Gietvloer informatie

rekenmachine icoontje

Vrijblijvende offerte

Vraag hier gemakkelijk en snel een vrijblijvende offerte aan

portfolio icoontje

Foto's

Bekijk hier ons prachtige portfolio

boek icoontje

Brochures bekijken

Bekijk hier onze inspiratie brochure

Bij G-vloeren kunt u uw eigen vloer creëren

Creëer hier uw eigen designvloer

7000+ tevreden klanten
Beoordeling: 4,9/5 uit 220+ reviews

Taupe

PU DUO

Taupe

Anthracite

Anthracite Earth

Black Grey

Concrete

Pearl Taupe

Silk Earth

Lilac Grey

PU MONO

Light Taupe

Taupe

Light Blue

Noir

Signal Grey

Earth

Iron Grey

Anthracite

WOONBETON

Platinum

Taupe

Basalt

Dark Sand

Noir Grey

Latte

Dark Grey

Anthracite

Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten

Een gietvloer is niet in één woord te vangen of te beschrijven. Er zijn namelijk allerlei vloersystemen van G-vloeren die daarop gebaseerd zijn. Bovendien zijn de toepassingen enorm breed en gevarieerd net als de opties voor maatwerk. Daar vallen onder meer de vele kleuren onder waar u een keuze uit kan maken, maar ook extra toevoegingen. Bijvoorbeeld antislip, extra geluiddempende laag, antistatische uitvoering en designs. Om u daarin de weg te wijzen, hebben wij uitgebreide gietvloer informatie op een rij gezet. Uiteraard is het altijd mogelijk om meer informatie en persoonlijk advies te krijgen bij het maken van een keuze.

Gietvloer informatie: woonvloeren en zakelijke vloeren

Het eerste deel van de uitgebreide gietvloer informatie heeft betrekking op de vloersystemen die op de naadloze vloer zijn gebaseerd. Dat zijn er nogal wat. Het bekendste gietvloersysteem voor particulieren betreft de PU gietvloer die overigens ook voor zakelijk gebruik geschikt is. Dat geldt eveneens voor de betonlook vloer met levendige uitstraling. Ons woonbeton is een afgeleide van een gietvloer, want dit betreft een cementgebonden gietvloersysteem met een exclusief karakter en stijlvolle look. Zo voorzien wij ook in andere woonvloeren, variërend van siergrindvloeren tot San Marco vloeren.

Gietvloer informatie: industriële vloersystemen

Onze gietvloer informatie voor wat betreft vloersystemen heeft niet alleen betrekking op particuliere en zakelijke gebruikers. Wij hebben namelijk ook een brede range met industriële gietvloeren beschikbaar. Onze epoxyvloer en epoxygietvloer zijn vloersystemen die voor industriële toepassingen perfect zijn te noemen. Zo voorzien wij ook in een aanbod met ijzersterke troffelvloeren die bestand zijn tegen extreme belasting. Wilt u een industrieel vloersysteem hebben die snel is aan te leggen en snel te belasten? In dat geval biedt onze MMA vloer uitkomst met een korte droogtijd van maar twee uur. Er is voor elke industriële bedrijfssituatie een passend vloersysteem beschikbaar. Wij hebben bijvoorbeeld ook ESD vloeren, coatingvloeren, HACCP vloeren en polyuera vloeren in het assortiment.

Toepassingen: eindeloos veel mogelijkheden

De toepassingen van onze vloeren zijn eindeloos en dat betekent dat u altijd een passende keuze kan maken. De gietvloer informatie die wij hier geven, is weliswaar beknopt, maar per soort vloer bieden wij u een compleet inzicht in de eigenschappen. Met betrekking tot de toepassingen maken wij een onderscheid tussen woonvloeren, zakelijke vloeren en vloersystemen voor industrieel gebruik. Onze woonvloeren zijn geschikt om zowel in woonkamers als in slaapkamers en hallen toe te passen. Zo zijn er eveneens vloersystemen die toe te passen zijn in de badkamer, zoals beton ciré.

