Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten

7 essentiële tips voor de ultieme vloerkeuze: waar moet u op letten?

Bij het kopen van een nieuwe vloer heeft u alle gelegenheid om de ideale keuze te maken door met allerlei aspecten rekening te houden. Daarbij let u op onder meer op de ruimte en de functionaliteit daarvan, maar natuurlijk ook op de gewenste sfeer en uitstraling net als op de levensduur, prijs en op het gemak van het onderhoud. Bekijk hier de 7 essentiële tips om tot de ultieme vloerkeuze te komen.

1. Houd rekening het soort ruimte

Het is belangrijk om te kijken naar waar de vloer komt te liggen, want een woonkamer richt u anders in dan bijvoorbeeld een badkamer, hal, keuken of slaapkamer. Of wellicht bent u op zoek naar een vloer voor uw kantoor, sportschool of showroom. Het soort ruimte geeft onder meer aan wat de functionaliteit moet zijn. In een keuken is het belangrijk dat de vloer hygiënisch is en in de woonkamer speelt comfort een grote rol.

2. Stem de vloerkeuze af op de gewenste stijl

Elk interieur is op unieke wijze ingericht of in te richten en het is daarbij van belang dat de vloer erop aansluit of de uitstraling ondersteunt. Het design en de kleur van de nieuwe vloer zijn daarbij belangrijk. Een strakke en naadloze vloer, zoals onze PU gietvloeren zijn in iedere kleur te plaatsen en dragen bij aan een moderne stijl. Er zijn ook mogelijkheden om op een specifieke stijl aan te sluiten, zoals een betonlook vloer geschikt is voor een industrieel interieur.

3. Denk aan het comfort

Het comfort van een vloer is in iedere ruimte in huis van belang, zowel in de woonkamer als in de keuken net als in de slaapkamer en badkamer. Wij hebben voor uw hele woning altijd een passende gietvloer beschikbaar in ons assortiment.

4. Let op het onderhoud

U heeft bij de keuze voor een nieuwe vloer de mogelijkheid om alvast met het onderhoud rekening te houden of beter gezegd met het ontbreken daarvan. Onze gietvloeren zijn bijvoorbeeld onderhoudsarm.

5. Kijk naar de duurzaamheid

Duurzaamheid speelt in deze tijd bij iedere uitgave steeds vaker een rol van betekenis en zeker ook als het gaat om de aanschaf van een vloer. Daarbij is onder meer de levensduur van belang en wat dat betreft maakt u de ideale keuze als u een gietvloer aanschaft.

6. Vergelijk de mogelijkheden

Het is zeker aan te bevelen om de verschillende mogelijkheden met elkaar te vergelijken. Wij hebben bijvoorbeeld naadvrije vloeren van verschillende materialen en met uiteenlopende designs in diverse kleuren beschikbaar. Woonbeton geeft een ander effect dan bijvoorbeeld een PU gietvloer en zijn van andere materialen gemaakt.

7. Stel een budget vast

Het is verder belangrijk om een budget vast te stellen om op basis daarvan en rekening houdend met de voorgaande tips tot de ultieme vloerkeuze te komen. Uiteraard is het daarbij ook mogelijk om rekening te houden met de levensduur van een vloer. Een vloer die lang meegaat, maar nu net even wat meer kost, is uiteindelijk een verstandige investering.