Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten
Gietvloer woonhuis

Gietvloer over een bestaande houten ondergrond

Een gietvloer over een bestaande houten ondervloer

Vaak komt bij renovatieprojecten specifieke expertise zeer goed van pas om een houten ondervloer geschikt te maken voor de applicatie van een PU-gietvloer. Een houten ondervloer, een vloer op een houten balklaag of op een andere draagconstructie, moet eerst goed worden nagekeken op losliggende of slechte kwaliteit vloerdelen. Losliggende of slechte vloerdelen moeten worden verwijderd en vervangen. Tevens moeten de diverse naden tussen vloerdelen onderling en tussen de vloer en de wanden worden gedicht met acrylaatkit of purschuim. Gebruik in geen geval silicone kit want deze is niet elastisch genoeg om de werking van de houten vloerdelen aan te kunnen. Een scheur in de kit geeft geen goede dichting en vormt een probleem bij de later aan te leggen egalinelaag. U kunt uiteraard ook eerst kiezen voor het aanbrengen van een extra geluiddempende isolatievloer.

Geluidempende isolatie onder de PU-gietvloer

Het grootste nadeel van houten verdiepingsvloeren is vaak de geluidhinder en de doorbuiging van de vloeren. Die geluidhinder kan bestaan uit contactgeluid of transmissiegeluid, dit laatste betekent dat via de vloer geluid naar de wand wordt geleid waarna dit constructiedeel dit weer transporteert naar een andere verdieping. Contactgeluid is bij het toepassen van PU-gietvloeren makkelijk te voorkomen door een zwevende dekvloer aan te leggen over de bestaande ondervloer. In de handel zijn vele varianten, isolatiedikten en afwerkingen met Multiplex, MDF- of Fermacellplaten te verkrijgen. Transmissiegeluid is moeilijker te voorkomen. Vaak moet er een stevige isolatielaag worden aangebracht in het plafond van de onderliggende verdieping of moeten doorlopende wanden extra worden geïsoleerd om deze transmissiegeluiden te voorkomen.

Egalinelaag en PU-gietvloer aanbrengen

Nadat de kit- of purnaden zijn gedroogd en de eventuele zwevende dekvloer is aangebracht, kan worden begonnen met het aanbrengen van een egalinevloer van een paar millimeter. Egaline heeft als eigenschap dat het een hoog aandeel kunstharsen heeft in vergelijking tot een reguliere cementdekvloer of anhydriet afwerklaag. Het product egaliseert dus niet alleen de vloer maar is bij belasting zo elastisch dat scheurvorming tegen wordt gegaan. Over de egalinelaag komt uiteindelijk de PU-gietvloer, die bestaat uit een primer of hechtlaag en een gietafwerking waarover diverse coatings kunnen worden geappliceerd.

Meer over gietvloeren

Heeft u meer informatie nodig om te bepalen of u een gietvloer wilt aanschaffen? Lees meer over gietvloeren:

Wanneer u liever telefonisch uitleg krijgt over gietvloeren kunt u contact opnemen met onze klantenservice via 020 – 846 36 94