan coatingvloer bestaat uit kunsthars en is een dunne vloersoort met elastische eigenschappen. Wij brengen deze vloer aan als tweecomponenten vloer in een vloeibare vorm, waarna het kunsthars uithardt en er een mooie naadloze vloer ontstaat.

Voor welke toepassingen is een polyurethaan coatingvloer geschikt?

Een polyurethaan coatingvloer is onder meer geschikt voor kantoren, showrooms en winkels. Daarnaast is het een uitstekende vloerafwerking voor particulieren die een bestaande gietvloer van een nieuwe look en beschermlaag willen voorzien.

Waarom is een polyurethaan coatingvloer zo voordelig?

De kosten zijn laag omdat een polyurethaan coatingvloer niet zoals bij een polyurethaan gietvloer uit vier lagen is opgebouwd. De beperkte laagdikte maakt het tot een budgetvriendelijke vloeroplossing, zonder overigens af te doen aan kwaliteit.

Wat zijn de belangrijkste eigenschappen van een polyurethaan coatingvloer?

Onze polyurethaan coatingvloeren zijn naadloos, vloeistofdicht, onderhoudsvriendelijk en comfortabel. Bovendien zijn deze vloeren stofvrij, slijtvast, geluiddempend en in elke RAL-kleur te krijgen.

Wat zijn de eisen voor de ondergrond?

Polyurethaan coatingvloer zijn hooguit 0,2 tot 0,5 mm dik en daarom is het belangrijk dat de ondergrond vlak is. Indien dit niet zo is dan zijn oneffenheden door de vloer heen zichtbaar. Verder is het van belang dat de ondergrond stofvrij, droog en drukvast is.

Is een PU coatingvloer geschikt voor renovatie van mijn gietvloer?

Het is inderdaad een geschikte vloer om een oudere gietvloer mee te renoveren. Gietvloeren hebben een lange levensduur, maar de toplaag slijt nu eenmaal in de loop der tijd. In dat geval is de vloer weer als nieuw te maken met het aanbrengen van een PU coatingvloer. Neem gerust contact op als u meer informatie wenst over het herstellen van een oude gietvloer met het aanbrengen van een coatingvloer.

In welke kleuren is een polyurethaan coatingvloer leverbaar?

Onze polyurethaan coatingvloeren zijn in iedere denkbare kleur te plaatsen. Zo heeft u onder meer de keuze uit alle beschikbare kleuren van RAL, variërend van rood tot blauw en van wit tot antraciet.

Wat kost een polyurethaan coatingvloer?

De kosten van een polyurethaan coatingvloer hangen onder meer af van het oppervlak net als van eventuele toevoegingen. Wij leveren maatwerk en tevens een maatwerkprijs. Voor meer informatie over de kosten is het mogelijk om contact op te nemen of om direct een offerte aan te vragen. U krijgt van ons dan een passende prijsopgave. Overigens neemt de prijs per m2 af als het om grotere oppervlakten gaat.

Kan ik advies krijgen over een polyurethaan coatingvloer?

G-vloeren voorziet in een uitstekende service en verstrekt graag een persoonlijk advies op maat. Het is onder meer mogelijk om onze showroom te bezoeken door even contact op te nemen en een afspraak te maken. Onze coatingvloerspecialist is aanwezig om u van uitgebreide informatie en deskundig advies te voorzien.

Meer informatie

Uiteraard leggen onze experts u graag alles uit over de verschillende mogelijkheden omtrent een polyurethaan coatingvloer. Neem hiervoor contact op of maak een afspraak om langs te komen bij onze showroom in Amsterdam. Hier bekijkt en voelt u onze uitgebreide collectie PU coatingvloeren.

Contactgegevens

T: 020 - 846 36 94
E: info@g-vloeren.nl

De showroom is alleen op afspraak te bezoeken.

Onze openingstijden

Maandag09:00 t/m 18:00 uur
Dinsdag09:00 t/m 18:00 uur
Woensdag09:00 t/m 18:00 uur
Donderdag09:00 t/m 21:00 uur
Vrijdag09:00 t/m 18:00 uur
Zaterdag09:00 t/m 18:00 uur
ZondagGesloten