Gietvloer badkamer

rekenmachine icoontje

Vrijblijvende offerte

Vraag hier gemakkelijk en snel een vrijblijvende offerte aan

portfolio icoontje

Foto's

Bekijk hier ons prachtige portfolio

boek icoontje

Brochures bekijken

Bekijk hier onze inspiratie brochure

Bij G-vloeren kunt u uw eigen vloer creëren

Creëer hier uw eigen designvloer

7000+ tevreden klanten
Beoordeling: 4,9/5 uit 220+ reviews

Taupe

PU DUO

Taupe

Anthracite

Anthracite Earth

Black Grey

Concrete

Pearl Taupe

Silk Earth

Lilac Grey

PU MONO

Light Taupe

Taupe

Light Blue

Noir

Signal Grey

Earth

Iron Grey

Anthracite

WOONBETON

Platinum

Taupe

Basalt

Dark Sand

Noir Grey

Latte

Dark Grey

Anthracite

Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten

Een gietvloer in de badkamer, is dat wel een goed idee? Een gietvloer is bij uitstek een vloer die toepasbaar is in de badkamer. Het gaat hier om een vochtige ruimte waar een natte vloer regelmatig voorkomt.

Hygiënische en waterdichte coating badkamer

Gietvloeren zijn waterdicht, maar ook hygiënisch. Een van de belangrijkste voordelen van een gietvloer badkamer is dat de vloer naadvrij is, waardoor er geen vocht in de voegen op kan hopen. Bovendien is dit vloertype natuurlijk heel gemakkelijk te drogen en te reinigen. Het is zelfs mogelijk om in de badkamer vloerverwarming te nemen en daar de gietvloer overheen aan te brengen. Vloerverwarming en een gietvloer zijn uitstekend te combineren met elkaar. Heeft u op dit moment een tegelvloer? Het is geen probleem om de nieuwe gietvloer daar overheen aan te brengen.

Kiezen voor een gietvloer in je badkamer?

Er zijn allerlei redenen om te kiezen voor een gietvloer in de badkamer. Naast het fantastische moderne design in een kleur naar keuze, voorziet deze vloer in comfort. Het is daarbij goed om te weten dat vloerverwarming in de badkamer een uitstekende combinatie vormt met een gietvloer. Stof, vocht en vuil verdwijnt niet in naden, maar blijft los liggen en kleeft niet, zodat de badkamer in een handomdraai is schoon te maken. Alle reden dus om voor een gietvloer in uw badkamer te kiezen.

Welke gietvloer is geschikt voor de badkamer?

In een breder verband zijn er meerdere soorten gietvloeren geschikt voor toepassing in de badkamer. Als het om de kunststof uitvoering gaat, is de PU gietvloer van G-vloeren een uitstekende keuze. Deze vloer staat bekend om het comfort en is niet alleen waterafstotend, maar ook slijtvast en in alle kleuren leverbaar. Om een fraai effect in de badkamer te bewerkstelligen is een betonlook kunststofvloer een aanrader. Van de PU gietvloeren collectie zijn alle opties mogelijk die wij leveren.

Een cementgebonden vloer is eveneens een mogelijkheid, maar deze dient wel voorzien te zijn van een coating. Een epoxyvloer is niet nog mogelijk, omdat deze minder geschikt is voor particulier gebruik in de badkamer. Deze vloer is namelijk nogal hard en daardoor scheurgevoelig en daardoor dus minder comfortabel dan een PU gietvloer in de badkamer is. G-vloeren adviseert u uiteraard graag over de mogelijkheden als het gaat om badkamervloeren.

Wat zijn de kleuropties voor een gietvloer in de badkamer?

Als u uw badkamer opnieuw wenst in te richten met een gietvloer heeft u keuze uit alle kleursamples. De eindeloze opties maken het mogelijk om uw badkamer in iedere stijl in te richten. De stijl van de gietvloer zorgt voor eenheid en geeft ook een ruimtelijk effect. De kleuren sluiten op allerlei soorten stijlen aan. Strak en stijlvol of industrieel en robuust, maar ook een minimalistisch design is een optie.

Laat u in de showroom verrassen door het gevarieerde kleuraanbod. Ontdek welke gietvloer voor de gewenste stijl in uw badkamer zorgt. Het is overigens mogelijk om de vloer door te laten lopen naar de hal en de slaapkamers, in een gelijke of andere kleur.

Gaat een badkamer gietvloer wel lang mee?

Een PU gietvloer is een vloer van hoge kwaliteit. Deze vloeren gaan zeer lang mee, terwijl de kleur behouden blijft. Ook bij een PU gietvloer bestaat de mogelijkheid dat er schimmel of kalk ontstaat. De kans op krasjes of beschadigingen van de PU gietvloer is haast nihil. Zo blijft de gietvloer badkamer er geweldig mooi uitzien, waardoor u er jarenlang profijt van heeft!

Is een gietvloer niet glad in de badkamer?

Het is uiteraard belangrijk om aan de veiligheid te denken bij de vloerkeuze voor in uw badkamer. Gietvloeren hebben een vlak oppervlak zonder naden. Bij vocht op de vloer ontstaat er mogelijk gladheid. Dat is bij een gladde tegelvloer uiteraard eveneens het geval. Het is mogelijk om de vloer stroever te maken door antisliplaag toe te voegen. Als er dan water op de vloer ligt, verkleint de antislip gietvloer de kans op uitglijden.

