Acrylaatvloer

rekenmachine icoontje

Vrijblijvende offerte

Vraag hier gemakkelijk en snel een vrijblijvende offerte aan

portfolio icoontje

Foto's

Bekijk hier ons prachtige portfolio

boek icoontje

Brochures bekijken

Bekijk hier onze inspiratie brochure

Bij G-vloeren kunt u uw eigen vloer creëren

Creëer hier uw eigen designvloer

7000+ tevreden klanten
Beoordeling: 4,9/5 uit 220+ reviews

Taupe

PU DUO

Taupe

Anthracite

Anthracite Earth

Black Grey

Concrete

Pearl Taupe

Silk Earth

Lilac Grey

PU MONO

Light Taupe

Taupe

Light Blue

Noir

Signal Grey

Earth

Iron Grey

Anthracite

WOONBETON

Platinum

Taupe

Basalt

Dark Sand

Noir Grey

Latte

Dark Grey

Anthracite

Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten

Vloeren verduurzamen met een topkwaliteit acrylaatvloer

Naast de diverse soorten gietvloeren biedt G-vloeren ondernemers en particulieren ook hoogwaardige acrylaatvloeren. Vergeleken met een epoxy gietvloer wordt een acrylaatvloer wat dikker over de ondergrond verspreid. Ook wat betreft de risico’s op scheurvorming heeft een acrylaatvloer een streepje voor op epoxy. Het hoofdbestanddeel van acrylaat is methylmethacrylaat (MMA). De acrylaatvloer wordt als duurzame afwerking veel gebruikt in de chemische- en voedingsindustrie maar ook in sportzalen, in de gezondheidszorg en bijv. de scheepvaart. Acrylaat is veelvuldig toegepaste kunststof die onder meer wordt gebruikt in kitten en lakken en voor de productie van plastics.

Net als al onze andere vloeren is een acrylaatafwerking geheel naadloos over elke mogelijke ondergrond aan te brengen. G-vloeren BV biedt u een enorme keuze uit diverse soorten acrylaatvloeren, kleuren en oppervlaktestructuren. Door het instrooien van kwartsen kunnen hele fraaie gemêleerde toplagen worden verkregen. Acrylaatvloeren worden dan ook veelvuldig vergeleken met diverse marmersoorten, met dit verschil dat u geen voegen aantreft. Soms worden acrylaatvloeren wel eens vergeleken met glasplaten en dat is vanwege het zeer glanzende oppervlak dat kan worden gerealiseerd. Vergeleken met PU vloeren zijn acrylaatvloeren veel beter bestand tegen chemische belasting.

Onderscheidende kenmerken van acrylaatvloeren

Een acrylaatvloer onderscheidt zich op veel vlakken van onze andere gietvloeren, maar er zijn ook overeenkomsten te melden. Zo is onze acrylaatvloer naadloos, vloeistofdicht en te plaatsen op allerlei soorten ondergronden. Het maakt niet uit of de ondergrond van hout of beton is of dat er een tegelvloer ligt. Wij voeren wel eerst voorbereidende werkzaamheden uit, want dat is noodzakelijk voor een strak, vlak en duurzaam eindresultaat.

De hoge belastbaarheid is verder een onderscheidend kenmerk net als de stootvastheid. De vele opties voor de afwerking maken dat u altijd een unieke acrylaatvloer geplaatst krijgt. Verder is de korte droogtijd een groot pluspunt en is dit een van de redenen waarom deze vloer zo populair is. Na enkele uren is deze vloer zelfs al te belopen. De hoge mate van hygiëne maakt de acrylaatvloer onder meer geliefd bij bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie.

Eigenschappen acrylaatvloeren:

 • Naadloos en vloeistofdicht
 • Uitermate hygiënisch
 • Stootvast en slijtvast
 • Snel te plaatsen en snel in gebruik te nemen
 • Aan te passen en uit te breiden: design, antislip, kleur
 • Geschikt voor iedere ondergrond
 • Moderne uitstraling
 • Onderhoudsvriendelijk

Acrylaatvloer onderhouden

De acrylaatvloeren die wij leveren en plaatsen, zijn van een hoge kwaliteit en gaan jaren mee. Het is alleen wel belangrijk om de vloer in een goede conditie te houden. Dit betekent dat wij een periodieke schoonmaak aanbevelen. In een grote fabriek of magazijn is het handig om de acrylaatvloer machinaal schoon te maken. Hiervoor kan u bijvoorbeeld van een schrobzuigmachine gebruikmaken. Het is ook mogelijk om in een werkomgeving met een kleiner oppervlak even een zachte bezem te pakken en daarmee het vuil bijeen te vegen. Het gebruikmaken van een stofzuiger, kan natuurlijk ook. U hoeft niet ieder jaar extra onderhoud te plegen als u de normaal schoonmaakbeurten netjes bijhoudt. Onze acrylaatvloeren hebben namelijk een onderhoudsvrij karakter.