Industriële vloeren zijn onder meer geschikt voor toepassing in parkeergarages, fabriekshallen, productieruimtes en werkplaatsen. Bij zakelijke vloeren valt er te denken aan kantoorvloeren net als aan winkelvloeren of aan een vloer in een kapperszaak. De toepassingen zijn wat dat betreft heel breed net als de keuze voor een specifieke gietvloer. Om u een indruk te geven van de vele toepassingen, volgen hier onder een aantal voorbeelden. De opsomming is niet compleet, maar slechts bedoeld om u een indruk te geven van de vele mogelijkheden die er zijn.

Gietvloer informatie toepassingen:

Kleuren

De kleur van een gietvloer bepaalt de uitstraling en sfeer. Daarom is het goed te weten dat onze gietvloer informatie ook in een overzicht met kleuren voorziet. Het kleurenoverzicht is te gebruiken om inspiratie op te doen of om kleuren met elkaar te vergelijken. Bekijk ook het filmpje in het kleurenoverzicht om te zien hoe wij gietvloeren kleuren maken. Er is voor elke type gietvloer een diversiteit aan kleuren beschikbaar. Zo bieden wij u voor PU gietvloeren de keuze uit alle RAL-kleuren.

Dat zijn er veel en zo hebben wij nog meer kleurenseries beschikbaar, zoals van NCS en Sikkens. Op basis van de gekozen kleur en het kleurnummer vindt er een menging van pigmenten plaats. Er ontstaat hierdoor een vloeistof van piment in de door u gekozen vloer. Overigens is er voor de PU gietvloeren haast een eindeloos aanbod beschikbaar. Neem anders ook eens een kijkje in ons portfolio met gietvloer foto’s en inspirerende voorbeelden van particuliere en zakelijke projecten. Zo ziet u hoe elke kleur weer een eigen sfeer en uitstraling met zich meebrengt.

Vloerverwarming

G-vloeren krijgt vaak de vraag of een gietvloer met vloerwarming te combineren is. Deze gietvloer informatie willen wij u uiteraard niet onthouden. Het is inderdaad mogelijk om onze gietvloeren met vloerverwarming te combineren. Een PU gietvloer leent zich net als woonbeton ofwel cementgebonden gietvloer daar perfect voor. Dat geldt overigens eveneens voor de grindvloeren en overige woningvloeren in ons aanbod.

Het biedt zelfs meerdere voordelen om vloerverwarming te laten combineren met een gietvloer. Dat komt omdat het rendement perfect is vanwege de geleiding van warmte die meer dan optimaal te noemen is. Deze combinatie levert nog een besparing op de energierekening op ook door het hoge rendement. Bovendien is het zo dat vloerverwarming onder een gietvloer als hoofdverwarming is toe te passen. Naast warme voeten is er dan ook sprake van een ruimtelijk effect met het verdwijnen van de radiatoren uit de living.

Prijzen

De prijzen zijn vaak een onderdeel van de zoektocht naar de ideale gietvloer. Dat is ook heel normaal, want u wilt toch weten wat de kosten zijn als u een prachtige vloer laat aanbrengen. Of voor uw bedrijf op zoek bent naar een budgetvriendelijk vloersysteem. De gietvloer informatie over de prijzen hebben wij in een overzicht samengesteld. Dat geeft u de gelegenheid om een indruk op te doen van de verschillende prijzen voor uiteenlopende gietvloeren. Ook voorzien wij daarbij in informatie over de prijsopbouw van gietvloeren, want daarin zijn wij graag transparant. Het prijsoverzicht geeft een indicatie van prijzen. Aangezien wij maatwerk leveren, geldt dat u voor een concrete prijs het beste vrijblijvend een offerte kan aanvragen.

Aanbrengtraject

Er is sprake van een traject bij de aanschaf van een gietvloer. Als eerste stellen wij de gietvloer op maat samen. Daarna spreken wij een datum af waarop wij het vloersysteem bij u komen aanbrengen. Voordat ons applicatieteam voor de deur staat, vindt er een week of twee weken daarvoor nog een werkbezoek plaats. Hiermee zetten wij de laatste puntjes op de i ter voorbereiding van de concrete uitvoering. U krijgt uiteraard uitgebreide informatie over het traject en het werkbezoek, zodat er zich geen verrassingen voordoen.