Gietvloer badkamer doorleggen in inloopdouche

Een gietvloer in de badkamer is eveneens toe te passen in een inloopdouche. Er komt natuurlijk water op de vloer in de inloopdouche tijdens het douchen. Het aanbrengen van antislip zorgt voor het stroever maken van de douchevloer. Het doorleggen van de gietvloer in de badkamer in de inloopdouche creëert een strakke eenheid. Daarmee krijgt uw badkamer een nog luxere uitstraling.

Afschot van ondervloer

Het is wel nodig om met een aantal zaken rekening te houden indien u de vloer wilt laten doorlopen. Zo is het van belang dat er een afschot naar de afvoerput komt. Bovendien dient de afvoerput zo te zijn uitgevoerd dat deze geschikt is voor de combinatie met een gietvloer. Daarover kunnen wij u uiteraard adviseren. Het is verder belangrijk dat de afvoerput helemaal waterpas is bevestigd. Bij het aanbrengen van een gietvloer is er een zelf-nivellerend effect van toepassing. Daarom is het juist zo belangrijk dat er in de ondervloer voldoende afschot bestaat. Het is namelijk niet mogelijk om met de gegoten vloer een afschot te maken. De ondervloer dient dan ook af te lopen op de juiste manier. Mocht dat niet het geval zijn dan komt er eerst een ondervloer voor het plaatsen van de gietvloer.

Gietvloer met vloerverwarming in de badkamer

Een koude vloer in de badkamer is nu niet echt een fijne binnenkomer op blote voeten. Daarom is het handig om te weten dat een gietvloer ook met vloerverwarming in de badkamer is te combineren. De badkamer is doorgaans niet een ruimte in huis die altijd lekker is verwarmd. Indien er sprake is van vloerverwarming is het verblijf in deze ruimte nog aangenamer. Het is uiteraard wel belangrijk om deze combinatie uit te laten voeren door een specialist. Bovendien is niet elk type vloer geschikt om met vloerverwarming in een natte ruimte te combineren. Daarover vertellen wij u dan ook graag wat meer. Neem daarom gerust contact met ons op.

Wat kost het laten plaatsen van een gietvloer in de badkamer?

De kosten van het laten plaatsen van een gietvloer in de badkamer zijn afhankelijk van verschillende factoren. Bijvoorbeeld van de grootte van de badkamer. Vraag een vrijblijvende offerte aan voor een specifieke prijsopgaaf.

Prijs en de oppervlakte van de badkamer

De oppervlakte van de badkamer is een factor die mede de prijs bepaalt, maar dat geldt eveneens van het type gietvloer. De meeste mensen kiezen niet alleen voor een gietvloer in de badkamer, maar ook elders in huis. Denk daarbij aan een prachtige gietvloer in de woonkamer, keuken, slaapkamer en in de hal. De badkamer wordt er dan bij betrokken om in de basis een eenheid uit te stralen. Daar komt bij dat een gietvloer in elke ruimte uiteraard vele voordelen biedt en zo ook in de badkamer.

U heeft uiteraard de vrije keuze voor de toepassing van verschillende kleuren in de uiteenlopende ruimtes. De strakke look zorgt dan voor de eenheid en de kleur maakt overal het verschil in sfeer. Voor wat betreft de prijs van de gietvloer in de badkamer geldt dat deze dan ook goedkoper uitvalt. De oppervlakte neemt toe als het gaat om plaatsing van de gietvloer en dat doet de prijs per m2 dalen. Wilt u eerst meer inspiratie opdoen of meer weten over de mogelijkheden bel ons dan voor een afspraak.

Veelgestelde vragen over gietvloer in een badkamer

Is een gietvloer in de badkamer gevoelig voor schimmel?

Een gietvloer in de badkamer is juist een prima keuze om schimmel te voorkomen. Er zijn geen naden en kieren of voegen, waar schimmelgroei kan plaatsvinden. De naadvrije vloer is optimaal hygiënisch en voorkomt ophoping van vocht en vuil.

Is een gietvloer in de badkamer te glad?

Een gietvloer is een strak en naadloos geheel, maar toch wordt deze vloer in de badkamer niet te glad. Het is een veilige vloer in de badkamer te plaatsen en naar wens is er extra antislip aan te brengen. Zo ervaart u een extra stevige grip op de gietvloer mocht er water op komen te liggen.

Bestaat er een kans op lekkage onder de gietvloer in de badkamer?

Wij zijn specialisten in het plaatsen van gietvloeren in badkamers en zorgen voor een perfecte aansluiting, zodat er geen kans bestaat op lekkage. Ook niet op de plek waar eventueel de drainagegoot komt te liggen als u de gietvloer door laat lopen in de inloopdouche.

Is het niet duur om een gietvloer in een kleine badkamer te laten plaatsen?

De kosten van een gietvloer in de badkamer berekenen wij op basis van het aantal m2. Betreft het een kleine badkamer met een beperkt oppervlak dan profiteert u niet van het m2 voordeel dat wij bieden. De kosten zijn te verlagen door ook in andere ruimtes in uw woning voor een gietvloer te kiezen, want dan daalt de m2 prijs.

Kan ik hulp krijgen bij het maken van een keuze?

Uiteraard zijn wij u graag van dienst om u bij te staan met advies en inspiratie om samen met u tot de beste keuze te komen voor een gietvloer in uw badkamer.

Contactgegevens

T: 020 - 846 36 94
E: info@g-vloeren.nl

De showroom is alleen op afspraak te bezoeken.

Onze openingstijden

Maandag09:00 t/m 18:00 uur
Dinsdag09:00 t/m 18:00 uur
Woensdag09:00 t/m 18:00 uur
Donderdag09:00 t/m 21:00 uur
Vrijdag09:00 t/m 18:00 uur
Zaterdag09:00 t/m 18:00 uur
ZondagGesloten