Meer voordelen van acrylaatvloeren

Het grote voordeel van acrylaat is de snelle droogtijd en de ongelooflijke keuze in kleuren en structuren. En omdat acrylaatvloeren goed voldoen aan de diverse eisen wat betreft de HACCP hygiënecode, treft u ze aan in slagerijen, bakkerijen en andere bedrijven in de voedselverwerkende industrie. Omdat acrylaatvloeren wat dikker kunnen worden aangelegd, is er minder tijd nodig om de gehele ondergrond geheel vlak te maken, Kleine oneffenheden kunnen heel makkelijk door de acryllaag worden geneutraliseerd.

Aan welke toepassingen moet u denken als het gaat om acrylaatvloeren?

 • HACCP goedgekeurde acrylaatvloer voor de vlees- en visverwerkende industrie
 • Versterkte acrylaatvloeren voor bakkerijen en slagerijen
 • Temperatuurbestendige acrylaatvloer in koelruimtes
 • Goed te onderhouden acrylaatvloeren voor de horeca, kantines en (groot)keukens
 • Geluiddempende acrylaatvloeren voor supermarkten
 • Chemisch te belasten acrylaatvloeren voor magazijnen en opslagruimtes
 • Antislip acrylaatvloer in kantoren
 • Andere publieke ruimten

Acrylaatvloer prijs: eenvoudig besparen op de kosten

De acrylaatvloer prijzen zijn te vergelijken met de kosten van een PU vloer. Het is geen vloer in de laagste prijsklasse, maar wel een vloer die u vele voordelen biedt. Bovendien zijn er verschillende opties om op de acrylaatvloer prijs te besparen. De dikte van deze vloer is maximaal doorgaans 3-4 millimeter. Een besparing is mogelijk door acrylaatvloeren in een dunnere laagdikte aan te brengen. Het is eveneens mogelijk om indien egalisatie van de vloer nodig is dat zelf te doen.

Dat levert namelijk eveneens een besparing op de totale uitgaven op. Indien u voor een standaardkleur kiest, zoals grijs of wit uit de RAL-serie is dat eveneens voordeliger. Of kies voor uitbreiding met de toepassing, want hoe groter het aantal m2 kunstharsvloer des te voordeliger de prijs per m2 is. Verder is er een besparing op de acrylaatvloer prijs mogelijk door extra opties buiten beschouwing te laten. Bijvoorbeeld door geen bedrijfslogo te laten verwerken in de vloer en door geen patronen te laten aanbrengen.

Plaatsing al binnen één dag gerealiseerd

Een van de voordelen van acrylaatvloeren ten opzichte van vele andere gietvloeren is de snelle plaatsing. Het is bijvoorbeeld al mogelijk om een acrylaatvloer in één dag te plaatsen. Er is doorgaans geen sloopwerk nodig, maar er is wel sprake van andere voorbereidende werkzaamheden.

Bijvoorbeeld eventueel met het schuren en slijpen net als het stofvrij maken van de ondergrond. Er komen meerdere lagen op de ondergrond met als eerste een schraplaag en daarna een primer gevolgd door twee lagen PMMA coating. Het kwartszand komt pas las laatste en indien gewenst in een uitvoering met antislip. Een groot voordeel is bovendien dat deze kunstharsvloer al binnen een paar uur na het aanbrengen te belopen is.

Belangrijke aandachtspunten bij acrylaatvloeren

Het is belangrijk dat de ondergrond voor het aanbrengen van de acrylaatvloer volledig droog is. Bij het plaatsen van de acrylaatvloer is het verder van belang om met plinten rekening te houden. De kunstharsvloer en plinten vormen dan een eenheid en dat is een voordeel vanuit hygiënisch oogpunt. Een acrylaatvloer buiten behoort tot de mogelijkheden. Ook in dat geval is het belangrijk dat de ondergrond droog is. Dat is bij een ondergrond buiten niet altijd gemakkelijk te realiseren in verband met regenval. Een acrylaatvloer zelf plaatsen is niet aan te raden, want het gaat hier om vakwerk.

Werkwijze bij offerte aanvragen

Het is handig om bij het aanvragen van een offerte voor een acrylaatvloer alle gegevens bij de hand te hebben. Bijvoorbeeld om hoeveel m2 het gaat en of er specifieke eisen of wensen gelden voor de kunstharsvloer. Bedenk ook wanneer u de vloer wilt laten plaatsen, bijvoorbeeld zo snel mogelijk of binnen twee of zes maanden. Het aanvragen van een offerte is vrijblijvend en gratis. U krijgt van ons een bevestiging van uw aanvraag, waarbij wij contact opnemen om uw wensen verder te bespreken. Uiteraard is het ook mogelijk om eerst even met een van onze adviseurs te bellen voor meer informatie over onze acrylaatvloeren.

Wilt u meer weten over onze acrylaatvloeren of overige bedrijfsvloeren? Bespreek al uw wensen met onze technische adviseurs. Bel tijdens kantooruren met 020 – 846 36 94 of mail naar info@g-vloeren.nl

Contactgegevens

T: 020 - 846 36 94
E: info@g-vloeren.nl

De showroom is alleen op afspraak te bezoeken.

Onze openingstijden

Maandag09:00 t/m 18:00 uur
Dinsdag09:00 t/m 18:00 uur
Woensdag09:00 t/m 18:00 uur
Donderdag09:00 t/m 21:00 uur
Vrijdag09:00 t/m 18:00 uur
Zaterdag09:00 t/m 18:00 uur
ZondagGesloten