Uitvoering

De concrete uitvoering van het aanbrengen van het vloersysteem verloopt aan de hand van een aantal stappen. Het type gietvloer bepaalt daarbij welke stappen ons applicatieteam neemt. De voorbereiding van de ondergrond kan daar onderdeel vanuit maken. De basis van de uitvoer begint daarna met het aanbrengen van een primer en schraplaag bij een PU gietvloer. De stap daarna is het aanbrengen van de PU gietlaag gevolgd door een beschermende afwerklaag in de vorm van coating. Deze laatste stap is afhankelijk van het gekozen maatwerk te herhalen.

De wijze van uitvoering varieert overigens per vloer. Zo kent woonbeton een andere aanbrengprocedure en geldt dat eveneens voor een siergrindvloer. Ook voor de uitvoering geldt dat u hierover uitgebreide gietvloer informatie ontvangt. Zo komt u onder meer te weten hoelang het gaat duren voordat een gietvloer is aangebracht. Dat is bij een standaard PU gietvloer bijvoorbeeld een volle werkweek. Na het aanbrengen van een laag gaat ons applicatieteam in verband met de droogtijd de volgende verder.

Onderhoud

Het onderhouden van een gietvloer is zowel voor particuliere als zakelijk en industrieel gebruik eenvoudig. Een woonvloer of zakelijke vloer is bijvoorbeeld gewoon te stofzuigen of met een stofwisser van stof te ontdoen. De natte reiniging is met een dweil uit te voeren, waarbij afgeraden wordt om agressieve schoonmaakmiddelen te gebruiken. Een industriële vloer met een groot oppervlak is met een schrobzuigmachine te reinigen. Gietvloeren hebben geen grote onderhoudsbeurt nodig. Het is alleen zo dat na verloop van jaren de toplaag bij een PU gietvloer bijvoorbeeld aan vernieuwing toe is. Denk daarbij aan een termijn van acht jaar bij normaal gebruik. Het simpele onderhoud maakt dat u maar weinig tijd kwijt bent aan de schoonmaak van een gietvloer. Dat is in een druk leven natuurlijk een extra voordeel.

Bescherming

Wij raden altijd aan om gietvloeren voor woongebruik en zakelijk gebruik te beschermen tegen krassen. De gietvloer is slijtvast, maar er is wel bescherming nodig tegen krasjes die kunnen ontstaan door met zware meubelen te schuiven. Een eenvoudige oplossing daarvoor is de toepassing van zogenoemde meubelviltjes die onder stoelpoten te bevestigen zijn. Om inloop van zand en steentjes onder de schoenen te voorkomen, raden wij ook aan bij de entree een schoonloopmat neer te leggen. De deurmat zorgt er dan voor dat steentjes en zand onder de schoenzolen vandaan komen en op de mat neerkomen. Deze loopt u dan niet mee naar binnen.

Advies

Persoonlijk advies behoort tot onze service die klantgericht en professioneel is. Ons advies bestaat uit concrete vloeroplossingen die volledig op maat tot stand komen. Daarbij denken wij vanaf het allereerste begin al met u mee. Onze adviseurs zijn zeer ervaren en hebben niet alleen verstand van praktische toepassingen, maar ook van design en kleur. Op deze wijze krijgt u een gietvloer die volledig naar wens is. Daarom ontvangen wij u ook graag voor een persoonlijk gesprek in onze showroom. Om u volledig van dienst te zijn in onze showroom werken wij op basis van afspraken voor bezoek.

Informatie

Mocht bovenstaande gietvloer informatie nog niet voldoende zijn dan is het altijd mogelijk om contact op te nemen. Wij zijn telefonisch en per mail bereikbaar en zijn u graag van dienst. Een offerte is overigens vrijblijvend en gemakkelijk online aan te vragen. Wilt u naar onze showroom komen? Maak dan direct een afspraak. Onze showroom is gevestigd in Amsterdam, maar ons werkgebied spreidt zich uit in heel Nederland.

Contactgegevens

T: 020 - 846 36 94
E: info@g-vloeren.nl

De showroom is alleen op afspraak te bezoeken.

Onze openingstijden

Maandag09:00 t/m 18:00 uur
Dinsdag09:00 t/m 18:00 uur
Woensdag09:00 t/m 18:00 uur
Donderdag09:00 t/m 21:00 uur
Vrijdag09:00 t/m 18:00 uur
Zaterdag09:00 t/m 18:00 uur
ZondagGesloten